Dodaj do ulubionych

Witam na forum "Mielec"

IP: *.tele2.pl 08.06.01, 12:30
Pierwsze co mnie ruszylo po wejsciu na Forum to brak tam MIELCA. Wiec
szybciutko zaproponowalem to miasto... i ku mojemu zdziwieniu juz na drugi
dzien było:-))Pozdrawiam... Mamy własne forum:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: paveu Re: Witam na forum IP: 193.0.110.* 08.06.01, 13:19
      Tylko dlaczego trzeba tak kluczyć?Gdyby nie wspomnienie o FORUM MIELEC na FORUM
      RZESZÓW nigdy bym nie wiedział,że rodzinne miasto ma własny Aeropag.Spójrzcie
      jak mało wpisów,niewielu wie o tym miejscu,ogromna wiekszość trafia na RZESZÓW.
      • Gość: pafik Re: Witam na forum IP: *.tele2.pl 08.06.01, 13:29
        akcja promocyjna????/
        • Gość: darek Re: Witam na forum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 13:50
          W koncu mamy własne forum!!! Zawsze szukam wiadomości z Mielca i tu mam
          nadzieję, ze wszystkie ciekawostki, rzeczy wazne lub mniej wazne się znajdą.
          Mam prosbę, aby jak to jest mozliwie najszyciej,ktoś zyczliwy zamieścił
          najbliższy wynik meczu Stali Mielec, gdyż na tych z www Stal Mielec nie ma co
          liczyć. Jak podadzą wynik we wtorek lub srode, to jest już dobry wynik. A ja
          nie chcę tak długo czekać. Poza tym uważam, że należałoby tych gośći z www Stal
          Mielec opitolić, że taka słaba strona. Już klienci ze Stali St. Wola mają o
          niebo ciekawszą i pisana zywym językiem. A www Stal Mielec wygląda jak trybuna
          Ludu z 84 roku. Pozdr.
      • Gość: Liperus Re: Witam na forum IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 20.06.01, 02:42
        Mielec jest bardzo slabo widoczny na mapie internetowej,a szkoda.
    • Gość: pierwszy Re: Witam na forum IP: 213.77.32.* 08.06.01, 16:16
      Gość portalu: pafik napisał(a):

> Pierwsze co mnie ruszylo po wejsciu na Forum to brak
      tam MIELCA. Wiec
      > szybciutko zaproponowalem to miasto... i ku mojemu
      zdziwieniu juz na drugi
      > dzien było:-))Pozdrawiam... Mamy własne forum:-)

Przepraszam bardzo - chciałem zauważyć, że to JA
      wysłałem zgłoszenie i to dwa razy!!! To JA pierwszy
      umieściłem wątek na naszym forum
      • Gość: pafik Re: Witam na forum IP: *.tele2.pl 08.06.01, 19:17
        ...no ciekawe? jak mozesz to udowodnic??? ja moge:-)
        • Gość: darek Re: Witam na forum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 20:27
          Te, pierwszy, ty się baranie wszędzie pchasz, chociaż nie masz nic ciekawego do
          powiedzenia. Spływaj baranie na jakąś rzeszowską stronę i tam rób wodę z mózgu
          podobnym tobie.
          • Gość: pafik Re: Witam na forum IP: *.tele2.pl 08.06.01, 21:20
            pierwszy..... tylko prosze oszczedz bujd pokroju:
            Rollingstonsi w Mielcu..... skonczony kretyn lepszej
            bajki by nie wymyslil...gratuluje "oryginalnego"
            poczucia humoru..... ze swoimi zdolnosciami masz szanse
            w Super Expresie.... lub innej gazetce kolorowej.... :)
            • Gość: darek Re: Witam na forum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 21:24
              zgadzam sie w 100%
              • Gość: ale!!!!! Re: Witam na forum IP: 213.77.32.* 09.06.01, 23:51
                O co sie tak burzyc? A co? Nie chcielibyście zeby Rolling Stones grał w
                Mielcu???????? Ładnych kilka lat temu były plany zorganizowania na mieleckim
                stadionie koncertu Dire Straits. Wymyśliłem teraz koncert Stonesów, żeby było
                ciekawiej na forum - i to wszytsko. Wpadłem przez to , że korzystam z pracowni
                komputerowej, w ktorej - jak sie okazało - wszystkie kompy podają ten sam
                numer IP!. :))
                A wiec zart sie wydał - nie rozumiem tylko o co tyle hałasu??
                Pozdrawiam wszystkich!
                • Gość: pafik Zalosny jestes...... IP: *.tele2.pl 10.06.01, 13:30
                  .... siej sobie sensacje na swoim podwórku, a nie rob tutaj burdelu! Zart a
                  zart... to jest roznica! Twoj byl na poziomie Super Expressu....
                  • Gość: kloss Re: Zalosny jestes...... IP: 213.77.32.* 10.06.01, 22:19
                    Gość portalu: pafik napisał(a):

> .... siej sobie sensacje na swoim podwórku, a nie rob tutaj burdelu! Zart a
                    > zart... to jest roznica! Twoj byl na poziomie Super Expressu....

Za to Twoje wszystkie posty stoją poniżej poziomu, przy którym poziom Super
                    Expressu to co najmniej Mount Blanc.
                    Pa

• Gość: paveu Re: Zalosny jestes...... IP: 193.0.110.* 10.06.01, 22:29
                      I to mi się "podoba" na każdym forum - odzywka i replika , odzywka i replika ,i
                      dołóż mu jeszcze , i drugi raz ... uważaj-kontra Koldianie! Znać , że ci co z
                      Mielca pochodzą nie odstają od normy :są prawdziwymi Polakami. Zdrowia!!!
                      • Gość: Kloss Re: Dzięki Paveu IP: 213.77.32.* 10.06.01, 22:34
                        Gość portalu: paveu napisał(a):

> I to mi się "podoba" na każdym forum - odzywka i replika , odzywka i replika ,i
                        >
                        > dołóż mu jeszcze , i drugi raz ... uważaj-kontra Koldianie! Znać , że ci co z
                        > Mielca pochodzą nie odstają od normy :są prawdziwymi Polakami. Zdrowia!!!

Uwierz Paveu, że ja bym chciał tę kłotnie juz zakończyć, ale oni mi nie
                        pozwalają. Uwzięli się na mnie za żart o Stonsach
                        :))
                        Pozdrawiam

• Gość: Liperus Re: Witam na forum IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 23.06.01, 00:00
      Wywolanie tematu Mielec na tym forum jest godne pochwaly.Urodzilem sie i
      wychowalem w tym miescie ale od dziesiatkow lat mieszkam poza granicami Polski
      stad moje szczegolne zainteresowanie tym miastem,Gromadze wszelkie informacje o
      nim dostepne w internecie a poniewaz internet(polski) jest zdominowany przez
      mlodych, nie mam mozliwosci bezposredniej wymiany wrazen z ludzmi mego
      pokolenia.
      Pozdrawiam wszystkich ktorzy darza sympatia to male miasteczko o
      niepowtarzalnym uroku.
      • Gość: AniaK Re: Witam na forum IP: 212.160.239.* 22.07.01, 13:22
        Gość portalu: Liperus napisał(a):

> Wywolanie tematu Mielec na tym forum jest godne pochwaly.Urodzilem sie i
        > wychowalem w tym miescie ale od dziesiatkow lat mieszkam poza granicami Polski
        > stad moje szczegolne zainteresowanie tym miastem,Gromadze wszelkie informacje o
        >
        > nim dostepne w internecie a poniewaz internet(polski) jest zdominowany przez
        > mlodych, nie mam mozliwosci bezposredniej wymiany wrazen z ludzmi mego
        > pokolenia.
        > Pozdrawiam wszystkich ktorzy darza sympatia to male miasteczko o
        > niepowtarzalnym uroku.

Witam Cię Liperus.Ja podobnie jak i Ty urodziłam się i częściowo wychowałam w
        Mielcu /częściowo bo od II klasy szkoły podstawowej zresztą nr 6 mieszkam w
        Tarnowie./ A było to też "dziesiątki" lat temu dokładnie 3/.
        Mimo to darzę Mielec pewnym sentymentem - zresztą moi rodzice również.Zaglądnęłam
        tutaj z ciekawości z myślą że dowiem się czegoś ciekawego o Mielcu ale widzę, że
        przepychanki i dyskusje o niczym są domeną również tego forum.Przykro.Pozdrawiam.
        • Gość: Kloss Re: Witam na forum AniuK IP: 213.77.32.* 22.07.01, 13:33
          Witam na naszym mieleckim forum - czemu Ci przykro, że są tu przepychanki i
          dyskusje "o niczym"? Dzięki temu jest ciekawiej i coś się dzieje. A jaka jest
          tego przyczyna? Jak to kiedyś napisał nasz niedoszły wieszcz narodowy, Stw.
          Wyspiański: "A to Polska właśnie..."
          • Gość: darek Re: Witam na forum AniuK IP: 10.128.133.* / *.acn.pl 22.07.01, 14:04
            Witamy na forum AniuK:)))). Osobiście nie uważam, że na naszym forum dominują
            tylko przepychanki i dyskusje o niczym. Polecam wątek o pomniku żołnierzy
            sowieckich i z nim związanych. To jest moim zdaniem w miarę rzeczowa dyskusja.
            Na każdym forum są watki bardziej lub mniej poważne i ten nie jest tu
            wyjatkiem. A poza tym tutaj ciągle się coś dziej. To forum żyje, czego niestety
            nie można powiedzieć o Tarnowskim:((((((
            Pozdr:)))))))))))
            • Gość: AniaK Re: Witam na forum AniuK IP: 212.160.239.* 06.08.01, 17:45
              Gość portalu: darek napisał(a):

> Witamy na forum AniuK:)))). Osobiście nie uważam, że na naszym forum dominują
              > tylko przepychanki i dyskusje o niczym. Polecam wątek o pomniku żołnierzy
              > sowieckich i z nim związanych. To jest moim zdaniem w miarę rzeczowa dyskusja.
              > Na każdym forum są watki bardziej lub mniej poważne i ten nie jest tu
              > wyjatkiem. A poza tym tutaj ciągle się coś dziej. To forum żyje, czego niestety
              > > nie można powiedzieć o Tarnowskim:((((((
              > Pozdr:)))))))))))

Witam Cię darku.NIe miałam możliwości przez pewien czas tutaj zaglądnąć. Nie
              zdążyłam jeszcze przeczytać artykułu o pomniku żołnierzy sowieckich ale
              szybciutko to nadrobię.MOże masz i trochę racji w tym co piszecz ale byłoby może
              ciekawiej i przyjemniej gdyby nie było takich przepychanek - ja i tylko ja mam
              rację.Na tym forum myślę każdy może wypowiedzieć swoje zdanie chociażby było
              skrajnie odmienne od pozostałych i nie powinno to być powodem do używania słów
              powszechnie uznawanych za obrażliwe.CZy mam choć troszkę racji ???
          • Gość: AniaK Re: Witam na forum AniuK IP: 212.160.239.* 06.08.01, 17:35
            Gość portalu: Kloss napisał(a):

> Witam na naszym mieleckim forum - czemu Ci przykro, że są tu przepychanki i
            > dyskusje "o niczym"? Dzięki temu jest ciekawiej i coś się dzieje. A jaka jest
            > tego przyczyna? Jak to kiedyś napisał nasz niedoszły wieszcz narodowy, Stw.
            > Wyspiański: "A to Polska właśnie..."

Bardzo się cieszę z Twojego powitania.Nie było mnie chwilowo w kraju więc dawno
            tutaj nie zaglądałam.Masz rację, że "... to Polska właśnie" ale wiesz jak tak
            słucham tego wszystkiego co się naokoło mówi, pokazuje i słyszy to mówię Ci, że
            czasami aż wstyd powiedzieć - mam dość tej "Polski właśnie".Wydaje mi się, że
            tyle jest tematów o których można pisać i niekoniecznie robić to w stylu
            przepychanki - i tak moje na wierzchu. Czy nie mam racji ???
        • Gość: Liperus Re: do AniaK IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 22.07.01, 14:11
          Jestes rozczarowana,nie dziwie sie.Kazda poba merytorycznej rozmowy na tematy
          inne niz "d.. maryna"na ogol konczy sie atakami na osobe piszacego co wywoluje
          lawine maloeleganckich wypowiedzi.Nie poddawaj sie jednak,moze jako jedyna
          kobieta na tym forum wniesiesz nieco ciepla i rozsadku do wiekszosci
          tematow.Pozdrawiam Tarnow a w szczegolnosci mieszkancow kamienicy nr 8 przy
          ul.Krakowskiej.
          • Gość: kloss Re: do AniaK IP: 213.77.32.* 22.07.01, 14:22

Pragne jedną rzecz sprostowac - nie każda, tylko ta wywołana przez Ciebie,a ataki
            personalne też są twoją specjalnością, chociaż ciągle powtarzasz, że to Ciebie
            się atakuje. I widzisz? Znów zaczynasz prowokacje.
            :))
            Pozdrawiam

> Jestes rozczarowana,nie dziwie sie.Kazda poba merytorycznej rozmowy na tematy
            > inne niz "d.. maryna"na ogol konczy sie atakami na osobe piszacego co wywoluje
            > lawine maloeleganckich wypowiedzi.Nie poddawaj sie jednak,moze jako jedyna
            > kobieta na tym forum wniesiesz nieco ciepla i rozsadku do wiekszosci
            > tematow.Pozdrawiam Tarnow a w szczegolnosci mieszkancow kamienicy nr 8 przy
            > ul.Krakowskiej.

• Gość: Liperus Re: do Kloss IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 22.07.01, 22:02
              Zadalem ci wiele rzeczowych i konkretnych pytan(zreszta nie tobie jednemu)jako
              temu ktory z racji mlodosci wie lepiej i nigdy nie ustosunkowales sie do
              zadnego z nich co sugeruje ze wolisz mowic o "d.. m.."Czyz nie mam racji?
              Jesli pytam to interesuje mnie postawa i poglady mlodych ludzi od ktorych
              zalezy przyszlosc i od ktorych byc moze zalezy los narodu zyjacego nad
              Wisla.Znajac sytuacje kraju i postawy mlodych reprezentowanych na forum GW i
              innych dostepnych w sieci moge powiedziec ze nie macie wplywu na losy
              kraju ,nie macie koncepcji co do jego przyszlosci i nie macie mozliwosci by
              cokolwiek zmienic.To ze ublizacie mi od czerwonych,komunistow itd nie zmienia
              ani na jote waszej sytuacji.Ja mialem i mam sie dobrze ale wy nie i taka mala
              subtelna roznica wywoluje reakcje o jakich wspomnialem.Pytanie:co nalezy
              zrobic by Mielec osiagnal poziom rozwoju gospodarczego sprzed 20 lat a Stal
              Mielec kopala w I lidze.
              • Gość: allighe Re: liperus IP: *.ae.krakow.pl 22.07.01, 22:48
                odpowiedz na pytanie co zrobic, zeby osiagnac poziom gospodarki sprzed 20 lat:
                po pierwsze kredyty, w glownej mierze przeznaczone na zakup licencji
                po drugie ograniczyc praktycznie do zera wydatki panstwa na cele kosumpcyjne a
                wszystkie pieniadze inwestowac w przemysl ciezki
                jak widac nie jest to mozliwe, a szczegolnie druga czesc, gdyz :
                - istnieje wlasnosc prywatna ( i to z duzym nasileniem )
                - przemysl a szczegolnie ciezki jest obecnie w odwrocie (przejscie od
                spoleczenst pzremyslowych do informacyjnych)
                oczywiscie moja odpowiedz dotyczy dojscia do pozadanej suytuacji droga jaka
                miala miejsce w latach 70. jezeli bedzie zapotrzebowanie na alternatywne
                rozwiazania (sadze, ze bardziej realne) to w miare posiadanego czasu przedstawie
              • Gość: kloss Re: do Liperusa co zrobić? IP: 213.77.32.* 22.07.01, 22:56
                1.Co zrobić, żeby Mielec osiągnął rozwój sprzed 20 lat? Najlepiej nc nie robić,
                albo za wszelką cenę bronić, żeby tak się nie stało.
                2. Żeby stal była w I lidze? Znaleźć sponsora, który zechce zainwestować w
                piłkarzy. Tak się robi na całym świecie.
                • Gość: Liperus Re: do Kloss IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 23.07.01, 00:00
                  ad1.Powiedz to mieleckim bezrobotnym,glodnym,zdychajacym z braku opieki
                  lekarskiej ,narkomanom ,alkoholikom ,mlodym dla ktorych nie ma pracy, rencistom
                  i emerytom ktorym brakuje na chleb itd,itd
                  ad 2.jak widze to przyszlosc najchetniej budowalbys cudzymi rekami i za cudze
                  pieniadze.To w dzisiejszym swiecie ma male szanse powodzenia.
                  • Gość: kloss Re: do Kloss IP: 213.77.32.* 23.07.01, 00:08
                    Zaczyna sie - to widze, żę wracamy do punktu wyjscia. POlska to zdychający z
                    głodu, narkomanii, bezrobotni, itd.... Szkoda słów.
          • Gość: darek Re: do Liperusa IP: 10.128.133.* / *.acn.pl 22.07.01, 14:31
            Co jak co, ale tu póki co nie było jeszcze dysputy o d... Maryni. Może ktos
            kiedyś taki watek zaproponuje?:))))
            O ile dobrze pamiętam to Pan, Panie Liperus popisał się niezłą łaciną i atakami
            ad personam a nie ad vocem, ale co było to było. Przecież ponad 90% postów jest
            mniej lub więcej rzeczowych. I oby tak trzymać:))))
            • Gość: Liperus Re: do Darek IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 23.07.01, 00:11
              Mysle ze jednak nie ma tu rzeczowej dyskusji i to na zaden temat.To co ty
              nazywasz rzeczowym jest ot takie gledzenie o wszystkim i o niczym dla
              podtrzymania pseudodyskusji i osiagniecia sukcesu za wszelka cene co ma sie
              przejawic jakas tam iloscia wypowiedzi na mieleckim forum.
              Co do "laciny"jak to nazywasz to jest w niektorych przypadkach jezyk
              najbardziej przemawiajacy do wyobrazni niektorych,zbyt pewnych siebie i
              aroganckich uczestnikow tego forum.
              • Gość: kloss Re: do Liperusa IP: 213.77.32.* 23.07.01, 00:49

> Co do "laciny"jak to nazywasz to jest w niektorych przypadkach jezyk
                > najbardziej przemawiajacy do wyobrazni niektorych,zbyt pewnych siebie i
                > aroganckich uczestnikow tego forum.

Piszesz o sobie Liperus?
                • Gość: Liperus Re: do Kloss IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 23.07.01, 03:11
                  Znasz takie polskie przyslowie"uderz w stol a nozyce sie odezwa" ?.Po doborze
                  tematow jakie proponujesz na tym forum mozna sadzic o twojej nieco
                  rozklekotanej osobowosci,wiec nie filozofuj i nie wkladaj swoich slow w moje
                  usta,bo jak wiesz moge to skomentowac "najczystsza polszczyzna" i znowu
                  bedziesz musial organizowac krucjate przeciwko komus kto podpisuje sie
                  Liperus.Jest jeszcze inne polskie przyslowie (cytuje)"nie wpierdalaj sie
                  miedzy wodke a zakaske bo cie kieliszek przycisnie"-to piekne polskie
                  przyslowie znalazlem na polskim forum.
                  A tak na marginesie to sa na tym forum rodzynki piszace do siebie.
          • Gość: AniaK Re: do Liperusa IP: 212.160.239.* 06.08.01, 17:59

> Jestes rozczarowana,nie dziwie sie.Kazda poba merytorycznej rozmowy na tematy
            > inne niz "d.. maryna"na ogol konczy sie atakami na osobe piszacego co wywoluje
            > lawine maloeleganckich wypowiedzi.Nie poddawaj sie jednak,moze jako jedyna
            > kobieta na tym forum wniesiesz nieco ciepla i rozsadku do wiekszosci
            > tematow.Pozdrawiam Tarnow a w szczegolnosci mieszkancow kamienicy nr 8 przy
            > ul.Krakowskiej.

Witam Cie serdecznie Liperusie.Przez pewien czas nie było mnie w kraju i nie
            zaglądałam na tę stronę.W imieniu mieszkańcóe kamienicy nr 8 przy Krakowskiej
            dziękuję za pozdrowienia (a nawiasem mówiąc muszę rzucić okiem która to dokładnie
            jest).Widzisz tak to już jest, z czym ja nie mogę się pogodzić, że każda prawie
            dyskusja zamiast kończyć się rzeczową wymianą zdań kończy się tym ,że dyskutanci
            nie żegnają się w przyjażni.Dlaczego tak jest - nie rozumiem.Przecież można mieć
            inne poglądy ale chyba warto je wszystkie poznać choćby z ciekawości.
            Niekoniecznie zaraz trzeba skakać sobie do oczu. Nie wiem czy uda mi się wnieść
            choć troszkę rozsądku do tego forum bo jak powiada łacińskie przysłowie "Net
            Hercules contra plures" w wolnym tłumaczeniu "Ani Herkules przeciw wszystkim".
            Ale może kto wie - będę tutaj zaglądać co jakiś czas.Pozdrawiam.
    • Gość: Liperus Re: Witam na forum IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 24.07.01, 03:23
      Jestescie mlodzi,agresywni,pomyslcie jak zainteresowac mielczan tym
      forum.Czyzby internet byl nad Wisloka w powijakach?
      • Gość: kloss Re: Witam na forum IP: 213.77.32.* 24.07.01, 11:37
        Internet nad Wisłoką zaczyna się dopiero rodzić. Jest parę kafejek
        internetowych, ale jeszcze mało kto ma dostęp do sieci w domu. Chyba, że przez
        modem ale to straszne pieniądze wtedy tpsa zdziera. (a tpsa jest pozostałością
        złodziejskiej socjalistycznej gospodarki, gdzie państwo miało monopol na
        wszystko - i dlatego dalej kradnie, bo to taki komunistyczny nawyk) :)))))
        • Gość: allighe Re: Witam na forum IP: *.ae.krakow.pl 24.07.01, 12:41
          na borku powstaje troche osiedlowek, tak wiec mozna miec siec 24/h, bodajze za
          60 pln
          • Gość: kloss Re: Witam na forum IP: 213.77.32.* 24.07.01, 12:44
            A jaki koszt przyłączenia?
    • Gość: Coyuaga Re: Witam na forum IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 11.09.01, 03:34
      To forum tworzy kilku zapalencow reszta to miernoty ktorym szkoda 2 zl za
      polaczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka