Dodaj do ulubionych

Odezwa do Polaków

IP: 74.63.112.* 30.05.11, 19:35
Zostawcie wreszcie Polskę i wszystkich zwykłych, normalnych Polaków w spokoju. Znajdziemy wkrótce tych prawdziwych, którzy zechcą zrobić porządek w naszym państwie. Tych, dla których najważniejszym mottem będzie dobro Polski i godne życie jej obywateli. Dość już tej biedy, upodlenia, pozycji głupka, klęczącego cmokacza sutannowych pierścieni. Czas przewietrzyć Polskę z różnej maści pseudo politykierów, wieloletnich etatowych miernych i biernych pajaców, mających na celu kurczowe trzymanie koryta. Oni za pomocą przyjaznych im mediów, urabiają opinię społeczną pseudo sondażami, codziennym kreowaniu tematów zastępczych i bzdetów. Nie chcą dopuścić Polaków do spraw bieżących, najważniejszych do oceny codziennego życia w tym bardzo trudnym okresie czasu. Polska władza od dziesięcioleci nie chce wprowadzić żadnych zmian. Jak ognia boją się tematu okręgów jednomandatowych, zmniejszenia sejmu do maksymalnie 120 posłów, zniesienia senatu, zlikwidowania wszystkich przywilejów dla rządzących do chwili wyprowadzenia gospodarki na prostą. Poza tym nie chcą natychmiastowego zniesienia konkordatu, rozliczenia wszystkich bez wyjątku aferzystów wyprowadzających pieniądze z budżetu państwa, na cele nie związane z bieżącą gospodarką. Nie chcą zniesienia molochów państwowych, które trwonią nasze pieniądze. Nie chcą zmniejszenia przerosłej, rozbuchanej administracji państwowej. Nie chcą rozliczenia wszystkich cwaniaków, którzy mieli obowiązek naprawić Polskę, a dorwawszy się do koryta, zapomnieli o celu swojej misji. To obecni rządzący, wszystkich partii i ugrupowań, będący na pasku Rydzyka, dotują pieniędzmi podatnika, organizacje nie związane z działalnością gospodarczą, szastając środkami na swoje fanaberie, bzdury i bzdety w sytuacji potrzeby dotacji najbiedniejszych, którzy najbardziej cierpią nie mogąc podołać przemianom jakie zgotował im los. Polacy dość mają święconej wody i kadzenia o honorze i innych bzdurach. W naszym 38 milionowym państwie mamy dużo wartościowych, mądrych, normalnych, wykształconych za granicą, uczciwych, nie związanych żadnymi układami, Polaków, którzy mogliby zrobić bardzo dużo dobrego dla kraju i społeczeństwa. Tylko musimy natychmiast, zanim nie jest za późno, zmienić swoją mentalność, zdecydowanie i konsekwentnie pozbyć się dotychczasowych kolesi, od wielu lat tych samych pseudo politykierów, przyklejonych do państwowego koryta. Musimy także pozbyć się wizerunku zakompleksionego, biednego głupka i zdecydowanym działaniem zmusić rządzących do wprowadzenia natychmiastowych zmian. Jeżeli tego nie uczynimy, zostaniemy już na dłuższy czas głupiutkimi biedakami kisnącymi się w tym średniowiecznym sosie, odizolowani i wykorzystywani jako zmywak naszego regionu, bez żadnej szansy na dogonienie bogatych państw. Młodzi wyemigrują do cywilizowanego świata. Starsi, którzy latami ciężko tyrali za ochłapy na uczciwy wizerunek Polski, teraz okradani przez własne państwo, szybko umrą pozbawieni jakiejkolwiek pomocy i opieki. Polska, jeszcze tak niedawno wielka i w miarę stabilna, powoli zniknie z mapy współczesnej Europy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Patriota Re: Odezwa do Polaków IP: 74.63.112.* 30.05.11, 19:40
      Niby człowiek zarabia sporo, ale na dobrą sprawę wszystko idzie na opłaty i dodam, że nie dałem się nabrać na 30-letni kredyt mieszkaniowy. O dziecku to w ogóle można zapomnieć. Nie wiem, jak Wy, ale ja mam wrażenie, że przez 20 lat Państwo nie zrobiło niczego, by przeznaczać środki z prywatyzacji na rozwój infrastruktury, przemysłu i inwestycji w nowoczesne technologie. Polska jest krajem między Niemcami a Rosją - czy nikt nie wpadł na pomysł, żeby to wykorzystać, czy to czyjeś celowe działanie? Efekt taki, że stajemy się państwem hipermarketów i małych i średnich firemek prowadzonych przez cwaniaczków, którzy żyją z tego, co uda im się wycisnąć z pracujących dla nich ludzi lub kooperantów. Ludzie żyją w strachu przed utratą pracy i godzą się na robienie sobie na głowę. Oczywiście jak wszędzie zdarzają się wyjątki. I przez to, że w odpowiednim momencie nie wprowadzono koniecznych zmian, nie dano paru zadymiarzom po ryju, jak się to robi w normalnych krajach, nie usprawniono sądownictwa, itd. itd. itd. to teraz mamy to co mamy. Staniemy się za chwilę (już jesteśmy) kolejnym niemieckim landem i jak tak sobie o tym myślę, to wydaje mi się, że dobrze, że tak będzie, bo już dosyć mam rodzimej głupoty. Mamy taki kraj jak drużynę piłkarską.
      • Gość: Polak Re: Odezwa do Polaków IP: *.tktelekom.pl 30.05.11, 19:57
        "Patriota" napisał: >Polska władza od dziesięcioleci nie chce wprowadzić żadnych zmian. Jak ognia boją się tematu okręgów jednomandatowych, zmniejszenia sejmu do maksymalnie 120 posłów, zniesienia senatu, zlikwidowania wszystkich przywilejów dla rządzących do chwili wyprowadzenia gospodarki na prostą. Poza tym nie chcą natychmiastowego zniesienia konkordatu, rozliczenia wszystkich bez wyjątku aferzystów wyprowadzających pieniądze z budżetu państwa, na cele nie związane z bieżącą gospodarką< tylko się o tym mówi, a nikt nie słyszy motłochu.
    • Gość: gość Re: Odezwa do Polaków IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.05.11, 20:44
      To żeś się ocknął, kiedy od 20 lat cała Polska zastawiona w Deutsche Bank.
      • Gość: gość Re: Odezwa do Polaków IP: *.pools.arcor-ip.net 30.05.11, 22:17
        To bardzo dobry bank.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka