Dodaj do ulubionych

przekście

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 13:36
Zastanawia mnie jedno, czy właściciele garaży na ul Św. Barbary, chodzi mi o te garaże koło przedszkola numer 15. Mieli prawo zagrodzic dojście do przedszkola od św.barbary. Był to skrót którym wiele starszych osób skracało sobie dojście do kościoła czy na działki. Wczym to przeszkadzało że postawiona została brama. Z tego co pamiętam były prezydent nie wydał na to pozwolenia. Czyżby nowa ekipa w ramach podziękowana za oddane głosy wydała pozwolenie.
Takie mojej przemyślenia. Zaraz sie dowiem że jestem mleczną sierotą :)
Obserwuj wątek
    • Gość: susunia przejscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 13:39
      przepraszam miało być przejście, źle wcisnela mi sie literka
    • Gość: prawdziwy Polak Re: przekście IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.11, 14:06
      myślę, że jednak jesteś blondynką (bo nie wzięłaś pod uwagę opcji, iż to grunt garażowiczów i mogą tam robić co chcą)
      • Gość: kierowca Re: przekście IP: *.tktelekom.pl 02.10.11, 15:34
        Polak napisał(a) (bo nie wzięłaś pod uwagę opcji, iż to grunt garażowiczów i mogą tam robić co chcą) tak mogą też link:
        policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,103617,9733162,Spokojny_patrol_przy_ulicy__az_tu_nagle_____PIJANI.html
      • Gość: susunia przejście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 16:56
        A może ty jesteś blondynem co?? Grunt który wykupuja garażowicze jest tylko ten na którym stoi garaż i wjazd do garażu nie całe otoczenie wkoło. To idąc twoim tokiem myślenia ja jako właściciel mieszkania, odrębne prawo własności do lokalu, tez mam wykupiony grunt to co ide zagrodzić parking a co mi bedą parkować pod klatką. Druga opcja: kawałeczek dalej nowo wybudowane garaże na Sw.Barbary, proponuje przyszłym włascicielom zagrodzić ulice przecież leży przy ich garażach.
    • Gość: rafał Re: przekście IP: *.play-internet.pl 02.10.11, 21:10
      Ad vocem -prawdziwego polaka!
      Faktem jest że garaże są ich własnością ale grunt pod garażami i wokół to teren miasta za który trzeba płacić co kwartał, podatek,ale faktem jest iż zagrodzenie się przed przejściem,przejazdem.etc.. ludzi i postawienie płotu jest bezprawiem budowlanym -bo wyjaśniam iż aby dokonać takiego zamiaru jak zablokowanie,zamknięcie przejścia na terenie administrowanym przez miasto bez wymaganego zezwolenia jest wykroczeniem co grozi pozbawieniem prawa wynajmu gruntu przez garażowiczów i nic i nikt tego nie cofnie -prawo jest jednakowe dla wszystkich.
      Jeśli garażowicze mają taką decyzję o zabudowie i zamknięciu terenu którym administruje miasto to ok! jeśli nie -zgłoś sprawę do nadzoru budowlanego przy urzędzie miasta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka