Dodaj do ulubionych

Głosucjei na PiS

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.04.11, 14:19
Będziecie mieć państwo podsłuchów, prowokacji służb, agentów Tomków, wyciągania teczek, dzielenia Polaków na lepszych i gorszych oraz pomniki najgorszego z prezydentów na każdym rogu.

Polecam szczerze!
Obserwuj wątek
    • Gość: SG Błąd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 14:23
      Błąd lemingu! To za rządów PO zostało założonych najwięcej podsłuchów, PIS się nie umywa.
      • Gość: konrad Re: Błąd! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.04.11, 14:29
        Oczywiście, to PO podsłuchiwała swojego koalicjanta i montowała przeciwko niemu prowokację i wydawała miliony na rzygającego agenta, żeby za wszelką cenę przyskrzynił byłego Prezydenta RP.

To PO wyciąga teczki na sędziów Trybunału Stanu.; To PO obraża swoich obywatelki.

Itd. Itp.

Chcecie powrotu Ziobry, Maciarewicza i lidera partii monotematycznej - Smoleńsk, to głujcie na PiS.

Ja chcę normalności. I prędzej dałbym sobie rękę odciąć niż bym na nich zagłosował
      • lechowski51 Re: Błąd! 03.04.11, 14:31
        Przeciez w TVN mowili,Kutz i Olbrychski mowil,ze za PiSu mielismy panstwo policyjne,ze 'swieta Blida" popelnila samobojstwo,bo biedactwo nie moglo sie pogodzic,ze ja obudzili o 6 rano.
        Ogladcze Szkla kontaktowego i Wojewodzkiego nie musza myslec i analizowac Dla nich swiat jest prosty.Zly PiS i kaczory i wspaniala reszta.Jaruzelski w porownaniu z kaczorami to autorytet jakich Polska nie miala od czasow Piasta Kołodzieja.
        • Gość: konrad Re: Błąd! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.04.11, 14:43
          Słuchaj Konradzie "Lechowski" ja wymieniem konkrety państwa ala PiS. Ty posługujesz się figurami retorycznymi zamiast faktów. Dokładnie tak, jak twój guru.

Nie zamierzam cie przekonywać, bo nie muszę. wiem bowiem, że ty i tobie podobni dostaniecie w du... w kolejnych wyborach i znowu pozostaną wam tylko fora internetowe. w tym jesteście bezkonkurencyjni
          • Gość: konrad Re: Błąd! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.04.11, 14:47
            A tak w ogóle Mr Lechowski, to jak widzisz: mam cię bratku... :-)
            • Gość: nikita Re: zyd wam to mowi IP: *.acanac.net 03.04.11, 15:19
              Glosujcie na PO !, niech ta formacja polityczna dokonczy swego dziela. Mowiac wprost niech wyprzeda co tam jeszcze zostalo, niech podpisze wieczny pakt o wzajemnej wspolpracy ( poddanstwie) z Rosja i niech uzalezni sie od Niemiec. Nie bedzie drog, niedokonczone stadiony, sprywartyzowana sluzba zdrowia, bezwolny aparat scigania i sprawiedliwosci, wszechobecna propaganda sukcesu, Rydzyk w wiezienu, Kaczynski na wygananiu, sejm opanowany przez PO , sluzalczy wzgledem PO ho, ho, ho prezydent, emerytury przejda w sfere marzen, lasy panstwowe dla Kulczyka i spolki, wegiel juz sprzedany, wiz do USA jak nie bylo tak nie ma, Polska dostanie kopa z NATO bo i tak z nia sie nikt nie liczy, ropa bedzie plynac szerokim strumieniem ale poboczami... Mlodzi - gniewni wypra sie boga i wszelkich zasad, narkotyki w kioskach, kibole opanuja do reszty stadiony, mordy na ulicach ( Tarnobrzeg dal przyklad), slowem Polska na miare XXI wieku i ...PO . Tak trzymac rodacy -polacy. Tylko PO da wam nieskrepowana wolnosc ! Glosujcie na PO.. a ja juz zacieram swoje parchate lapki bo takie rozpi...zdzie jakie szykuje wam PO to raj dla odszkodowan, odzyskania mienia slowem powrotu na swoje bo jak mowi wasze stare przyslowie "na pochyle drzewo wszystki kozy skacza ". Aj, waj, polski raj.....
              • Gość: prl Re: zyd wam to mowi IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.11, 18:43
                Oj! <Nikita>… cos mi się wydaję, że tym postem ostatecznie naraziłeś się lemingom… Wygląda na to, że masz już przesrane u nich i to dokładnie… Wprawdzie nie wiem, czy to co piszesz przeczytają… Wszak wiesz przecie, że oni nie bardzo umieją i chcą czytac… Dlatego do nich trzeba mówi obrazem…

Dla przykładu musi to wyglądac w ten oto sposób:

1. Musisz uwierzyc w politykę miłości: częśc I częśc IIczęśc IIIczęśc IV

2. Świat wg Tusków: częśc Iczęśc IIczęśc IIIczęśc IVczęśc V

3. Jak platforma zamierza oczyszczac kraj

4. Im dłuższy kabel tym lepiej się kabluje

5. Walka PO z bezrobociem

6. Żeby nie było niczego

7. Lud w rękach władzy

8. Jak Tusk z powodzią walczył

9. Zgoda wybudował

No i na koniec

10. PO przestrzega nieświadomie spożywających syrop

Myślę, że mówienie obrazem będzie bardziej czytelne…

Zapraszam na stronę
    • Gość: SG Czytajcie Konradzie - lemingu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 15:24
      cytat:
      "Jedną z kwestii, która pachnie wręcz bezczelnym kłamstwem, było stwierdzenie Tuska, że za jego rządów ilość podsłuchów spadła o połowę w stosunku do okresu rządów Prawa i Sprawiedliwości. Z danych, które ujawnił „Dziennik” wynika, że to nieprawda. Za rządów PO policja i służby specjalne zakładają rocznie blisko 12 tysięcy podsłuchów, czyli przynajmniej o kilkaset więcej niż za rządów poprzedników.

Mało tego, za czasów rządów PiS choćby poszlaka, że ktoś jest podsłuchiwany, była traktowana jako dowód na istnienie państwa policyjnego, gdy teraz nad faktami przechodzi się do porządku dziennego. Przez chwilę głośna była sprawa podsłuchów zastosowanych przez ABW wobec dziennikarzy Cezarego Gmyza („Rzeczpospolita”) i Bogdana Rymanowskiego (TVN), a także wykorzystania tych podsłuchów w prywatnej sprawie przez wiceszefa Agencji płk. Jacka Maki."

Mam takich cytatów więcej i nie tylko na temat podsłuchów. Konradzie - lemingu, reflektujecie na nie?
      • Gość: prl Re: Czytajcie Konradzie - lemingu! IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.11, 17:05
        Dla <konrada> proponuję film: " Cztery pancerne łby i pies"... na razie 1 odcinek

pod znamiennym tytułem:

Chrząszcz nie świnia
    • e-ftalo Re: Głosucjei na PiS 03.04.11, 18:51
      forum.gazeta.pl/forum/w,59,123910695,,A_moze_by_tak_zakaz_wjazdu_na_Slask_dla_prezesa_.html?v=2&wv.x=1
      • lechowski51 Re: Głosucjei na PiS 03.04.11, 19:48
        Moze e-ftalo zamiast linkowac kretynskie dyskusje z forum RAS,poczytaj w czym jest problem?!
        wpolityce.pl/view/9595/O_czym_media_milcza____Walka_o_granice_Polski_to_dla_Gorzelika__wojna_domowa___A_Polska_to__malpa___ktora__zepsula_zegarek_.html
        • karrambello Re: Głosucjei na PiS 03.04.11, 20:03
          Oczywiście lechowski51 nie widzisz tego, że to co powiedział Kaczyński, tylko wzmacnia pozycję RAŚ na Śląsku?? Do tej pory RAŚ był nieszkodliwy, w wyborach do sejmików osiągał wyniki porównywalne z Samoobroną, czy PSL. Teraz, kiedy ludzie na Śląsku się wku...ą na Kaczyńskiego, za słowa, które - w ich mniemaniu - zabraniają im utożsamiać się etnicznie ze Śląskiem, RAŚ uzyska większe poparcie! Dziwię się, że Kaczyński, było nie było, wyrachowany polityk, mógł sobie pozwolić na tak poważny błąd... PIS na Śląsku jest skończony, dotyczy to również Dolnego Śląska. Kaczyński stąpa po coraz cieńszym lodzie, a na jego nieprzemyślanych słowach traci cała Polska!
          • lechowski51 Re: Głosucjei na PiS 03.04.11, 20:11
            Chlopie!.W nosie mam pos PiS-u na Slasku.Interesuje mnie Polska i to co wyprawiaja niemieccy nacjonalisci z polskim Slaskiem.Bede kibicowal Lechii Gdansk ktorej kibice wywieszja ogromny transparet-Zolnierze wykleci na zawsze w pamieci a nie Ruchowi Chorzow ktorego kibice gwizdza gdy grany jest hymn Polski w czasie finalu Pucharu Polski.Trzeba byc gluchym i slepym aby nie dostrzegac tego co sie dzieje na Slasku i na forach mniejszosci narodowych,gdzie UPA zrownuje sie z AK,gdzie AK-owcow nazywa sie bandytami a litewskich SS-manow bohaterami.
            • lechowski51 Re: Głosucjei na PiS 03.04.11, 20:13
              Checesz sie przegladnac co mysla o nas ukrainscy nacjonalisci,to poczytaj sobie chociazby to forum;
              forum.gazeta.pl/forum/f,45535,Podkarpacka_u_Kraina.html
              • karrambello Re: Głosucjei na PiS 03.04.11, 20:17
                @lechowski: Przeczytaj jeszcze raz, to co napisałem, bo chyba czegoś nie zrozumiałeś. Nie muszę czytać to co podajesz, bo znam to zagrożenie dla Polski i podpisuję się pod Twoją obawą, ale mnie chodziło o to, że wypowiedź Kaczyńskiego stała się wodą na młyn RAŚ. Chcę Ci uzmysłowić jak ten człowiek, przez swoją bezmyślność i butę, szkodzi Polsce!
                • Gość: SG Re: Głosucjei na PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 20:53
                  cytat:

"mnie chodziło o to, że wypowiedź Kaczyńskiego stała się wodą na młyn RAŚ. Chcę Ci uzmysłowić jak ten człowiek, przez swoją bezmyślność i butę, szkodzi Polsce!"

Od samego niemówienia o nim problem nie zniknie. W 1938 roku Hitlera też nie chciano drażnić i Chamberlain przywiózł pokój, prawda?
                  • karrambello Re: Głosucjei na PiS 03.04.11, 21:18
                    Problem w tym, że Kaczyński obraził nie tylko tych, którzy są za autonomią Śląska, a to się może przełożyć na poparcie dla RAŚ. Jeśli tego nie widzicie, to brak Wam wyobraźni.
                • lechowski51 Re: Głosucjei na PiS 03.04.11, 21:20
                  Woda na mlyn ....jest glupota Polakow,ktorzy bagatelizuja fakty a jak Ty posluguja sie demagogia rodem z TVN i GWprawdy.RAS jest dzisiaj realnym bytem politycznym.Bez udzialu PiS-u i kaczorow zdobylo w wyborach do Sejmiku Slaskiego ponad 8% glosow i sa koalicjantem PO.
                  Mozesz mi wytlumaczyc jak Kaczynski "zaszkodzil Polsce" pokazujac prawde o niemieckich nacjonalistach z RAS?
                  • karrambello Re: Głosucjei na PiS 04.04.11, 07:54
                    @[b]lechowski51/b]: miałem o Tobie mimo wszystko lepsze zdanie, ale wychodzi na to, że ten kto niedawno na tym forum wychwalał pod niebiosa "inteligencję Pana Lechowskiego", grubo się pomylił. Wszystko masz w moich postach powyżej. Nie będę Ci tego rozrysowywał, zreflektuj się i poczytaj spokojnie to co napisałem wcześniej oraz to co napisał e-ftalo poniżej. Nie dopuszczasz do siebie myśli, że Twój "nauczyciel" się pomylił. A pomylił się i to srogo, ze szkodą dla Polski.
    • e-ftalo Re: Głosucjei na PiS 03.04.11, 23:24
      On nie mówił o nacjonalistach niemieckich ,tylko o ludziach narodowości ślaskiej ,a Śląsk
      istnieje chyba od 14 wieku,choć zawsze podzielony granicami państw ,zresztą do dziś i nigdy nie doczekał się na praw do narodowości ani nawet granic administracyjnych,wiecznie rozgraniczany fikcyjnymi granicami.Niskie poparcie świadczy o wynarodowieniu,to samo zrobiono z Polakami na śląsku cieszyńskim wmawiając im że są Czechami.To są ozostałości byłego systemu ,dziś aż trudno uwierzyć że w wolnym kraju odmawia się prawa do narodowości.
      Kaczyński tą wypowiedzią wywołał burzę,byćmoże chce przyciągnąć uwagę,a może dąży do rozbioru Polski na tą Pisowską i antypisowską.W ogóle wątpliwe aby był obecnie w stanie kierować polityką,bo jedyne co potrafi to burzyć,niszczyć,siać zamęt,drugi Palikot
      • lechowski51 Re: Głosucjei na PiS 04.04.11, 09:15
        Kaczynski powiedzial;
        Śląskość i kaszubskość PiS całkowicie akceptuje i ceni, ale twierdzenie, że istnieje naród śląski, my rzeczywiście traktujemy za zakamuflowaną opcję niemiecką

...i co tutaj karambello szkodzi Polsce?!.Narod polski jest pieknyw swojej roznorodnosci.Gorale,Kurpie,Kaszubi czy Slazacy pielegnujacy swoje rodzime tradycje swiadcza o bogactwie kulturowym Polakow.Czym innym jest jednak czego durny e-ftalo nie rozumie uznanie ze Kurpie czy Gorale to oddzielny Narod.Ewropejczyk e-ftalo bajdurzy -"trudno uwierzyc ze w wolnym kraju odmawia sie prawa do narodowosci".Jak Ci trudno uwierzyc to poczytaj o tym dlaczego odmawia sie tego prawa baskom,Korsyce czy Katalonii.
        Nie ma i nie bylo Narodu Slaskiego-sa Slazacy!.Jedni ginelli w powstaniach aby Slask byl polski a inni kolaborowali z Hitlerem przeciwko Polsce.
        • lechowski51 Re: Głosucjei na PiS 04.04.11, 09:51
          ...a to komentarz do tego co napisalem powyzej;
          *

Les bleus sont là
          Rafał A. Ziemkiewicz
          « Behawior materii wędrownej (czyli trochę porachunków endeckich)
          Ślązacy z Biedronki

Mieć opozycję, która nie potrafi przedstawić spójnej i wiarygodnej alternatywy dla działań władzy – to bardzo źle. Ale mieć jeszcze i władzę, która nie umie nic poza odwracaniem każdego słowa opozycji – to tragedia. Szczególnie gdy władza ta obejmuje też sterujące emocjami wyborców media elektroniczne.

Polska debata publiczna jest na dnie. Wydarzenia tak brzemienne w skutki, jak wprowadzenie Polski do zagadkowej strefy euro-bis, przechodzą równie niezauważone, jak niegdyś „pakt trzech czarnych orłów”. Zbyt szczelnie wypełniła bowiem eter gromada małp przedrzeźniających każde słowo Jarosława Kaczyńskiego. Obraził Gabon! Obraził Kaszubów! – serwują nam co dzień rozrechotani od rana prezenterzy i zapraszani przez nich „eksperci”.

Na tej fali liczni odpasieni osobnicy w markowych garniturach zapewniali nas niedawno, że oni też robią zakupy w Biedronce. Teraz ci wczorajsi klienci dyskontów rzucili się deklarować, że w spisie powszechnym podadzą „narodowość śląską”, choć są skądinąd, ale „dla solidarności”. To już jest nie tylko do bólu groteskowe. To jest po prostu groźne. Są sprawy wymagające nieco więcej rozumu, niż tylko robić wszystko na przekór Kaczyńskiemu. Jeśli tego rozumu brak, to może lepiej się przymknąć.

Mądrze przeprowadzona regionalizacja państwa mogłaby je wzmocnić, i z perspektywy Warszawy nawet wskazane by było, żeby zamiast podatników z całej Polski dotowaniem śląskich kopalń obciążyć pana Gorzelika. Ale „naród śląski” istnieje tak samo jak naród mazowiecki czy kujawsko-pomorski. Agresywna retoryka separatystów może tylko stworzyć nowe problemy i zaognić stare – ale na pewno niczego nie rozwiąże. Tych, którzy rzucają się ich wspierać, aby tylko na złość Kaczyńskiemu, proszę – puknijcie się w głowy, póki czas.
          • Gość: rea Re: Głosucjei na PiS IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.04.11, 11:46
            Zgadzam się z wypowiedziami Lechowskiego, ale mam pewne wątpliwości odnośnie PiSu i Jarosława Kaczyńskiego. Prezes każdą swoją wypowiedzią dowodzi, że każda przyjęta przez niego strategia oparta jest na kulcie męczeństwa i ciągłej wojny o Polskę. Straszy nas układami, mafią, korupcją, podwyżkami cen, prywatyzacją szpitali i szkół, a także powszechną niemoralnością. Wywołuje w Polakach bardzo wysoki poziom lęku i bazując na tym lęku nakazuje niejako swoim wyznawcom jednolitość myślenia, kult wodza, przekonanie o potrzebie silnej władzy, poczucie obcości i sprecyzowane wizje wrogów. I w tym wszystkim ma ogromny talent w mnożeniu wrogów. I tak bardzo mu zależy na twardym elektoracie z sekty Radia Maryja, że skłonny jest przymykać oczy i uszy na niewygodne mu fakty. Nie było przecież żadnej konkretnej reakcji na znieważanie Lecha Kaczyńskiego przez delegatów organizacji polonijnych w Ameryce Południowej. Jarosław Kaczyński boi się narazić ojcu Rydzykowi i przełknął w milczeniu gorzką ślinę za słowa Kazimierza Świtonia, że jego nieżyjący brat zostal ukarany przez opatrzność boską za podpisanie traktatu lizbońskiego. Sponsor RM J. Kobylański jest ważniejszy niż godność brata? A co będzie, jeśli ojciec Rydzyk poprze partię Marka Jurka?
            • lechowski51 Re: Głosucjei na PiS 04.04.11, 12:09
              ...a ja mysle rea ze Ty zamiast analizowac,sama nie mozesz uwolnic sie od swoich lekow.Stad kult wodza,straszenie mafia i ukladami,korupcja i podwyzkami cen.Przeciez nikt nie nakazuje bac Ci sie mafii czy szalejacej drozyzny.One realnie istnieja,mozna je opisac.Dla jednych nie jest to problem spoleczny i polityczny a dla drugich jest to realne zagrozenie.
              Jak "slaskosc" ma sie do Radia maryja to Ty tylko wiesz!.To przez Twoje posty a nie wypowiedzi Kaczynskiego przebija sie strach przed polskim katolicyzmem i patriotyzmem.Nic nie bedzie jak Ojciec Rydzyk poprze Marka Jurka!.Bardziej interesuje mnie kogo Ty bedziesz popierac.
              • Gość: rea Re: Głosucjei na PiS IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.04.11, 21:00
                Tematem wątku jest "Głosujcie na PiS", więc odniosłam się do tego wątku. A co do lęków - tak, mam je obserwując działania Jarosława Kaczyńskiego. Odnoszę wrażenie, że ten człowiek nie spocznie dopóki Lech Kaczyński nie zostanie ogłoszony istotą boską, a jego dogmaty nie zostaną uznane za nieomylne. To się stało jego naczelnym fixum dirde.
            • Gość: sts Re: Głosucjei na PiS IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.04.11, 21:03
              rea napisał, że Kaczyński straszy podwyżkami i innymi sprawami a przecież to wszystko widać bez okularów nie wiem może się myle
          • karrambello Re: Głosucjei na PiS 04.04.11, 13:57
            Właśnie natrafiłem na ten artykuł i podpisuję się pod nim.
            • lechowski51 Re: Głosucjei na PiS 04.04.11, 15:52
              Jezeli wypowiedz Kaczynskiego ma spotegowac takie stanowisko Slazakow;
              Jestem Ślązakiem i nawet na milimetr nie odcinam się od polskości!....to warto bylo wywolac ta dyskusje.Natomiast czytajac wypowiedzi liderow RAS widze ze blizej im do E.Steinbach jak do Korfantego.
    • e-ftalo Re: Głosucjei na PiS 04.04.11, 17:13
      jeżeli nie istnieje narodowość/grupa etniczna śląska ,to czym jest śląskość?Kulturą,stylem życia?
      Jeśli istnieje grupa ludzi na danym obszarze ,ze swoim językiem,kulturą,religią,w różnych granicach państwowych,to dlaczego nie można ich traktowac jako naród?
      I nie porównujmy tu dzielnic Polski sprzed 1000 lat ,które od początku utworzyły wspólne państwo,a śląsk nigdy polski nie był.Dziś istnieje podwójna narodowość,z racji ich pokrewieństwa i podobieństwa,dlatego Ślązak może być jednocześnie Polakiem.Istnieje także obywatelstwo i to na pewno jest polskie. No i czemu ma służyć takie zakliananie rzeczywistości,w czasie gdy granic już nie ma,te administracyjne są przeważnie fikcją polityków a państwowe liczą się tylko dla nieznających jezyków,czyli niższej grupy społecznej.Tak więc w wolnym kraju narodowość śląska jest piętnowana i wykorzeniana bez żadnego powodu,tak dla zasady,dla czyjegoś "widzimisie".Po drugie należy pamiętać że istnieje też śląsk opawski i to właśnie narodowość łączy ludzi po obu stronach granicy
      • lechowski51 Re: Głosucjei na PiS 04.04.11, 18:26
        Sprobuj wpierw poczytac a nastepnie rozrozniac narodowosc i narod...a pozniej wrocimy ewentualnie do dyskusji.
        tg1921.webpark.pl/r2.htm
    • Gość: emeryt Re: Głosucjei na PiS IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.04.11, 20:31
      Ja tam nie wiem ludzie gadają ze może i my Tarnobrzeżanie powinni być Narodem. Mieliśmy przecież słynną "REPUBLIKĘ TARNOBRZESKĄ". A co my gorsi!
      • lechowski51 Re: Głosucjei na PiS 04.04.11, 20:56
        No wlasnie!.Zamiast czerwonego Dąbala mamy spasionego,rowniez czerwonego Mastalerza...a nastroje rownie rewolucyjne jak w 1918.
      • Gość: prl Re: Głosucjei na PiS IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.11, 21:01
        No tak!... Dobrze kombinujesz Szanowny <Emerycie>... W czasie spisu, a najlepiej przy samospisaniu w drugiej rubryce przy narodowości... śmiało możesz walnąc "tarnobrzeska"...

Ja tylko chyba ze względu na żonę mógłbym tak wpisac... jeszcze się zastanowię... Bardziej skłonny jestem jednak wpisac narodowośc galicyjską... Wszak Galicja to przecież wielki kraj jak na polskie możliwości...

Serdecznie pozdrawiam
        Galicjak
        • Gość: Darko Re: Głosucjei na PiS IP: *.pppoe.sistbg.net 04.04.11, 22:06
          Bardzo mi miło poznać kogoś z Kresów.
          Pozdrawiam.
          Małopolanin z Tarnobrzega
          • republika_polska Re: Głosucjei na PiS 05.04.11, 07:21
            Wreszcie głos rozsądku. Nazwa Galicja pochodzi od słowa Halicz, a gdzie leży Ruś Halicka to wiedzą Ci, którzy kończyli szkoły przed reformą gimnazjalna. Województwo Sandomierskie ZAWSZE wchodziło w skład Małopolski. Galicją stało się za zaborów. Skoro w Tarnobrzegu ma być Galicja - a zdaniem konserwatora zabytków Tarnobrzeg ma mieć charakter galicyjski cokolwiek by to znaczyło - to mieszkaniec Warszawy powinien być określany Przywiślaninem (nazwa też z zaborów).
            • Gość: Michał Re: Głosucjei na PiS IP: *.flash-net.pl 05.04.11, 09:22
              Galicja zaczyna się w Rzeszowie i ciągnie sie aż po granicę w Medyce a następnie za Medyką w kierunku Lwowa.
            • Gość: prl Re: Głosucjei na PiS IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 09:36
              Mówiłem już kiedyś na tym forum, że pochodzę z pod rzeszowskiej wsi... tak więc jakby na to nie patrzył jest to Galicja... Można powiedziec Galicja Środkowa... Wscdodnia z Haliczem jest już nie u nas, ale południowa , pólnocna i zachodnia... owszem tak... Tarnobrzeg jest więc częścią Galicji...

Poniżej link do Królestwa Galicji:

pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Kr%C3%B3lestwo_Galicji.png&filetimestamp=20091216153637
              Jak widac jest to kraj wiekszy od Śląska... Tak więc skoro jest RAŚ to niby dlaczego nie może byc RAG... Ruch Autonomii Galicji... a cooo!...

Wpisanie więc narodowości galicyjskiej jest moim zdaniem jak najbardziej zasadne...
    • Gość: Ateista Re: Głosucjei na PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 13:11
      Zastanawiam się co dzieliło by Polaków , gdyby nie było żadnej religii i podziałów narodowościowych ?
    • e-ftalo Re: Głosucjei na PiS 05.04.11, 20:07
      właśnie dodałem do ulubionych to forum forum.gazeta.pl/forum/f,59,Katowice.html aby zachować trzeźwość umysłu przed debilnymi postami pisowców
      • lechowski51 Re: Głosucjei na PiS 06.04.11, 23:04
        Brawo ef-talo!.Dzieki temu forum bedziesz wiernym uczniem Kutza/Kuca?/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka