Dodaj do ulubionych

Niedbałowski do pierd.... la la la

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 10:39
Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie nadużyć w firmie Roberta Niedbałowskiego

Tarnobrzeski radny, członek zarządu Klubu Sportowego Siarka i prezes firmy "Foto-Classic" Robert Niedbałowski w nocy z wtorku na środę został w zatrzymany przez funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego - wynika z naszych ustaleń. Prokuratura Okręgowa w Tarnobrzegu potwierdza, że wszczęła śledztwo w sprawie nadużyć finansowych w firmie Roberta Niedbałowskiego.

O wtorkowej akcji CBŚ huczy cały Tarnobrzeg. Trudniej zdobyć oficjalne potwierdzenie kilku pojawiających się wersji.
- Jest zbyt wcześnie na udzielanie informacji w tej sprawie - mówi mł. insp. Andrzej Kiedrowski, wiceszef Centralnego Biu-ra Śledczego w Rzeszowie. - Ani nie potwierdzę, ani nie zaprzeczę, że akcja miała miejsce.
Od jednego z pracowników "Foto-Classic" dowiadujemy się, że funkcjonariusze CBŚ pojawili się w tej firmie we wtorek po południu. Zabrali komputery oraz dokumenty, w których zawarte były informacje o działalności przedsiębiorstwa. Faktury, zlecenia usług oraz dane kontrahentów - wzięła policja.
- Wszczęliśmy śledztwo w sprawie nadużyć finansowych w firmie "Foto-Classic". Do tej pory policja nie prosiła o złożenie do sądu wniosku o zastosowanie środków zapobiegawczych wobec żadnej z osób - mówi prokurator Edward Podsiadły, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Tarnobrzegu.
Z naszych nieoficjalnych ustaleń wynika, że CBŚ dzisiaj ma wystąpić z wnioskiem o zastosowanie środków zapobiegawczych, między innymi wobec Roberta Niedbałowskiego. Według naszych informacji, oprócz prezesa "Foto-Classic" zatrzymanych zostało kilka innych osób. Jedna wersja mówi nawet o kilkudziesięciu zatrzymanych. Robert Niedbałowski - o czym dowiadujemy się od pracownika jego firmy - zatrzymany został w swoim domu, w nocy z wtorku na środę. Dodaje, że od jakiegoś czasu firma była "nękana" częstymi kontrolami, między innymi "Sanepidu" i Inspekcji Pracy.
Niedawno tarnobrzeska Prokuratura Rejonowa przedstawiła Robertowi Niedbałowskiemu zarzut zagarnięcia majątku. Sprawa dotyczy samochodu, który był własnością jego oraz dawnego wspólnika w interesach. Prezes "Foto-Classic" miał auto sprzedać, ale pieniędzmi postanowił się nie podzielić ze współwłaścicielem. Sprawa wkrótce trafi na wokandę sądu.
Próbowaliśmy się skontaktować telefonicznie z Robertem Niedbałowskim, ale jego telefon komórkowy milczał. W "Foto-Classic" nikt nie podnosił słuchawki.

źródło: Echo-Dnia
www.echo-dnia.com.pl/?news=6988&mutacja=6&dzial=1
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: mktwkr Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 11:31
      z ulgą to przyjmuje...
    • Gość: Janek Biznesmen za kratkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 21:59
      Tarnobrzeskie elity w szoku

TARNOBRZEG. Jeden z najbardziej znanych tarnobrzeskich przedsiębiorców, radny
      Platformy Obywatelskiej Robert N. został wczoraj w nocy zatrzymany przez
      funkcjonariuszy XX Wydziału Centralnego Biura Śledczego. Organa ścigania nie
      chcą na razie ujawnić pod jakim zarzutem.

Według nieoficjalnych informacji, akcję zatrzymania CBŚ przeprowadził około
      godziny 2. w nocy, w środę 3 bm. Wcześniej, w godzinach popołudniowych
      funkcjonariusze CBŚ wkroczyli do firmy Foto Classic należącej do Roberta N.

- Po południu zjawili się funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego.
      Sprawdzali dokumenty firmy, komputery. Wiele rzeczy zabrali ze sobą –
      dowiedziały się Super Nowości od osoby zatrudnionej w Foto Classic. – W sumie
      nawet nas to nie zdziwiło. Ostatnio non stop mieliśmy jakieś kontrole, od
      sanepidu, przez skarbówkę, ZUS, itd. Widocznie właściciel firmy nadepnął komuś
      na odcisk. Ale nikt nie przypuszczał, że to jakaś poważna sprawa. O zatrzymaniu
      szefa dowiedzieliśmy się rano. Teraz mamy kategoryczny zakaz udzielania
      informacji.

Informacje o akcji Centralnego Biura Śledczego udało się nam potwierdzić w
      Prokuraturze Okręgowej w Tarnobrzegu.

- Wpłynęło postanowienie o wszczęciu śledztwa w sprawie nadużyć finansowych w
      firmie "Foto Classic". Nadzór nad nim sprawuje nasza prokuratura. I to tyle, co
      mogę powiedzieć w tej sprawie na tym etapie – poinformował Super Nowości
      prokurator Edward Podsiadły, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w
      Tarnobrzegu.

W XX Wydziale Centralnego Biura Śledczego udało się nam potwierdzić zatrzymanie
      Roberta N. i kilku innych osób. Żadnych bliższych szczegółów akcji, ani
      zarzutów jakie zostały, bądź zostaną postawione zatrzymanym, jednak nie
      ujawniono. Więcej wiadomo będzie dziś, ponieważ organa ścigania mają wystąpić
      do sądu o zastosowanie wobec zatrzymanych środków zapobiegawczych,
      prawdopodobnie tymczasowego aresztowania.

Zatrzymanie Roberta N. właściciela jednej z największych w Polsce firm
      zajmujących się obróbką zdjęć fotograficznych wstrząsnęło Tarnobrzegiem. Jako
      radny był znany jako najzagorzalszy przeciwnik władz miasta. Jednak nikt z osób
      życia publicznego nie chciał komentować sprawy, zasłaniając się niewiedzą.
      Także w klubie sportowym "Siarka", w którym Robert N. pełni obowiązki prezesa,
      nikt nie chciał mówić. Do tematu wrócimy w jutrzejszych Super Nowościach.

PIOTR WELANYK

Super Nowości z dnia: 04_03_2004

www.pressmedia.com.pl/sn/wydarzenia/d2.asp?u_file=a%2Etxt
    • Gość: mk Niedbałowski czołowy działacz Platformy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 22:07
      Członek zarządu powiatowego PO i do niedawna przewodniczący PO w Tarnobrzegu
      aresztowany przez CBŚ? Czy to początek afer z Platformą w roli głównej na
      Podkarpaciu?
    • Gość: wiesław u. Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 22:38
      • Gość: tekus21 Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: 217.113.224.* 18.03.04, 08:42
        Ja tylko chcę powiedzieć ,że jeżelitaki polityk jak N.R. łamie podstawowe
        przepisy kodeksu pracy to jak ma byćdobrze w tym kraju. Ryba psuje się od
        głowy. Nawet poszczególni niższego szczebla w Foto-Classicu czerpią wzór z
        szefa i walą wałki jak tylko mogą. Jeżeli Niedbałowskim zajęło się CBŚ to
        UWIERZCIE nie bez powodu. A pieniążki na kaucje są i będą ,bo jak pracownikom
        nie wypłaca się nadgodzin,delegacji, kosztów używania samochodów prywatnych w
        pracy to jest z czego zaplacić kaucję. Panie PREZESIE NIEDBAŁOWSKI po prostu
        WSTYD.
        PS; ale tacy ludzie wstydu nie mają.
    • Gość: Piter Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 10:13
      HEHEHE szybko go wyrzucili :) a taki prominenty działacz z niego był. Platforma
      w przeciwieństwie do SLD stara się szybko odcinać od afer w swojej partii.
      Kombinują cwaniaki a póxniej udają że niby nigdy nic.
      www.rzeszow.platforma.org/portal.php?where=aktualnosci_p
      • Gość: mktwkr Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 13:44
        heh,
        najgorsze jest to, ze teraz porownali Niedbalowskiego do Romana Kluski (...) i probuja zrobic męczennika, niesłusznie oskarzanego...

jestem za wsadzeniem drania!
        • Gość: antyoszołom Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 17:53
          Gratuluję iście bolszewickiego podejścia, może zmień nicka na Czekista. Nie
          wiesz, czy gość rzeczywiście robił machloje, czy oszukiwał, ale
          oczywiście "jesteś za wsadzeniem drania". Akurat tacy sami jak Ty pluli na
          Kluskę. Jesli Niedbałowski jest winny, powinien iśc siedziec. Ale z ferowaniem
          wyroków bym poczekał. Biorąc pod uwagę jakość pracy naszego aparatu skarbowego
          i jego nastawienie na zgnojenie każdego, to wcale się nie zdziwię, jak się
          okaże, że i tym razem nastąpiła "nadinterpretacja". O Centralnym Biurze
          Śledczym nie wspominam, bo ich wpadki za długo by wymieniał.
          ps. Paragraf z jakiego oskarżają Niedbałowskiego to ten sam, z jakiego Kluskę
          wsadzili. A czy zakończy się to tak samo jak w jego przypadku zobaczymy.
          • Gość: mktwkr Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 19:52
            ja natomiast gratuluje opanowania i sprowadzania wszystkiego pod wspolny mianownik "Kluska"... jestem za wsadzeniem kazdego drania niezaleznie od tego jakie nosi nazwisko. "Akurat tacy sami jak Ty pluli na Kluskę" - sprecyzuj
            "tacy sami jak ty"... W TBG glosno bylo zawsze o firmie R.N. o tym jak traktowal pracownikow, o tym jak "pomagał" im w znalezieniu pracy gdy odchodzili z jego firmy itp. Pracodawca, ktory ma wiecej spraw w sadzie pracy niz suma wszystkich pracodawcow w TBG, jest dla mnie mało wiarygodnym - i albo nie umie dobierac sobie pracownikow, albo...
            czas pokaze (jak napisales) i z tym sie zgodze.
            Osobiscie mam dosc afer biznesowo-politycznych i nie zarzucaj mi niewiedzy, bo idac Twoim tropem - nie jestes w stanie udowodnic mi jej braku...
            pozdrawiam!
            • Gość: antyoszołom Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 03:26
              Nie sprowadzam bynajmniej wszystkiego do mianownika "Kluska:. Co do plucia -
              jak wsadzali Kluske, masa ludzi wołała "zamknąć drania" - sorry za parafrazę
              Twojego tekstu. Co do Niedbałowskiego - nie pisałem nic o traktowaniu przez
              niego pracowników - to jest osobna historia, niestety story naszego rodzimego
              kapitalizmu. Dla jasności, sam pracuje u podobnego "biznesmana".
              moja /Twoja/każdego/ opinia nt, traktowania pracowników nie przekłada się na
              ocenę tej konkretnej historii.
              To, że ktoś jest kuta..em, nie musi oznaczać, że jest bandziorem. Gwoli
              informacji, główny zarzut wobec Niedbałowskiego to "Art. 258. § 1.Kto bierze
              udział w zorganizowanej grupie albo związku mającym na celu popełnianie
              przestępstw, w tym i przestępstw skarbowych, podlega karze pozbawienia wolności
              do lat 3.
              § 3. Kto grupę albo związek zakłada lub taką grupą albo takim związkiem
              kieruje, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
              Prościej - RN taką grupe ponoć założył. Dla 6 członków tej grupy skończyło się
              na 50 tys zł poręczenia /wszyscy mieli "kesz" jak sie okazało:)/, dla RN
              alternatywa - albo do 8 bm wpłaci 350 tys zł, albo idzie na miesiąc do aresztu.
              Skoro juz na tym etapie sąd stworzył taka furtkę, to myśle, że oparcie zarzutów
              jest troszkę wątłe /CBŚ chciał 3 miesiące bezwzględnego aresztu/. Mówię jeszcze
              raz - nie przesądzam o winie, ale cała ta sprawa wonieje niezbyt świeżo.

Niejako ad vocem - Foto Classic i Robert N. nie ma monopolu na sprawy w
              sądzie pracy. Tu liderem i to niekwestionowanym jest "Tarbud". To taka uwaga
              nie mająca bynajmniej zmniejszyć wagi zarzutów z dziedziny prawa pracy wobec RN
              i jego firmy. Ale trzymajmy się faktów.

Konkludując - cieszę się, że zgodziliśmy sie co do jednego - czas
              pokaże, jesli RN jest winy, to niech zgnije w "pierdlu" :) A co do afer polit -
              bizn. to sam mam ich serdecznie dość. I nic nikomu nie mam zamiaru przedkładać,
              a już na pewno nie udowadniać :)
              pozdrawiam:)
              • Gość: STARYTARNOBRZEŻANI Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 22:04
                Już od dawna wróble ćwierkały, że R.N. zatrudnia ludzi po nocach na czarno,
                płacąc im marne grosze. TBG to za małe miasto, aby pewne rzeczy z czasem nie
                nabrały rozgłosu. A gwoli ścisłości przestepstwem skarbowym jest również nie
                odprowadzanie podatków od wypłacanego wynagrodzenia.
                I jeszcze jedno - jak już zrzyna się i cytuje mądrości prawnicze w postaci
                artkułów i paragrafów to wypadałoby dodać z czego pochodzą, bo można sobie
                pomyśleć, że być może ze Statutu Platformy Obywatelskiej.
                Pozdrowienia.
                • Gość: mktwkr Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 12:23
                  na czarno to moze nie (przynajmniej nie w laboratorium) ale faktem jest, ze nie wyplacal pracownikom nadgodzin itp... Pisze "faktem" poniewaz mam bardzo pewne zrodla "ze zrodla" :)... wracajac jeszcze do watku (na czarno) to kiedys zatrudnial kilku ukraincow, ktorzy byli "od wszystkiego" w firmie. Nie mowiac o tym, ze kiedys rowniez czesto nowi pracownicy pracowali bez umowy okolo miesiaca... "Wroble cwierkaja" tez o podwojnej ksiegowosci, a wlasciwie dwoch programach do rozliczen zlecen fotograficznych... ciekawe co wycwierkacja jeszcze...
                  • Gość: jacuś Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 12:41
                    Ale echo dnia dało dzisiaj dupy! Pomijając brak honoru i stylu Niedbałowskiego,
                    publikowanie sponsorowanych artykułów na drugiej stronie to lekka przesada.
                    Otwieram dzisiaj echo a tu patrzę jak Robert żali się że nie jest winny,
                    opowiada że jest zamożny,ze ma dużo kasy, mówi że go "cywilizowanie i
                    kulturalnie" wsadzono do pierdla itp itd. Normalnie popłakałem się. Teraz
                    wszyscy pospolici przestępcy (tzn. tacy szefowie") będą brykali do redakcji i
                    będą opowiadali że "nic nie mają wspólnego z popełnionymi wybrykami". Żenada.
                    • Gość: mktwkr Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 18:21
                      heh, kasa kolego kasa... jedno jest pewne, ze lokalne media trzesa "dupami":
                      telewizja rzeszow milczy (kolega N.M. przyglaskal), gazety oplacone przez samego zainteresowanego - przeciez nie gryzie sie reki, ktora cie karmi!
                      no nic, pozostaje jedynie miec nadzieje, ze CBŚ zajmie sie sprawa i doprowadzi ja do finalu ze "skutkiem" - pomijajac juz "media lokalne"...
                      Wsadzic Drania !

• Gość: media lokalne Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.echo-press.com.pl 09.03.04, 09:11
                        Faktycznie media trzęsą dupami. A informacja o RN poszła na ostatniej stronie,
                        gdzies w kąciku. Debil jesteś
                        • Gość: Debil Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 10:22
                          Proponuję zmianę nazwy na ECHO Z DNA
                          • Gość: :P Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: 210.100.226.* 09.03.04, 10:53
                            nieoficjalnie wiadomo że Robert N. "oficjalnie" sponsorował niejakiego pana
                            redaktora o kryptonimie "wel" by ten pisał o nim ładne artykuły bodaj w
                            Nowinach czy Super Nowościach. Kurek z kasą został zakrecony :P Ale był z niego
                            sponsor ehhhh ...
                            • Gość: mktwkr Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 12:10
                              Oczywiscie, ze Super Nowosci...
                              no nawet pasuje, poniewaz ostatni artykul napisany zostal wlasnie przez tajemniczego "wel"...
                              www.pressmedia.com.pl/sn/wydarzenia/d2.asp?u_file=wczoraj/K%2ETXT
                              (niech Was nie zmyli "wczoraj" w parametrze)

:)
                        • Gość: mktwkr Re: Niedbałowski do pierd.... la la la (media lok) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 11:58
                          O! Witam (słusznie ktos juz zauwazyl) ECHO Z DNA!
                          (tu bez komentarza...)
                          a tak jeszcze zapytam; to wyszlo od "Ciebie" ? czy zasłyszane z telewizji?
                    • Gość: STARY Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 21:19
                    • Gość: STARYTARNOBRZEŻANI Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 21:23
                      ECHO DNIA juz dawno osiągnęło DNA, ale Robertowi utonąć nie da :))
                    • Gość: .:: morfeusz ::. tylko winny się tłumaczy IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 22:36
                      tylko winny się tłumaczy
                      • Gość: Kajakarz Re: tylko winny się tłumaczy IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 03:30
                        Witam na forum Tbga .Na stale mieszkam w USA i czytam co wyrabia sie w moim
                        miescie .Tarnobrzegu hheheheh fajnie ze cos sie dzieje chociaz mozna
                        poczytac o starych kolezkach jakim jest RN. W szkole mial pseudonim
                        PALA.................. jednak okazal sie tez ta PAlA w zyciu doroslym.Ciekawe
                        czy tata Wiktor jest teraz tak z niego dumny Robus wez zacznij dbac o ludzi
                        ktorzy dla ciebie pracuja ,jakbys ich traktowal po ludzku i oplacal tak jak sie
                        nalezy to paty z ust by nie puscicli,,,,,,,,a tak,,,,,,,,,smiac mi sie chce z
                        tego calego Byznesu ,,,PALa wez kajaczek i poplywaj po Wisle ,,moze jak sie
                        utopisz to Zostaniesz Tarnobrzeskim Meczennikiem,,,,,hahahahah Pozdrawiam
                        • Gość: Kacper Re: tylko winny się tłumaczy IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 22:48
                          Kajakarzu! Jesli jesteś taki dobry w "byznesie", to przyjedź do Tarnobrzega i
                          daj ludziom zarobić. Może nie bedziesz musiał potem topić się w Wisle.
                        • Gość: mieszkaniec TBG!!! Re: tylko winny się tłumaczy IP: 219.95.241.* 15.03.04, 08:35
                          Kajakarzu!!! Jakie to twoje miasto, skoro na stałe mieszkasz w usa? Najlepiej
                          nigdy tu nie wracaj, żebyś ty się w Wiśle nie utopił. Slamsy na greenpoincie
                          czy jackowie lepsze niż Tarnobrzeg, nie wydaje mi się. Tylko tacy nieudacznicy
                          jak ty wyjeżdżają z Polski, bo nic nie potrafią sami zrobić! Nie znam RN, nie
                          wiem czy jest uczciwy czy nie, ale potrafił coś osiągnać, a nie jak ty uciec do
                          usa i robić za murzyna!!!
                          • Gość: kajakarz Re: tylko winny się tłumaczy IP: *.proxy.aol.com 17.03.04, 01:00
                            Nie mieszkam w NY i nie mieszkam w Chicago,,,, tam rzeczywiscie mieszkaja
                            ludzie ktorzy chca zarobic i sa wykorzystywani ,,przez takich pseudo
                            byznesmenow jak Niedbalowski,,,,, Chlopie chcialbys byc w USA ale niestety
                            nikt nie da wizy takiemu nieudacznikowi jak ty,,,,, A Niedbalowski,,,,, to
                            ZERO ktore okrdalO i okrada swoich pracownikow,,,,,,,,zALOSNY PRZEDSTAWICIEL
                            SPOLECZNOSCI TARNOBRZEGA
                            • Gość: mieszkaniec TBG!!! Re: tylko winny się tłumaczy IP: 219.95.244.* 17.03.04, 04:59
                              NIE!!! Tak się dziwnie składa, że nie chciał bym być w USA. Wizę do tego
                              chorego kraju mam, sam nie wiem po jaką cholerę ją zrobiłem. Dostałem ją nawet
                              na 10 lat, ale i tak nie mam zamiaru tam jechać. Są inne ciekawsze i
                              normalniejsze kraje do zobaczenia.
                              Skoro wyjechałeś z Polski do usa to znaczy, że nie potrafiłeś się w tym kraju
                              odnaleść i poradzić sobie. Także lepiej że tam właśnie jesteś, bo tutaj nie
                              potrzeba ludzi takich jak ty.
                              Co do Niedbałowskiego, może i jest kombinator i cwaniak, ale ja go nie osądzam,
                              bo go nie znam.
                              Co do tematu społeczności Tarnobrzega to nie wiem w jakim celu się wypowiadasz
                              skoro do niej już nie należysz!!
                              • Gość: kajakarz Re: tylko winny się tłumaczy IP: *.proxy.aol.com 18.03.04, 05:00
                                Urodzielm sie w tym miescie i jestem jego czescia,,a ty skoro nie znaqsz
                                Niedbalowskiego to znaczy ze nie jestem rodowitym Tarnobrzezaninem,,,,,wiec
                                wiesniaku z za Wisly jedz do parasolowa i tam chwal zlodzieji takich jak
                                Niedbalowski,,,,A wiza to tak w razie trdnej sytuacji,......jakby trzeba bylo
                                uciekac przed dluznikami,,,zalosny maly czlowieczku
                                • Gość: kasiek Re: tylko winny się tłumaczy IP: *.sandomierz.pilicka.pl 18.03.04, 12:23
                                  Drogi (?) Kajakarzu...
                                  Owoz prosze Cie ( i innych rowniez) o zaprzestanie odbijania paleczki wte i we
                                  wte...bo niedobrze sie robi, jak sie czyta takie posty! Niczego do sparwy to
                                  nie wnosi, a jak czujesz sie urazony, to piszcie sobie panowie na priva - bo co
                                  mnie to obchodzi jakie sa Wasze poglady w temacie np. wiz do ameryki.
                                  Poza tym niekoniecznie kazdy rodowity tarnobrzezanin zna p. Niedbalowskiego.
                                  Jak go na przyklad nie znam ( w sensie - nie znam osobiscie, wiem jak
                                  wyglada ), choc miejsce zameldownia jest u mnie rozwnoznaczne z miejscem
                                  urodzenia od 32 lat.Tak wiec nie wypisuj prosze takich glupot!
                                  I w zaszadzie to tyle.Acha, mysle, ze jak zawsze, nie nalezy uogolniac
                                  (ironizowac), ze pan. N. jest reprezentantem spolecznosci tbg - owszem jest,
                                  ale nie jedynym. Czasem mieszkaja tu ludzie, ktorzy moga byc wzorem NAWET
                                  dla "ludzi z ameryki". Dla uscislenia- wizy nie posiadam i nie jestem
                                  zainteresowana. Proponuje tez poczekac, az zapadna wyroki, bo latwo kogos
                                  opluc, tylko pozniej trudniej po sobie posprzatac...
                                  • Gość: kajakarz Re: tylko winny się tłumaczy IP: *.proxy.aol.com 20.03.04, 05:46
                                    Droga (!!!) kasiek,,masz racje no coments,,,straszne jak to inni chca pokazac
                                    kim nie sa w rzeczywistosci,,a co to pogardy o ktorej pisal moj adwersarz nie
                                    mam jej do nikogo,,,,,,,,,,,,Znam tych ludzi osobiscie i wiem jacy cyniczni
                                    moga byc tzw byznesmeni,,, to tyle od kajakarza,,,,,,zycze wesolych swiat
                                    wielkanocnych....
                                • Gość: Normalny człowiek Re: tylko winny się tłumaczy IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 00:50
                                  Kajakarzu!
                                  Z takim wyrobieniem, słownictwem, pogardą dla mieszkańców sąsiednich miast i
                                  wsi, słowem kulturą osobistą, chluby Tarnobrzegowi i jego mieszkańcom nie
                                  przynosisz.
                                  Zastanów się czy jesteś przygotowany do wymiany poglądów na forum publicznym?
                                  Może jednak lepiej będzie dla Ciebie i nas wszystkich jeśli zajmiesz się tym,
                                  co naprawdę potrafisz robić.
                                  Pozdrawiam.
                          • Gość: niemieszkaniec TBG Re: tylko winny się tłumaczy IP: *.zsel.lublin.pl / *.zsel.lublin.pl 19.03.04, 12:50
                            jak dobrze rozumię i czytam to na razie osiągnął naprawdę bardzo dużo /
                            prawdopodobnie przekręcił polski urząd skarbowy na 2,5 miliona złotych.
                            Normalnie zajebiste osiągnięcie !!
                            • guyritchie nie tylko winny się tłumaczy... 20.03.04, 09:58
                              Gość portalu: niemieszkaniec TBG napisał(a):
                              > jak dobrze rozumię i czytam to na razie osiągnął naprawdę bardzo dużo /
                              > prawdopodobnie przekręcił polski urząd skarbowy na 2,5 miliona złotych.
                              > Normalnie zajebiste osiągnięcie !!

...no z zarzutami o przekrety podatkowe to trzeba byc bardzo ostroznym...w
                              polskim prawie funkcjonuje bolszewicki przepis ze kazde dzialanie prowadzace do
                              obnizenia naleznych podatkow jest przestepstwem...w mysl tak pojmowanego prawa
                              niemalze wszyscy sa przekretasami...dlatego w zarzutach podatkowych trzeba byc
                              ostroznym ponad miare...wiec moze w tej kwesti nalezy dac sobie na wstrzymanie
                              az sad nad tym sie zastanowi...
                              niewatpliwie zamiana aresztu na kaucje to porazka cbs...z tego wynika ze
                              zarzuty nie byly az tak mocno udowodnione...poczekajmy na sad...wszak to
                              podobno jeden z najlepszych sadow w kraju....
    • madaszka1 Re: Niedbałowski do pierd.... la la la 12.03.04, 15:39
      Oto treść wywiadu udzielona Tygodnikowi Nadwiślańskiemu pt.:
      NAGONKA???/ostatni numer/

Zatrzymanie przez funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego
      znanego tarnobrzeskiego biznesmena, radnego Platformy Obywa-
      telskiej, prezesa Klubu Sportowego „Siarka" i właściciela drugiej
      co do wielkości w Polsce firmy zajmującej się obróbką zdjęć foto-
      graficznych FOTO CLASSIC - ROBERTA NIEDBAŁOWSKIEGO wy-
      wołało w Tarnobrzegu nie lada sensację.

Wiele osób nie ukrywało swej radości, że
      „Niedbałowskiemu wreszcie podwinęła się
      noga", wielu widziało już biznesmena w cięż-
      kich kajdanach, wielu wyrażało obawę, że padną
      kolejne miejsca pracy. Spekulacjom i plotkom
      nie było końca, a „najlżejsze" z nich mówiły o
      50 aresztowanych w całej Polsce wspólnikach
      przestępcy.

- Prosili mnie o to moi pracownicy i rodzina,
      uważając, że moja działalność społeczna i politycz-
      na mogła być przyczyną nagonki na mnie i firmę.

-Nagonki?

- Właśnie tak. W ostatnim okresie różnego ro-
      dzaju kontrole prawie że nie opuszczały firmy.
      Nie kończyła się jedna, a już zaczynała druga.

W niespełna 48 godzin po zatrzy-
      maniu Prokuratura Okręgowa w Tar-
      nobrzegu wystąpiła do Sądu Rejono-
      wego z wnioskiem o zastosowanie
      wobec zatrzymanego aresztu tymcza-
      sowego. Zarzuty postawione przez pro-
      kuraturę były poważne - zorganizowa-
      nie grupy przestępczej (art. 258, par. 3
      KK) oraz przestępstwa skarbowe (art.
      56, par. l KX, w związku z art. 38, par.
      2KKS).

W piątek, 5 marca br., po ponad-
      czterogodzinnej rozprawie sąd posta-
      nowił zastosować wobec Roberta Nie-
      dbałowskiego środek zapobiegawczy
      w postaci jednomiesięcznego aresztu,
      który może zostać uchylony, jeśli po-
      dejrzany, w terminie do 8 marca br.,
      wpłaci poręczenie majątkowe w wy-
      sokości 350 tysięcy złotych.

W godzinę po ogłoszeniu wyroku
      żona podejrzanego wpłaciła pieniądze.
      Robert Niedbałowski został w sobotę
      zwolniony z aresztu. Wobec 6 innych
      osób, które zostały zatrzymane w
      związku z tą samą sprawą. Prokuratu-
      ra Okręgowa zastosowała poręczenie
      majątkowe w wysokości 50 tysięcy złotych. Po-
      dejrzanym zabrano też paszporty.
      * * *

ROBERT NIEDBAŁOWSKI: - Nie odebrano mi paszportu, nie zasto-
      sowano dozoru policyjnego. Moim zdaniem, to o czymś świadczy.

Atmosfera taka nie sprzyjała pracy, bowiem wy-
      czuwało się, że coś wisi w powietrzu. Jednak
      tego, co mnie spotkało, ani ja, ani moi pracowni-
      cy nie spodziewaliśmy się. To była po prostu, tak
      się przynajmniej wydawało, kolejna kontrola.
      Panowie przyszli do firmy o 15.30, sprawdzali
      komputery, zabezpieczali twarde dyski, a gdzieś

W poniedziałek, 8 marca, udało się nam po-
      rozmawiać z Robertem Niedbałowskim.

- Podobno zrezygnował Pan ze wszystkich
      pełnionych przez siebie funkcji, dlaczego?

około 2 w nocy oświadczyli mi, że jestem za-
      trzymany.

- Prokuratura postawiła Panu bardzo po-
      ważne zarzuty...

- Ten pierwszy, najpoważniejszy, o zorgani-
      zowaniu grupy przestępczej, już w sądzie się nie
      uprawdopodobnił, pomimo starań prokuratury,
      która domagała się bezwzględnego, 3-miesięcz-
      nego aresztu tymczasowego. Jednakże sąd, któ-
      ry widział przedstawione przez Centralne Biu-
      ro Śledcze „dowody", zastosował wobec mnie
      miesiąc tymczasowego aresztowania z możliwo-
      ścią zamiany na kaucję. Nie odebrano mi pasz-
      portu, nie zastosowano dozoru policyjnego.
      Moim zdaniem, to o czymś świadczy. Co do
      reszty zarzutów, w tej chwili trudno mi się wła-
      ściwie odnieść, bo nie miałem jeszcze możliwo-
      ści zapoznania się z nimi.

- To skąd takie zarzuty?

- Sądzę, że jest to zemsta byłych pracowni-
      ków mojej firmy zwolnionych dyscyplinarnie za
      malwersacje.

- Ma Pan wielu wrogów?

- Nie wiem, natomiast zaskoczyły mnie te l.
      fony od ludzi, których na pewno nie uważałer
      za sprzyjających mi. Otóż ludzie ci otl
      rowali żonie nawet pomoc finansowa
      na zebranie kaucji, a zatem nie były to
      tylko werbalne wyrazy poparcia. Wro-
      gowie, jeśli tacy są, nie dzwonili.

- Jak rodzina przyjęła fakt zatrzy-
      mania Pana?

- Wstrząs, szok i to jest właśnie naj-
      bardziej przykre, bo dla mnie samego
      areszt nie jest pierwszyzną. Pierwszy
      raz zapoznałem się z nim w stanie wo-
      jennym.

- Ale to były zupełnie inne przy-
      czyny...

-Czy j a wiem...

- Co dalej zamierza podejrzany
      Robert Niedbalowski?

- W pierwszym rzędzie zrobić
      wszystko, by uspokoić sytuację w mo-
      jej firmie i w ponad 4 tysiącach innych,
      ze mną kooperujących. Mam nadzieję,
      że obecna sytuacja nie wpłynie nega-
      tywnie na naszą wiarygodność i w dal-
      szym ciągu będziemy mogli dawać
      miejsca pracy kilkuset ludziom. I jest
      to mój cel nadrzędny.

- Dziękuję za rozmowę.
      * * *

Najbliższe miesiące pokażą, czy zatrzyma-
      nie i postawienie zarzutów Robertowi Niedba-
      łowskiemu oparte jest na mocnych dowodach,
      czy też, istotnie, była to jakaś nagonka z po-
      wodów politycznych, biznesowych i Bóg wie
      jeszcze jakich.

BOGUMIŁA TRZASKA

• madaszka1 Teść wywiadu... 12.03.04, 15:51
      Oto treść wywiadu udzielona Tygodnikowi Nadwiślańskiemu, pt.:
      NAGONKA??? /ostatni nr/
      Zatrzymanie przez funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego
      znanego tarnobrzeskiego biznesmena, radnego Platformy Obywa-
      telskiej, prezesa Klubu Sportowego „Siarka" i właściciela drugiej
      co do wielkości w Polsce firmy zajmującej się obróbką zdjęć foto-
      graficznych FOTO CLASSIC - ROBERTA NIEDBAŁOWSKIEGO wy-
      wołało w Tarnobrzegu nie lada sensację.

Wiele osób nie ukrywało swej radości, że
      „Niedbałowskiemu wreszcie podwinęła się
      noga", wielu widziało już biznesmena w cięż-
      kich kajdanach, wielu wyrażało obawę, że padną
      kolejne miejsca pracy. Spekulacjom i plotkom
      nie było końca, a „najlżejsze" z nich mówiły o
      50 aresztowanych w całej Polsce wspólnikach
      przestępcy.

- Prosili mnie o to moi pracownicy i rodzina,
      uważając, że moja działalność społeczna i politycz-
      na mogła być przyczyną nagonki na mnie i firmę.

-Nagonki?

- Właśnie tak. W ostatnim okresie różnego ro-
      dzaju kontrole prawie że nie opuszczały firmy.
      Nie kończyła się jedna, a już zaczynała druga.

W niespełna 48 godzin po zatrzy-
      maniu Prokuratura Okręgowa w Tar-
      nobrzegu wystąpiła do Sądu Rejono-
      wego z wnioskiem o zastosowanie
      wobec zatrzymanego aresztu tymcza-
      sowego. Zarzuty postawione przez pro-
      kuraturę były poważne - zorganizowa-
      nie grupy przestępczej (art. 258, par. 3
      KK) oraz przestępstwa skarbowe (art.
      56, par. l KX, w związku z art. 38, par.
      2KKS).

W piątek, 5 marca br., po ponad-
      czterogodzinnej rozprawie sąd posta-
      nowił zastosować wobec Roberta Nie-
      dbałowskiego środek zapobiegawczy
      w postaci jednomiesięcznego aresztu,
      który może zostać uchylony, jeśli po-
      dejrzany, w terminie do 8 marca br.,
      wpłaci poręczenie majątkowe w wy-
      sokości 350 tysięcy złotych.

W godzinę po ogłoszeniu wyroku
      żona podejrzanego wpłaciła pieniądze.
      Robert Niedbałowski został w sobotę
      zwolniony z aresztu. Wobec 6 innych
      osób, które zostały zatrzymane w
      związku z tą samą sprawą. Prokuratu-
      ra Okręgowa zastosowała poręczenie
      majątkowe w wysokości 50 tysięcy złotych. Po-
      dejrzanym zabrano też paszporty.
      * * *

ROBERT NIEDBAŁOWSKI: - Nie odebrano mi paszportu, nie zasto-
      sowano dozoru policyjnego. Moim zdaniem, to o czymś świadczy.

Atmosfera taka nie sprzyjała pracy, bowiem wy-
      czuwało się, że coś wisi w powietrzu. Jednak
      tego, co mnie spotkało, ani ja, ani moi pracowni-
      cy nie spodziewaliśmy się. To była po prostu, tak
      się przynajmniej wydawało, kolejna kontrola.
      Panowie przyszli do firmy o 15.30, sprawdzali
      komputery, zabezpieczali twarde dyski, a gdzieś

W poniedziałek, 8 marca, udało się nam po-
      rozmawiać z Robertem Niedbałowskim.

- Podobno zrezygnował Pan ze wszystkich
      pełnionych przez siebie funkcji, dlaczego?

około 2 w nocy oświadczyli mi, że jestem za-
      trzymany.

- Prokuratura postawiła Panu bardzo po-
      ważne zarzuty...

- Ten pierwszy, najpoważniejszy, o zorgani-
      zowaniu grupy przestępczej, już w sądzie się nie
      uprawdopodobnił, pomimo starań prokuratury,
      która domagała się bezwzględnego, 3-miesięcz-
      nego aresztu tymczasowego. Jednakże sąd, któ-
      ry widział przedstawione przez Centralne Biu-
      ro Śledcze „dowody", zastosował wobec mnie
      miesiąc tymczasowego aresztowania z możliwo-
      ścią zamiany na kaucję. Nie odebrano mi pasz-
      portu, nie zastosowano dozoru policyjnego.
      Moim zdaniem, to o czymś świadczy. Co do
      reszty zarzutów, w tej chwili trudno mi się wła-
      ściwie odnieść, bo nie miałem jeszcze możliwo-
      ści zapoznania się z nimi.

- To skąd takie zarzuty?

- Sądzę, że jest to zemsta byłych pracowni-
      ków mojej firmy zwolnionych dyscyplinarnie za
      malwersacje.

- Ma Pan wielu wrogów?

- Nie wiem, natomiast zaskoczyły mnie te l.
      fony od ludzi, których na pewno nie uważałer
      za sprzyjających mi. Otóż ludzie ci otl
      rowali żonie nawet pomoc finansowa
      na zebranie kaucji, a zatem nie były to
      tylko werbalne wyrazy poparcia. Wro-
      gowie, jeśli tacy są, nie dzwonili.

- Jak rodzina przyjęła fakt zatrzy-
      mania Pana?

- Wstrząs, szok i to jest właśnie naj-
      bardziej przykre, bo dla mnie samego
      areszt nie jest pierwszyzną. Pierwszy
      raz zapoznałem się z nim w stanie wo-
      jennym.

- Ale to były zupełnie inne przy-
      czyny...

-Czy j a wiem...

- Co dalej zamierza podejrzany
      Robert Niedbalowski?

- W pierwszym rzędzie zrobić
      wszystko, by uspokoić sytuację w mo-
      jej firmie i w ponad 4 tysiącach innych,
      ze mną kooperujących. Mam nadzieję,
      że obecna sytuacja nie wpłynie nega-
      tywnie na naszą wiarygodność i w dal-
      szym ciągu będziemy mogli dawać
      miejsca pracy kilkuset ludziom. I jest
      to mój cel nadrzędny.

- Dziękuję za rozmowę.
      * * *

Najbliższe miesiące pokażą, czy zatrzyma-
      nie i postawienie zarzutów Robertowi Niedba-
      łowskiemu oparte jest na mocnych dowodach,
      czy też, istotnie, była to jakaś nagonka z po-
      wodów politycznych, biznesowych i Bóg wie
      jeszcze jakich.

BOGUMIŁA TRZASKA

• Gość: wituś Re: Teść wywiadu... IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 16:21
        ten wywiad przeprowadzony został zapewne przed tym jak CBŚ się porządnie
        wpieniło gdy sąd dał Niedbałowskiemu "tylko" 300 tys kaucji oraz nie zabrał mu
        paszportu. Pisali o tym w Echu Dnia. Jak podało CBŚ Niedbalowski powinien
        bezwzględnie siedzieć teraz w areszcie.
    • Gość: zez Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.04, 14:28
      Ten (wel) z "Supernowości" to Welanyk. Przy piwku chwalił sie kiedyś, że dobrze
      zna Niedbałowskiego. Pewnie kumple, a kumpla trzeba bronić.
      • Gość: marekg Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 00:02
        A to ciekawe jakim cudem słyszałes, jak się Welanyk przy piwku chwalił, bo gość
        od wielu lat nie pije piwa. I każdy kto go choć trochę zna o tym wie :))
        • Gość: znajomy z zagranic Re: Niedbałowski do pierd.... la la la IP: *.bull.fr 15.03.04, 07:44
          no jasne że nie pije piwa - chleje wódę że aż mu uszy się trzęsą !
    • madaszka1 Re: Niedbałowski do pierd.... la la la 26.03.04, 17:20
      W piątek, 26 bm., wyjaśni się, czy biznesmen Robert Niedbałowski trafi do
      aresztu. Domaga się tego Centralne Biuro Śledcze i Prokuratura Okręgowa w
      Tarnobrzegu.

www.pressmedia.com.pl/sn/wydarzenia/d2.asp?u_file=e%2Etxt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka