IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.11, 13:55
co sądzicie o tarnobrzeskim MKSie? Moje zdanie jest nie najlepsze. Autobus linii 10 jest non stop opózniony nawet po godzinach szczytu, a poza tym brudno.
Obserwuj wątek
    • Gość: jacus Re: MKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.11, 15:15
      Nie tylko brudno ale i smrod spalonego oleju wewnatrz. OStatnio jechalem "10" i malo nie zwymiotowalem. Te nowe MKS-y jeszcze w porzadku ale stary tabor masakra. Nie mowie juz o tych rupieciach o nr 33, 34 czy 45
      Jacus
    • Gość: paciaciak Re: MKS IP: *.tktelekom.pl 05.01.11, 19:55
      Szykują stronkę www.pmks.tarnobrzeg.pl
    • Gość: wieśniak Re: MKS IP: *.lunariffic.com 06.01.11, 10:17
      ciesz sie że jedziesz, jak nie pasuje za 2 zł swoją d... wozić po mieście to zap... za darmoche, schudniesz i ekologiczniej będzie, może nie kazdy kierowca lubi stare dewotki wozić, zwłaszcza w lecie jak im p... zaparują, i te ich cuchnące perfumy,morda umalowana, a niedawno doiły krowy na pastwiskach a po przeniesieniu się do ciasnej klity w bloku to od razu wielkie damy, h...r wróć stare dewotki truć, jak się taką wiezie to aż przyjemnie puścić trochę spalin na taką "pannicę"
      • Gość: drajwer z mksu Re: MKS IP: *.f-ws.net 06.01.11, 12:55
        takie damy to w mks w bagażniku powinno się wozić
    • e-ftalo Re: MKS 06.01.11, 15:03
      No ale to nie tylko w Tarnobrzegu są takie MKS-y że szkoda gadać.Prawda jest taka że te stare powinnny być wycofane z ruchu ,bo są jeżdżącym złomem,ale jednak jeżdżą ,bo są chętni.Pewnie że jak ma się czas,to lepiej wsiąść w busa i podjechać bliżej lub na piechotę.Ale jak komuś się spieszy to niestety musi skorzystać,ale da się przeżyć

Ostatnio ze 2 miesiące temu miałem "przyjemność" jechać z Sandomierza takim starem-no masakra,nie zapomniane przeżycie.Nie wiem co mnie podkusiło ,podczas gdy za chwilę jechał komfortowy bus,ale na pewno drugi raz tego nie zrobię
    • Gość: stara baba Re: MKS IP: *.smsiarkowiec.pl 06.01.11, 17:00
      W MKS to każda linia się spóżnia B też , przecież te odległości w Tarnobrzegu są milowe no i korki kilometrowe a "panowie kierowcy szlachta " z pałą nie podchoć to nie tylko starszych by nie przewozili ale nikogo a wypłata powyżej średniej krajowej im się należy. Przepraszam uczciwych kierowców ale to jednostki i to nie są starzy pracownicy MKS a młodzi kierowcy stażem i wiekiem. Wieśniaku i Ty niedługo będziesz starym śmierdzącym sparciałym grzybem, już jesteś zgorztniałym i śmierdzącym prawdopodobnie młodym człowiekiem.
