26.04.11, 18:53
i innych peowskich lemingow zakochanych w Tuskolandzie,Okraglym Stole i warszawskim salonie.
wpolityce.pl/view/10872/Prof__Kiezun___W_rekordowym_tempie_rosnie_mocarstwowosc_Niemiec__ktore_juz_sa_4__potega_swiata_i_sciagaja_najlepszych_specjalistow_.html
....a pamietasz beniu bzdury jakie wypisywales o Mozejkach?!
wpolityce.pl/view/10915/_Rzeczpospolita____Mozejki_juz_nie_sa_kula_u_nogi_Orlenu___Rosnie_przerob_ropy_w_litewskiej_rafinerii.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Jelizabeth Re: Dla benia i inszych mondrali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 20:54
      hej, juzwy , carambele i inne mondrali od plócia i maskowania dacie rady pżeczytać tyn text:

wpolityce.pl/view/10872/Prof__Kiezun___W_rekordowym_tempie_rosnie_mocarstwowosc_Niemiec__ktore_juz_sa_4__potega_swiata_i_sciagaja_najlepszych_specjalistow_.html ?

o to czy zrozómiecie cóś nie pytam nawet bo wiadomo że nie
      • Gość: juzek Re: Dla benia i inszych mondrali IP: *.smsiarkowiec.pl 26.04.11, 20:59
        poszla won. nie czytam propagandzi i gowno mnie obchodza twoje problemy egzystencjonalne, suko
      • Gość: dla Lechuja51 Re: Dla benia i inszych mondrali IP: *.tktelekom.pl 26.04.11, 21:00
        Dar mądrości - to przede wszystkim umiejętność panowania nad swoją głupotą.
        • Gość: aqq Re: Dla benia i inszych mondrali IP: *.play-internet.pl 27.04.11, 00:16
          Przeczytalem to. Mysle ze nie jest to propaganda. Mysle ze jest to prawda. Od wojny nie minelo dlugo. Przeciez cala historia swiata opiera sie na wladzy i wojnach, mysle ze sie w tej kwestii nic nie zmienilo, tylko zyjemy w takich czasach gdzie nie umiemy obiektywnie ocenic tego co sie wokol nas dzieje. Malo tego ludzie nie mysla, nie chca myslec, wola jak za nich mysli tvn albo tvp. Przyjjmujecie to co tam mowia za prawde. Zastanowcie sie troche. Kraj upadnie
          • Gość: nikita Re:bog, honor i...Rydzykowa racja IP: *.acanac.net 27.04.11, 01:47
            Zabawne. Polskim mozgom i nie tylko na tym forum potrzebny jest profesorski wyklad na tematy " jak doprowadzic sredniej wielkosci kraj w Europie do doszczetnego samowyniszczenia ".
            Zabawne i to ze tabuny durni jakby nie dostrzegaly tego ze niczego juz nie da sie uratowac. Wprawdzie Rydzyk, Kaczynski i im podobni wyja z rozpaczy nad zdychajaca Polska ale im glosniej wyja tym wiekszy jest ped "oswieconego spoleczenstwa" do wyprzedania, rozdania i zniszczenia tego co tam jeszcze pozostalo. Rzec by sie chcialo "c..j wam w d..pe" skoro chcecie popelnic zbiorowe samobojstwo to wasza sprawa . Dzieci porozjezdzaja sie po swiecie, beda najmowac sie za parobkow u bogatych europejczykow, emeryci pozdychaja z glodu i chorob a tabuny obdartusow beda wystawac pod bramami fabryk w oczekiwaniu na kilka godzin roboty .
            • Gość: Jelizawieta Wracając do Nikity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 09:11
              Charakterystyczne:
              "Polskim mozgom i nie tylko na tym forum potrzebny jest profesorski wyk lad na tematy " jak doprowadzic sredniej wielkosci kraj w Europie do doszczetnego SAMOWYNISZCZENIA (podkreślenie moje – Jelizawieta) ".

Charakterystycznym właśnie dla niego jest, że przy , z grubsza, trafnej ocenie sytuacji:

(„Zabawne i to ze tabuny durni jakby nie dostrzegaly tego ze niczego juz nie da sie uratowac. Wprawdzie Rydzyk, Kaczynski i im podobni wyja z rozpaczy nad zdych ajaca Polska ale im glosniej wyja tym wiekszy jest ped "oswieconego spoleczenst wa" do wyprzedania, rozdania i zniszczenia tego co tam jeszcze pozostalo. Rzec by sie chcialo "c..j wam w d..pe" skoro chcecie popelnic zbiorowe samobojstwo t o wasza sprawa . Dzieci porozjezdzaja sie po swiecie, beda najmowac sie za paro bkow u bogatych europejczykow, emeryci pozdychaja z glodu i chorob a tabuny obd artusow beda wystawac pod bramami fabryk w oczekiwaniu na kilka godzin roboty .”)
              eksploatuje uparcie i konsekwentnie motyw RZEKOMEJ głupoty Narodu Polskiego mającej, rzekomo, doprowadzić do tego do czego doszło. Zdaje się nie zauważać że i inne nacje Europy Środkowo-Wschodniej zostały „załatwione” tak samo (przez tych samych zresztą speców). Nawet z tego , w sumie niewiele wyjaśniającego (ledwie sugerującego rzeczywiste przyczyny) artykułu widać iż do istniejącegoi stanu rzeczy doprowadziła SIŁA ZEWNĘTRZNA!!!
              Cóż, to tak jakby przegrać wojnę… .
              I TĄ WOJNĘ FAKTYCZNIE PRZEGRALIŚMY!!!

Naród, z grubsza rzecz wykładając , jest wart tyle co jego elity!
              Naszą narodową tragedią jest to ŻE ELIT NIE MAMY!!!!
              A więc jak mogliśmy wygrać z tymi którzy poświęcali miliony istnień aby swoje elity wykształcić???

Ale wróćmy do Nikity… Dlaczego to robi, dlaczego „dołuje” polskich dyskutantów forum tego?
              Widzę z grubsza dwie ewentualności:
              Możliwym jest że należy do tej kategorii że ani on Żyd, ani Polak, ani goj. Być może czuje jeszcze jakiś związek z polskością i te jego wypowiedzi to może być jakaś forma ostrzeżenia (bez wiary w efekty, bo czy da się przekonać Karambelle, Reę , (o intelektualistach typu Józwa nie wspominając) ? – to samo zresztą tylko z innej pozycji i inaczej robię ja)

Ale pewnie to koncepcja naciągana… .

Bardziej prawdopodobnym jest próba zapobieżenia Nieznanemu i Nadziei:
              niewiarygodne.pl/gid,13337853,img,13337889,kat,1017185,page,2,title,Swiat-ucierpi-Polska-przetrwa-mowia-polscy-wizjonerzy-Co-dokladnie-czeka-nasz-kraj,galeriazdjecie.html
              Jak pisze Nikita:
              „Zabawne i to ze tabuny durni jakby nie dostrzegaly tego ze niczego juz nie da s ie uratowac.”

To prawda Z RACJONALNEGO PUNKTU WIDZENIA. Racjonalnie na to patrząc – TAK! Na dzień dzisiejszy Polska jest przegrana!
              Ale my, Polacy, jak uczy historia, nie takich opresji wychodziliśmy dzięki wierze w Boga i wspólnie z Świętym Kościołem Katolickim.
              Każda klęska zaczyna się w umyśle!
              Dlatego w polityce wobec nas , Polaków, w mediach, idzie teraz gra o to by nas duchowo złamać, zniechęcić do polskości, zbłaźnić tę ideę. Próbuje się więc na różne sposoby ośmieszyć to co nam w narodowej tradycji drogie.

I Nikita czerpiąc z medialnego wiatru, na swój sposób to robi!!!

A my? A my pośpiewajmy sobie wesoło:
              www.youtube.com/watch?v=awjGBz6i-rQ
              • Gość: juzek Re: Wracając do Nikity IP: 80.50.60.* 27.04.11, 09:20
                nikita moze mi skoczyc na kant ch...a. taki z niego analityk jak z koziej dupy dywanik do muzulmanskich modlow. a wszyscy ktorzy wierza w jego idiotyzmy - mowie: ch... wam w dupe debile!
            • lechowski51 Re:bog, honor i...Rydzykowa racja 27.04.11, 09:31
              No i coz mam napisac nikita tarnobrzeskim juzkom i mietkom?.Dla nich to co mowi prof.Kierzun to czarna magia.Od lat nie mieli w reku ksiazki a tekst dluzszy jak jedna strona A-4 meczy ich niemilosiernie.Rozum wylaczyli juz dawno i mysla telewizorem sprzedajacym im proste recepty.
              Moj kraj jest rozgrabiany od lat.Przez ponad 50 lat komunisci uczynili z niego miejsce nieludzkiego eksperymentu.Teraz wyznawcy Postepu i kapitallu bez narodowosci czynia nas fornalami.Mietkom i juzkom do szczescia nie potrzeba wiele.Dostana pare blyskotek jak play station,wybuduja im Mc Donalds;a,udostepnia tania wodke i beda tyrac od rana do wieczora w przeswiadczeniu ze zyja w szczesliwym swiecie.Ich dziadkow przymusowo wywozono na roboty do Niemiec,oni natomiast z radoscia beda jezdzic do Berlina i Koloni podcierac tylki niemieckim panom i sprzatac po nich gowna.
              Jak "kaczory" chcialy zbudowac pod Warszawa ogromne lotnisko ktore mialo byc miejscem tranzytu na Azje,Rosje czy Chiny to postepowe a/łtorytety bredzily ze to bez sensu.Teraz zrobili to Niemcy pod Berlinem.Jak kaczory wspomagaly zakup Mozejek aby Orlen stal sie graczem w rynku srodkowej Europy to benki i juzki plotly derdymaly ze to wbrew polskiemu interesowi.Gdy te kaczory mowily-stworzmy przez pomoc panstwa pare znanych na swiecie pollskich marek to postepowy salon wyl ze to powrot do socjalizmu.Dzisiaj Polacy kupuja blyskotki Nike,Sony,Zary a polscy inzynierowie pracuja na zmywakach w Irlandii i Anglii.
              Polacy zostali wydziedziczeni z majatku....o przepraszam.Maja male sklepiki i restauracyjki,warsztaty naprawcze i haruja w nich po kilkanascie godzin.Jeszcze troche i zamiast tych malych sklepikow,masarni i piekarni zostana tylko Biedronki i Tesca a dzieci bylych piekarzy i masarzy usiada jako kasjerzy w supermarketach.
              ...a juzki i mietki z Tarnobrzeba beda siedziec i ogladac Szklo kontaktowe,popijajac piwo z niemieckiego browaru i rechotac sie z moherow ktore gdzies tam jeszcze pracuje po kilkanascie godzin w swoich sklepikach i malych warsztatach.
              • Gość: juzek Re:bog, honor i...Rydzykowa racja IP: 80.50.60.* 27.04.11, 10:37
                twoje komunaly tez mam w pizdzie, daruj se Jasiu
              • Gość: aqq Re:bog, honor i...Rydzykowa racja IP: *.play-internet.pl 27.04.11, 10:45
                Lechowski madre slowa
                • Gość: juzek Re:bog, honor i...Rydzykowa racja IP: 80.50.60.* 27.04.11, 10:54
                  to wyliz mu srake
                  • Gość: benek Re:bog, honor i...Rydzykowa racja IP: *.tktelekom.pl 27.04.11, 11:17
                    jako żę zostałem przywołany do tablicy przez "wernychorę" pisolandu , a sprawa dotyczy spraw gospodarki pozwalam sobie na króciutką odpowiedż - poczytaj lechowski coś na temat popytu i podaży - i jeszcze jedno - skoro ci tak gospodarki: niemiecka i rosyjska uwierają to poszukaj zastępców - życząc sukcesów - benek
                    • lechowski51 Re:bog, honor i...Rydzykowa racja 27.04.11, 11:39
                      Benio!.Wiem ze w Tuskolandzie nie wazne sa fakty a wrazenie.Wiem ze kazde klamstwo staje sie prawda objawiona jak powie to Nowak,Nalecz,Kuzniar,Michnik czy inny salonowiec.
                      Poczytalem wiec benio Twoje wyklady o Mozejkach a teraz zderzylem to z faktami,no i wyszla mi GWprawda benio ktora sie zywisz zamiast myslec i analizowac.
                      forum.gazeta.pl/forum/w,329,123788101,123828321,Re_ad_vocem_lotosu.html
    • Gość: benek Re: Dla benia IP: *.tktelekom.pl 27.04.11, 11:44
      a oprócz tego że rzepa doniosła to sprawdziłeś informacje dotyczące Możejek ? ja sprawdziłem - na portalu "e-petrol" - tylko dla troglodytów takich jak ty dostęp jest "niewskazany" - bo płatny - otóż to że przerób wzrósł - to nie znaczy że orlen zaczął zarabiac na tym krocie - przerób surowej ropy w możejkach przez fanaberie śp Lecha jest droższy niż Płocku o 22,8% - ty tego lechowski nie sprawdzisz bo byś musiał wykupić płatny dostęp do informacji ,a ja nie mogę opublikować tego bo prawo mi zabrania - więc zysk po ch...ju - koszty zjadają ponad 80% zysku ( w płocku rentowność jest na poziomie 42% ) teraz to opodatkuj - odejmi koszty kredytu ( 6-7%) zysk jak ... uj - lechowski na tematy o których gó... wiesz lepiej nie dyskutuj - branża paliwowa to jest coś dla ciebie "nieosiągalnego" - może sobie tylko "popluć" - aha twój "guru" rydzyk próbował "wejść" w tę branżę przez spókę MPT Trade(www.mpttrade.pl) - na spotkaniu branży paliwowej w Bronisławowie (www.spahotele.pl/bronislawow/hotel_magellan) w dniach 18-19.04.2011 - dostał "kopa" i po 3 godzinach nie jedząc nawet obiadu wyjechał - widzisz bucu? ja na temat tej branży wiem wszystko - a ty tylko tyle co "zatankujesz" ew zjesz hot doga -sprawdzaj bucu - możesz tam zadzwonić do "Magellana"- "wizyta" ojca dyrektora stała się od razu tematem nr 1.....
      • lechowski51 Re: Dla benia 27.04.11, 12:28
        Beniu!.Z Ciebie taki analityk branzy paliwej jak z koziej doopy traba.Wole czytac fachowcow,bo takim jak Ty gdy nawet jak pisza o ropie to zawsze z szafy wyskoczy O.Rydzyk.Wyniki finansowe Mozejek beda znane 29 kwietnia beniu.

Łukasz Prokopiuk z DM IDM szacował, że Możejki mogły zrekompensować zarówno spadek przerobu w Polsce i Czechach, jak i wynikające z tego niższe wyniki finansowe. Jedno z tych założeń już się sprawdziło: dzięki litewskiej firmie przerób surowca w orlenowskich zakładach wzrósł o ponad 3 proc. To, czy sprawdzą się również szacunki dotyczące rezultatów finansowych, okaże się za trzy dni. Pełne dane dotyczące minionego kwartału płocki koncern ma opublikować 29 kwietnia. To, że sytuacja w litewskim zakładzie poprawia się, można było zauważyć już przy okazji ogłoszenia wyników grupy za ostatni kwartał zeszłego roku. Już wtedy pojawiły się głosy, że zmiana status quo może spowodować, że zarząd Orlenu inaczej spojrzy na ewentualną sprzedaż Możejek. Teraz wydaje się to jeszcze bardziej prawdopodobne.

– Orlen jednak zrezygnuje ze sprzedaży litewskiej rafinerii – mówi Radim Kraule, analityk z czeskiego banku Ceska Sporitelna. Z kolei w opinii Petera Tordaia z KBC Securities, jeśli miałoby jednak dojść do takiej transakcji, nie należy się jej spodziewać w ciągu najbliższego roku. – Na rynku nie widać podmiotów, które byłyby gotowe zapłacić za Możejki taką sumę, która satysfakcjonowałaby zarząd polskiego koncernu – deklaruje węgierski analityk. Ta kwota to ponad 2 mld dol.
        • Gość: patriota Re: Dla benia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.04.11, 13:17
          Beniom, Juzkom nerwy puszczaja, az wstyd mi za nich i za ich jezyk rynsztoka. Niewiele maja do powiedzenia wiec pluja zamiast pomyslec i zastanowic sie nad madrymi slowami m. innymi Pana Lechowskiego 51. No coz lepiej sluchac TVN i GW i nie przemeczac sie mysleniem. General Kiszczak - uniewiniony, taki wyrok wydal sad wiec chyba prawda, okragly
          stol zadecydowal, wiec jego tworcy to autorytety, powiedzieli ze samolot z Prezydentem spad bo tak chcieli piloci, to tez prawda bo MAK tak mowi. Armia Krajowa i Zolnierze Wykleci to karly sanacji i zycie bezproblemowo leci, poco myslec - po nas chocby potop.
          • Gość: juzek Re: Dla benia IP: *.smsiarkowiec.pl 27.04.11, 17:56
            ty tez sie wal, ptaku. umiecie tylko strzepic jezor ku... patrioci w dupe jebani. a jakby bylo jakies pospolite ruszenie to byscie srali w krzakach pod siebie dupki
            • Gość: olo Re: Dla benia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 22:25
              Lubie to forum. Tylu tu zabawnych gości. @lechowski, @nikita, @jelizawieta czy jak jej tam, nie odróżniam tej z dysleksją... i jeszcze @prl.
              Zawsze zastanawiam się skąd tyle w was nienawiści do Polski. Z domu?, Z waszych postów wyłania się straszny obraz jakiegoś ponurego kraju, coś jakby połączenie Korei Północnej z bantustanem. Musicie być bardzo nieszczęśliwi.

Przeczytałem ten wywiad z W. Kieżuniem (90 lat robi swoje) specjalistą od Burundi. Jak powiada o sobie, stworzył w Burundi nowoczesną administrację, zapomniał dodać, tak ją stworzył, że Tutsi i Hutu uśmiercili wzajemnie ze 200 tyś ziomków. Gratulacje! Dobrze, że nic w Polsce nie stworzył... Co nie przeszkadza mu snuć swoje wizje upadku Polski. Najbardziej zabawny jest fragment o "..Kasprzaku, produkcji układów scalonych, diod, tranzystorów, a nawet naszego wynalazku, niebieskiego lasera..." Proszę! zza komuny w PRLu byliśmy potęgą w nowoczesnej elektronice, kto by pomyślał... z brednią tego kalibru nawet nie da polemizować.

A teraz coś dla @nikity, kolejnej kasandry tego forum. Podobno mieszkasz w Kanadzie czy gdzieś tam..., mam sporo znajomych w Kanadzie. Ostatnio zapytałem czy Kanada produkuje jakieś samochody ? Okazało się, że kanadyjskie nie za bardzo, ale za to amerykańskie i japońskie owszem, łącznie 192 tyś w marcu 2011. Sprawdziłem, prawda,.. co to Meksyk lepszy???
              www.autonorth.ca/home/2011/4/8/mexican-auto-production-surpasses-canada-in-march.html
              A teraz uważaj @nikita; w Polsce wyprodukowano 90 tyś też w marcu 2011. Nie wierzysz! Jak na "zrujnowany i upadający" kraj całkiem nieźle, co? No, ciekawe co teraz napiszesz, że to pewnie jakieś wraki. ...

BTW
              Bardzo lubię Polskę i żyje mi się tu całkiem nieźle...

• lechowski51 Re: Dla benia 28.04.11, 09:17
                Tak olo!.Za komuny polscy inzynierowie opracowali projekt pierwszego PC-eta i dzisiejszego laptopa.W Rawarze opracowalismy najnowoczesniejszy system radarowy a w Stalowej Woli najnowoczesniejsza wowczas armato-haubice.Dzisiaj poziom innowacji i polskiej nauki przypomina trzeci swiat.
                Pro.Kieżun nie jest niestety twarza salonu.Byly powstaniec warszawski,akowiec i uczestnik sowieckich lagrow dla Michnika i spolki to ciemnogrod i oszolom.Salon ma swoich Bartoszewskich,Naleczow,Markiewiczow czy Kuzniarow ktorzy kiedys wyslawiali Stalina a dzisiaj mowia o odradzajacym sie polskim faszyzmie.
                • Gość: benek Re: Dla benia IP: *.tktelekom.pl 28.04.11, 14:41
                  czytaj lechowski ,ucz się - może na starość mądrość pod kiepełą zagości - ty czytasz o paliwach ,a ja na nich wole kasę zarabiać - co do moich zdolności i możliwości to ty możesz na ich temat tylko poszczekać - szczekaj ,szczekaj - przy okazji nie myl rynku paliw z rynkiem finansowym bo to dwa różne światy - a co do analityków , na których sie tak powołujesz - to co z tego że możejki "by mogły" - od 3 lat "mogą" i przynosza straty lub w najlepszym wypadku wychodzą na okolice "0" ,a wzrost sprzedaży o 3% dzięki Mozejkom jest zaiste "imponujący" zważywszy na zainwestowany kapitał jakby było 30% to wtedy ok - od pobożnych życzen i "chciejstwa" jeszcze nikomu nie przybyło - cd - może cos bliżej o tym pececie i laptopie? bo ja twierdzę że łżesz - o najnowocześniejszej haubico-armacie w swiecie to też brednie - podaj żródło - poza "opowieściami" trzeba faktów , to że najzdolniejsi informatycy polscy mogli pracować przy tych projektach nie znaczy że je stworzyli - chcieć a móc - to dwa różne światy - przykład - PZL 230 SKORPION - kupa mitów i niepotwierdzonych faktów - poza makietą w skali 1/1 ze sklejki - i planami - nie istniał - co z tego że na papierze miał być "naj" ? potem się czyta brednie o konkurencji dla amerykańskich A-10 - na koniec lechowski czy sie to twojej kiepełce podoba czy nie , Możejki to strata kasy i czasu - a jak rosjanie otworzą najnowszy NPZ koło Smoleńska ( przerób 4,5 mln ton ropy )w sierpniu 2011 to możejki moga " paść" - bo ruscy mają surowiec kupowany w zupełnie innych cenach - i zgadnij jakie paliwo bedą brali Litwini i Łotysze ? więcej mi się pisac nie chce bo jesteś paliwowym "cajmerem" - prowadż Jarka na fotel premiera , pluj na ruskich - będziemy jeżdzili dalekobieżnymi rowerami na chwałę jarusia
                  • lechowski51 Re: Dla benia 28.04.11, 16:15
                    No i widzisz beniu,jednak potrafisz!.Wreszcie nie wymieniles w swojej wypowiedzi o przemysle naftowym O.Rydzyka.Mam nadzieje ze rowniez uda Ci sie w przyszlosci napisac pare zdan bez Kaczynskiego i czolobitnych peanow o ruskich.
                    Benus!.Jak podaja analitycy 70% ruskiego PKB to eksport surowcow.Po 2015 wypna sie na ruskich Chinczycy bo zainwestowali ogromne pieniadze w zloza w Afryce i Ameryce Pld.....a ruscy musza beniu z czegos zyc.
                    Apropos Kaczynskiego!.Jak czytales beniu 1984 Orwella to pamietasz ze Ministerstwo Prawdy wymyslilo ludowi wroga publicznego a byl nim towarzysz Goldstein.Dzisiaj beniu Ministerstwo Prawdy nadalo takim jak Ty gegaczom Kaczynskiego jako wroga publicznego.
                    • Gość: Jelizabeth Prole czy aparatcziki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 17:06
                      MOTO: (hi,hi)
                      „Prole mieszkają w osobnych dzielnicach, do których co prawda wolno zachodzić członkom Partii, jednak może to świadczyć o ich indywidualności – tak bardzo niepożądanej wśród partyjnych. W dzielnicach tych inwigilacja wydaje się być znikoma (nie ma wszechobecnych teleekranów ani podsłuchów). Nie jest ona konieczna, ponieważ prole nie są uświadomieni społecznie, zajmują się wyłącznie zaspokajaniem podstawowych potrzeb. Pomimo tego, że stanowią zdecydowaną większość (ok. 85%) społeczeństwa i mogliby w dowolnej chwili zniszczyć partię, nie odczuwają potrzeby buntu. Pośród nich krążą prawdopodobnie agenci Policji Myśli, którzy wyłapują nieliczne jednostki inteligentne, mogące potencjalnie zorganizować proli w liczącą się siłę. (…)
                      O członkach Partii Wewnętrznej wiadomo niewiele: nie kontaktują się z nikim, czasem pojawiają się na teleekranach lub na pełnych nienawiści manifestacjach, urzędują na najwyższych piętrach Ministerstw. Żyją we względnym dobrobycie, choć oficjalnie nie są bardziej uprzywilejowani niż członkowie Partii Zewnętrznej. Sprawują bezwzględną kontrolę nad życiem tych ostatnich. Tylko członkowie Partii Wewnętrznej posiadają świadomość tego, co dzieje się na świecie. Ich zadaniem jest niedopuszczenie do zmiany układu sił i utrzymywanie partii przy władzy. Dostęp do wysokiej jakości jedzenia i używek oraz pewna doza swobody (jak choćby luksus wyłączenia na jakiś czas teleekranu) sprawia, że wszyscy są posłuszni partii i bez mrugnięcia okiem wykonują swoje obowiązki. Ich jedynym celem jest władza sama w sobie, nie mają wyższych ideałów czy potrzeb.”

Lechowski wzioł i buł napisał: „Jak czytales beniu 1984 Orwella to pamietasz ze Ministerstwo Prawdy wymyslilo ludowi wroga publicznego a byl nim towarzysz Goldstein.”

Hi, hi, hi, hi… W rzeczy samej , cuś z Lechowskiem tem gożej jest hi, hi.
                      Zakładać że takie beuwany jak olo na ten przykład czy benio z dajmy na to ze słynnym, hi, hi ,karambelo lingwisto so w stanie przeczytać cuś dłuższego niż instrukcja w Onet lób streszczenie artykułu z GuWna…
                      Oj Lechowski…
                      Ale nie martwa się chłopcy
                      Jelizabeth z pomoco spięszy. I ścionge podsuwa. (Niestety też długo i wontpie czy takie góptasy jak Wy so w stanie cuś zrozumieć)
                      Ale macie …hi, hi, hi… intelektualisty:
                      pl.wikipedia.org/wiki/Rok_1984
                      Olo , beniek odpowiedz ta: prole Wy czy jóż członkowie Parti Wewnentżnej? Bo z tem problem mam jak Was akwalifikować: z jednej strony gapie Wy… ale z drógiej NIENAWIŚĆ TAK SIEJECIE….

A wienc sami powiedz ta: prole???
                      (bo taki karambelo to na pewno prol , hi, hi, hi)
                      • Gość: benek Re: Prole czy aparatcziki??? IP: *.tktelekom.pl 29.04.11, 09:41
                        no i poza inwektywami zero faktów - o peciecie , o laptopie , o armato haubicy - o Mozejkach tylko to co pasuje - ZERO POTWIERDZONYCH FAKTÓW - tak to ja lechowski mam ropę Alasce , a Chiny w krajach 3 świata - z faktów to rząd Sudanu podpisał z Chińczykami jakies umowy na ropę - tylko że teraz tam gdzie jest ropa - bedzie nowy kraj - i na koniec jako "dyżurny" Wernychora wieścisz załamanie gospodarki rosyjskiej po 2015 roku ,bo im surowców braknie ... otóz "znawco" im surowców nie brakuje tylko infrastruktury do wydobywania - poczytaj na temat zapasów surowcowych w rosji - a Niemcy jakoś iwestują i w rurę i w węgiel w Kuzbassie i w naftę w Baszkirii - będzie krach Rosji jak nic , a Jarek zatknie sztandar na Kremlu....jak Chodkiewicz
    • Gość: alle osso chozi ? Ladszecho ? IP: *.play-internet.pl 02.05.11, 12:06
      Ladszecho lechoski5l pochsuje publisznie na forum georgea ? Ladszecho ohm publisznie se obnasha ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka