Dodaj do ulubionych

kolejny zyd na swieczniku histori

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.04.12, 14:48
W niedzielę świat obiegła wiadomość o śmierci założyciela firmy Commodore i jednej z najważniejszych w historii komputerów postaci.

Tramiel urodził się w 1928 roku w Łodzi w rodzinie żydowskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: waldek Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.12, 15:24
      Wszystko co dobre w historii stworzyli Żydzi.
    • mar1mar1 Re: kolejny zyd na swieczniku histori 10.04.12, 20:24
      Z drugiej strony przez swoją pazerność, mściwość i głupotę położył Commodore i Atari na łopatki! Taki żydek!
      • Gość: Janko Muzykant Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: 175.116.237.* 10.04.12, 21:20
        no nareszcie "Nikita" zadowoliłeś Icka Lechuja51 , teraz pisze pod nickiem mar1 coś tam coś tam. Polaczki dziś nawiedzili miejsce składowania szczątków TUtka w Smoleńsku, pierwszy komentarz dziennikarzy "brzmiał następująco że ubywa szczątek Tutka" zrozumiałem to że Rosjanie okradają szczątki. Moje spostrzeżenie jest jednak odmienne ! i takie że każda parafia musi mieś kawałek szczątka żeby robić jakieś misteria i ściągnąć gawiedż do kościółka. Nasi panowie władcy kombinują jak sciągnąć wrak Tutka do Polski ? Odpowiedż jest prosta !
        Trzeba posłać do Smoleńska kilka pielgrzymek Polaków katolików i problem z wrakiem zostanie rozwiązany. W kawałeczkach zostanie przewieziony bo każda parafia musi mieć jakieś truchło ,to biznes dla śmiesznych panów w czarnych kieckach.
        • Gość: dżem Jak w Erewańradio IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.12, 13:33
          Marmar gdzieś tu wychwalał tego osobnika(nikite) że niby taka to bystra ta jednostka że strach aż. Nie dziwota przeto iże zaciekawiło mnie to i bliżej figurze onej przyjrzałem się wziąłem.
          Nieskomplikowana jednostka w sumie to. Pisze zawsze w stylu takiem samem. I wszędy mniej więcej to samo. (Dokładniutko tak jak powyżej). Prawdę samo pisze ci un!!! Jak w dowcipie onym starym tak, że młode nie pamiętają juże. A więc przypomnę:

„Wieść gruchła że w Paryżewie (to stolica Francji) na Pigalle Placu rowery darmo rozdają.

I to prawda była!!! No, prawie… po bliższym poznaniu faktów trzeba było drobniutko korektę zaaplikować:
          Primo: Nie było to w Paryżewie a w Moskwie
          Secundo: Nie na PIgalleplatz a Krasnoj Płaszczadi
          Tertio: I nie rowery a samochody!
          Quarto: Nie rozdają a kradną!

Reszta się zgadza. Dalej to już prawda sama.
          Taka samiutka jak w tej historii o Żydzie co to niby nie niszczy a tworzy…

Czym tu się zachwycać Marmar???
    • Gość: gość Re: dla nikity... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.04.12, 14:18
      Polecam obejrzenie filmu "Cud purymowy" z cyklu "Święta polskie".

Może nawet znajdziesz swoich przodków o których nie wiedziałeś i odkryjesz swoje nowe Ja.

Szalom! ;)
      • Gość: atikin Re: do dżem IP: *.iwsservers.com 11.04.12, 14:36
        Dżem, nie wiem czy wiesz ale Żydzi jak żaden inny naród mają ogromny udzial w światowej nauce, kulturze, polityce. To Żydzi wymyślili wszystkie systemy spoleczne i gospodarcze, nawet chrześcijaństwo jest żydowskiego pochodzenia. To że napiszesz kilka obelg pod adresem nikity niczego nie zmienia. Raz że twoja wiedza o świecie a o Żydach w szczególności jest mizerna, a dwa że nie masz pojęcia kto się kryje za przezwiskiem "nikita". Może to jakiś wiekowy rabin ?. Mówiac szczerze w tych "dyskusjach" wypadasz bardzo blado.
        Zajmij się czymś na czym się znasz, jeśli znasz sie na czymkolwiek a z pisaniem daj sobie spokój.

A tak na marginesie, ten temat jest o twórcy commodore a nie o nikicie.
        • Gość: kris Re: do dżem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.04.12, 16:20
          atkin pisze:
          "To Żydzi wymyślili wszystkie systemy spoleczne i gospodarcze",
          To jest jednak genialny naród. Wymyślili też faszyzm, antysemityzm? bo komunizm na pewno.
          Nikita jest rabinem? Chyba w żydowskim żłobku. Jest typowym śmieciem którym w Polsce każdy pomiatał i musiał uciekać do kanadyjskich Indian Arapacho!
          • gladysek Re: do kris 11.04.12, 16:55
            Niezależnie od tego co o Żydach myślisz to jednak genialny naród. Ja wiem że targa tobą zazdrosc bo jako polak możesz poszczycić się tylko tym że czego sie nie dotkniesz to zepsujesz.
            Tak naprawdę to polacy nie mają żadnych zaslug w rozwoju cywilizacyjnym ludzkości.
            Ktoś wcześniej napisał że jest to temat o Żydzie i jego Commodore a nie o Żydzie nikicie i nie wiem dlaczego bezustannie wracacie do nikity, może dlatego ze o niczym innym nie macie pojęcia a antysemityzm to temat który macie opanowany do perfekcji.

A tak na marginesie, system gospodarczy o którym zawsze marzyliście i ktory doprowadził was do nędzy ( kapitalizm) tez wymyślili Żydzi.
            • Gość: kris Re: do kris IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.04.12, 17:45
              oddychaj spokojnie, odpręż się, wszystko będzie dobrze.
              Jakiż to genialny żyd wymyślił kapitalizm ? Tak sobie siadł i wymyślił?
              Mnie do nędzy nie doprowadził/ten kapitalizm/ wręcz przeciwnie.
              • gladysek Re: do kris 11.04.12, 18:04
                Wprawdzie twój sposob pisania a zwłaszcza rozumowania jest daleki od tego który preferuję w rozmowach ale skomentuję twoje wpisy. Otóż sa tak naiwnie glupie,pisane słabiutkim językiem ,pozbawione jakiejkolwiek myśli że nie zasługują na żaden komentarz.

• Gość: kris Re: do kris IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.04.12, 18:14
                  Przykro mi, że mój sposób rozumowania nie przypadł ci do gustu. Ale rozumiem, są treści których nie możesz ogarnąć. Ok.
    • Gość: człowiek Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 16:46
      Hołotą określam tych, którzy innych wyzywają tylko dlatego że mają inne wyznanie czy narodowość niż oni.
      Czy do durni nigdy nie dotrze że Jezus był Żydem ?
      Jakimi niedorozwojami są ci,którzy nienawidzą współrodaków kogoś, kogo czczą w modlitwie ?
      Brakuje epitetów by ich nazwać !!!
      • Gość: nikita Re:biedny zydzina z miasta Łodzi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.04.12, 19:02
        Ale jaja . Mialo byc o zydzie polskiego pochodzenia ktory mimo wszystko rozslawil ( cichcem bo cichcem ale rozslawil Polske dzieki Comodore) a tu patrzcie panstwo, polscy katolicy, antysemici rzucili sie na biednego nikite jakby ten byl winien ze Tramiel urodzil sie w Polsce.

kris , ja nie wiem jakim ty jezykiem piszesz a ni o czym piszesz bo pierd///isz straszliwie co dodaje twojemu pisaniu tylko wesolosci. Choc taki pozytek z twojego bazgrolenia.
        • Gość: kris Re:biedny zydzina z miasta Łodzi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.04.12, 19:35
          Kanadyjski myśliciel pisze "kris , ja nie wiem jakim ty jezykiem piszesz a ni o czym piszesz bo pierd///isz
          > straszliwie co dodaje twojemu pisaniu tylko wesolosci. Choc taki pozytek z two
          > jego bazgrolenia."
          Ja nie piszę językiem, używam rąk. Wiem,że nie wiesz o czym piszę/za tępy jesteś/.
          Wiem, że Cię to rusza śmieciu. I z tego się cieszę!!!
          • Gość: nikita Re:krisa pisanie " ręcami " IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.04.12, 20:02
            nie piszesz "recami" ale palcami., Jesli juz. Ale nie o to chodzi ( czego nie rozumiesz) ale o to ze uzywasz fatalnej polszczyzny. Powinienes czesciej odwiedzac forum jezyka polskiego. Czy ty mnie denerwujesz. bez watpienia nie . Ty mnie tylko bawisz i za ta odrobine przasnego polskiego "chumoru", naleza ci sie slowa uznani bo takiego osiolka jak ty dawno na swej drodze nie spotkalem.

kris - poswiecilem ci sporo czasu, przykro mi ale twoj limit sie wyczerpal.
            • Gość: kris Re:krisa pisanie " ręcami " IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.04.12, 20:18
              Nie pisałem "ręcami" ale "używam rąk". Typowe dla twojej nacji krętactwo, które mnie tylko śmieszy. Nie masz żadnych argumentów śmieciu. Wszyscy widzą jak jesteś tępy burak. Udowodnij mi tłuku, że używam fatalnej polszczyzny. Co to jest "forum języka polskiego" - jakieś kursy niedzielne w Kanadzie dla emigrantów?
              A propos "chumor" pisze się trochę inaczej analfabeto.
              Zachowujesz się jak na drugi dzień po święcie purim
      • Gość: mickey Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: 67.159.5.* 11.04.12, 19:28
        dla tego "durnia" i "niedorozwoja" powyżej co się "człowiek" podpisał :)

Jezus o Żydach:

- Plemieniem żmijowym. Również św. Jan Chrzciciel nazywa Żydów plemieniem żmijowym.

- Plemieniem przewrotnym, wiarołomnym oraz niewiernym.

- Obłudnikami którzy odrzucili Boże Prawo.

- Obłudnikami którzy tylko werbalnie czczą Boga ale czynią przeciw Bogu.

- Wężami które nie unikną piekła.

- Dziećmi diabła.

- Kłamcami.

- Nie maja usprawiedliwienia dla swoich grzechów.

- Nienawidząc Jezusa, nienawidzą i Boga.

- Setnik miał większą wiarę w Boga niż ktokolwiek w Izraelu.

- Żydzi Boga nie znają.

- Są pełni obłudy i nieprawości.

- Trzeba wystrzegać się żydowskich herezji.

- Trzeba wystrzegać się plugawej nauki Żydów.

- Nie zachowują standardów postępowania które narzucają innym, a które to standardy nie są możliwe do zachowania.

- Przewrotne nauki Żydów uniemożliwiają zbawienie ludziom.

- Kreują się na sprawiedliwych pomimo że są całkowicie zdemoralizowani.

- Domagają się czci nienależnej sobie.

wystarczy popatrzeć na wpisy takiego nikity na forumiku i pasuje jak ulał. przykre i smutne to dla was zydzi. to wszystko jest dzisiaj aktualne (ah ten Jezus , 2 tyś lat temu powiedział i dalej się zgadza, to jest gość !) . no nic, pozostaje mi pozdrowić uczciwych żydów bo zapewne i tacy są. a to im właśnie szkodzą takie trole jak nikita.

i nie sądzę aby polacy nienawidzili żydów, eskimosów czy arabów. my po prostu zydów nie lubimy za to jacy są i ich stosunek innych nacji.

zresztą sami o sobie wiecie najlepiej :) Antoni Słonimski, poeta żydowski pisał:

"Prócz wstrętu budzi jeszcze we mnie gniew ,fałszywy i nikczemny stosunek Żydów do zagadnień narodowych. Naród ten, narzekający na szowinizm innych ludów, jest sam najbardziej szowinistycznym narodem świata. Żydzi, którzy skarżą się na brak tolerancji u innych, są najmniej tolerancyjni. Naród, który krzyczy o nienawiści, jaką budzi, sam potrafi najsilniej nienawidzić."
        • Gość: benek Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.tktelekom.pl 11.04.12, 20:23
          a ja sie śmieję z tego "zacietrzewienia" waszego na nikitę - bo chyba jakieś 1000 lat z okładem wstecz znane było hasło - o tym że Bozia jak chce komus dokuczyc to mu cos koło kiepełki robi - nikita -żyd - i niech mu "swieci" robi wszystko żeby nam tych swoich rodaków zohydzić - a wy jak jakas durnota "leziecie" na te jego łąki "prowokacji" - ja go mam w d...e bo co on mi może zrobić..? on może sobie pomarzyć o tym że ja do niego pójdę po kasę ( nie muszę - mam inne rozwiązania ) ,że "geszeft" muszę z nim zrobić - ( coraz mniej chętnych przez pazerność) , że ja mu muszę oddać hołd ( za co? ja holokaustu nie "zrobiłem" - a i my Polacy nie jesteśmy w "ariergardzie" europy antysemityzmu ) jedyne co może mi zarzucić to tylko tolerancję głupoty niektórych rodaków - ja mu mogę odpowiedzieć słowami jednego żydka z getta warszawskiego- "jakby nie głupota nas zydów , to by nas hitler jak baranów za to ogrodzenie nie zagonił ..." i na koniec jako historyk napisze ci nikita takie samo uproszczenie jak ty piszesz o nas Polakach - "nikt poza wami samymi do gazu was nie zaganiał" bo kto był w sonderkomando w KL Auschwitz -Birkenau , Treblinka , Sobibor, Borzec ( Bełżec) , kto bił zydów palkami zaganiając do komór gazowych ? kto im wyrywał złote koronki ? kto za te złote koronki pił gorzałę i hulał z dziwkami z "SS- puffen"? ( wolisz inna nazwę? - proszę bardzo - "Sonderbau" - zydzi z sonderkomanndo -"jechali" tam na dziwkach dzień i noc jak nie było transportów z "rodakami ") - chcesz dalej nikita ? moge ci z detalami opisac mordy żydów na zydach w KL( Auschwitz-Birkenau , Mauthausen - Gusen , Sachsenchausen , Dora , Dachau, Buchenwald,KL - Lublin ( majdanek) , Treblinka i inne - czym chcesz :pałką ,deską , drutem kolczastym,łopatą ,motyką,rydlem,widłami,taczkami(!), o pejczu czy innych "normalnych" atrybutach szkoda pisać , OCZYWIŚCIE O TYM "SZA" .... lepiej pisać o głupich polaczkach - no cóz na wstępie napisałem o Bozi i rozumie - i podtrzymuję to co napisałem - nie masz nikita patentu na "mądrość" , "prawdę" i "nieomylność" - oczywiście wszystko uprościłem - ale mniej wiecej to twojego poziomu nikita ....
          • Gość: nikita Re: antysemityzm z lewego cycka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.04.12, 20:50
            benek - ty nie musisz do Zyda przychodzic, ty nie musisz z Zydem robic interesow, wystarczy ze chodzisz jak pies na zydowskim sznurku. Zydzi to potega i to pod kazdym wzgledem, to nacja ktora trzesie tym swiatem, zydzi nie chca was w US i nie macie tam swobodnego wjazdu chociaz od 30 lat lizecie zydowskie dup//y, wszak US to wlasnosc zydowska. czyz nie mam racji, beniek, kris i cala antysemicka reszta?. Mam racje i tego zniesc nie mozecie.
            • Gość: kris Re: antysemityzm z lewego cycka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.04.12, 21:12
              Osobiście nie mam nic do Żydów. Cenię ich kulturę, odrębność obyczajową, religię, tożsamość narodową. Dziwi mnie jednak to, że wśród nich jest człowieczek o tak niskim poziomie intelektualnym. W Polsce nie zaliczyłby testu do gimnazjum, a na tym forum aspiruje do reprezentowania wszystkich Żydów
          • Gość: asdf Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: 95.154.230.* 11.04.12, 21:04
            "Jedna z najsłynniejszych żydowskich myślicielek XX wieku Hannah Arendt w 1963 roku wystąpiła w książce "Eichmann w Jerozolimie" z dramatycznym oskarżeniem przeciw Judenratom (niem. Rada żydowska). Twierdziła, że bez ich udziału w rejestracji Żydów, koncentracji ich w gettach, a potem aktywnej pomocy w skierowaniu do obozów zagłady zginęłoby dużo mniej Żydów ponieważ Niemcy mieliby więcej kłopotów z ich spisaniem i wyszukiwaniem. W okupowanej Europie naziści zlecali funkcjonariuszom żydowskim sporządzenie imiennych wykazów wraz z informacjami o majątku. Zapewniali oni także pomoc żydowskiej policji w chwytaniu i ładowaniu Żydów do pociągów transportujących do obozów koncentracyjnych.

W swojej książce Arendt napisała: "Dla Żydów rola, jaką przywódcy żydowscy odegrali w unicestwieniu własnego narodu, stanowi niewątpliwie najczarniejszy rozdział całej tej ponurej historii."

kolejni żydzi na świeczniku historii nikita !

benek ja juz pisałem w kolejnym z rzędu temacie założonym przez tego osła zeby nie odpisywać na jego prowokacje. jak te dwa tematy ucichną zapewne założy kolejne. w jakim celu to robi ? podejrzewam chorobe psychiczną. może ma polakofobie ? zapewne to zwykły głupek. przychodzi mi też na myśl cytat:

PISARZ ZYDOWSKI IZAAK SINGER NAPISAL:"ZYDZI NIE POTRAFIA ZYC BEZ ANTYSEMITYZMU I JEZELI GDZIES GO NIE MA ZROBIA WSZYSTKO ABY ZAISTNIAL"

apeluje aby nie odpisywać durniowi bo barachło nikita tym sie żywi. niech zdechnie z głodu :D
            • Gość: znawca Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: 207.40.43.* 11.04.12, 22:14
              Święta minęły, boga macie ukrzyżowanego ale zwiał wam do nieba to zastępczo wzięliście sie za nikitę. Strasznie dużo w was nienawiści i mściwości a przecież z żydami przegrywacie i to na każdym polu. O Żydach słyszał każdy a o was nikt. Żydzi przodują w każdej dziedzinie życia a wy ? w chlaniu gorzaly, złodziejstwie i oszustwach. Tak myślę że dobija was kompleks niższości bo choc bardzo się staracie to jest z wami coraz gorzej. Banda rasistów I antysemitow , hołota nie warta splunięcia.
              • Gość: ker Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 08:25
                znawca napisał(a): dobija was kompleks niższości bo choc bardzo się staracie to jest z wami coraz gorzej. Banda rasistów I antysemitow , hołota nie warta splunięcia.

Napisałeś to o sobie? W Polsce żyd Zimmerman nie strzela do bezbronnego murzyna Martin
                • lechowski53 Re: kolejny zyd na swieczniku histori 12.04.12, 08:30
                  Gość portalu: ker napisał(a):

>
                  > Napisałeś to o sobie? W Polsce żyd Zimmerman nie strzela do bezbronnego murzyna
                  > Martin

Może dlatego że u nas Żydów i Murzynów jak na lekarstwo ? Ale sami skutecznie wypełniamy tą lukę. U nas Polak strzela do Polaka. Czy to lepiej niż w zacytowanym przypadku ? Wątpię.
                  • Gość: kris Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.04.12, 11:25
                    Strach wyjść na ulicę - "Polak strzela do Polaka" Gdzie, w Tarnobrzegu ?
                    • Gość: bambo Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.ztomy.com 12.04.12, 13:18
                      lechowski53, doskonałe spostrzeżenie.

przecież wy polacy katujecie nawet tych paru czarnych jacy na ich nieszczęście zamieszkali między wami. Wstyd, wstyd i hańba I to w kraju ultrakatolickim. Takich jak kris zebrać w jednym miejscu a wymordują się nawzajem . Nie dziwota, przecież to katolicy, polscy katolicy.
                      • Gość: kris Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.04.12, 14:40
                        ciebie to kopnąłbym w d.... Bez satysfakcji, bo imbecyli trzeba leczyć
                        • Gość: jarząbek Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.t1.cavtel.net 12.04.12, 19:15
                          Co ty możesz, chłopku roztropku. Straszysz i straszysz a pewnie jakby przyszlo co do czego to ogon pod siebie i w krzaki nad Wislą. Ja tak myślę że ty kris to jakiś niedorozwinięty jesteś. Był nikita chcialeś mordować żydów teraz masz ochotę bić murzynów, niby piszesz po polsku ale trudno wyczaić o co ci chodzi. A może murzyńskie żydy spenetrowały ci gliniankę i dlatego jesteś teraz taki niedorobiony. Jedno ci powiem , bez ciebie to to forum bylo by kaprawe. Pisz,pisz zawsze co pisane to pisane.
                  • Gość: jarzabek Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.04.12, 19:45
                    Ty lechowski53 dobry jesteś, popatrz; wypłoszyłeś nawet lechowskiego51 a wydawało się że był nie do ruszenia. A podobno lechowski51 zmienia skórę jak jaszczurka, może pisze teraz jako kris.
                    • lechowski53 Re: kolejny zyd na swieczniku histori 12.04.12, 20:09
                      Gdzież mnie wypłaszać Brata Starszego Mego. Ja tylko chcę wzbudzić w nim uczucie miłości i chrześcijańskiego miłosierdzia a przez to przywrócić go do grona prawdziwych chrześcijan. Pismo bowiem głosi : "Większa w niebie będzie radość z jednego nawróconego grzesznika niż z 99 sprawiedliwych, ..."
                      Módlmy się więc za Mojego Starszego Brata Lechowskiego51.
    • Gość: 1%-ten niewierzący Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 02:06
      Człowiek napisał prawdę o Polaczkach.
      Faktycznie modlą się do Żyda,równocześnie nienawidzą Jego braci.
      Trudno wymagać człowieczeństwa od kogoś za kogo myśli ksiądz.
      • Gość: barabara Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.iwsservers.com 13.04.12, 15:28
        A mnie najbardziej zadziwia to że zdecydowana większość bywalców tego forum nie potrafi sformulować jednej solidnej myśli, że jedyne co potrafią to pluć tą swoją nienawiścia i bredzić od rzeczy. Czy to towarzystwo nie zaliczyło żadnej szkoły ? Przecież oni nie mają pojęcia co to katolicka milość bliźniego, porządne wychowanie no i wiedza bo z tym jest najgorzej. Smutne ze jest taki zakątek na tej ziemi gdzie kwitną takie okazy jak chociażby kris. Nic tylko zapłakać nad losem tej pieknej sandomierskiej krainy. A moze to wpływ pobliskich złóż siarki albo nadmiaru wody w Wiśle ? Któż to może wiedzieć. Kris , a co twoim zdaniem ma największy wpływ na twoją glupotę. Pisz śmiało , jesteśmy tu po to by pomagać takim jak ty, to takie coś jak klub anonimowego alkoholika.
        • lechowski51 Re: kolejny zyd na swieczniku histori 13.04.12, 17:32
          No i sformulowales pare zdan pelnych milosci do katolikow,krisa i innych.Rozumiem ze jako wyznawca cioty Palikota "kochasz inaczej"?!.
          Wracajac do tematu.Teza Zyda nikity z Toronto o wielkosci jego narodu jest jednym wielkim mitem.Zydzi na naszej ziemi od czasow Boleslawa Poboznego mieli rowne prawa jak Polacy.Zyli wsrod nas i do XX wieku nie pozostawili sladu swojej wielkosci w polskiej kulturze czy nauce.
          Moze nikita i inni filosemici podadza mi trzech Zydow ktorzy do 1900 roku odegrali jakas role w polskiej literaturze,muzyce,malarstwie czy nauce?.
          • Gość: nikita Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.04.12, 18:10
            Czyzby ? - kosciol katolicki z calym zapleczem i inwentarzem (95 % oglupialych obywateli), zyd do ktorego od tysiaca lat polacy sla modly, zydowka krolowa polski toz to zydowskie dzielo.
            Nie napinaj sie lechowski, przy zydach nie macie szans i to w zadnej dziedzinie. Pokora jest cecha, dodatnia cecha. Zatem wiecej pokory chociazby dlatego ze to zydzi na przestrzeni wiekow byli glownym zrodlem bogactwa twojej ojczyzny. Zreszta to bylo, i tak naprawde ma niewielkie znaczenie, wazne jest to co jest dzis. A dzis lechowski jest jeden wielki burdel. Wszystko sie wam wali a kiedy padnie unia zostaniecie zlicytowani...no chyba ze znowu z poklonami poprosicie zydow o kolejna pozyczke. Tak bedzie lechowski bo jestescie narodem ktory nie zna wlasnej histori, nie uczy sie i jest krotkowzroczny. Ale w sumie dobrze wam tak.
            • mar1mar1 Re: kolejny zyd na swieczniku histori 13.04.12, 19:07
              Wszystko co tutaj wypisujesz @nikita jakoś idealnie pasuje do narodu żydowskiego!
              Polacy nie "siedzieli" setkami lat w diasporach, nie uprawiali alij a państwo izraelskie to młodzik w porównaniu z Polską! Za chwilę wysmażysz pewnie kolejne pierdoły ale niestety historii tym nie zmienisz!
              Jakie zasługi mają żydzi!? W chciwości, pysze i zaślepieniu owszem nie mają sobie równych! Nawet przytoczony przez ciebie Tramiel powiedział " business is war"! Do czego to doprowadziło napisałem wyżej! Tacy są żydzi @nikita i twoje wciskane kity być może łykną jakieś prostaki tego forum ale nikt poza tym!
              Być może robisz to celowo - nie wiem! Jeżeli tak to też udaje ci się sprowokować kilku prostaków do głupich awantur!
              Wracając do tematu, zobacz jak dosłownie spełnia się na twoim narodzie (o ile piszesz prawdę) ewangeliczne "...krew jego na nas i na dzieci nasze..."! Nawet ty, zamiast zasilać szeregi swojego niestabilnego państewka wolisz trzymać się od niego z daleka!
              Jak zostaliście rozproszeni po całej Ziemi!? Ile nienawiści wzbudzacie tam gdzie się pojawiacie - przez swoją chciwość i głupotę!? Ile cierpień i męczeństwa doznaliście na przestrzeni nawet tylko kilkudziesięciu ostatnich lat!? A ile doznajecie obecnie!? Izrael nawet teraz, kiedy całkiem niedawno narodził sie w bólu i cierpieniu jest państwem niestabilnym i zagrożonym! Żal mi was jako narodu i jedyne na co zasługujecie to na litość ale wy przez swoją głupotę takimi już pozostaniecie do "końca świata i jeden dzień dłużej" jak to mawia pewien w twoim mniemaniu "głupi polaczek" Zresztą dobrze wam tak "...pay for the folly of..."
              • Gość: beria Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.iwsservers.com 13.04.12, 19:34
                A co ty tak bez końca o tych żydach. Nikita robi was w ch..ja, manipuluje wami, podpuszcza a wy jak to na durnych polaków przystało smażycie te swoje pierdoły o wyższości rasy nadwiślańskiej nad potomkami Abrachama. Każdy ma swoje miejsce ,wy też. Żydzi są od robienia pieniędzy i wykorzystywania takich właśnie jak wy, mało zaradnych, zadufanych w sobie i myślących że sa pępkiem świata. Pochlebiacie sobie że Żyd nikita zaszczyca wasze forum a tym swoim pisaniem dowodzicie tylko ze jesteście niewychowani i chamscy.
                Na miejscu nikity już dawno wypiął bym na was dup..ę a zwłaszcza na ciebie kris. A to że jesteś antysemitą to widać w każdym zdaniu . Bóg cię pokaral oj pokarał a najgorsze przed tobą.
                • lechowski51 Re: kolejny zyd na swieczniku histori 13.04.12, 21:34
                  Nikita przerwij na chwile ta swoja antypolska mantre i wymien jak nie potrafisz trzech wybitnych Zydow w dziejach Polski do XX wieku...to przynajmniej dwoch!
    • Gość: x Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 22:29
      Nie wchodźcie na tę stronę, jakiś gamoń podaje linka do strony o grach online i tym samym nabija sobie statystykę!
    • Gość: do katolików Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 01:47
      Czy w niebie jest rasizm ?
      Jeśli tak to waszych nienawiści nie będzie końca !To swoje niebo zamienicie w piekło, jak zrobiliście z życiem ziemskim.
      • lechowski51 Re: kolejny zyd na swieczniku histori 15.04.12, 10:45
        Nikita!.Skoro nie potrafisz wymienic dwoch zydowskich geniuszy ktorzy zapisali sie w dziejach kraju ktory dal im bezpieczne schronienie przed przesladowaniami w Hiszpani,Portugali,Niemczech czy Rosjii to...wymien chociaz jednego!
        • Gość: benek Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.tktelekom.pl 15.04.12, 12:07
          lechowski nie podniecaj sie za bardzo bo zasługi zydów w budowie monarchii polskiej sa duże - to że Kazimierz Wielki zostawił Polskę "murowaną" to zasługa Lewki - żupnika krakowskiego i bankiera 3 królów - Kazimierza ,Ludwika Węgierskiego i Jagiełły - a raczej jego kasy - bo do momentu objęcia funkcji żupnika przez Lewka - Polacy kasę z żup solnych po prostu "rozpierdzielali" -poczytaj wikipedię : "....Na początku XVI wieku do Rzeczypospolitej ściągali Żydzi, wygnani z Hiszpanii, Portugalii, Niemiec, Austrii i Czech. W połowie XVI wieku na ziemiach polskich żyło już ok. 80 proc. światowego żydostwa . Gwałtowny rozwój kultury i sztuki żydowskiej na ziemiach polskich sprawił, że Polska stała się wtedy centrum świata żydowskiego...." to że w XVI wieku byliśmy potęgą to właśnie dlatego że zydzi zajmowali sie kasą - królewską , magnacką i szlachecką , twórcą finansowej potęgi radziwiłłów był Saul Wahl ,podobno po smierci Stefana Batorego część szlachty obwołała go królem -wargując na zydów wargujesz lechowski na najlepszy okres w historii Korony i Litwy - dopiero kretyni z końca XVII wieku zaczęli ich prześladować i odmawiać im nabytych praw - to jest nasza wspólna historia i to że "rabin z Toronta" tej historii nie zna , pozostawiam bez komentarza , bo jakby znał to by "wargował"
          • Gość: benek Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.tktelekom.pl 15.04.12, 12:09
            ludzi dzieli sie na mądrych i głupich - skoro "rabin z Toronta" twierdzi że 95 % Polaków to głupcy ,idioci , antysemici i czort jeden wie co jeszcze to po co z nim prowadzic dyspurs - niech sobie "fruwa i dyskutuje z aniołami"
            • Gość: nikita Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.04.12, 14:45
              96% - ty benek wlasnie doszlusowales do grona polskich durni. Brawo, Gratuluje.
          • Gość: nikita Re: benka wiedza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.04.12, 14:44
            benek - toz to sa prawdy oczywiste wiec o czym tu "wargowac" tak jak i to ze zydzi byli i sa potega. Przegladanie internetu nie zastapi solidnej wiedzy. Nie myslisz chyba ze "rabin z Toronto" bedzie dyskutowal z takim kmiotkiem jak ty. Nie dodawaj sobie chwaly.

Abraham Judaeus Bohemus, Abraham Hirszowicz, Fiszel Mojżesz to przyklady tych zydow ktorzy zajmowalimsie waszymi finansami byscie nie przwechlali wszystkiego jak to w waszym zwyczaju.
        • Gość: nikita Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.04.12, 14:34
          Albert Einstein, Nelly Sachs, Adolf von Baeyer, - to przyklady zdobywcow "Nobla". Zyli na przelomie wiekow wiec naturalna koleja rzeczy dzialali i w wieku XIX. Zydzi o populacji 0.2 % populacji swiatowej osiagneli poziom 21 % przyznanych nagrod Nobla. Nie wysilaj sie lechowski, nie masz zadnych szans by sie nawet zblizyc do wielkosci zydowskich geniuszy i to w zadnej naukowej czy zwiazanej z kultura dziedzinie .
          • Gość: Dla Nikity Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 14:59
            www.youtube.com/watch?v=txlLMTWIiZE
          • Gość: k Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.play-internet.pl 15.04.12, 15:14
            osiągnęli taki poziom bo:
            kradli, oszukiwali, kombinowali...o niebo lepiej niż cała reszta:)
            • Gość: nikita Re: internetowa wojenka katolikow z zydem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.04.12, 16:17
              k - a to zle ? przeciez na tym polega zycie i wspolzycie. Wszystkie metody sa dozwolone by osiagnac cel. To ze wam sie z niczym nie udaje, ze czolgacie sie od kleski do kleski to nie powod by inne narody szly waszym sladem i popadaly w dziadostwo. Najwyzszy czas przyjac do wiadomosci ze nie macie zadnych szans we wspolczesnym swiecie, a jedyne co wam wychodzi to oszukac i okrasc swojego rownie durnego wspolplemienca. Nie daja sie wam ani zydzi, ani ruskie, ani niemce. Kazda z tych nacji wystawia was do wiatru i to w kazdej sprawie. Dlaczego ? ano dlatego ze nie starcza wam madrosci, wiedzy, cierpliwosci i uczciwosci jaka swieca np. zydzi. Z zydowskiej bogobojnosci, pracowitosci i uczciwosci nalezy brac przyklad . To trudne bo swiat jest tak urzadzony ze jesli na jednym koncu sa zapobiegliwie i obrzydliwie bogate zydziaki to na drugim koncu musza byc nieudaczne dziady . Przykro mi ze to akurat na was wypada.
              • lechowski51 Re: internetowa wojenka katolikow z zydem 15.04.12, 16:51
                Nas na mapach swiata nie bylo nikita 123 lata-was 2000 lat.My poza nielicznymi przypadkami jestesmy szanowani na swiecie za niezlomna walke o wolnosc,za pracowitosc i pomyslowosc.Wy jestescie znienawidzeni od L.Angeles po Wladywostok,od Oslo po Sedney
                Tych polskich "wybitnych Zydow" to znaja chyba tylko w warszawskiej gminie i w Pcimiu gdzie dzialali?!
                • Gość: nikita Re: internetowa wojenka katolikow z zydem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.04.12, 17:13
                  A niech sobie nienawidza. Co to ma do rzeczy. Dzisiaj znaczenie maja pieniadze a jak wiesz US to wlasnosc Zydow, a co za tym idzie za wszystkie sznurki swiatowych powiazan pociagaja Zydzi. Polacy sa tak szanowani w swiecie ze swiat oskarza ich o tworzenie obozow koncentracyjnych, nazizm i kolaboracje z Hitlerem w zagladzie Zydow. Polska dla swiata to walesa i JP II, nawet swiat przeklada ruska wode ponad polskiego wirtuoza fortepianu.

lechowski zejdz na ziemie.
              • Gość: kaziuk66 Re: internetowa wojenka katolikow z zydem IP: *.tktelekom.pl 15.04.12, 17:58
                Jaki naród pozwolił sobie wmówic,ze jest narodem nieudaczników,przegranych,którym nic sie nie udaje,że nie jest w stanie zmienic biegu historii,że zawsze będzie na kolanach powtarzając - moja wina,nasza wina zawsze moja i nasza wina. To my Polacy daliśmy sobie to wmówic takim przewrotnym gosciom i polakożercom jak ten nikita który pisze ,że wszystkie metody sa dozwolone by osiągnąć cel by po chwil z szyderczym usmiechem stwierdzic,o bogobojności,pracowitości i uczciwości swoich pobratymców. Ot przewrotnośc i fałsz idola za którym wielu z Was idzie jego fałszywym sladem.Tyle tu nikita pisze o genialności i madrości swoich rodaków jacy to przebiegl,i uczeni krótko mówiąc nalepsi nie to co my Polacy nieudacznicy. Drogi nikito Ci nieudolni i wszystkiemu winni moi rodacy stracili swoją niepodległośc na sto kilkadziesiat lat w swojej historii. Twoi natomiast rzekomo geniali ,chodzace madrosci bładzili po świecie nienawiści przez wiele dłużej by znalesc na 700 lat swoja przystan wolności i bezpieczeństwa u nas Polaków którzy kierujac sie tą wyśmiewaną miłością blizniego pozwolili Wam zyc u nas i z nami jak brat z siostra. A ty ich potomek dzis tak dziękujesz za nasza wspaniałomyslnośc.Twoja fałszywa obłuda podobnie jak Miłosierdzie Boże nie ma granic. W końcu po latach tułaczki znaleźli Twoi bracia i siostry przystań i utworzyli swoje własne państwo.Tyle tylko,ze tak rzekomo genialni Twoi rodacy nie potrafią sobie ułożyc dobrych stosunków z sąsiadami. Kazdy z nich tylko czeka by Izraelowi wbic nóz w plecy. Nawet pozornie neutralny Egipt z którym Izrael zawarł stosowny pakt tez jak poczuje,ze bedzie miał korzyść palcem nie kiwnie by pomóc Twoim rodakom. Gdzie tu jest ta rzekomo genialnośc przedstawicieli Twojego narodu. To my Polacy za czasów Jagiellonów trzęślismy Europą a korzystali na tym Żydzi dzieki naszej wówczas przychylności. To my zatrzymliśmy watahy islamu pod Wiedniem ratując Was przed niechybna zguba.To dzieki zmianom zapoczątkowanym w czasach Solidarności Twoi rodacy mogli wreście z sowieckieg gułagu bezpiecznie wyjechac do Izraela.Polacy to naród wyjątkowy i nie mamy się czego wstydzic .Powiem więcej Polak to brzmi dumnie i dyrdymały jakiegos nikity sa tylko rykiem na pustyni. Tyle nikita w powyższym temacie
                • Gość: nikita Re: internetowa wojenka katolikow z zydem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.04.12, 19:05
                  kaziuk - sprobuj zejsc z tej polskiej galezi samouwielbienia i spojrz na siebie , polakow i polske z perspekrtywy obiektywnej oceny a moze zrozumiesz w czym tkwi wasz polski niereformowalny problem. Historia raz po raz udowadnia ze ani nie byliscie madrzy, ani waleczni a wprost przeciwnie , byliscie malo rozgarniecie, sprzedajnie i bezmyslni. Powtarzacie wciaz o jagiellonach, poteznym mieszlu i jeszcze potezniejszych plemionach zamieszkujacych nadwislanskie bagniska i szuwary. Zapamietaj raz na zawsze: historyczna wielkosc narodu przeklada sie na wspolczesna madrosc, bogactwo i organizacje. Kto wieki temu byl dziadem dziadem jest i dzis. Nie smedz wiec o czasach zamierzchlych bo polska byla silna w drodze najazdow na wschodnie, biedne i slabe prowincje euroazji. Sama tez nic nie mogla gdyby nie pomoc dzikich plemion litewskich. Powiadasz ze stracili niepodleglosc. To dobre okreslenie, niepodleglosci im nie zabrano, stracili ja przez fatalna polityke wewnetrzna i zewnetrzna przez potrzasanie szabelka. A dzis jest inaczej ? Polski de facto nie ma , Jest nazwa, polski rzad ,polskie spoleczenstwo tyle tylko ze pod panowaniem obcego pieniadza. Hitler dazyl do silowego opanowania wschodu - z mysla o niemcach, dzisiejsze niemcy nie przyjda z armatami, przyjda z pieniadzem ,zreszta juz sa, juz kontroluja niemal wszystko wespol z ruskim partnerem. Co ty polaku teraz mozesz, nic. Absolutnie nic bo za morde trzymaja cie umowy, i wlasny rzad ktory takdlugo bedzie cie dusil jak dlugo bedzie robil co kaza mu mozni tego swiata. Czytajac te wasze fora nie moge pojac co spowodowalo ze ten narod kompletnie oszalal. prowadzi wojny o samolot, katyn, smolensk, rurocig, kosciol, kaczynskiego , wawel i rydzyka a tymczasem petle na jego szyi zaciska sie i zaciska. kaziuk, nie przekonasz mnie ze jestescie narodem madrym. Jedno co wam wychodzi to jeczenie o zaborach, gulagach , strasznych ruskich, jeszcze gorszych niemcach, zdradzieckich litwinach i czasach kiedy po ziemi wloczyly sie dinozaury. Wy bnie umiecie zni zyc ani przystosowywac sie do okreslonych warunkow, nie umiecie ani pracowac ani negocjowac, nie potraficie bronic swego gniazda a jedno co potraficie o myslenie i pie...//wanie o tym co bylo wczoraj.

Nie martw sie o zydow, Dadza sobie rade. Zawsze dawali. W koncu to narod wybrany.

• Gość: Do Nikity Re: internetowa wojenka katolikow z zydem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 21:11
                    Wydaje mi się, że kochasz ten kraj.
            • Gość: olo zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 16:46
              Większość laureatów o korzeniach żydowskich o których wspomniał @nikita urodziła się w Polsce. Nigdy nie mieszkała i nie pracowała w państwie żydowskim. Zaledwie 10 obywateli Izraela dostało Nobla, wśród nich też niektórzy urodzili się w Polsce.

Zawsze ciekawi mnie, czy możliwe byłoby, że Tramiel firmę Commodore założyłby w Polsce i odniósł sukces. Oczywiście, gdyby nie było Hitlera i Stalina, dziś Polska miałaby zupełnie inny potencjał...
              • Gość: nikita Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.04.12, 17:06
                Niemcy szczyca sie najwieksza liczba geniuszy zydowskiego pochodzenia. Stalin i Hitler nie maja z tym nic wspolnego, od trzydziestu lat Polska to wolny i demokratyczny kraj i jak narazie nie wniosla nic do swiatowego dziedzictwa nauki. Polacy to narod dla ktorego wiedza ma marginalne znaczenie. Wielcy Polacy (byli tacy) sluzyli swiatowej nauce na cudzym garnuszku.

Tu nie chodzi o obywateli okreslonego kraju ale o pochodzenie bo jak wiadomo ( albo nie wiadomo) zydzi od wiekow zyli w rozproszeniu nie majac wlasnej ojczyzny co wcale nie przeszkadzalo im byc Zydami a co najwazniejsze ze kraje w ktorych zamieszkiwali traktowaly ich jak Zydow w pierwszej kolejnosci a dopiero pozniej za mieszkancow danego terytorium.
                Pomijajac antysemickie ciagotki nie da sie ukryc ze narod Zydowski mial najwiekszy udzial w rozwoju cywilizacyjnym wspolczesnego swiata od Uralu po Kalifornie. Polska nie tworzy warunkow rozwoju intelektualnego wlasnym obywatelom, nie ma wiec zadnego powodu by tworzyc takie warunki Zydom czy jakiejkolwiek innej nacji. Dzisiaj jeden murzyn jest zarzewiem rasistowskich nagonek a coz dopiero pejsaci zydzi przybrani w swoje tradycyjne stroje. Nie, to nie do zaakceptowania w waszym rasistowskim i antysemickim kraju.
                • Gość: dżem Subtelne niuanse IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.12, 19:38
                  No, cóż… . Wystarczy ten przestudiować wątek i… może jeszcze ten:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,329,134903384,,Nikita_wracaj_do_Polski_.html?v=2
                  aby nie mieć wątpliwości!!:

MAMY DO CZYNIENIA Z HASBARĄ.

Nie wiem czy taka rea, ika, ecik,czy ten dureń z „żyłko pęknięto” to Żydzi. Obojętne to mi.
                  Starczy mi świadomość że piszą za pieniądze. Co piszą ? Już nie czytam. Szkoda czasu.
                  Nie ma sensu z nimi dyskusja.

Gorzej podziałała na mnie wiadomość że taki Beniek (którego też miałem za Onego) okazał się Polakiem. Smutne!
                  Rozumiem trochę już co Marmar miał na myśli chwaląc (jakoś tam tak nijako) Nikitę>
                  W rzeczy samej rabinowi z Torontu nie można odmówić błyskotliwych recenzji:
                  Beniek:
                  „Gość: benek 15.04.12, 12:07 Odpowiedz
                  lechowski nie podniecaj sie za bardzo bo zasługi zydów w budowie monarchii polskiej sa duże - to że Kazimierz Wielki zostawił Polskę "murowaną" to zasługa Lewki - żupnika krakowskiego i bankiera 3 królów - Kazimierza ,Ludwika Węgierskiego i Jagiełły - a raczej jego kasy - bo do momentu objęcia funkcji żupnika przez Lewka - POLACY KASĘ Z ŻUP SOLNYCH PO PROSTU "ROZPIERDZIELALI" (podkreślenie moje) -poczytaj wikipedię : "....Na początku XVI wieku do Rzeczypospolitej ściągali Żydzi, wygnani z Hiszpanii, Portugalii, Niemiec, Austrii i Czech. W połowie XVI wieku na ziemiach polskich żyło już ok. 80 proc. światowego żydostwa . Gwałtowny rozwój kultury i sztuki żydowskiej na ziemiach polskich sprawił, że Polska stała się wtedy centrum świata żydowskiego...." TO ŻE W XVI WIEKU BYLIŚMY POTĘGĄ TO WŁAŚNIE DLATEGO ŻE ZYDZI ZAJMOWALI SIE KASĄ - KRÓLEWSKĄ , MAGNACKĄ I SZLACHECKĄ (podkreślenie moje) , twórcą finansowej potęgi radziwiłłów był Saul Wahl ,podobno po smierci Stefana Batorego część szlachty obwołała go królem -wargując na zydów wargujesz lechowski na najlepszy okres w historii Korony i Litwy - dopiero kretyni z końca XVII wieku zaczęli ich prześladować i odmawiać im nabytych praw - to jest nasza wspólna historia i to że "rabin z Toronta" tej historii nie zna , pozostawiam bez komentarza , bo jakby znał to by "wargował"

Ja:
                  Czytając to aż zastanawiam się czy obecna polityka niszczenia szkolnictwa nie ma zdrowej myśli. Nie ma sensu wydawać pieniędzy podatników na kształcenie jełopów co to i tak myśleć samodzielnie nie potrafią a bezkrytycznie puszczają na rynek jako ‘dobro objawione” to co im podsunięto w Wiki. Ba w razie gdy dadzą im pepeszę albo nagana…to będą jej (tej „prawdy” z Wiki jako rzeczy objawionej – przerabialiśmy to w historii nowożytnej nie raz)
                  Wiedza z zasady jest dobrem elitarnym. Jej zdobycie powinno być z wyrzeczeniami aby docenić i byle kto jej nie miał bo wiedza bywa NIEBEZPIECZNA dla głów słabych. Już Casanova ostrzegał przed takimi „co jedną książkę przeczytali”.
                  Nie rzucać pereł przed wieprze!nie rzucać pereł przed takich Beńków…

Muszę przyznać że Nikita znakomicie to podsumował… podziwiać zwięzłość i lapidarność stylu.
                  (Bardzo dużo treści w jednym zdaniu):

Beniek:
                  „Gość: benek 15.04.12, 12:09 Odpowiedz
                  ..ludzi dzieli sie na mądrych i głupich - skoro "rabin z Toronta" twierdzi że 95 % Polaków to głupcy…
                  Nikita:
                  „Gość: nikita 15.04.12, 14:45 Odpowiedz
                  96% - ty benek wlasnie doszlusowales do grona polskich durni. Brawo, Gratuluje.”
                  Oczywiście Nikita nie byłby sobą gdyby czegoś nie przekręcił. Nie wiedzieć czemu uznał beńka za „idiotę zwyczajnego”
                  Niestety prawda jest znacznie gorsza: Beniek to idiota użyteczny!

Ps.
                  Dorzucam do listy sła wnych Żydów na świeczniku Nikity (szzcegolnie zasłużonych dla ludzkości):
                  1. studente.pl/artykuly/449/Wroclawski-Doktor-Smierc/

2.pl.wikipedia.org/wiki/Robert_Oppenheimer

• Gość: olo Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 19:44
                  Niechętnie wdaję się w dyskusje na tematy narodowościowe, tym razem potrąciłeś bardzo bliskie mi sprawy edukacyjne, zrobię wyjątek.

Gość portalu: nikita napisał(a):
                  ..Pomijajac antysemickie ciagotki nie da sie ukryc ze narod Zydowski mial najwiekszy udzial w rozwoju cywilizacyjnym wspolczesnego swiata od Uralu po Kalifornie..
                  I tu @nikita, jeżeli weźmiemy pod uwagę ostatnie stulecie, w zasadzie się trzeba zgodzić, choć bez przesady.

Polska to wolny i demokratyczny kraj i jak narazie nie wniosla nic do swiatowego dziedzictwa nauki. Polacy to narod dla ktorego wiedza ma marginalne znaczenie...
                  I tu też @nikita, zgadzam się i bardzo ubolewam. W dwudziestoleciu międzywojennym Polacy, także ci z "żydowskim rodowodem", mieli sporo poważnych naukowych osiągnięć. Po wojnie było już po wszystkim, elity zostały wymordowane lub emigrowały. PRL nawet nie udawał, że tworzy warunki do prawdziwego rozwoju nauki, mieliśmy państwo robotników i nieuków z PZPR przy władzy. Efekt był żałosny i bankructwo na końcu. Dziś, 20 lat po odzyskaniu niepodległości, nadal bardzo cierpimy z tego powodu. To się zmienia. Jak dla mnie za wolno.

Ale wbrew temu, co tu zwykle wypisujesz @nikita, damy radę, niestety jeszcze jakieś 30-40 lat będzie to trwało.
                  Polacy zawsze dawali sobie rade, już od 1000 lat.

• Gość: rea Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.toya.net.pl 15.04.12, 20:06
                  Wprawdzie kiedyś już to umieściłam, ale powtórzę wypowiedź Żyda Ravage:
                  " Nasze przypowieści i legendy są świętymi naukami, które przekazujecie waszym dzieciom przez pieśni i lekcje religii. Wasze psałterze i modlitewniki są wypełnione naszymi poematami. Historia naszego narodu stała się nieodłączną częścią programów edukacyjnych szkół, w których kształcicie waszych księży. Nasi królowie, politycy, prorocy i wojownicy są waszymi bohaterami. Nasz stary, mały kraj jest waszą Ziemią Świętą. Nasza narodowa literatura jest waszą Biblią Świętą. Myśli i nauki naszych ludzi zakorzeniły się w wasze tradycje i obyczaje tak głęboko, że nikt z was nie może uchodzić dzisiaj za człowieka wykształconego , jeśli nie jest obeznany z naszym narodowym dziedzictwem. Żydowscy rzemieślnicy i rybacy są waszymi nauczycielami i świętymi. Na ich cześć wznieśliście liczne kościoły i stworzyliście niezliczoną ilość obrazów i figur. Żydowski, buntowniczy prorok jest centralną postacią waszej religii. Oczyściliśmy wasz świat z bałwanów, zburzyliśmy wasze narodowe dziedzictwo, aby dać wam w zamian naszego boga i nasze tradycje. Nie znajdziecie w historii świata przykładu podboju i zwycięstwa, które choć w części byłoby porównywalne z tym, jakie my, Żydzi, odnieśliśmy nad wami".

I czy ktoś może temu zaprzeczyć? Czy Nikita nie ma powodu do megalomanii?
                  • Gość: ker Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 20:49
                    A może zapytaj tego swojego Żyda Ravage co to za zwycięstwo, skoro Żydzi od 3000 lat nie mieli swojego kraju, swojej ojczyzny? Tylko wysługiwali się obcym. Może @nikita ci to wyjaśni...
                    • Gość: nikita Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.04.12, 21:19
                      ker - zydzi nie musza miec swojego kraju, inaczej mowiac terytorium, Do Zydow z woli pana nalezy cala ziemia. Jak wiesz ( za biblia) Zydzi sa panami, a reszta niewolnikami. A ich wzloty i upadki wpisane sa w ich przeznaczenie i dowodza tylko tego ze od czasu do czasu pan sprowadza ich na droge cnoty kiedy zydki sie rozochoca i zapominaja ze ich los zalezy od stworcy. Powiadasz ze wyslugiwali sie obcym . A moze to obcy wyslugiwali sie zydom, wszak to zydzi przejmowali ich majatki, znaczenie, co bardziej intratne posady. Hitler tak bardzo bal sie zydowskiej madrosci i supremacji ze postanowil ich wymordowac. Nie udalo sie , a dzis po zaledwie kilkudziesieciu latach zydzi znowu sa forpoczta cywilizacji i gospodarczego ladu. Nic bez zydow na tym padole lez. Nawet ty jesz chleb wyprodukowany za pieniadze pozyczone u zydow. Smutne ? Nie. To naturalna kolej rzeczy.
                      • Gość: ker Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 21:27
                        zydzi nie musza miec swojego kraju, inaczej mowiac terytorium,

to po jaka cholerę się tak tłuką z Palestyńczykami? Dla jaj?

A te swoje brednie poopowiadaj Chińczykom, na pewno będą zachwyceni. Bo ty jesz mace za pieniądze pożyczone tam właśnie...
                        • Gość: nikita Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.04.12, 00:26
                          ker - a co za roznica skad pochodza pieniadze. Wazne ze sa w zydowskich rekach. Nie przeceniaj chinczykow , bo z tego co piszesz widac ze nie masz pojecia o wspolczesnej gospodarce poza tym co propaganda wbila do glowy. Nie zapominaj tez ze o zwrot pieniedzy niech sie martwi ten co pozyczyl. Zatem swiat moze sprowadzic twoich chinczykow do parteru a ze nie sa czlonkami niemal zadnej gospodarczej organizacji o zasiegu miedzynarodowym to i nie beda sie mieli komu poskarzyc. Ty sie modl by zydzi mieli mamone bo jak maja zydzi to i tobie na chleb wystarczy. Razowy ale zawsze chleb. Nie pisz wiecej bo nie mam juz sily wymyslac pie...
                          • Gość: k Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 10:37
                            Nicetas oj nie ładnie....wiesz, że żydzi nie obrażają innych, ich wiary, nie krytykują nawet w zagorzałej dyskusji. Więc te wszystkie "złe" cechy, których dopatrujesz się w polakach sam przejawiasz. Wydaje mi się, że trzeba rozgraniczyć dwa pojęcia: żydzi i pomoczki żydowskie. Teraz przez misz-masz kulturowy i obyczajowy ciężko dojść kto jest żydem a kto nie.
                            • Gość: nikita Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.04.12, 13:30
                              Co nie znaczy ze zyd potega jest i basta. A to co ty tam sobie poukladasz w tej ciasnej glowce to nie ma najmniejszego znaczenia. Znaczenie ma potega zydostwa i wasz podskorny antysemityzm.
                              • Gość: rozsądny Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.04.12, 14:14
                                Przepraszam, czy limit naiwniaków dających się prowokować przedstawicielowi Narodu Wybranego, Panu Świata dzięki któremu mamy grosik na kromkę razowego chleba już się wyczerpał ? Czy jeszcze ktoś spróbuje ?
                                • Gość: rea Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.toya.net.pl 16.04.12, 15:59
                                  Ja spróbuję... Zacznę od tego, że Izrael leżąc w jednym z najbardziej zapalnych punktów świata prowadzi taką politykę, aby mocarstwom opłacało się bronić niepodleglości Izraela nie tylko z powodów moralnych (jako zadośćuczynienie za holocaust) ale i z powodów pragmatycznych, ze względu na zlokalizowanie tam centrum badawczych wielu zachodnich firm. Aby to się udało, rząd izraelski już 30 lat temu postawił na spójną i świecką edukację stawiając się religijnym ortodoksom. Nauczanie religijne odseparowali od pozostałych przedmiotów dając tym jednoznaczny przekaz, że religia nie jest prawdą naukową i nijak się ma do wykształcenia. Tam, nawet szkoły prowadzone przez fundamentalistów religijnych, o ile chcą korzystać z państwowych dotacji, muszą się pogodzić z takim podejściem. Pełny program matematyki wykłada się tam także w klasach o profilu humanistycznym i chodzi o to, aby nie było matematycznych analfabetów. Szkoły inżynierskie oraz prowadzące badania w dziedzinach nauk ścisłych otrzymały poważne wsparcie z budżetu. I tu tkwi totalna różnica - w Polsce katecheza w szkole traktowana jest jako jeden z przedmiotów, jako część naukowego postrzegania świata, co tylko miesza uczniom w głowach. Nasza władza wspierając interesy watykańskiej korporacji zmniejsza z powodów ekonomicznych liczbę godzin nauczania ważnych dla wykształcenia przedmiotów, bo trzeba utrzymać katechezę, która na gruncie szkolnym jest ciałem obcym, bo nie jest dziedziną nauki. Polska powinna stać się nowoczesnym państwem, którego znakiem rozpoznawczym nie będzie krzyż z trupkiem, ale dobrze wykształceni młodzi ludzie. Bierzmy przykład z Izraela, bo ich dobrze wykształceni ludzie wiodą prym na całym świecie... a nam świat ucieka.
                                  • Gość: nikita Re: rea IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.04.12, 03:16
                                    rea - to nie jest do konca tak. Izrael sam w sobie nie mialby szans w konfrontacji ideologicznej czy militarnej z sasiadami. Sila Izraela to nie sila panstwa Izrael ale zydostwa jako calosci. Zydzi bez wzgledu gdzie sa, poczuwaja sie do obowiazku wspierania interesow zydowskich gdziekolwiek by one nie byly.

Rea - sypia sie pochwaly z lewa i prawa, wiec moze i ja doloze swoj maly kamyczek. To prawda ze jestes "oczytana", masz spora wiedze, ciekawy "jezyk", slowem jestes rodzynkiem ( a moze rodzynka ) na forach poludniowo wschodniej Polski. Ciekawe ze choc Ciebie atakuja Ty nie atakujesz nikogo. Wydaje mi sie ze katolicy powinni brac z Ciebie przyklad...ale , jestes ateistka wiec przykladu z Ciebie nie wezma, a szkoda.
                                  • Gość: kris Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.04.12, 06:59
                                    Ciekawe, że im lekcje religii nie przeszkodziły by być najlepszymi na świecie -
                                    "W roku 2006 po raz pierwszy w historii Polak Filip Wolski zwyciężył w międzynarodowej olimpiadzie informatycznej. Rok później pierwsze miejsce zajął również reprezentant Polski – Tomasz Kulczyński. Polska reprezentacja od kilku lat trzyma się w ścisłej światowej czołówce. W 2008 roku polska drużyna zajęła pierwsze miejsce ex equo z Chinami, przywożąc trzy złote medale (Marcin Andrychowicz, Jarosław Błasiok oraz Marcin Kościelnicki) oraz jeden srebrny (Maciej Klimek), przy czym w rankingu indywidualnym trzecie miejsce na świecie zajął Marcin Kościelnicki. W roku 2009 polska drużyna zajęła trzecie miejsce zdobywając dwa złote (Jarosław Błasiok, Tomasz Kociumaka) i dwa srebrne (Adam Karczmarz, Jakub Pachocki) medale. Siódme miejsce na świecie, a drugie w Europie (przegrywając jedynie ze zdobywcą pierwszego miejsca) zajął Tomasz Kociumaka."
                                    • Gość: znajoma Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 07:54
                                      Moja córa uwielbia lekcje religii a ma ładną średnią:-) Jak dyskutuje z mężem np. o tym, czy niebo jest stanem czy miejscem. Przy okazji po 17 latach małżeństwa się dowiedziałam, że mąż ma uprawnienia do nauczania religii:-) Pozdro Kris. Miłego dnia.
                                      • Gość: no Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 10:40
                                        masz w domu piękny materiał na zakonnicę, znajoma, nie zmarnuj tego materiału i daj przykład innym katolikom
                                        • Gość: znajoma Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 11:19
                                          Mnie brakowało niewiele, może Ona pójdzie śmielej:-)
                                    • mar1mar1 Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor 18.04.12, 14:10
                                      To w sporcie! A w kulturze, nauce, religii w historii?
                                      Można dziesiątkami wymieniać. Polacy cenieni są za swoją "fachowość", upartość w dążeniu do celu, próbę realizacji postawionych sobie celów! Nawet dobrze ujmuje to pewne powiedzonko :)
                                      A Żydzi? Krótki wgląd w historię pokazuje że jest to naród bez przeszłości, teraźniejszości i prawdopodobnie przyszłości! Nawet jednoznacznie nie można dzisiaj określić kto to jest Żyd pl.wikipedia.org/wiki/Żydzi ,a @nikita nowa kumpelka @rea i jeszcze paru oszołomów wypisują totalne brednie! Nędza, nędza umysłowa i jeszcze raz nędza!
                                      Nawet pod "biczem" egipskim nie byli w stanie nic sensownego zrobić i gdyby nie "pomoc" Boga to pewnie po dziś dzień szorowaliby piramidy ;)
                                    • Gość: rea Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.toya.net.pl 18.04.12, 16:55
                                      Zgadza się, Kris. Potencjał intelektualny Polaków jest duży, niestety niewykorzystany przez głupotę państwa, które zamiast postawić na finansowanie odkryć naukowych i nowych rozwiązań technologicznych, ładuje kasę w kopułę Opatrzności Bożej i inne religijne gusła, które nie rozwijają, a uwsteczniają człowieka.
                                      Obecnie mamy szansę, dzięki właściwemu, podkreślę, właściwemu wykorzystaniu funduszy unijnych, ze swoim kapitałem w postaci naprawdę zdolnych ludzi, aby Polska stała się jednym z europejskich centrów nowych technologii. Ale oczywiście my wolimy dofinansowywać z funduszy UE budowę katolickich uczelni teologicznych czy seminariów duchownych (np. w Rzeszowie), zamiast włożyć te pieniądze w fundusze inwestycyjne wspomagające innowacyjne firmy. I nasi utalentowani np. informatycy emigrują z kraju, bo tu nie ma szans na wykorzystanie ich talentu. Dlaczego rządzący nie robią nic, by ściągnąć do Polski centra badawcze światowych koncernów? Dlaczego nie wspomaga wyszkolonych i doświadczonych inżynierów przy uruchamianiu firm, tylko tworzy ustawy utrudniające rozwój firm, a łatające jako tako budżet, z którego i tak pieniądze wyciekają różnymi kanałami... pewnie do nieba? Zamiast postawić na wrodzone zdolności i samouctwo Polaków (bo Polak potrafi, jeśli nie rzuca mu sie kłód pod nogi), my z lubością stawiamy na finansowanie religijnych obrzędów, które utwiedzają nas w przekonaniu, że sami nic nie potrafimy i możemy liczyć tylko na boską litość i wyrozumiałość, mimo, że ani litości, ani wyrozumialości od tego Boga nie doświadczyliśmy i nie doświadczamy.
                                      • Gość: kris Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.04.12, 17:14
                                        Przykro mi ale nie rozumiesz mechanizmów przyznawania funduszy z UE. Są to fundusze celowe, nie można przeznaczyć pieniędzy przyznanych na obiekty kultu religijnego na fundusze wspierające innowacyjne firmy. Pozdrawiam
                                        • Gość: rea Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.toya.net.pl 18.04.12, 17:58
                                          Mnie jest przykro w takim razie, że UE przyznaje środki na prowadzenie biznesu religijnego zamiast przeznaczyć te pieniądze na rozwój cywilizacyjny. Wczoraj na jakimś portalu natknęłam się na wiadomość, że minister Boni prowadził rozmowy z episkopatem o finansowaniu Kościoła i doszło do kompromisu, który niczego nie zmieni w finansowaniu biznesu watykańskiego. Wygląda na to, że głośna zapowiedź nie klękania przed Kościołem, to zwykła ściema. Zgodzono się na likwidację Funduszu Kościelnego i dobrowolny odpis podatkowy od wiernych, ale Kościół ma obietnicę, że z budżetu dostanie kwotę rekompensującą ewentualną niedopłatę (jeśli od wiernych wpłynie mniej pieniędzy) do 90 milionów. Wiadomość ta pojawiła się na chwilę i zaraz zniknęła. Ciekawe dlaczego?
                                          • Gość: kris Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.04.12, 18:07
                                            Jeśli wg Ciebie fundusze na renowacje zabytkowych kościołów to wspieranie biznesu religijnego to chyba się nie rozumiemy
                                            • Gość: rea Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor IP: *.toya.net.pl 18.04.12, 20:15
                                              >Jeśli wg Ciebie fundusze na renowację zabytkowych kościołów to wspieranie biznesu religijnego... A nie? Przecież w tych kościołach ten przemysł kwitnie. Państwo łoży na te zabytki, a dzięki nim personel pana B. uprawia swój niekontrolowany przez państwo biznes. Uzdrowić ten proceder mogłoby przejęcie przez państwo na własność tych zabytków wzorem Francji na przykład, gdzie katedry należą do państwa, a inne budynki sakralne do samorządów. Wtedy na państwie spoczywa obowiązek utrzymywania tych budynków. A u nas? Wszystkie obiekty sakralne należą do Kościoła rzymsko-katolickiego, a poprzez ten Kościół do Watykanu, ale to nie Watykan dokłada się do ich utrzymania tylko państwo.
                                  • mar1mar1 Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor 18.04.12, 13:44
                                    Wyśmienicie sprawdza się tutaj opinia że ludzie o takim nastawieniu do katolików, wiary i Boga jakie prezentujesz, wcześniej czy później dochodzą na skraj nędzy umysłowej!
                                    Obawiam się że powoli osiągasz dno, głupoty które wypisujesz nie mają nic wspólnego z rzeczywistością!
                              • mar1mar1 Re: zyd polskiego pochodzenia a swieczniku histor 18.04.12, 13:48
                                Jaką niby potęgą? W czym? Chyba w laniu wody ;)
                                @nikita ogarnij się, łyknij źiółka, zrób kilka przysiadów, może ochłoniesz i jak już dorwiesz się do netu to nie będziesz pierdzielił od rzeczy...
    • Gość: jędza Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 02:27
      Tak po ludzku Was proszę, przeczytajcie to co napisała rea.
      A na pewno uznacie że Ją należy podziwiać za światły i otwarty umysł.

Tylko fanatyk powie ( napisze ) że nie mam racji !

• lechowski51 Re: kolejny zyd na swieczniku histori 18.04.12, 14:04
        Zamiast "wierzyc w prawdy objawione" napisane przez rea,to mozez wpierw poznaj fakty?!

W najbardziej demokratycznym kraju na Bliskim Wschodzie nie ma rozdziału państwa i Kościoła. Taki stan rzeczy zrodził się w grzechu pierworodnym, gdy pierwszy premier Izraela Dawid Ben Gurion, obawiając się bojkotu państwa syjonistycznego przez ortodoksyjne środowiska w kraju i Ameryce, zobowiązał się utrzymać w mocy prawa zwyczaje obowiązujące w tej dziedzinie od czasów imperium osmańskiego. Drugie i trzecie pokolenie Izraelczyków nie respektuje tego porozumienia. Coraz więcej żydowskich młodych par ucieka spod rabinackiego ślubnego baldachimu na Cypr, gdzie firmy turystyczne oferują program all inclusive: przelot, hotel, ślub cywilny i wesele za jedyne 800 dol. Rabini buntują się, bo chodzi zarówno o całkowity rząd dusz, jak i o dochodowy proceder, ale w tym przypadku są bezradni. Konwencje międzynarodowe zobowiązują Izrael do uznania ślubów cywilnych zawartych poza granicami kraju.
        wiecejwww.polityka.pl/swiat/analizy/1507206,1,awantura-o-wychowanie-religijne-w-izraelu.read
        • Gość: rea Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.toya.net.pl 18.04.12, 19:02
          Sam więc widzisz, że w Izraelu również ilość otumanionych religijnie maleje. Oczywistą oczywistością jest, że wszędzie znajdzie się grupa ortodoksów buntujących się przeciwko nowym porządkom, ale tak było od zawsze, że nowe rodzi się w bólach. U nas też proces laicyzacji budzi opory... a mimo to trwa...
      • mar1mar1 Re: kolejny zyd na swieczniku histori 18.04.12, 14:14
        Obawiam się że ostatnio z tym "światłym i otwartym" nie za bardzo dobrze...
    • Gość: x Re: kolejny zyd na swieczniku histori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 17:50
      Nie klikać, jakiś obszczyl znów podaje linki do gier online i nabija sobie statystykę. Chodzi o grę gangsters!!!
      • Gość: dżem (Nie)subtelne niuanse IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 17:52
        „Gość: nikita 18.04.12, 03:16 Odpowiedz (…)
        Rea - sypia sie pochwaly z lewa i prawa, wiec moze i ja doloze swoj maly kamyczek. (…)CIEKAWE ZE CHOC CIEBIE ATAKUJA TY NIE ATAKUJESZ NIKOGO. WYDAJE MI SIE ZE KATOLICY POWINNI BRAC Z CIEBIE PRZYKLAD...ALE , JESTES ATEISTKA WIEC PRZYKLADU Z CIEBIE NIE WEZMA, A SZKODA.(podkreślenie moje – dzem)

Ja:
        A więc według rabina z Toronto:
        „Rea „nie atakuje nikogo”

A więc kto to napisał??? To tak ma wyglądać nieatak???:

„Re: Nikita wracaj do Polski!
        urke66 11.04.12, 20:21 Odpowiedz
        Nie wiem kim jest ten Fajny Andrzej. Ja nie będę tego oceniał. Wysłałem link z tym wpisem na ww adres www.podkarpacka.policja.gov.pl/kontakt/ i oni będą oceniać. Dla mnie to obrzydliwość antyludzka. Mam nadzieję ,że policja przynajmniej przesłucha tego typka”

Nessus powyżej to też ta sama najprawdopodobniej ręka (bo taki sam styl)
        Jak nie ma argumentów – zastraszanie…

Ps.
        Jeszcze dwa lata temu było tu bardzo prymitywnie. Nasi „przyjaciele” po chamsku i jak to tylko ONI potrafią bezczelnie, arogancko i prostacko, flekowali tu Lechowskiego…
        Dziś… już tylko robią dobrą minę do złej gry i …straszą …

Budzimy się ? Dokopaliśmy się w końcu do wody (tej z „Placówki”)???
        • Gość: znajoma Re: (Nie)subtelne niuanse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 18:08
          Ani ja ani Andrzej nie jesteśmy antysemitami. Andrzej chciał załagodzić konflikt i dlatego napisał ten wiersz. Miał dobre intencje. Nie udało się. Znacie go dobrze, to jest dobry człowiek, nigdy nie atakował Nikity na forum. Gdyby było inaczej, to Nikita by nam nie odpuścił. Prawda Nikita? Powiedz Nikita, czy odczuwasz wrogość z mojej czy Andrzeja strony? Pozdrawiam Was serdecznie. Miłego wieczoru.
          • Gość: Do Nikity Re: (Nie)subtelne niuanse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 18:24
            Pisałam razem z Andrzejem ten wiersz, ja niewiele. Zobaczcie, ile Andrzej ma w sobie ciepła i poczucia humoru:-) Widać to w tym wierszu. To jest dusza człowiek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czeka dzieci cała zgraja
            na Świętego Mikołaja.

Lechowskiemu przecież wiecie,
            robią krzywdę w internecie.
            Ma on za to moc prezentów,
            tylko w formie komplementów.
            By odporny był na bluzgi,
            to w prezencie ma dwie rózgi.
            Nie dzielącym jego zdanie,
            sprawi rózgą małe lanie.

Mam dla Gburka też prezencik,
            taki mały śrubokręcik.
            Niech nade mną się nie znęca,
            wszystkim śrubki podokręca.

Kolejny prezent dla Grajka
            taka drewniana fujarka.

A dla Ciebie mój Doktorku,
            ma Miikołaj kota w worku.

Rea, co nam w głowach miesza,
            ma w podarku Arystotelesa.

Dla Moniki mam czapeczkę,
            by nie marzła już w główeczkę.

A dla Maro zaś choinkę,
            niechaj wpadnie tu na chwilkę.

Olusiowi dam w podarku,
            druciak do zmywania garnków.

Dla Grzesia, że grzeczny baranek,
            w prezencie skarpetki wełniane.

Poecie na ból jego głowy,
            ukazał podręcznik się nowy.

Nowy prezent się wyłania
            Ten jest dla słynnego Pana
            Wiecie co? Sztuka kochania.

Kaziukowi pod choinkę,
            mam ja cygar całą skrzynkę.

A Arkowi moc przepisów,
            w szafie dużo męskich zwisów.

Julce daje książkę nową,,
            "Jak polubić swą teściową"

Ma też ładne kapelusze
            Dla kogo? Mówić nie muszę!

A dla Agatki
            dwa kapcie w kratki

Niech E-ftalo się nie smuci,
            juz znajomej humor wrócił.
            i do piesków licznej paczki,
            Przyjm uprzejmie dwa szczeniaczki.

No a Basię prezent spotkał,
            masz na zawsze jeszcze kotka.

Dla Martuni i Wojtusia
            wyhaftowana podusia.

To nie koniec niespodzianek
            Dzanek masz tu miodu dzbanek

I koniaczek dla Autorka,
            flaszka mi wystaje z worka.

Oratorku - prl-ku masz słodyczy
            we wiaderku.

A Ty Trampie nasz wędrowcze,
            masz tu bilecik na Wyspy Owcze.

Zaś dla Magdy z dzieciakami
            duży worek z zabawkami.

Nikitę wita z daleka
            prezent pod choinką czeka.

Dla Darka liczydło nowe
            niech odciąży Jego głowę.

A dla innych gości z forum
            niespodzianki do wyboru

Już prezenty się skończyły.
            Skrzaty worek opróżniły.
            Mikołaj już od Was leci,
            bo czekają inne dzieci.

Ps.Sztuka kochania była dla 199, Ty już wiesz, dlaczego:-) Kapelusz był dla Mirka:-)
        • Gość: rea Re: (Nie)subtelne niuanse IP: *.toya.net.pl 18.04.12, 18:34
          Protestuję, Dżem. Donosicielstwem się nie param. Na skargę do tatusia nie latam. Występuję tylko jako rea. Co Ci przyszło do głowy?
          • Gość: kris Re: Nikita wracaj do Polski! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.04.12, 11:27
            Nikita - kto jest największym producentem srebra na świecie? Pozyskiwanego ze złóż w Kanadzie?
            • Gość: nikita Re: srebro IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.04.12, 13:10
              W 2011 roku najwiekszym producentem srebra bylo Peru, Polska na 9 miejscu. Gdyby polaczyc cale produkcje Kanady i Polski to mozna osiagnac 4 miejsce w swiecie. Nie przyjmuj za wiare wszystkiego o czym trabia polskie propagandowe media. Z tym srebrem Polska nie bedzie bogatsza.
              • Gość: kris Re: srebro IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.04.12, 14:42
                Przyjmuję za prawdę wszystko co twierdzi GUS. Nikita świetnie wiesz,że czas żydów się kończy. Druga potęga świata Chiny nie chce robić interesów z Izraelem tylko z UE. Jeszcze parę lat i św. pamięci jack tramiel będzie się nazywał jak dawniej jacek trzmiel.
                • Gość: cziko Re: srebro IP: 66.90.101.* 26.04.12, 20:55
                  ta. nadzieja w chinach. trudna sprawa spotkać chinskiego zyda w chinach. tam zmiana nazwiska na chinskie by nie pomogła hehe. nie moga sobie icki tam geszeftu robic.

no i chinski generał powiedział ze bedą bronić iranu nawet kosztem III wojny światowej, którą zydostwo wczesniej czy pozniej wywoła. na pohybel izraelowi.
                  • Gość: żydówka monika z hollywooooooowd pozdro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 23:34
                    żydowsko jest i jest OK
                    www.youtube.com/watch?v=8N_tupPBtWQ
                    • Gość: rea Katolicka mentalność... IP: *.toya.net.pl 29.04.12, 19:51
                      Zamiast być wdzięcznymi Żydom za Jezusa i Maryję, których nam oni w swej łaskawości dali, to katolicy wykazują się rażącą niewdzięcznością hartman.blog.polityka.pl/2012/04/27/ja-zydzisko-parchate/
                      • Gość: dżem Łapserdactwo obraża IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.12, 21:03
                        Nie wiem kim jest Rea. Ja nie będę tego oceniał. Wysłałem link z powyższym wpisem wpisem na ww adres www.podkarpacka.policja.gov.pl/kontakt/ i oni będą oceniać. Dla mnie to obrzydliwość antyludzka. Mam nadzieję ,że policja przynajmniej przesłucha tego typka
                        • Gość: rea Inteligencja... IP: *.toya.net.pl 29.04.12, 23:10
                          Inteligencja jest to choroba umysłowa - na szczęście mało rozpowszechniona. (A. Bierce)
                          • Gość: rea Re: Inteligencja... IP: *.toya.net.pl 30.04.12, 19:26
                            Oczywiście sentencja Bierce przeznaczona jest dla Dżema.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka