Gość: Gorąco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 16:55 Wie ktoś gdzie w TBG, bądż okolicy zakładają klimatyzację samochodową? Jakie ceny, etc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechowski51 Re: Klimatyzacja 10.06.10, 17:18 Zamiast zasmiecac forum kliknij w google; www.google.com/search?q=tarnobrzeg+klimatyzacja&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klintistłut Re: Klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 18:10 o lechowski,zmienil cytat,robi postepy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 18:11 Ktoś na tym forum "narzekał" na p.Lechowskiego. A kto ,jak nie Lechowski pomoże? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 20:12 Załóżysz klimę,zaskoczysz zimę...taka sobie rymowanka trochę krótka nad kolanka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Klimatyzacja IP: *.smsiarkowiec.pl 10.06.10, 21:37 W Tarnobrzegu to raczej chyba nikt nie zakłada, za to byle warsztat ma kombajn i udają że serwisują :)), co do solidnej firmy to polecam taką ze Stalowej Woli, to chyba jest na ul. 1 sierpnia na takich dużych garażach przed wiaduktem po lewej stronie. Nie wiem czy to aktualne bo ostatnio kontaktowałem się z nimi 2 lata temu, ale jak pytałem o zakładanie klimy to wszystko elegancko mi wyjaśniono z podaniem cen i czasu oczekiwania, oczywiście jest też gwarancja, ostatecznie jednak zrezygnowałem, gdyż kupiłem inne auto już z klimatyzacją, ale mimo wszystko polecam, bo wcześniej u nich serwisowałem klimę jeszcze w innym samochodzie i widziałem że mają pojęcie o rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Klimatyzacja IP: *.smsiarkowiec.pl 10.06.10, 21:43 jeszcze dopiszę, że cenowo to wychodziło ok. 900 euro (bo z zagranicy sprowadzane i uzależnione od kursu euro) za samo oprzyrządowanie (ale to było 2 lata temu), łącznie to wydatek tak mi się wydaje ok. 5 tys. zł. A co do porad tego obrzympały lechowskiego to można je o kant d..py potłuc. Co chłopakowi z samych adresów skoro najprawdopodobniej chodziło mu sprawdzone i polecane warsztaty, poza tym, to co pokazało lechowskie google to jakieś mocno przeterminowane dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 21:52 Tak drogo?Ja niewiele więcej dałam za auto .Teraz żałuję ,że kupiłam bez klimy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marco_tbg Re: Klimatyzacja 11.06.10, 11:37 Klimę można założyć za 3000 - tzn. chłodziarkę - kumpel zakładał w Lublinie do Golfa IV pare lat temu. Jesli dałaś za auto mniej nieco ponad 5000 to nawet jakby w nim była klima to i tak by już nie działała albo była nieszczelna i wymagała bardzo częstego nabijania. ------------------------ Coco jumbo i do przodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marco_tbg Re: Klimatyzacja 11.06.10, 11:38 Zapomniałem dodać że 3000 ale na częściach używanych - dużo z tym roboty. ------------------------ Coco jumbo i do przodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 19:19 Do Marko-miała być klima ,ale na miejscu się okazało,że nie ma.Facet opuścił 1000 zł,bo troszkę nas "zrobił w konia".Nie bedę zakładać klimy do 9-letniego auta,z którego jestem bardzo zadowolona.Dzięki za informację.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Klimatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 11:38 No to znajoma niezle auto kupilas... heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorąco Re: Klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 11:19 Panie lechowski wszystkie te firmy z linku zajmują się klimatyzacją przemysłową (sklepy, instytucje, bary), więc zbędny pański wysiłek. Mi chodzi o SAMOCHODOWĄ. Pytam ludzi którzy zakładali, bądż chcą założyć taką instalację w rozsądnych pieniądzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszcis Re: Klimatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 13:51 Dokładnie ,a wiel z tych firm to pojęcia nie ma nawet o chłodnictwie ,a co dopiero o klimatyzacji w samochodzie . Proponuję zakupić do danej marki używaną klimatyzację ( można ,przy chęci n.p.www.alelegro .pl ) i dzwonić do ludzi co mają daną markę .Dać mechanikowi do włożenia ,a gaz już i na wulkanizacji nabijają do klimy .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:11 Zdałaby się i mnie klima, lecz na klimę kasy nima... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przegrzany Re: Klimatyzacja IP: *.tbg.edge.wdm.pl 05.07.13, 16:02 gdzie w tbg sprawdzają i uszczelniaja klimatyzacje ? Odpowiedz Link Zgłoś