Dodaj do ulubionych

Ksiądz Piotr Skarga dziś

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.08.12, 13:21

Warto przeczytać, wyciągnąć wnioski i zastanowić się w jakim kierunku zmierzamy jako społeczeństwo i co fundujemy pokoleniom czyli naszym dzieciom i wnukom.
HISTORIA NIESTETY LUBI SIĘ POWTARZAĆ.

www.naszdziennik.pl/mysl/7572,co-skarga-powiedzialby-dzis-poslom.html
Obserwuj wątek
    • Gość: azja Re: Ksiądz Piotr Skarga dziś IP: 217.116.195.* 21.08.12, 16:01
      Przeczytałem, skonfrontowałem
      u2r.in/freepis
      wyciągnąłem wnioski i wiem gdzie zmierzam i co funduję swoim dzieciom oraz wnukom :-)
      • Gość: prl PiS kradnie... IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 07:20
        No proszę, już wiadomo... Tusk to nic takiego. Kaczyński - o... to jest dopiero przekręt! Marnotrawi wielkie pieniądze podatników!... Uwaga: podatników, czyli nasze!

A Tusk jak wiadomo traci wyłącznie swoje pieniądze i dodatkowo zadłuża się też prywatnie. Tusk starszy oczywiście.

Aferę wykrył tygodnik "Niewsik":

Z faktur, które w czasie zeszłorocznej kampanii wyborczej opłacał komitet PiS - wynika, że za połowę sierpnia GROM Group dostał od PiS 156 tys. zł, za wrzesień – 138 tys. a za dziewięć dni października – 88 tys. Według dokumentów, do których dotarł "Newsweek" w czasie kampanii w obstawie pracowało od 17 do 24 osób.

Zakładając średnio 20 osób dostajemy gigantyczną wypłatę ok. 350 zł na osobę dziennie, a dodać trzeba, że działo się to w trakcie kampanii wyborczej. Czyli ochrona była całododobowa, jeżdżono po całym kraju, kupowano benzynę i wynajmowano hotele. To opisują te faktury. Czyli de facto na osobę będzie dużo mniej.

PKW ogłosiła sprawozdanie 16 lipca br. Czyżby dziennikarz śledczy "Niewsika" wtedy schwycił to sprawozdanie i poszedł za tropem?... Niestety, w sprawozdaniu nie ma szczegółów, w tym załączanych faktur. Dodatkowo, gdyby dziennikarz śledczy "Niewsika" śledził rzeczywiście, to zajrzałby również do faktur PO, PSL i in.... A nie zajrzał. Ktoś musiał podrzucić faktury dziennikarzowi śledczemu "Niewsika", wiedząc że zostaną właściwie wykorzystane i zinterpretowane... Kto?... Albo ktoś z PKW albo ktoś kto odszedł z PIS po wyborach, a miał do dokumentów dostęp w ich trakcie...

Cel operacji jest jeden i nie trzeba główkować. Interpretację podał kierujący "Niewsikiem":

Nie tylko PSL-owskie taśmy i informacje o ludziach PO w publicznych spółkach pokazują, że co w Polsce nie jest nielegalne, jest dozwolone i tolerowane, nawet jeśli jest nieprzyzwoite. Kolejny dowód to układ finansowy w PiS i w jego okolicach. (...) Przykład PiS pokazuje, że sensem istnienia partii jest jej istnienie. Partia może być bowiem firmą, doskonale prosperującą nawet wtedy, gdy władzy się nie zdobywa. Przegrane wybory, choćby sześć z rzędu? Sześć okazji, by zrobić dobry, w wielu przypadkach doskonały interes. [T.Lis, newsweek.pl, 19 VIII 2012 r.]

Czyli to co zwykle: jak kradną - to wszyscy, jak biorą łapówki - to wszyscy, jak zatrudniają rodziny i znajomych - to wszyscy i na koniec: jak mordują - to wszyscy.

Z tym, że ci z PIS najbardziej.

I tego się wyborco PO i PSL trzymaj: PIS grabi Twoje podatki nawet wtedy kiedy nie rządzi, a będzie gorzej jak tylko dojdzie do władzy...

Pozdrawiam myślących!
        • Gość: Tarzan Re: PiS kradnie... IP: *.flash-net.pl 22.08.12, 08:48
          > No proszę, już wiadomo... Tusk to nic takiego. Kaczyński - o... to jest dopiero
          > przekręt! Marnotrawi wielkie pieniądze podatników!... Uwaga: podatników, czyl
          > i nasze!

Nie wierz w to PRL-u.
          Nie da się marnotrawić więcej nie będąc "u steru".

Błędne decyzje, dbałość o własną wygodę, nepotyzm partyjny - to wszystko kosztuje więcej, a jest możliwy w znacznie większym zakresie, gdy się rządzi.
          gdy PiS był u władzy, a PO w opozycji, to proporcje były odwortne.

gdy PiS mnożył stanowiska, to PO lamentowała, teraz sytuacja sie pewnie odwróci, bo się okaże, że za PO stanowisk przybyło.

itd itd... w nieskończoność PRL-u drogi.

A że Kaczyński dużo wydaje na ochronę?

Nie mnie oceniać, czy ma podstawy, by się aż tak bać.

Ale jeśli założymy, że w Smoleńsku był zamach, a kilka znanych osób zostało zamordowanych ... to ja myślę, że pieniądze na tą ochronę są wyrzucane w błoto, bo Jarek jest chodzącym trupem.
          Przed mafią stworzoną przez KGB i UB nie ucieknie.

Ale jeśli zagrożeniem są szaleńcy, to ... lekka przesada.

• Gość: Tarzan Re: Ksiądz Piotr Skarga dziś IP: *.flash-net.pl 21.08.12, 16:07
      fajny tekst i trafny w większości moim zdaniem.

Nie wierzę jednak, by politycy brali sobie to do serca. Znakomita większość na mój gust ma "interes do załatwienia" a nie w sercu interes narodowy.

No i przegięli z tą TV Trwam. Wolność dla nie postulują? Przecież ona nie jest zaaresztowana, nie odebrano jej koncesji, może nadawać.
      A postulat TV Trwam na Multiplexie to już bardziej postulat biznesowy, nie ideologiczny.

Gdyby było inaczej, to prasa miałaby ten sam problem ... a tak nie jest. rzepa, Nasz Dziennik, Tabloid Codziennie, Uważam Rze itd itd działają, sprzedają się, nikt im niczego nie broni.
      Podobnie z Rydzykiem. Ale on wszystko chce, bo jemu się należy, a jak nie dostaje, to walczą z kościołem i Polakami, a ojczyznę zniewalają.

• Gość: babinicz Re: Ksiądz Piotr Skarga dziś IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.08.12, 23:58

"Śpijcie Polacy śpijcie, przebudzenie będzie cholernie bolesne"

vod.gazetapolska.pl/2234-spijcie-polacy-spijcie-przebudzenie-bedzie-cholernie-bolesne
        • Gość: Tarzan Re: Ksiądz Piotr Skarga dziś IP: *.flash-net.pl 22.08.12, 08:41
          Śmieszny filmik. Załączone fragmenty jakiejś produkcji klasy Holyłód C też.

Ja już kilkakrotnie pytałem o konkrety zwolennika teorii zniewolenia i braku wolności.

Czy np. zniewoleniem jest fakt, że nie można handlować gdzie się chce?
          Mamy pozwolić na to, by w dowolnym miejscu mógł stanąć sobie pan z truskawkami, obok pani z chińskimi zabawkami, a jeszcze dalej papierosy?
          A jak swoboda w handlu, to parkujmy, gdzie się da ... no i spać możemy też gdzie chcemy, pijmy piwo, gdzie nam się podoba, po co szukać toalety, skoro pęcherz pełny ...
          Brzmi absurdalnie?
          No cóż, nie bardziej niż populistyczne hasło: Jesteśmy zniewoleni.
          Jeśli ktoś ma na myśli szereg przepisów regulujących różne aspekty naszego życia, to .. tak, jesteśmy zniewoleni, my ludzie na tej planecie.

Zdarza się, że straż miejska robi rzeczy, których nie akceptujemy, bo przegania starszą panią, która dorabia do głodowej emerytury, bezdusznie stosują prawo, w taki sam sposób wobec każdego ... brutalne, ale czy można inaczej? Chciałbym.

Ja sceptycznie patrzę tez na taki materiał propagandowy, no bo co ma być wnioskiem? Pozwolić na totalną swobodę?
          Ci co to postulują powiedzą "Oczywiście, że tak!!!" ... ale nie dodadzą szczerze, że tylko nie pod ich oknami ... ;)

No i zdarza się, że człowiek zamiast zapłacić opłatę targową staje w ruchliwym miejscu centrum, cenę winduje ... bo chce łatwo zarobić więcej.
          Ten nerwowy pan być może prawdę mówi, że musi zarobić, by dzieci nakarmić ... czemu nie handluje w miejscu do tego wyznaczonym?
          Czemu naraża się na kosztowne kary, skoro każdy grosz dla jego rodziny sie liczy? Nieodpowiedzialny się wydaje albo chciał szybko zarobić więcej.

Więc jakie inne wnioski można z tego filmiku wyciągnąć?
          Na czym to zniewolenie ma polegać?

• Gość: kosa Re: Ksiądz Piotr Skarga dziś IP: *.tktelekom.pl 22.08.12, 01:43
      Racja .............historia lubi się powtarzać więc dlaczego zapobiegać jeśli jest to nieuniknione.
      • lechowski51 Re: Ksiądz Piotr Skarga dziś 22.08.12, 09:20
        tarzan pisze;
        Nie wierz w to PRL-u.
        Nie da się marnotrawić więcej nie będąc "u steru".

Błędne decyzje, dbałość o własną wygodę, nepotyzm partyjny - to wszystko kosztuje więcej, a jest możliwy w znacznie większym zakresie, gdy się rządzi.
        gdy PiS był u władzy, a PO w opozycji, to proporcje były odwortne.

gdy PiS mnożył stanowiska, to PO lamentowała, teraz sytuacja sie pewnie odwróci, bo się okaże, że za PO stanowisk przybyło.

Fakty prosze,bo z demagogii poraz kolejny zaliczasz egzamin na piatke.
        ..a tutaj masz setny jak Tusk i jego pretorianie w zycie wcierlaja swoje haslo wyborcze-By w Polsce lepiej zylo sie ...swoim!
        www.rp.pl/artykul/738665,926577-Ludzie-Platformy-na-etatach.html
        • Gość: babinicz Re: Ksiądz Piotr Skarga dziś IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.08.12, 09:48
          vod.gazetapolska.pl/1601-pietrzak-iii-rp-czyli-prl-2
        • Gość: Tarzan Re: Ksiądz Piotr Skarga dziś IP: *.flash-net.pl 23.08.12, 00:12
          > Fakty prosze,bo z demagogii poraz kolejny zaliczasz egzamin na piatke.

Mam skroić Twoje posty, zignorowane pytania o takie konkrety?

Dla Twojej demagogii zabrakłoby skali...

Dobrze wiesz o czym mówię, tylko w w PiS-ie zamiast nepotyzm mówi się wymiana kadr.
    • Gość: przydałby się Re: Ksiądz Piotr Skarga dziś IP: *.smsiarkowiec.pl 22.08.12, 23:11
      jest po godzinie 23, więc mogę napisać: Piłsudski wygarnął posłom i dziś by to powtórzył - że chodzi im o fotel, serdel i burdel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka