Dodaj do ulubionych

potrawy wielkanocne

IP: *.smsiarkowiec.pl 02.04.12, 19:26
Właśnie rozpoczynam przeszukiwanie internetu pod tytułem "potrawy wielkanocne". Może macie jakieś ciekawe pomysły co podać na obiad i wieczór wielkanocny. Krótko mówiąc - Rodzina nas odwiedza, duża Rodzina. Nieskomplikowane przepisy, za to efektowne - tego szukam.
Obserwuj wątek
    • lechowski53 Re: potrawy wielkanocne 02.04.12, 19:35
      Mimo wszystko żurek ! Gdy nam zaszkodzi to w obie strony smakuje tak samo. Rodzina będzie zachwycona. Poza tym parówki. Ta błoga nieświadomość zawartości i konsystencji. Parówki z dużą ilością chrzanu i pokrzywy.Moczone w szampanie. Lekko doprawiane szafranem i kurkumą. No i flaczki na deser. Dominujący aromat majeranku i lekka nuta gówna w tle. Flaki muszą być !
      • Gość: jarosz ja nie jem nic... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.12, 19:42
        hmm moze pyszna karkowke strzykana chemia i pompowane filety z kurczaka!!!do tego no jak bez pysznych jaj z chowu klatkowego sie nie obedzie ,koniecznie solone drogowym wynalazkiem!!! no i koniecznie wedlinka pyszna szynka i inne wynalazki paroweczki tylko te cielece co ciele widzialy jak swinia niebo! oj tam nie zaszkodzi jakis pyszny pasztet kosci mielone skory i pies z buda !!!
        • lechowski53 Re: ja nie jem nic... 02.04.12, 19:53
          Gość portalu: jarosz napisał(a):

> hmm moze pyszna karkowke strzykana chemia i pompowane filety z kurczaka!!!do te
          > go no jak bez pysznych jaj z chowu klatkowego sie nie obedzie ,koniecznie solon
          > e drogowym wynalazkiem!!! no i koniecznie wedlinka pyszna szynka i inne wynalaz
          > ki paroweczki tylko te cielece co ciele widzialy jak swinia niebo! oj tam nie z
          > aszkodzi jakis pyszny pasztet kosci mielone skory i pies z buda !!!

A pieska z budą robisz w potrawce czy marynujesz ? Ja zalewam octem. Buda robi sie miękka i nawet łańcuch robi się miękki jak spaghetti.
    • Gość: znajoma Re: potrawy wielkanocne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 19:51
      No, u mnie też będzie ze 40, przerabiałam to już kilka razy. Damy radę! Pamiętaj, to święta jajeczne! Musi być coś z jajami. Pozdrawiam
      • lechowski53 Re: potrawy wielkanocne 02.04.12, 19:55
        Gość portalu: znajoma napisał(a):

> No, u mnie też będzie ze 40, przerabiałam to już kilka razy. Damy radę! Pamięta
        > j, to święta jajeczne! Musi być coś z jajami. Pozdrawiam

Chłop z jajami jest najlepszy ! Ale to wieczorem po tej rodzinnej imprezie.
        • Gość: Lili Re: potrawy wielkanocne IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.04.12, 20:24
          Polecam jajka faszerowane pieczarkami ze szczypiorkiem, niezastąpioną sałatkę jarzynową ,jakieś pieczone mięsa (boczek,schab,polędwiczki),coś na słodko -baba wialkanocna,szarlotka. Z sałatek może jeszcze sałatkę gyros, jajka w majonezie które każdy praktycznie lubi i są bardzo proste w wykonaniu.Większośc przepisów znajdziesz w internecie. Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: potrawy wielkanocne IP: 83.238.199.* 02.04.12, 20:46
      Polecam żurek lub barszcz biały a w nim wszelkie rodzaje wędlin pokrojone w plasterki lub kostkę + jajko+chrzan.
      To moja tradycyjna potrawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka