Dodaj do ulubionych

Radość sympatyków PO

IP: *.tktelekom.pl 13.09.10, 21:20
O 51 mld zł.wzrósł dług od poczatku tego roku zaciagnięty przez rząd PO+ PSL,jego agencje i samorządy i wynosi obecnie UWAGA !!!! - 721 mld zł.Lada moment przekroczy 55 % PKB. Co bedzie dalej ?Poparcie dla PO osiągnie również ten poziom.

Miały być obnizki podatków. Od 1 stycznia 2011r podatek VAT idzie w góre i przez najblizsze /ponoc/ 3 lata bedzie w wysokości 23 %. Mówienie ,ze ceny zywnosci nie wzrosna obraza kazdego myślącego Polaka. Wzrosną ceny prawie wszystkiego tak jak i poparcie dla PO.Bedzie płacz, zgrzytanie zębów i ....płacenie.

Kolejne podwyzki sa w planach - dotyczy motoryzacji. Projekt przewiduje ,ze za wydanie dowodu rejestracyjnego pojazdu trzeba bedzie od nowego roku zapłacic 110 zł. /obecnie 48 zł/ Wzrost o ponad 100 %. Badania techniczne zależnosci od pojazdu i zakresu badan zapłacimy od 100 do 500 zł/ obecnie od 62 do 176/ . Wzrost niewielki.Prawda? Wyciagna nam równiez kase z kieszeni podwyzki paliwa,ubezpieczenia OC i AC,wzrost akcyzy. Jak rozumiem wszystko to dla naszego dobra. Jest sie z czego cieszyć. Nieprawdaz kochani sympatycy PO.

Premier w swoim expose wspominał coś o wysokich normach życia politycznego jego partii,rzadu. Oto klasyczny przykład tego rozumowania przyzwoitości. PO paparło Prezydenta Sopotu któremu prokuratura postawiła zarzuty KORUPCJI jako kandydata tej partii w nadchodzacych wyborach samorzadowych. Powiało wielkim swiatem.Nieprawdaż.

Tak będzie zawsze gdy rzekomo wolne i niezalezne media beda zajmowac sie wewnetrznymi sprawami jednej z partii opozycyjnej zamiast patrzec na rece rzadzacym.Patrzycie a nie widzicie. To dopiero poczatek skubania naszych portfeli. Widocznie tego chcecie bo poparcie dla rzadzacych rosnie i pozwali im wkrótce rzadzic samodzielnie. Jakie to piekne. Nieprawdaz
Obserwuj wątek
    • Gość: kaziuk66 Re: Radość sympatyków PO IP: *.tktelekom.pl 18.09.10, 23:13
      Widze brak ekstazy u sympatyków PO to moęe ta informacja wzbudzi u Was entuzjazm. Oto minister finansów pan Rostowski zapowiada ze należy zmodyfikowac ulge prorodzinna i,ze w zasadzie nalezy ja przyznac osobom które maja co najmniej troje dzieci i do tego tez trzeba by jakos podłączyc ulgę becikową.Uprzedza co prawda,ze nie bedzie to w tej kadencji ale najpewniej w nastepnej.Jak zwykle liczy na poparcie tych którym chce zabrac te ulge a wiec rodzinom z jednym i dwojgiem dzieci. Jak rozumiem pomysł wart poparcie bo cóz tam ponad tysiąc złotych mniej przy jednym dziecku czy ponad dwa tysiące przy dwójce. Zamiast wczasów nad morzem spedzimy je pod grusza we własnym ogrodzie jeżeli takowy posiadamy.Czyz to nie piekne. Nieprawdaż
      • Gość: Wacek Re: Radość sympatyków PO IP: *.smsiarkowiec.pl 19.09.10, 07:56
        idz beznadziejo pod pałac prezydencki sie modlic
        • Gość: Darko Re: Radość sympatyków PO IP: *.pppoe.sistbg.net 19.09.10, 13:53
          Wacek, z Bułgara nadajesz?
          Wszyscy wiedzą jakie przekręty były przy przydziale mieszkań w Bułgarze.
          Siarka parę razy o tym pisała a i nawet TN rzucił artykuł.
          Przekęt będzie trzymał z przekrętami.
          Kaziuk otwiera wam oczy.
          Niektórzy jednak wolą żyć w złudzeniu.
      • Gość: Pis z tobą! Re: Radość sympatyków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 15:24
        PiS z tobą bogobojny PiSjarreczku. I z mściwosierdziem chrześcijańskim twoim.
        • Gość: t bg Re: Radość sympatyków PO IP: *.btc-net.bg 20.09.10, 17:46
          narzekać kazdy potrafi. A co pis ma za propozycje? Pomnik Lecha.
          • Gość: kaziuk66 Re: Radość sympatyków PO IP: *.tktelekom.pl 20.09.10, 23:08
            Nie podązaj za głównym nurtem poprawności politycznej serwowanej Ci przez usłuznych idiotów z "niezaleznych" mediów bo obecna władza siega Ci coraz głebiej do kieszeni .Teraz Pis Ci ani nie dołozy a tym bardziej nie zabierze

Kolejna fantastyczna wiadomosć - projekt ministerstwa finansów przewiduje ,ze od marca 2011 roku zasiłek pogrzebowy wynosił bedzie 4 000 zł zamiast obecnych 6395,70 zł. Mozna bedzie za tę sume zrobic godny pogrzeb osoby najblizszej. Pewnie mozna skoro - jak powiada prominentny polityk PO - polski pilot potrafi latac na wrotach od stodoły. To cóz dopiero pogrzeb.W przyrodzie ponoc nic nie ginie.Tak samo z kasa wyciagnieta nam z portfeli. Ta wiadomośc ucieszy wszystkich sympatyków PO. Budzet kancelarii prezydenta zostanie zwiekszony- czyzby żyrandol nie pasował.Oszczednści ? -jakie oszczedności.Władza bawi sie na całego . Bal na "Tytanicu" trwa w najlepsze
            • Gość: prl Re: Radość sympatyków PO IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.10, 09:44
              Doniu! Ja chcę Nobla!!!

Donio, dlaczego ja jeszcze nie mam Nobla ? Inni mają, nawet ten opalony bardziej od Leppera !
              · A niby dlaczego masz mieć ? Na Nobla trzeba sobie zasłużyć ..
              · Ale ja zasłużyłem, w imię pokoju pozbyłem się kaczora ! To chociaż pokojowa mi się należy
              · Nie ty się pozbyłeś , a pokój to żeś jedynie po nim odziedziczył..i to też żaden sukces bo pusty stoi.
              · Stoi pusty bo tam straszy ! Mówię ci Doniu, strach wejść bo zaraz szarpie za gardło, zimno się robi, a dusi tak że aż gwiazdy w dzień widać!
              · Ty ciołku, to nie gwiazdy tylko te cholerne znicze i pochodnie zza okna ! Mówiłem ci żebyś wyższe barierki postawił !
              · NO dobrze, a za ekonomię ? Patrz jak ładnie stoi nasza polska ekonomia !
              · Dureń ! Ona nie stoi tylko leży i kwiczy, ty się ciesz, że dzięki mnie tak mało o niej mówią, bo by nas już powywieszali…
              · Za pokój nie, za ekonomię nie… to może choć z chemii ?
              · Jakiej chemii! ? Jedyne pojęcie jakie ty masz o chemii, to jak bimber pić na polowaniach ! A właśnie, kazałem ci przestać polować, a wczoraj znowu jakieś zdjęcie z sarenką dałeś pokazać w TV !!
              · No ona taka ładna była… ta sarenka znaczy się, przecież ładniejsze zdjęci e z sarenką niż z małżonką, co nie ? sam wiesz… sarenka to nie wieloryb ..a co do chemii to patrz jak mi się udało z gazem – zapomnieli o łupkowym, a jak postraszymy jeszcze trochę , to się zgodzą na więcej ziemnego, i znowu jakiś pada rok z Moskwy dostanę !
              · Dostaniesz jak się nie wyda, że specjalnie olewaliśmy gazoport, zawyżamy przed Unią cenę zakupu żeby się nie wtrącali, udupiamy Waldka, żeby nie gadał, a MSZ żeby nic nie robił. Ty się módl, żeby nie zrobili szumu o ten gaz, bo nam przepadną przyszłe stołki w Gazpromie !!
              · No a za literaturę , może za to Nobelka ?
              · Cholera pisarz się znalazł, jaka literatura ?
              · Jak to jaka, patrz jakie ładne przemówienia mam, na dożynkach tak przemawiałem aż ludzie płakali !
              · Ty bęcwale, oni płakali, bo kamienie z procy do ciebie nie donosiły, a strasznie chcieli trafić !! W ogóle to kto ci pisze te przemówienia, pieprzysz jak ksiądz na kazaniu !
              · Tylko nie ksiądz, ja przemawiam jak Ojciec Narodu !!
              · Ojciec ?! Prędzej jak Dupa Narodu, trzeba cię ciągle poklepywać i głaskać, a ty nic tylko gafy robisz jak te pryszcze na tyłku !
              · Ty ciągle tylko mnie opieprzasz, a ja chcę Nobla , jak już nie ma za co to może za wąsy, jak Wałęsa !
              · Po pierwsze Wałęsa dostał nie za wąsy tylko przez głupotę Szwedów, a po za tym ty masz mniej dzieci, gdzie ci tam do Wałęsy…
              · A może Nobla z matematyki ?
              · Za matematykę to ja sam wezmę, nikt tak jak ja nie potrafi rachować - zadłużać się na potęgę ,a wyniku wskazywać wszystkim wzrost gospodarczy.
              · Widzisz – tak się robi – co godzina milion w plecy, a co dzień milion wyborców więcej ! O, i za to należy się Nobel !!
              • Gość: nie powiem kto Re: Radość sympatyków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 10:02
                Rozbawiłeś mnie tym tekstem. Masz talent. W kilku miejscach pośmiałam się do niemalże do łez, zwłaszcza przy końcówce. Nie powiem kto, bo będzie gorąco. Pozdro...
                • Gość: ? Re: Radość sympatyków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 10:04
                  Ale ktoś byki "sadzi" na tym forum. Wracaj do zerówki, dziecko!
                • Gość: prl Re: Radość sympatyków PO IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.10, 17:56
                  Gość portalu: nie powiem kto napisał(a):

> Rozbawiłeś mnie tym tekstem. Masz talent. W kilku miejscach pośmiałam się do ni
                  > emalże do łez, zwłaszcza przy końcówce. Nie powiem kto, bo będzie gorąco. Pozdr
                  > o...

...Taak! fajnie... czasem uda się podsłuchać jakąś ciekawą rozmowę...
                  • Gość: benek Re: Radość sympatyków PO IP: *.tktelekom.pl 21.09.10, 21:18
                    wy mi pisokomuchy oczu doniem nie mydlcie - tylko wytłumaczcie jak to może być że jeden ,za donoszenie do UB,SB,PZPR,ORMO,ZOMO, itd itd - jest przez was gnojony , upokarzany ,wyzywany,lżony ,wyszydzany - a drugi - "członek" klanu jasia od mleczarni - jest traktowany jak święta krowa? - od kilku miesięcy powszechnie wiadome jest że czopek - "namiestnik" jasia na wielowieś jest kłamcą lustracyjnym - dalej - prawomocnym kłamcą - powinien zdać mandat radnego ,albo zostać pozbawionym tego mandatu - dlaczego jasio mleczarz , jego głupawy przedwodniczący rady miasta -ogd kilku miesięcy nie robia tego ? uważają że są bezkarni? że ludzie są głupi ? ślepi? mastalerza jak chcieli wywalić to sesję w kilka dni zwołali ... kaziuk ,prl pierd...ą coś o donku - donek mi wisi koło ...my tu mamy takie kwiatki i co? czemu nie napiszesz miernoto jedna z drugą o ewidentnym łamaniu prawa przez "członka" PIS ? jakim jest jasio ? łatwiej w cudzym oku zadrę zobaczyć niż w swoim belkę ? jak takie bystre chłopaki jesteście to napiszcie cos o mozliwości karczowania lasu przy pomocy skrzydeł samolotowych - jarek to przewidział - wam pozostaje to udowodnić - no prl dawaj - pisz rozprawkę o tym - jak tu 154 - "prawie bombowiec" kosi pień za pniem - może zarobicie na tym kaskę ? proponuję proby w locie - z jarkiem na pokładzie - jeden egzemplarz do prób mamy - brzozy 40 cm powinny wytrzymać wg wyliczeń jarusia - "bo to prawie bombowiec jest"...
                    • lechowski51 Re: Radość sympatyków PO 22.09.10, 17:47
                      benus....moglbys zmienic plyte?!.Jak benus rzadzic bedzie PiS to bedziemy krytykowac Kaczora i jego bande.Dzisiaj jak slychac w WSI-24 rzadzi cudotworca Donek specjalista od historii Gdanska i od zadluzanania Polski ,jak kiedys sp.Gierek.Wtedy bylo podobnie.Petla zdaluzenia zaciskala sie nam nam szyi a piewcy sukcesow Gierka klepali o 10 potedze przemyslowej swiata.Ty i inne autorytety macie dzieisiaj na szczescie PiS,wiec nie musicie mowic o biciu Murzynow w Ameryce.
                      biznes.onet.pl/rostowski-deficyt-sektora-finansow-publicznych-prz,18490,3699166,1,news-detal
                      • Gość: olo Re: Radość sympatyków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 18:27
                        Lechowski, tobie raczej zacisnął się krawat i masz niedotlenienie mózgu, co widać po wnioskach jakie tu propagujesz. Wyjaśnię ci nieuku: tego nie mówią tv trwam, to nie 'Donek' zadłuża państwo ale samorządy.
                        Długi zaciągane przez lokalne samorządy są poza jakąkolwiek kontrolą i to te długi właśnie rosną ostatnio dość szybko. Zresztą nie ma innego wyjścia np. miasto buduje drogę, dotacja z UE to jakieś 70%, 30% trzeba pożyczyć. Efekt: jest droga i dług. Sprawdź jak zadłużone są okoliczne miasta, to spore pieniądze.

I jeszcze uwaga na koniec, wbrew temu co mówi PiS, jest to kompletnie coś innego niż za Gierka, wtedy Polska prawie niczego nie eksportowała na zachód za dolary, a dług był w dolarach właśnie. I nie było z czego oddać bo ówczesne polskie złote były niewymienialne. Ale to zupełnie inna historia....

• lechowski51 Re: Radość sympatyków PO 22.09.10, 22:35
                          Olo!/Chce Cie poinformowac ze w przyszlym roku obsluga dlugu wyniesie 39 mld zlotych a wplywy z PIT-u 37 mld zl.I nie jest istotne czy zloty jest wymienialny bo grozi nam widmo Grecji,Wegier czy tez Hiszpani.Dlug samorzadow w dziurze budzetowej liczacej w tym roku ponad 100 mld to kwota rzedu 17 mld zlotych.No i przypominam domorosly ekonomisto ze dlugi maja to do siebie ze trze4ba je splacac.I nie mowi to PiS ani Sris tylko kazdy podrecznik ekonomii a o tym ze grozi nam bankructwo finansow publicznych mowia wszyscy od Balcerowicza po prof.Gomulke.
                          • Gość: olo Re: Radość sympatyków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 11:08
                            Lechowski nie poluzowałeś krawata ! Sam wkleiłeś link z dziurą ponad 100 mld a Rostowski jeszcze powiedział, że deficyt budżetu nie przekroczy 48 mld. To gdzie różnica?
                            Zresztą nie jest to tak ważne. Widzę nieuku że mieszasz pojęcia zadłużenia sektora finansów publicznych, zadłużenia Skarbu Państwa i deficytu budżetu państwa. Raczej nic sensownego nie spodziewam się.

Ogólnie by coś z tym długiem zrobić potrzebnych jest kilka reform: obniżyć renty i emerytury szczególnie mundurowym, zlikwidować KRUS, pozabierać socjalne przywileje, zlikwidować NFZ i wprowadzić rynkowe zasady w służbie zdrowia, to tak na początek .... Inaczej co rok to stówka w górę.

Niestety, ani PiS ani PO nie mają zamiaru tego zrobić.
                            • lechowski51 Re: Radość sympatyków PO 23.09.10, 11:17
                              Jeszcze raz przypominam olo ze rzadzi PO a wiec to oni wraz z PSL sa odpowiedzialni za stan panstwa a nie opozycja czyli PiS i SLD.Dalej!.Jeszcze pare miesiecy temu Rostowski i Tusk zapewniali ze dziura budzetowa w tym roku nie przekroczy 30 mld a okazuje sie ze bedzie ponad 50 mld...a byloby wiecej gdyby nie kreatywna ksiegowosc specow od finansow.
                              Prosze poczytac o tym co robia angielscy konserwatysci w reformowaniu panstwa i zastanowic sie czym rozni sie rzdzacy panstwem Cameron od grajacego w pilke Tuska.
    • m-boy Re: Radość sympatyków PO 22.09.10, 22:02
      to o tyle samo co u nas w mieście... żadna rewelka.
      • Gość: bebek Re: Radość sympatyków PO IP: *.tktelekom.pl 23.09.10, 14:44
        olo - z tymi "wyznawcami" kartofla nie ma co dyskutować merytorycznie - oni tak jak jaruś usiłują "zonglować" liczbami o których nie mają wieprzowego pojęcia - tak było z geotermami rydzyka , gazem łupkowym - teraz "robią się" na ekonomistów - jedyne co im dobrze wychodzi to skandowanie "jarosław ,jarosław" - dziś " guru jarek" stawiając pytania pawlakowi - raz mówił o gazie ,raz o ropie -po prostu się "zapluł" , w "szale" krytyki zapomiał że w 2006 roku jego przydupek jasinski podpisał aneks do umowy gazowej ,któren to aneks dziś jaro skrytykował , żeby bylo smieszniej , pawlak przytoczył pismo jasinskiego do jarosława w którym przyznał że nie czytał aneksu!!!!!!!! ..... a o ekonomii i ekonomice ty mi lechowski wykładów nie rób , bo ty conajwyżej "przerabiałeś" ekonomię polityczną socjalizmu - normalni ludzie , utrzymują stanowiska pracy i płacą na takich darmozjadów jak jarek - od 1990 roku - nie skalał się zadną pracą .... , a deficyt budżetowy był jest i bedzie ,bo nie ma kraju bez deficytu( oprócz korei pn - gdzie to pojęcie nie jest znane) - a skoro nie odróżniasz deficytu sektora publicznego od deficytu budżetu państwa - to jesteś kiep ,albo kłamca , albo i jedno i drugie....
        • Gość: kaziuk66 Re: Radość sympatyków PO IP: *.tktelekom.pl 02.10.10, 23:11
          To juz naprawde zaczyna niepokoić. Michał Boni - minister w kancelarii premiera,jeden z najblizszych współpracowników Tuska twierdzi, -cytat. za jednym z dzienników "że aby zmniejszyc deficyt nalezy przede wszystkim zwiększyc dochody budżetu głównie poprzez ROZSZEZENIE BAZY PODATKOWEJ " -cóz za finezja słowa.To oznacza zwiększenie obciazen podatkowych obywateli. Może jakies pomysły na te obciazenia np podatek od posiadania komputera. Skoro płacimy podatek od posiadania psa,samochodu,domu.gruntu to opodatkujmy tez posiadaczy komputerów. Płacic beda prawie wszyscy a wiec mozna chyba mówic ,o sprawiedliwym podatku. Radośc Wasza trwa dalej bo poparcie PO nadal jest rekordowe .Wazniejsze dla Was jest co mówi Kaczynski niz to .ze wam władza drenuje kieszenie z cięzko zarobionych pieniązków. Gratuluje samozadowolenia.Jak tu się nie radować. Nieprawdaz ?
    • Gość: Romek Re: Radość sympatyków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 23:34
      Jedynym wyjściem aby dług się nie powiększał zrobić to , o czym dziś mówił Janusz Palikot.
      Gdyby wszystko udało się wykonać to co zaproponował jakże pięknie żyło by się ludziom.
      Ale kler w życiu nie da się odpędzić od koryta.Zrobi wszystko by poddani uwierzyli że Palikot jest wcieleniem diabła.Z resztą żaden z ówczesnych decydentów nie powie nic dobrego o Palikocie bo działał by przeciwko swoim interesom i zyskom.
      • Gość: kaziuk66 Re: Radość sympatyków PO IP: *.tktelekom.pl 05.10.10, 08:17
        wyborcza.biz/biznes/1,100896,8465218,Polacy_skazani_na_korki___rzad_obcina_wydatki_na_nowe.html
        Kolejna fantastyczna wiadomosć.Korki będa ,czy aby na pewno od szampana.Czemujest coraz gorzej skoro jest coraz lepiej ?
        • Gość: rea Re: Radość sympatyków PO IP: 83.1.119.* 05.10.10, 19:39
          Z ulgi prorodzinnej korzystają bogatsi Polacy. Znam takich, którzy nie mogą sobie nic odpisać, bo nie mają z czego.
          • Gość: kaziuk66 Re: Radość sympatyków PO IP: *.tktelekom.pl 17.10.10, 16:47
            No i jak tu sie nie cieszyć kochani z takich wiadomosci jak tak. Rzad zapowiedział zamrożenie progów podatkowych w roku 2011 i kolejnych dwóch latach. Jakby było tego mało to na deser informuje sie,ze przez ten okres nie zwiekszy sie też kwota wolna od podatku/ teraz wynosi ona 3091 zł/To nic innego jak zakamuflowane podnoszenie podatków.Z tylnej kieszeni znów nam sie zabiera część naszych zarobków.Jak miło. Nieprawdaż ?
            • Gość: kaziuk66 Re: Radość sympatyków PO IP: *.tktelekom.pl 20.10.10, 12:32
              Jak ja lubie Wam podsyłac dobre wiadomości.Oto kolejna. Projekt budzetu panstwa na przyszły rok przewiduje zmniejszenie budżetu Funduszu Pracy na aktywna walke z bezrobociem z obecnych ponad 7 mld. do ok. 3,2 mld. Tym oto sposobem wiele osób które nie zawsze z własnej winy straciły prace nie otrzymaja pomocnej dłoni. Zamiast tego figa z makiem.Jak zwykle pewnie mało Was to obchodzi bo ciekawsze sa igrzyska serwowame przez usłuzne media.Nie chce Was martwic ale igrzyska sie skoncza i trzeba bedzie obejrzec sie za chlebem.Powrót do rzeczywistości bedzie bolesny ,oj bolesny.Mam kolejna radosna wiadomosc ale nie bede Wam przeszkadzał / na razie/ w cudnej zabawie
              • Gość: rea Re: Radość sympatyków PO IP: 83.1.119.* 20.10.10, 12:58
                Kaziuk, nie przeszkadzasz, pisz, bo ludzie muszą wiedzieć, co ich czeka, mimo, że najchętniej zakryliby oczy i uszy, żeby jak najmniej wiedzieć i nie zaprzątać sobie główek zmartwieniami.

"Sztuka polityki niezależna jest od kryteriów moralnych i polega między innymi na podtrzymywaniu ignorancji opinii publicznej. Ludzie maja daleko większe prawo do tego, żeby nie wiedzieć, niż do tego, żeby wiedzieć."(cyt. z powieści "Głód" G. Mastertona)
                • Gość: kaziuk66 Re: Radość sympatyków PO IP: *.tktelekom.pl 21.10.10, 14:27
                  Prosisz i masz. To zaboli nas wszystkich jeżeli wejdzie w zycie a z doswiadczenia wiem ,ze tak bedzie choć może nie w takiej wysokości.

Wszyscy sprzedawcy prądu w naszym kraju złożyli wnoski do Urzędu Regulacji Energetyki o podwyżke cen tegoz prądu dla gospodarstw domowych o przyszłym roku - UWAGA!! od 13 do aż 22 procent.Robi sie ciepło co mniej zamoznym.Nieprawdaz?

A niech bedzie, mam tez dla Was chyba smutna wiadomosc. Według ostatnich badan poparcie dla Waszych idoli czyli PO staneło gdziez w okolicy 40 procent i pomino zakleć speców od ogłupiania nie chce iśc w góre. Toz to zgroza.Ludzie chyba przypomnieli sobie,ze do zycia oprócz ogrzysk potrzebny jest chleb i coś do niego. Niebywałe.Nieprawdaz?
                  • Gość: mich Re: Radość sympatyków PO IP: 83.1.119.* 21.10.10, 15:09
                    a PiS leci w dol... no i co z tego??
                    • Gość: rea Re: Radość sympatyków PO IP: 83.1.119.* 22.10.10, 13:58
                      Ciekawe, kiedy naród straci cierpliwość i pogoni tą "elytę"... Politycy wszystkich opcji zrobili już taki burdel (przepraszam) w państwie, że chyba tylko zdecydowana reakcja suwerena może coś zmienić. Ale czy ta zmiana nastąpi tylko przy urnach przy takiej ordynacji wyborczej?
                      • lechowski51 Re: Radość sympatyków PO 22.10.10, 14:24
                        Moze zdradzisz na kogo wiec mamy glosowac?
                        • Gość: rea Re: Radość sympatyków PO IP: 83.1.119.* 22.10.10, 15:46
                          Nie wiem na kogo głosować. Wiem tylko, że powinna pojawić się jakaś nowoczesna siła polityczna stawiająca na otwarte umysły i nie skażona przeszłością PRL-u w szerokim spektrum znaczenia. Ale obecnie większych szans na to nie ma i od lat pozostaje nam wybierać między dżumą, a cholerą. Żadna z obecnie istniejących partii nie ma interesu, żeby coś w tej materii zmienić i pozostają raczej metody o charakterze rewolucyjnym.
                          • Gość: maniuś Re: Radość sympatyków PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 16:29
                            Z wyżej opisującym "rea" zgadzam się w pełni , jak nie zostanie zmieniona ordynacja wyborcza (okręgi jedno mandatowe) to będziemy tkwić w tym chamstwie i marażmie. Obiecywał nam Rudy Donek zmiany ordynacji ale tylko pozostało to jako obietnica i kiełbasa wyborcza. Partie rządzące mamy jak prywatne własności .Myślenie inne niż prezio partii eliminuje posła z list wyborczych to jest chore jak nasza demokracja. Dążmy wszyscy by to zostało zmienione . Przykładowo głosujemy na Kowalskiego on jest 10 na liście wchodzi ktoś przypadkowy z pierwszych miejsc na liście. Obecne partie wodzowskie zaprowadzą Polskę w średniowiecze jak robią to do tej pory. Nie można chorego umysłowo prezia ruszyć z tronu. Byli już tacy wodzowie partii mającą za nic nas głosujących na nich ale szczęście że zostali umieszczeniu w śmietniku historii. Pamiętacie partię Leppera,Giertych ,Moczuś, Słomka ,Rynna Chrzanowski i inni którzy prywatne interesy stawiali na najważniejszym miejscu a wyborców mieli w d... Dzisiejsi wodzowie partii też odejdą w niebyt polityczny zostawiając państwo zadłużone w biedzie i nędzy , ale za to mocno wierzące. Kobra Goryszewski z ZCHN-u kiedyś mówił nieważne czy państwo będzie biedne czy bogate ale ma być państwem wyznaniowym.
                          • Gość: beata Re: Radość sympatyków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 09:51
                            W stosunkowo krótkim czasie od tzw. „transformacji” na polskiej scenie politycznej narodził się "partyjny model zachodu". A więc dwóch głównych, „konkurencyjnych” partii politycznych, dysponujących do spółki lwią częścią głosów w kolejnych wyborach . Ni jest tajemnicą fakt, że większość głosów oddawanych na PO i na PiS otrzymują te partie na zasadzie tzw. wyboru mniejszego zła. Elektorat PO straszony jest ciemnogrodem i katolickim fanatyzmem grożącym Polsce ze strony PiS. Elektorat PiS straszony jest bezbożnictwem, aborcją i planowaną legalizacją „małżeństw” homoseksualistów przez propagującą „tolerancję” PO. Większość z owych wyborców, gdyby miała mającą szansę na zwycięstwo inną alternatywę, zapewne by z niej skorzystała. Niestety dzięki staraniom dwóch współmonopolistów, alternatywy wobec nich nie ma. Brak takiej alternatywy jest po prostu obu dominującym partiom na rękę. Bo to gwarantuje im sukces wyborczy. Będą bowiem bądź partią rządzącą, bądź główną partią opozycji sejmowej. Z nadzieją i szansą na „zamianę boisk” w kolejnych wyborach. Katolicki i
                            patriotyczny elektorat przyciągnął do siebie PiS. Zlaicyzowany, rządny Europy i świata elektorat zagarnęła PO. A w którymś z tych programów może odnaleźć się większość z Polaków. Dla niezadowolonych z POPiS-u pozostają ze dwie partie II-ligowe, lub bojkotowanie wyborów. Nowe, konkurencyjne partie, nawet z podobnymi programami, a pozbawione poparcia medialnego (PO i PiS nie mają z tym problemów) są skazane na polityczny niebyt.
                            • Gość: autor Re: Radość sympatyków PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.10, 12:21
                              Okręgi jednomandatowe są głównie dla zamożnych-udowodnił to już w 1989 r kandydat do Senatu Henryk Stokłosa
                              • lechowski51 Re: Co myślicie o pewnej sprawie 23.10.10, 13:14
                                Moze wpierw poczytaj...
                                www.jow.pl/
                                • Gość: kaziuk66 Re: Co myślicie o pewnej sprawie IP: *.tktelekom.pl 24.10.10, 22:12
                                  Kolejna dobra wiadomosc.Dotyczy generalnie ludzi młodych ale jak znam ,zycie kase na to wyłożą rodzice
                                  Obecnie szkolenie kandydatów na kierowców jest traktowane jako edukacja i dlatego zwolnione jest z podatku Vat. Nasz ukochany rząd planuje jednak od 1.01.2011r obłożenie wspomnianym podatkiem w wysokości 23 procent ośrodków szkolenia kierowców.Czy można sie smucic kochani.Tytanic tonie,muzyka gra a Wy sie bawicie i nic nie widzicie.
                                  • lechowski51 Re: Co myślicie o pewnej sprawie 24.10.10, 23:18
                                    Jak to nie widza?.Widza!.Wszystkiemu winne sa kaczory....Sorry!.Kaczor!
    • Gość: prl Re: Radość sympatyków PO IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 10:09
      Wywiad z prezydentem...

s940.photobucket.com/albums/ad247/Freeman49/?action=view¤t=e26928d1.jpg&

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka