Dodaj do ulubionych

Informatyka

IP: *.smsiarkowiec.pl 07.06.12, 16:07
Poszukuję kogoś potrafiącego robić prezentacje,lub też kogoś co coś takiego ma w domu.Chodzi mi o prezentację o danej tematyce z dużą ilością slajdów i jakimiś pierdółkami wszelakimi ciekawymi do niej,może też być dodatkowo dźwięk.Zapłacę,to pilne najpóźniej na sobotę muszę mieć.
Obserwuj wątek
    • e-ftalo Re: Informatyka 07.06.12, 16:15
      podaj temat,oraz czy masz jakieś materiały do tej prezentacji
      • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 07.06.12, 19:04
        Tematyka dowolna,żeby tylko dużo było dodatków,potrzebna mi jest ta prezentacja na studia.Ale bankowo się tego podejmujesz?
        • Gość: ciekawy Re: Informatyka IP: *.tktelekom.pl 07.06.12, 21:42
          podaj jakiś kontakt to Ci podrzucę !
          • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 07.06.12, 21:57
            Niewiem który z Was mówi serio,że mógłby faktycznie zrobić tę prezentację.To dla mnie ważne i najpóźniej na sobotę muszę to mieć.Proszę o poważne traktowanie i namiary na siebie.
            • Gość: gość Re: Informatyka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.06.12, 23:42
              ...kończą szkoły tłumoki, które musza na sobotę coś mieć na zaliczenie. Ktoś za nich wiecznie coś robi a potem dzięki znajomościom zostają naszymi szefami lub posłami w najgorszym przypadku i tak wygląda potem nasz Polska właśnie...
              • Gość: gość Re: Informatyka IP: *.play-internet.pl 12.06.12, 18:04
                Popieram, kończy taki ciemny student/studentka studia pewnie do tego informatyczne i nawet nie wie w jakim programie zrobić prezentację, ba nie wie nawet na jaki chce temat. Ciemnota, ciemnota, prymitywizm, i cóż taka panienka czy chłopiec mają robić po studiach? Papiery sa dyplom jest a w głowie sieczka i siano!!!!!!!!!!!!
    • e-ftalo Re: Informatyka 08.06.12, 05:41
      Nie no,musi być temat,albo profil tematu,bo w przeciwnym razie mógłbym ściągnąć z internetu dowolną prezentację w formacie ppt,przerobić i uznać że to praca na zaliczenie. A to przecież ma jakiś związek z twoim studiami,a nie podałaś nawet ich kierunku. Nie mówię że się podejmę,ale może inni zechcą.
      Jak nie podasz wskazówek ,to na bank nikt się nie podejmie,bo to jakiś nonsens. Jak już się pisze ogłoszenie,to trzeba podać jakieś konkrety lub przynajmniej kontakt do siebie żeby omówić prywatnie .A tu nie ma kompletnie nic ,tylko anomimowy nik. To forum mnie poraża i to nie pierwszy raz,bo tak jest z każdym anonsem
      • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 08.06.12, 08:21
        Studiuję historię.Wykładowca uczący nas informatyki nie określił nam tematu,mamy pole do popisu tak jakby,byleby było dość dużo tych slajdów do tego np jakaś i inne dodatki.Ja nie mam czasu na robienie tego,dlatego chcę to komuś zlecić.Mój mail izabella22057@wp.pl
        • Gość: brrr Re: Informatyka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.06.12, 21:10
          Iza a masz czas studiowac ??? - na examiny tez ktos za Ciebie bedzie musial pojsc bo ty nie znajdziesz czasu ???
          • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 08.06.12, 21:43
            Dobra podejmuje się ktoś tego?Jeśli tak to proszę zgrać na płytkę i ja podejdę i zapłacę
            • s0pran0 Re: Informatyka 08.06.12, 23:20
              Może k...a napisz do ludzi co chca Ci pomóc.
    • e-ftalo Re: Informatyka 09.06.12, 01:05
      Już rozumiem,na pewno ktoś do ciebie napisze. Nie przejmuj się chamskimi postami.Ja tu tylko pełnię rolę dziennikarską,czyli nagłaśniam ogłoszenie
      • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 09.06.12, 08:02
        A Ty E-ftalo nie mógłbyś tego zrobić skoro jesteś dobry z informatyki?
        • Gość: brr Re: Informatyka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.06.12, 12:51
          e-ftalo jest dobry w chodzeniu ze smiecmi po solecznych ulicach - w ogole jest najlepszy we wszystkim z calej wsi tylko jak przychodzi co do czego to podwija kiece i leci bo sie okazuje ze go to przerasta. A ty dziewczyno nie licz na kogos tylko sama sie wez do roboty. Jakbys zamiast pisac ogloszenia na forach wziela sie do roboty to bys juz dawno prezentacje miala zrobiona. Ale lepiej jak rodzice dadza pieniazki i sie kupi wyksztalcenie.
          • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 09.06.12, 14:17
            To już nieaktualne.Tak przeczuwałam,że na e-ftalo nie mogę liczyć.Wyszło jak zwykle.On dużo mówi a mało robi.Ktoś mnie przed nim przestrzegał,że też go kiedyś zrobił w konia.
            • Gość: Tarzan Re: Informatyka IP: *.flash-net.pl 09.06.12, 14:30
              > To już nieaktualne.Tak przeczuwałam,że na e-ftalo nie mogę liczyć.Wyszło jak zw
              > ykle.On dużo mówi a mało robi.Ktoś mnie przed nim przestrzegał,że też go kiedyś
              > zrobił w konia.

Dziewczyno, przede wszystkim, to Ty dużo gadasz, a mało robisz.

Jesteś studentką, skończyłaś szkołę podstawową, gimnazjum i średnią i do tej pory nie nauczyłaś się obsługi komputera?
              Na miłość boską, toż metodą prób i błędów, czytając wygooglane instrukcje, czy tematy pomocy programu, ewentualnie wrzucając zapytania na forum każdy - poza moją 86-letnią sąsiadką - byłby w stanie stworzyć byle jaką prezentacje.

Od dwóch dni szukasz pomocy zamiast wziąć się do roboty.

Jak Ty dasz sobie radę na studiach, czy w pracy, skoro najmniejsze wyzwanie zmusza Cię do szukania takiej "pomocy".

Nie będzie Ci wstyd, gdy wykładowca jednym krótkim i prostym pytaniem obnaży oszustwo?

• palacz67 Re: Informatyka 09.06.12, 14:45
                Zgadzam się z Tobą, Tarzanie, córa dzisiaj siedzi nad prezentacją z polskiego. Zawsze sama wszystko robi, choć mam dobrych informatyków w rodzinie. Pozdrawiam, miłej soboty.
            • palacz67 Re: Informatyka 09.06.12, 14:33
              Do Izy- może byś sobie zadała trochę trudu i próbowała najpierw kogoś poznać a później wystawiać opinie. Pozdrawiam, miłego popołudnia:-)
              • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 09.06.12, 15:07
                A Ty obrończyni uciśnionych nie wkładaj we wszystkie sprawy nosa,bo nie jest to mile widziane.
                • Gość: Darko Re: Informatyka IP: *.pppoe.sistbg.net 09.06.12, 18:14
                  Po "zaliczeniu" (???) informatyki kupi się jeszcze ze dwa zaliczenia i będzie OK ?
                  Kolejny rok do przodu ?
                  A później do pracy w szkole, gdyż mama/tato/ciocia/wójek/kuzyn/kuzynka (stosowne wybrać) trzyma etat?
                  A potem jak przywożą komputery do szkoły to "Pani Informatyk Po Trzysemestralnych Studiach Podyplomowych z Informatyki w Państwowej Szkole Zawodowej w Szarugach Dolnych" szuka kogoś kto to wszystko zmontuje do stanu działającego.
                  A "Pani Historyk po Kupionych 9 Zaliczeniach w Czasie Studiowania" nie potrafi przeprowadzić lekcji korzystając z projektora i laptopa ALE ETAT JEST!

zaczynam gardzić "studencinami"
                  • e-ftalo Re: Informatyka 09.06.12, 19:53
                    Aleście się rzucili na Izę,ale przynajmniej z kulturą. Iza,może bym i zrobił,gdybyśmy się znali,a ja cię pierwszy raz "widzę" i to jeszcze na tym forum,gdzie same anonimy.
                    Nie wiem kto cię ostrzegał,na pewno nie mój znajomy ,tylko jakaś inna postać forumowa.
                    Z tymi studiami to prawda,ale w życiu nie wszystko jest czarne i białe,nie można kogoś osądzać,że jak prosi o prezentację,to zaraz skończony leń i nieuk.Historia to nie informatyka,nie każdy siedzi w komputerach.
                    Tak jak napisałem,podałaś maila, możliwe że ktoś się zgłosi,ale to może długo potrwać.
                    • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 09.06.12, 19:57
                      Temat skończony,już nie potrzebuję nikogo.
                    • Gość: Tarzan Re: Informatyka IP: *.flash-net.pl 09.06.12, 20:13
                      > Z tymi studiami to prawda,ale w życiu nie wszystko jest czarne i białe,nie możn
                      > a kogoś osądzać,że jak prosi o prezentację,to zaraz skończony leń i nieuk.Histo
                      > ria to nie informatyka,nie każdy siedzi w komputerach.

Drogi Eftalo, to co Iza ma zrobic nie jest wyzwaniem ponad siły kogokolwiek, kto choćby zna podstawowe programy pakietu Office, którego nawet chyba sie juz nie wymienia w CV, bo to brzmi jak umiejętność pisania.

Prosta prezentacja w Power Point to umiejętności, które ćwiczy się - z tego co obserwowałem u własnych dzieci - -od podstawówki.

bez pierdół, niebawem będziemy usprawiedliwiać, że kandydat na stanowisko kierownicze w urzędzie nie umie samodzielnie CV stworzyć, że o odbieraniu poczty mailowej nie wspomnę.

>Temat skończony,już nie potrzebuję nikogo.

Znalazł się kuzyn, który za Ciebie odwali robotę, a Ty nie wnikając nawet w szczegóły i nie próbując nawet pojąć czym prezentacja jest i jak się ją tworzy trzymasz mocno w rękach pendrive modląc się, by wykładowca samodzielnie wsadził go do otworu komputera bo inaczej będzie problem, bo przecież odróżnić USB od kabla zasilacza to zbyt wiele dla intelygentnej studentki historii?

• Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 09.06.12, 20:23
                        Skąd Ty możesz wiedzieć kto mi zrobi lub kto nie.Niewiem czy warto o tym pisać,ale potrafię zrobić prezentację,tyle że po pierwsze ona ma być perfekcyjna,na to potrzeba trochę czasu a ja w tym właśnie czasie mogę pouczyć się do egzaminów.A po drugie może chcę komuś dać zwyczajnie zarobić.
                        • Gość: brr Re: Informatyka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.06.12, 20:48
                          a nie czujesz tego ze tak zwyczajnie oszukujesz ... zwlaszcza ze nie jest to cos wielce trudnego do zrobienie tylko trzeba troche checi a jak widac tych u Ciebie nie ma. Oj ale Ty taka zajeta nie masz czasu a rodzice maja kasiorke to mozna poszalec. Ja nie dziwilbym sie jakby to byl jakis skomplikowany, trudny projekt do wykonania i ktos wtedy korzysta z pomocy osob trzecich - ale to ... Musisz byc bardzo dumna z siebie. I zarozumiala jak e-ftalo ktory wszystko wie najlepiej.
                          • e-ftalo Re: Informatyka 09.06.12, 22:48
                            @Tarzan,wyobraź sobie że robienie prezentacji to nie jest podstawowa czynność na komputerze. Dla mnie podstawy to np umiejętność obsługi przeglądarki internetowych,itd.
                            CV także nie jest podstawą,bo nie każdy szuka pracy za pomocą CV ,czy w ogóle szuka pracy,są inne metody. Masz rację prezentacje są dla dzieci-ja też się tym bawiłem dawno temu.
                            Nie każdy jest kandydatem na stanowisko kierownicze.Na czorta komu pendrive jak teraz wszystko się wrzuca na serwer i nikt nie lata już z dyskietkami itd. To nie ta epoka,dziś wszystko jest w tzw "chmurze".
                            @Iza ,w zarobek u studentki średnio wierzę,jakbym miał to robić,to na pewno nie po to by coś zarobić

@brr ,a ty to cholerny materialista ,wszystkich oceniasz jednakowo,a tak naprawdę prezentujesz dno na tym forum ,gardzę takimi typami,typowy koleś z allegro,wielki biznesmen i krytyk lokalnej władzy.

@Iza,napisz na gg:4244080 i olej to forum
                            • Gość: brr Re: Informatyka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.12, 11:50
                              ooo i e-ftalo w dodatku wielki psycholog i w dodatku Sherlock Holmes. Ale jaki e-ftalo taki Sherlock - otóż muszę Cie zawieść drogi Sherlocku nie korzystam z allegro, nie jestem wielkim biznesmenem a juz gdzies ty zauwazyl u mnie materializm to chyba tylko ty odgadaniesz. Ot i caly nasz soleczny e-ftalo madrala. A to że nie popieram oszustwa widocznie boli ... oj boli ... Ja jakoś skonczylem studia i nikt za mnie projektow robic nie musial, nikt za mnie na egzaminy nie chodzil i jakos dalo sie ... A jak tam e-ftalo madralo - prace juz znalazles czy tylko dalej rodzice finansuja a Tobie pozostalo wymadrzanie sie na forum ???!!!
                              • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 10.06.12, 11:53
                                Odczep się od niego,pomyślałby kto,że Ty taki mądry jesteś...
                                • Gość: okropność Re: Informatyka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.12, 12:52
                                  wiesz co Iza-wstydzę się za ciebie..za to ze tacy jak ty-wyręczający się w zadaniach innymi kiedys będą uczyc w szkole- jaki będzie z ciebie nauczyciel??? Wstydze się za ciebi bo ty dziewczyno wsytdu za grosz nie masz
                                  • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 10.06.12, 13:45
                                    A kto powiedział,że będę uczyć w szkole?:)Skończcie już ten temat i cieszcie się dniem:)
                            • Gość: Tarzan Re: Informatyka IP: *.flash-net.pl 10.06.12, 14:24
                              > @Tarzan,wyobraź sobie że robienie prezentacji to nie jest podstawowa czynność n
                              > a komputerze. Dla mnie podstawy to np umiejętność obsługi przeglądarki internet
                              > owych,itd.

Czy fakt, że dla Ciebie podstawową czynnością jest jedynie użycie przeglądarki oznacza, że tak faktycznie jest?

Podstawowe programy pakietu office to chleb powszedni każdego pracownika za biurkiem. Od nauczyciela, przez urzędnika, po sekretarkę.

Po drugie, to są umiejętności nabywane podczas nauki szkolnej w podstawówce i gimnazjum, więc równie dobrze możesz twierdzić, że dla Ciebie podstawową czynnością nie jest czytanie i pisanie, a użycie rolki papieru toaletowego ;)

CV drogi Eftalo nie stanowi sposobu poszukiwania pracy, a jest jedynie dokumentem, który każdy, kto pracy szuka musi mieć przygotowany.

Co do pendrive'a, to osoba, która nie potrafi sobie poradzić z prosta prezentacją nie umie skorzystać z google docs.

Tak więc nie filozofuj, nie usprawiedliwiaj niewiedzy, czy lenistwa. Szczególnie, że dotyczy ona tak prozaicznego problemu.

• Gość: Tarzan Re: Informatyka IP: *.flash-net.pl 10.06.12, 14:28
                          > Skąd Ty możesz wiedzieć kto mi zrobi lub kto nie.Niewiem czy warto o tym pisać,
                          > ale potrafię zrobić prezentację,tyle że po pierwsze ona ma być perfekcyjna,na t
                          > o potrzeba trochę czasu a ja w tym właśnie czasie mogę pouczyć się do egzaminów
                          > .A po drugie może chcę komuś dać zwyczajnie zarobić.

Droga Izo, nie pogrążaj się w takie dyskusje, lepiej - skoro problem nieaktualny - a więc ktoś Ci to zrobi (wspomniałem o kuzynie ot tak, dla przykładu, równie dobrze mogłem napisać o sąsiedzie ... skoro tak Cie to frapuje ;)) opuść wątek, on umrze śmiercią naturalną, a inni, którzy dopiero mają przed sobą egzaminy i prezentacje pukną się w czoło i nie będą się ośmieszać.

Powodzenia w egzaminach :)

• e-ftalo Re: Informatyka 10.06.12, 14:04
      No właśnie,im się coś popier..ło ,o jakiejś szkole. Tak to jest jak sie nie czyta,a komentuje.Iza ,to jak wpadniesz do mnie na gg,czy dalej piszemy na forum? Jak chcesz coś załatwić to tylko prywatnie
      • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 10.06.12, 14:32
        Dzięki e-ftalo za życzliwość,ale już nie trzeba.
        • Gość: ? Re: Informatyka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.12, 17:42
          a co bedziesz robic po takich studiach droga Izo????
          • e-ftalo Re: Informatyka 10.06.12, 18:27
            @Tarzan,
            obsługa przeglądarki to przede wszystkim tworzenie aplikacji sieciowych i właśnie przechowywanie plików poza komputerem na serwerach. W du.. z google docs,mówiłem o podstawowej znajomości komputera,czyli np wrzucanie na dowolny serwer zdjęcia,tekstu ,pakowanie,plików,konwertowanie danych.
            Aplikacje sieciowe są uniwersalne,tworzone w wielu językach,ale ogląda się je właśnie za pomocą przeglądarki.
            Robienie dziecinnych prezentacji to podstawa może u ciebie,bo u mnie tak jak wspomniałem ma to działać bez programów.
            Office,ok,wystarczy mini office i wszystko się zrobi.
            W Polsce nikt nic nie musi,może w twojej firmie musi być CV i sztuczne lansowanie umiejętności ,im to wisi.Ważniejsze jest portfolio i za to mnie ocenią.
            • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 10.06.12, 18:34
              E-ftalo daj spokój,nie produkuj się,bo nie warto.
              • Gość: brr Re: Informatyka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.12, 19:01
                nooo niech da spokoj bo pierdziny takie pisze ze szkoda czytac - ja sie przestaje dziwic ze go nikt do pracy nie chce przyjac - to taki nasz soleczny Najman - opowiada jaki to jest najlepszy, najwspanialszy a potem trzeba wyjsc na ring i znowu wpier***... Noooo ale oczywiscie wygral ...
                Bravoooo !!!
                • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 10.06.12, 19:05
                  Brr popatrz w lustro i z pewnością zrobisz brrr....
                  • Gość: brr Re: Informatyka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.12, 19:25
                    Iza niech Ci e-ftalo zrobi prezentacje i bedziecie obydwoje mogli sie klepac po ramieniach i chwalic jacy to jestescie wspaniali.
                    Tylko ze e-ftalo tez nie ma czasu bo oglada "aplikacje sieciowe ... za pomoca przegladarki" buhaha. A wykladowcy powiedz ze nie bedziesz robic prezentacji "... bo u Ciebie to ma dzialac bez programow"...
                    Nie musze na siebie patrzec w lustrze i tak wiem ze jestem brzyyydal i codziennie robie brr...
                    • Gość: Iza Re: Informatyka IP: *.smsiarkowiec.pl 10.06.12, 19:28
                      Zajmij się swoim losem a mój i e -ftalo niech Cię nie interesuje :)
              • Gość: Tarzan Re: Informatyka IP: *.flash-net.pl 10.06.12, 19:56
                > E-ftalo daj spokój,nie produkuj się,bo nie warto.

Droga Izo, nie masz czasu na prosta prezentację, bo czasu mało na egzaminy, a masz czas na ślęczenie na forum?
                • e-ftalo Re: Informatyka 10.06.12, 23:26
                  brr ,już taki jasnowidz jesteś i wiesz jaką mam pracę i czy chce przyjąć?Świat nie kończy się na Tarnobrzegu i nie wszędzie rządzą małomiasteczkowe standardy,tylko są też normalne miejsca w stylu zachodnim.

Google docs strasznie muli,no jeszcze zależy na jakim komputerze,ale na pewno nie należy do najwydajniejszych systemów.Wolę normalne sposoby.
                  Jakoś nie widze tych całych prezentacji,natomiast każda firma posiada stronę na której wszystko prezentuje,więc na pewno nie robi tego w power point.
                  Nie widze problemu,office owszem ,ale zabawki na bok.Pewne rzeczy nie mają zastosowania
                  Tak,portfolio pokazuje co naprawdę umiem,a nie to co sobie napisałem. No i oczywiście rozmowa kwalifikacyjna.
                  Poważne firmy nie traktują CV jako podstawowego środka. Można i smsa wysłać i się zakwalifikować,czy wysłać maila i inne metody.Ostatecznie i tak liczy się to co umiesz. Przykro mi że u ciebie jeszcze stare zwyczaje
            • Gość: Tarzan Re: Informatyka IP: *.flash-net.pl 10.06.12, 19:54
              > obsługa przeglądarki to przede wszystkim tworzenie aplikacji sieciowych i właśn
              > ie przechowywanie plików poza komputerem na serwerach. W du.. z google docs,mów
              > iłem o podstawowej znajomości komputera,czyli np wrzucanie na dowolny serwer zd
              > jęcia,tekstu ,pakowanie,plików,konwertowanie danych.

Chcesz powiedzieć, że wrzucenie dowolnego pliku do google docs jest bardziej skomplikowane niż pakowanie ich, konwertowanie itd? ;)

> Aplikacje sieciowe są uniwersalne,tworzone w wielu językach,ale ogląda się je w
              > łaśnie za pomocą przeglądarki.

A jakie to ma znaczenie dla dyskutowanego problemu? :)

> Robienie dziecinnych prezentacji to podstawa może u ciebie,bo u mnie tak jak ws
              > pomniałem ma to działać bez programów.

Ty mistrzu tworzysz prezentacje bez użycia żadnego programu.

Inni, zwykli ludzie po to chodzą do szkoły, by z użyciem tychże programów zrobić to, co im potrzebne. ;)

Skoro tak to ma wg Ciebie działać i to jest podstawą obsługi komputera, to jaki widzisz problem w obsłudze prostych programów, jak w Office?

> W Polsce nikt nic nie musi,może w twojej firmie musi być CV i sztuczne lansowan
              > ie umiejętności ,im to wisi.Ważniejsze jest portfolio i za to mnie ocenią.

Znów Ja, w Mojej firmie...czy Ty masz jakieś kompleksy, że musisz się tak lansować?

Powiedz mi w jaki sposób ta twoja firma to portfolio ogląda, opowiadasz im o nim przez telefon? ;)

Może stworzenie portfolio jest łatwiejsze od napisania CV? Może w ogóle pisanie CV jest bez sensu, a firmy i instytucje, które tego żądają są kierowane przez idiotów?

Chłopie bredzisz jak potłuczony

• Gość: iii Re: Informatyka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.06.12, 16:27
                bravo Tarzan:)
                • e-ftalo Re: Informatyka 11.06.12, 17:26
                  Nie używam google docs,nigdy nie czułem potrzeby używania,wszystko robię w notatniku i w htmlu,więc nie wiem. Konwertowanie ma zastosowanie w każdej dziedzinie,więc stosuję.

No tak,bez programu,przeważnie sam tworzę narzędzia którymi tworzę jakieś dokumenty czy prezentacje za pomocą javascript,to co mi potrzeba.Gotowe programy office tego nie potrafią.
                  Nie widze problemu w ich obsłudze,ale nie mają u mnie zastosowania ,chyba że trzeba coś drukować,wtedy się załącza office.

Telefonu też się nie używa w informatyce,tylko innych metod.
                  Sprawdź w wikipedii co to jest portfolio i jak się go ogląda.
                  CV to taki zwyczaj,ale w poważnych firmach nie odgrywa decydującej roli. Można sobie tam napisać co komu pasuje,zupełnie jak na forum.
                  Jak dla mnie to głupota wypisywać w CV jakie to się ukończyło kursy i szkolenia-ja się uczę z książek nie z kursów,jestem wzrokowcem.
                  Zwróc uwagę że piszę o stanowiskach informatycznych-tam się nie składa CV,to inny świat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka