Gość: tansavea IP: *.play-internet.pl 11.05.11, 22:04 Witam, potrzebuję informacji o żłobkach w Tbg, od jakiego wieku przyjmowane są maluchy, ile wcześniej trzeba zapisać, jaki jest mies. koszt, jakie są opiekunki itd itd dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mama Re: żłobki IP: *.flash-net.pl 12.05.11, 07:23 hej, w państwowych żłobkach przyjmują dzieci od ok. 20 miesiąca, opłaty jak za zwykłe przedszkole czyli jakieś 200 zł. za wszystko, jest jeszcze prywatny żłobek Chatka Puchatka czy cos takiego - tam pobyt dziecka kosztuje jakieś 650, podobnie pewnie opiekunce trzeba zapłacić, Aha do państwowych żłobków zapisy były w marcu ;(( do prywatnego pewnie są przez cały czas w zależoności od miejsc, czasem jest tak, że jak nie ma miejsca w państwowym to zapisujesz się na listę rezerwową, może we wrześniu ktoś zrezygnuje - warto pochodzic i popytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tansavea Re: żłobki IP: *.play-internet.pl 12.05.11, 08:11 Dzieki moje dziecko dopiero 8 mies ma, czyli te 20 bedzie miec na wiosne. a jak to jest ze zapisy w marcu sa dopiero na wrzesien tak? A nie mozna od marca dzieciaka poslac?? musialabym czekac we wrzesniu nas roku to juz 2 lata bedzie mialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: żłobki IP: *.flash-net.pl 12.05.11, 10:28 zawsze od 1 marca są zapisy na nowy rok - czyli od września, jesli Ty chciałabyś dać dziecko od marca to musiałabyś chodzić do dyrektorki i pytać o wolne miejsce, bo czasem ktos rezyguje z różnych powodów w trakcie roku, więc może akurat.... Najlepiej jak dziecko chodzi od września, bo wtedy łatwiej mu się zaklimatyzować, posyłając dziecko tak w marcu to dla dziecka duży stres, bo wszystkie dzieci doskonale się znają, znają zabawy przedszkolne, zwyczaje, piosenki, a dla tego nowego to jednak będzie większy stres... ale oczywiście różne są sytuacje i czasem trzeba posłać dziecko w środku roku i ja to rozumiem, tylko warto by było trafic na jakąs fajną panią przedszkolankę która ułatwiłaby dziecku taki początek Jesli chodzi o mnie to polecam Ci oddział żłobkowy w przedszkolu numer 2 w Tbg, moja córka jest tym przedszkolem zachwycona, nie było dnia żeby nie chciała iść, dla Pań z tego przedszkola naprawdę ogromny ukłon z mojej strony za zaangażowanie i zainteresowanie dziećmi...mała juz od pierwszych dni podskakiwała, śpiewała i klaskała tak jak w przedszkolu, a na weekendzie nie mówi o niczym innym tylko kiedy pójdzie do przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tansavea Re: żłobki IP: *.play-internet.pl 12.05.11, 13:10 Wielkie dzieki za odpowiedz, czyli jednym slowem od wrzesnia no nie ciekawie ja bym chciala jak skoncza te 20 mies czyli w maju a do pracy trzeba tez chodzic, ach to tylko Polska czego sie spodziewac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariusz p. Re: żłobki IP: *.tktelekom.pl 12.05.11, 13:29 Potwierdzam,żłobek i przedszkole nr.2 jest super mam tam córkę.No i Panie opiekunki są suuuuper!!! Odpowiedz Link Zgłoś