      • Gość: eMKaeSiok Re: MKS IP: *.lunariffic.com 06.01.11, 21:19
        stare baby powinny jeździć starymi MKSami, poza tym gdzie macie MKSy? kup sobie w KRK bilet na mks, baba w kiosku Cię wyśmieje, wszędzie MPK o kilkudziesięciu lat, wsadzić starą babędo nowego MKSu to zaraz popsuje bo nie będzie wiedziała co do czego służy, trochę logiki
    • e-ftalo Re: MKS 07.01.11, 01:11
      powinien być MZS - Miejski Złom Samochodowy
      • Gość: tbg Re: MKS IP: 178.159.173.* 07.01.11, 09:41
        Zenujace sa opoznienia - jechalem kilka dni temu mks po raz pierwszy od kilkunastu lat i dlugo tego bledu nie popelnie. Po pierwsze jak juz tu wspomniano stan techniczny autobusow rewelacja - drzwi albo sie nie zamykaly albo sie nie chcialy otwierac nie mowiac juz o doznaniach estetycznych. Jechalem z przystanku na ul. moniuszki - mks potrafil przyjechac 11 min spozniony majac wczesniej do pokonania cale 2 przystanki (w zimie zadna atrakcja tak stac i czekac czy moze przyjedzie - a moze nie ). Kierowca tez okazal sie gentelmenem w kazdym calu - podszedl chlopak chcial kupic bilet to udawal ze go nie zuwaza, laskawie na nastepnym przystanku bilet zostal mu sprzedany. Komentarz jednej kobiety do tego zdarzenia byl taki ze juz jechala kiedys z tym gosciem i tez nie sprzedal jej biletu (kupila od innego pasazera) a na nastepnym przystanku juz laskawie ktos bilet mogl kupic. Powinni rozwalic ten mks w pierony - poszedl by 1 z 2 na zielona trawke to moze zaczeli by powaznie podchodzic do swoich obowiazkow. Majac prywatna firme nikt by na taki bajzel nie pozwolil. Ot, Tarnobrzeg ...
        • Gość: mieszkanka Re: MKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.11, 11:26
          dzisiaj o 10.30 na Dzikowie autobus linii 10 był opózniony znowu 10 min.czyżby w Tbgu o tej porze były korki na którym skrzyżowaniu?
          • Gość: piechota Re: MKS IP: *.tktelekom.pl 08.01.11, 22:12
            "Iśc ciągle iśc w stronę słońca ...?
            Tarnobrzeg jest taki mały , przestronny, bezpieczny, że można wszędzie swobodnie dojśc.
            • Gość: ornitolog Re: MKS IP: *.1and1.pl 09.01.11, 09:51
              dweoty i damy ze wsi zamieszkujące tbg się najwięcej wożą bo paniusia nie przedzjie 200m bo jej się na mordzie makijażyk poruszy, żal.pl
    • e-ftalo Re: MKS 12.01.11, 16:12
      Moim zdaniem powinna powstać prywatna komunikacja miejska z busami,tak jak to jest w Sandomierzu i jakoś każdy się mieści i jedzie w godnych warunkach.MKS-y do Sandomierza w ogóle powinny być zlikwidowane,na to miejsce dodatkowe PKS-y
      • Gość: gość Re: MKS IP: *.mielec254.tnp.pl 13.01.11, 14:10

Pokaż kolego mi miasto w unijnej Europie , 50 -tysięczne, gdzie komunikacje miejską w całosci zapewniają mikrobusy przez Ciebie okreslane busami.

pozdr
        • e-ftalo Re: MKS 13.01.11, 18:49
          bo nigdzie w Europie nie jeździ złom.Więc albo normalne autobusy ,albo nowoczesne mikrobusy.Kto się nie zmieści niech zasuwa następnym lub na piechote i spokój
          • Gość: dopalacze w MKS Re: MKS IP: *.lunariffic.com 19.01.11, 17:48
            jak się spóźnie to włancza dopalacz (nitro, podtlenek) naj w rakiecie i dlatego tak dymi, troche logiki, ciekawe kiedy i co tankują
      • Gość: likwidator Re: MKS IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.01.11, 19:50
        e-ftalo a ty sie aby dobrze czujesz ??? A co to za roznica czy cos nazywa sie PKS czy MKS - PKS tarnobrzeski jest tak samo udany jak mks - roznica niewielka. Widac ze i tu i tu podejscie jest rewelacyjne. I niestety busami nie da sie wszystkiego zalatwic - chyba ze beda jezdzily co 15 min - ale w godzinach szczytu pewnie i to by nie wystarczylo. Widziale wlasnie dzis bus ktory jechal do Sandomierza - jak pieknie sie ludzie w nim upychali zeby jeszcze wejsc - tylko czekac na jakas tragedie ... a potem placz ... tylko ze to chyba bedzie juz za pozno.
    • Gość: pasazer Re: MKS IP: *.tktelekom.pl 20.01.11, 09:10
      Czy ktoś widział kontrolerów biletów? Ja już ze 2 miesiące nie spotkałem.
      • Gość: Bodzio Re: MKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.11, 09:29
        No faktycznie jakos kanarow mniej. A przedtem czesciej bywali. Czyzby ich pozwalniano?
    • e-ftalo Re: MKS 20.01.11, 23:20
      Ależ widzę różnicę w marce autobusów.MKS-y jeżdżą tanimi rozwalonymi Jelczami,a PKS-y autosanami.Te drugie nie śmierdzą w środku i nie chce się żygać gdy jedziesz,dlatego można nawet przez całą Polskę mimo że pojazdy są równie wiekowe jak Jelcze.Co ciekawe w Sandomierzu ten fakt został dostrzeżony i komunikacja miejska używa tylko autosanów
      • Gość: bulba Re: MKS IP: *.if.uj.edu.pl 21.01.11, 07:11
        Ale MKS pozyskał ostatnio 2 Autosany, jeden mały i jeden średni. (Jelcz zbankrutował). Po ok. 10 latach od zakupu poprzednich nowych pojazdów. byly to 2 male Kapeny. (Czy one jeżdżą? bo ostatnio ich nie widziałem.) W zasadzie to wszystko jedno bo obie firmy należały do jednego właściciela i produkowały prawie to samo. Problemem nie jest marka autobusów tylko ich wiek i stan techniczny (brak remontu). W Krakowie mają dużo Jelczy i tam jakoś się sprawdzają a Autosanów tylko kilkanaście (12?), wszystkie małe.
        • e-ftalo Re: MKS 21.01.11, 20:27
          No więc niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego to właśnie w Jelczach panuje tak potworny h... podczas jazdy ,okropnie trzęsie i często czuć spalinami?
          • e-ftalo Re: MKS 21.01.11, 20:27
            No więc niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego to właśnie w Jelczach panuje tak potworny hałas podczas jazdy ,okropnie trzęsie i często czuć spalinami?
            • Gość: blondynka Re: MKS IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 21.01.11, 20:43
              nie trzymaj ucha tak blisko silnika, po prostu w jelczu jest silnik centralnie umieszczony, a autosanie na końcu, w mercedesach z przodu, proste wytłumaczenie ?
              • e-ftalo Re: MKS 21.01.11, 21:23
                No i jeszcze brak foteli,cienka podłoga,brak wytłumienia i dlatego tarnobrzeskie jelcze są do dupy i nadają się na złom
                • Gość: blondynka Re: MKS IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 21.01.11, 21:52
                  na wszystko jest sposób, siedź po turecku na podłodze albo noś ze sobą krzesło, jak nie wypadasz na asfalt to podłoga jest w sam raz, powiedz kierowcy to ci czerwony dywan rozwinie, wytłumienia, to spalinowe diesle a nie elektryczny tramwaj,
                  nie pasuje to nie jeździj
                  • e-ftalo Re: MKS 22.01.11, 05:38
                    no proszę,odezwała się pracowniczka MKS.Nie jeżdżę ,podobnie jak setki innych osób które podziękowały za usługi tarnobrzeskiemu MKS-owi ,bo na szczęście jest konkurencja
                    • Gość: blondynka Re: MKS IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 22.01.11, 08:59
                      jasne że jestem pracownicą MKS-u jasnowidzu, jakbyś był odrobinę bystrzejszy to byś dostrzegł ironię w moich wpisach, o ile wiesz co to ironia ( ukryta drwina)
              • Gość: bulba Re: MKS IP: *.if.uj.edu.pl 22.01.11, 10:43
                Zależy w którym,
                w Jelczu M11 silnik jest centralnie położony, w Jelczu 120M z tyłu.
                • Gość: lol Re: MKS IP: *.lunariffic.com 22.01.11, 11:24
                  faktycznie blondyna miała racje, że pośrodku między osiami jest silnik, choć po przeczytaniu jej wpisu mnie to śmieszyło a jednak prawda,

tego falko to trzeba ikarusami przewozić

pl.wikipedia.org/wiki/Jelcz_M11
                  mistralfm.w.interia.pl/m11.htm
                  www.samochodyswiata.pl/viewtopic.php?f=22&t=32703
    • e-ftalo Re: MKS 23.01.11, 00:07
      Widziałem że nawet PKS ma kilka M11 i czasem molestuje nim pasażerów po wioskach powiatu-to już patologia.Na dalsze trasy oczywiście się nie ośmieli. Uważam że czasy M11 minęły i jedyny powód jaki widziałbym w podróżowaniu tym pojazdem to sentyment do czasów szkolnych.Ale nie czas na sentymenty,mamy XXI wiek i nie żyjemy już w ubogim kraju aby to coś kursowało jeszcze po ulicach,to jest żenada.
      • Gość: patrijota Re: MKS IP: *.lunariffic.com 23.01.11, 10:44
        zachodu się zachciało, amerykańskich autobusików, a polskimi to już nie ma kto jeżdzić, pokolenia coca-coli i fast fudów, wspieraj rodzimy biznes a nie zachodnie buble
      • Gość: ktus Re: MKS IP: *.tktelekom.pl 23.01.11, 12:26
        Właśnie że w ubogim i stąd wszystkie problemy. Bo co to za problem kupić nowe autobusy jeśli byłaby kasa.
    • e-ftalo Re: MKS 23.01.11, 16:02
      a autosany nie są polskie?
      • Gość: brrrrrrrrrrrrrrr Re: MKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 10:42
        a nie można czasem umyć te autobusy ???????????
        • Gość: babol Re: MKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 11:19
          no dzisiaj widzialem jednego z tych Mercow. o 7.20 obok szkoly muzycznej (linia B). Tak brudny ze nie widac bylo ludzi siedzacych w srodku. Czyzby MKS-owi brakowalo na wiaderko wody i szczotke. Az wstyd
    • Gość: pasazer Re: MKS IP: 78.31.67.* 06.02.11, 10:51
      jadąc MKS-em zauważyłem coś niepokojącego, kierowca trzymał kierownice, a pasażer nie może ? chcemy równouprawnienia
    • Gość: onanistka z MKSu Re: MKS IP: *.88.24.33.static.alvotech.de 06.02.11, 11:20
      tacy nieboracy pojechali zadrzewiałym ch...em do pracy, a dewoty żyją i smietanę za śmietnikiem piją, z góry spoglądają i kazdego w du... maja
    • e-ftalo Re: MKS 06.02.11, 16:09
      No nareszcie prezydent zakazał jazdy starymi Jelczami i praktycznie ich juz nie widać na ulicach.Same komfortowe mercedesy
      • Gość: driwer Mam Klawy Samochód IP: *.tktelekom.pl 11.03.11, 08:33
        a wahadłowcami to nie chcielibyście latać ?
        • e-ftalo Re: Mam Klawy Samochód 11.03.11, 15:53
          Ja bym chętnie się poruszał publiczną komunikacją balonową na samą parę
    • Gość: komunisticznijj Re: MKS IP: *.tktelekom.pl 13.03.11, 16:46
      demotywatory.pl/2834764/Samochod-zbudowany-w-komunizmie
      • Gość: pipa Re: Mam Komu Smrodzić IP: *.1and1.pl 19.03.11, 08:49
        szkoda że ziłami nie jeżdża
        • Gość: siwa marysia Re: Mam Komu Smrodzić IP: *.com 27.03.11, 09:22
          kamazami jakby jeździli to byłby szpan, a nie jakieś jelcze co wszędzie już wycofane.
          • e-ftalo Re: Mam Komu Smrodzić 27.03.11, 14:00
            nie ma już Jelczy.To forum ma jednak jakąś moc,bo wiele rzeczy o których się tu pisze zostało naprawionych i zmienionych
    • Gość: kolejarz Re: MKS IP: *.xantron.fastwebserver.de 01.04.11, 08:24
      kolejke wąskotorową maja budować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka