Dodaj do ulubionych

psy na cmentarzu

IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 17:25
Co sądzicie o przychodzeniu na cmentarz z psem? Widziałam kilka takich osób dzisiaj. Mnie to razi, zwłaszcza jak pupilek szczeka zawzięcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Władysław Re: psy na cmentarzu IP: 83.1.120.* 01.11.10, 18:45
      Tak. Zdecydowanie lepiej jak będzie szczekał zamknięty w aucie lub w mieszkaniu. Masz rację, psy nie powinny szczekać bo pobudzą sztywnych.
      • Gość: Darko Re: psy na cmentarzu IP: *.pppoe.sistbg.net 01.11.10, 20:02
        Dla Władysława:

To może od razu na cmentarz z całym inwentarzem:
        - kury niech sobie pogdaczą,
        - kaczki niech pokwaczą,
        - świnki pochrumkają
        a krówka pomruczy.

W Kornwalii za wprowadzenie psa na cmentarz płaci się 500 funtów.
        Zdjęcie - jako dowód - wraz z blankietem do zapłaty - przychodzi pocztą.
        • Gość: Oluś Re: psy na cmentarzu IP: *.smsiarkowiec.pl 01.11.10, 20:27
          Przyprowadzanie psa na cmentarz jest brakiem szacunku dla leżących tu osób.Ludzie,którzy kiedykolwiek tak uczynili to totalne bezmózgowia.Szkoda,żeby jeszcze w tym dniu pałętał mi się jakiś pies między nogami i może jeszcze obsikiwał groby,gdy ja odmawiam modltwę za zmarłych:/
    • e-ftalo Re: psy na cmentarzu 01.11.10, 21:11
      Pies przychodzi ze swoją rodziną ,więc o co chodzi? Przecież zbierają się pełne rodziny ,nikt nie może byc pozbawiony możliwości przybycia,nawet jeśli jest psem.A jeśli cię to poraża,tak musisz sobie założyć nauszniki antyzvukove
      • Gość: znajoma Re: psy na cmentarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 21:57
        U nas nie było psów, szczerze mówiąc nigdy jeszcze nie widziałam na naszym cmentarzu psa, a jestem w każdą niedzielę.
      • Gość: kajko Re: psy na cmentarzu IP: 83.1.119.* 01.11.10, 23:43
        kolejny idiotyczny post... odrazu wam mowie ze polowa bedzie za a druga przeciw, wiec zakonczmy dyskusje na kolejnny bezsensowny temat na tym forum, a tak pozatym mi przeszkadza szerzenie glupoty na tym forum, ale czy odrazu musze zakladac nowy watek aby znalezc przynajmniej kilka osob myslacych podobnie i dowartosciowac sie w ten sposob? Masz cos do powiedzenia - zacznij od czegos ciekawego, intrygujacego, napewno wywiaze sie interesujaca rozmowa. Szczekajacy pies na cmentarzu nie jest tematem wartym uwagi.
        • e-ftalo Re: psy na cmentarzu 02.11.10, 00:45
          jak to nie jest,przecież ten pies poprzez swoje szczekanie także chce przekazać jakąś ważną wiadomość otoczeniu! Być może osoba obszczekana odebrała to szczekanie bardzo osobiście poczuła się obrażona.Warto przeprowadzić debatę publiczną na temat tego w jaki sposób mogą psy szczekać a jak nie powinny i rozpocząć kampanie edukacyjną na terenie Tarnobrzega dla ich właścicieli,aby zachowały kulturę w miejscach pełnych piety
          • Gość: zawsze.minia77 Re: psy na cmentarzu IP: *.haye.cable.virginmedia.com 02.11.10, 07:30
            najlepsza wypowiedź w tym temacie nic dodać nic ująć :):)
            • Gość: Unita Re: psy na cmentarzu IP: *.flash-net.pl 02.11.10, 09:15
              A na badania nad psim szczekaniem i ich niedolą w przypadku pozostawienia w domu przez właściciela można wyciągnąć pieniądze z funduszy unijnych.
              Kolejne badania będą dotyczyć samopoczucia chomików w w kołowrocie, białych myszek w plastikowym domku i reakcji rybek akwariowych na tandentne chiński ozdoby w akwarium.
              • Gość: Zymek Re: psy na cmentarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 10:12
                Oczywiscie ,ze przychodza nawet wczoiraj jedna paniusia podeptała swego małego pupila i narobiło sie psiego wrzasku. Wczoraj w godzinach rannych widziałem 4 panie z pieskami na cmentarzu , a szczególnie jedna z czarnym sznaucerem siadająca na ławeczce przy ładnym grobie z czarnego granitu Pani G. , a piesek latał i obsikiwał klapy grobowców.
                NIE POWINNO SIE WPROWADZAC PSÓW.
                Osobiscie mnie nie podoba sie takie zachowanie ,a mialem psy od 25 lat jakos wytrzymały w domu kiedy wychodzilem do sklepu itp.
                Będąc w poblizu zakładu pogrzebowego zwróce uwage obsłudze na wywieszenie odpowiednich znaczków - kiedys juz takowe były.
                Trzeba byc odpowiedzialnym w takim miejscu jak cmentarz.
    • Gość: Sandecja Re: psy na cmentarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 14:19
      Pies też człowiek!
      • Gość: Człek Re: psy na cmentarzu IP: *.flash-net.pl 02.11.10, 14:57
        A człowiek też pies!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka