Gość: peep IP: 80.249.1.* 08.04.04, 20:55 Kto był w udynku UM [byłe KW] można wejść tylko na parter. Urzędasów broni system elektroniczny. ZaPZPR był tylko portier. Mleczarzu D. opamiętaj się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madaszka1 Re: KW PZPR kwitnie 08.04.04, 21:55 Do urzędasów można wejśc od tyłu. Niedawno korzystałam z "tylca" i "weszłam bez alarmu" Nikt mnie nie zaczepił, chociaż okazywano pewne zdziwienie, czy aby nie jakiś "szpieg" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusik Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 16:15 ja tez lubię wchodzić od tylca, może się zgramy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusik Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 16:16 wesołego jajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peep Re: KW PZPR kwitnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:15 Już nie skorzystasz- klamka z blokadą. Podobno Mleczarz D. za Lapówki ciągle przyjmuje nowych urzędasów. Ich liczba sięga 400 lizidupków. Tarnobrzeski UM jest jednym z najdroższych w kraju.Alko-rzecznik tłumaczy jakie to niby ma powiat zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JD Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:29 Norbert ty bys zatrudnił 800 swoich lizipiorkow ch....ne komuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryk Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 13:09 Co jest gorsze komunizm czy dziubinizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URZĘDAS Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 18:01 zanim sie zacznie pisac jakies brednie to trzeba troche pomyslec. Po pierwsze w UM pracuje niecale 200 osob co jest ponizej sredniej dla miast tej wielkosci, po drugie wymog odpowiedniego zbepieczenia pomieszczen urzedu w ktorych znajduja sie m.in. dane osobowe naklada wiele ustaw, po trzecie to zgadzam sie ze Norbi zatrudnil by co najmniej dwa razy tyle "lizydupkow" a przy okazji wyje.al na bruk spora czesc normalnie pracujacych urzednikow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Re: KW PZPR kwitnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 18:39 Michalkoholik, co ty bredzisz, miasto tej wielkości? jakiej wielkości Gdyby wywalic 50% urzedasów to i sprawy by szły lepiej i byłoby na węgiel i dzieci by nie marzły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URZĘDAS Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 13:40 CZłowieku na jakim swiecie ty zyjesz???? co ty myslisz ze tutaj sa 3 ulice na krzyz i 10 sypiacych sie chalup? moze poczytaj sobie troche o kompetencjach gminy i powiatu, policz je, potem zaloz ze kazdy urzedas moze wykonywac 10 czynnosci naraz (choc dla Ciebie to pewnie i tak za duze marnotrastwo) i wylicz sobie ilu powinno byc urzednikow w TAK MALYM - TWOIM ZDANIEM - MIESCIE. Moge zniesc chamstwo ale glupoty nie zniose. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rajca Re: KW PZPR kwitnie IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.04, 16:06 Drogi Józefie nie chodzi o ilość urzędników, ale ich jakość. Tradycją się stało, że do UM trafiają dzieci radnych i innych prominentów i jaki efekt przysłowiowe g... z Unii czy kontraktu. A tak swoja drogą ciekawe czy przywoływana bramka wyłapuje również nieprzyzwoite dowody wdzięczności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buchalter Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 18:28 Tarnobrzeg nie jest największym miastem na Podkarpaciu, a nawet nie jest największym miastem na prawach powiatu (tzw. powiat grodzki), więc prawdopodobnie nie ma największej ilości zadań wynikających z kompetencji gminy i powiatu. Czym więc wytłumaczyć najwyższe na Podkarpaciu, a nawet w Polsce zarobki Pana Prezydenta Jana D? Ciekawe, że radni wszystkich opcji zasiadających w radzie (SLD-UP, SdPl, PO, UW, PSL, LPR, ZChN i niezrzeszeni) byli za podwyżką, czyżby najbardziej egzotyczna koalicja w kraju, a może tylko wspólnota interesów (oczywiście nie mieszkańców miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecznik Re: Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:21 Przede wszystkim chcę oznajmić, że nie zabierałem głosu w tym temacie. Dowodem jest to, iż w odróżnieniu od dyskutantów mam odwagę się podpisać, co zawsze zresztą czynię. Ponadto moją cechą charakterystyczną jest używanie kolokwializmów - a tego nie było. A wątków nie komentowałem, gdyż są granice zdrowego myślenia. Z poważaniem - J. Michalik Ps. Panie/Pani Buchalterze/Buchalterko. Liczba (nie ilość, bo to słowo stosuje się do wielkości niepoliczlnych) mieszkańców nie ma związku z zakresem zadań gminy, czy miasta. Ktoś tak skrupulatny jak buchalter, powinien o tym wiedzieć. Znowu kłania się znajomość prawa. Proszę też sprawdzić, czy wójtowie gmin 5 razy mniejszych od Tarnobrzega zarabiają 5 razy mniej niż mój pryncypał - czyli 1,2 tys. zł netto. Nieodmiennie pozdrawiam. J.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:25 A od kiedy się podaje zarobki netto? przecie nie mamy podatku liniowego.. mówmy brutto ! Wiesz co rzeczniku; gdyby wywalić ciebie z roboty to twoje zarobki (brutto) akurat by wystarczyły na węgiel w szkole! Zarobki prezydenta są strzelistym aktem łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepodpisany Re: Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 02:30 Szanowny Panie Rzeczniku Po raz kolejny Pan mnie zadziwił wystepując na tym forum. Zadziwił chyba pozytywnie, ponieważ jest to forum głównie frustratów i bohaterów liczących na to, że o ile nie oplują zbytnio, to nikt się nie zmusi do sprawdzenia, kto oni zacz, itd.Ale wracajac do meritum - w przypadku zarobków samorządowców Waćpan chrzani smuty - rzeczywiście obowiązują pewne ustawowe "widełki". Tyle, że proszę nie robić g...fna z mózgów czytaczom tego forum sugerując, że Jan Dziubiński MUSI pobierać akutar ponad 10000 zł. Akurat jest to najwyższa płaca samorządowca na PodkaRPAciu. I przy całym szacunku, itd, itp. to proszę nie "wciskać kitu" /że pozwolę sobie na słownictwo/, iż nasz powiat/gmina ma więcej zadań od np. RZESZOWA /4-5 razy większe miasto - pensja prezydenta poniżej 10.000 zł/, ew. Przemyśla /150 tys mieszk. - pensja poniżej 10tyszł, /, czy może Mielca - "zaledwie" 70 tys. mieszkańców przy tarnobrzeskim "AŻ" 51...a pensja 7600...... Bez urazy, ale o9becnie rządzący panowie dokonali skoku na kasę, co mogę zrozumieć, tyle, że wstrętem mnie przejmuje dorabianie do tego ideologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abstynent Rzecznik jednak trzeźwieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 09:21 Dziękuję Panu rzecznikowi za włączenie się do dyskusji. W ten sposób zadał Pan kłam tym wszystkim, którzy piszą na tym forum, że Pan nigdy nie trzeźwieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buchalter Re: Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:32 Pisałem o zadaniach wynikających z kompetencji gminy i powiatu, a nie liczbie mieszkańców. Tak czy owak zarobki Prezydenta Miasta Tarnobrzeg są najwyższe na Podkarpaciu i w Polsce. Szkoda tylko, że zarobki Jaśnie Nam Panującego nie idą w parze z rozwojem miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędowyobserwator Re: Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 15:03 Gdyby gość miał instynkt samozachowawczy to by nie pozwolił radnym uchwalić sobie 10 tys. Nie od dziś jednak wiadomo, że Jasiowi grosz nie śmierdzi i nawet w strukturach TSM, po kilka stówek się schyla...Wyjścia są dwa, albo wierzy, że naród znów go wybierze, a za dwa lata zapomni, albo dobrze wie, że tokoniec i chce skoczyć na kasę jak to już ktoś skwitował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papaja Liczba URZĘDASÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:12 Zastanawiam się jak można tak łżeć - też pracuję w UM - i wiem że urzędników jest coś ok. 300 i teraz na gwałt przyjmuje się nowych ( tylko pocichu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URZĘDAS Re: Liczba URZĘDASÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:38 trzeba sie było przyłozyć na lekcjach matematyki w szkole!!! a co w tym zlego że się przyjmuje ludzi na staże albo roboty publiczne!!! co lepiej niech pójdą do łopaty??? jakby ktos zapomnial to mimo wszystko jest drugi po szpitalu największy parcodawca w mieście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blessmaster Re: Liczba URZĘDASÓW IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 14:44 Kim będzie delikwent po takim "stażu"? Kolejnym urzedasem,powiekszającym i tak bardzo liczna armię darmozjaduff. Ale..w kazdym szaleństwie jest metoda. Im więcej kandydatów,tym szczelniejsza selekcja i wieksze prawdopodobieństwo wyłonienia tych najbardziej w(m)iernych :P Dajemy rade utrzymać trzy setki pracowników UM,damy rade i cztery - proponuje przyjąć na staż wszystkich chętnych,a który sie nie spodoba - do łopaty ;-) Pozdrawiam bm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: invest Re: Liczba URZĘDASÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:47 Piszesz, że dajemy radę utrzymać trzy setki pracowników urzędu - przecież na to są zaciągane kredyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petent Re: Liczba URZĘDASÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 18:47 Hej, Urzędas, a Ty masz czas pisać maile w godzinach urzędowania, usasadnisz że wkrótce będzie trzeba jeszcze ze stu urzędasów! Połowa pisze i wysyła, druga połowa czyta ! Podatnicy was kochają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URZĘDAS??? Re: Liczba URZĘDASÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:25 a jak sie podpisze LEPPER to bedzie znaczylo ze nosze krawat w bialo-czerwone pasy ??? ;-) a wracajac do tematu to ja sie zaczynam zastanawiwac skad taka ziejaca jadem nienawisc do urzednikow. Wiekszosc sie na nich wqrwia i obrzuca blotem a jak przyjdzie co do czego to grzecznie daje koperte i wszystko jest w porzadku. Daleki jestem od "zwalania" winy za lapownictwo na "dajacych" ale zastanowmy sie czy jesli przestalibysmy wszyscy "dawac" to czy problem sam by nie zniknal albo chociaz sie zmarginalizowal. Poza tym dlaczego opluwac akurat urzednikow? A co, lekarze, policjanci, prokturorzy, sedziowie, "byznesmeni", etc. etc. sa swieci? Wszedzie znajdziemy lapowkarzy czy po prostu chu..ow - NIEZALEZNIE OD WYKONYWANEGO ZAWODU!!! W temacie "zamykania sie" urzednikow to tym zastanowmy sie czy latwiej jest dostac sie do Urzedu Miasta niz np. pomieszczen biurowych w szpitalu, na policji, w klasztorze, a nawet przecietnej prywatnej firmie? A dodatkowo to popytajcie znajomych "wrednych urzedasow" ile razy komusc cos ukradziono bo dostep do pomieszczen "urzedowych" byl praktycznie nieograniczony? reasumujac: nie chce robic z urzednikow meczennikow ale przyzwoitosc wymagalaby zeby jesli juz przywalac to kazdemu po rowno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 10:35 Peep a po jaką cholerę chcesz łazić po pokojach urzędasów ,przecież jest BIURO OBSŁUGI PETENTA chyba ,że jesteś jednym z tych co tęskni za KW PZPR i żeby coś załatwić w urzędzie chcesz mieć bezpośredni kontakt z urzędasem żeby mu dać w łapę "MERCI" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: KW PZPR kwitnie IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 16:29 Zgadzam się z urzędasem??? vel rzecznikiem dobrze mówi dać mu wódki. Swoją drogą to forum ma organiczony zasięg oddziaływania, bo i tak za dwa lata wioski wybiorą tę chołotę. Wniosek internet pod strzechy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: KW PZPR kwitnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:02 wioska zmądrzeje ! Jak dostaną forsę z unii to przestaną wierzyć w głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: KW PZPR kwitnie IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.04, 16:28 A jak powiedzą, że to forsa Dziubka? I znów wybiorą abstynentów? Albo tego młodego szczyla Mastalerza? Wtedy pozostaje emigrować do Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: KW PZPR kwitnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:23 ech..żeby tylko było kogo wybrać to ...się wybierze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: KW PZPR kwitnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 00:01 No to zróbmy prawybory. Tur na kogo byś głosował? Odpowiedz Link Zgłoś