Gość: panna Migotka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.10.12, 17:29 ...jakoś tak smutno się zrobiło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 18:35 Specjalnie dla Ciebie na poprawę nastroju, miłego wieczoru:-) www.youtube.com/watch?v=6hK5ADZ_SAA Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jesień... 12.10.12, 18:41 www.youtube.com/watch?v=CtXas36vbTU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 18:58 Cudne, mam tam zdjęcie na Placu Czerwonym, w tym miejscu,gdzie stoi butelka:-) Proponuję wiersze Puszkina na jesienne wieczory, a ten po rosyjsku znam na pamięć do tej pory:-) Puszkin Aleksander Kwiat Kwiat zasuszony i bezwonny Znalazłem w książce z dawnych lat, I głos marzenia nieuchronny Już się do mej duszy wkradł. Gdzie kwitnął? Jakiej wiosny zaznał? Czy długo kwitnął? Kto go rwał ? Czy go zerwała dłoń przyjazna ? I po co w książce leżeć miał ? Czy na pamiątkę czułej schadzki, Czy znaczyć miał rozłąki ból, Czy był to tylko ślad przechadzki W cienistym lesie, w ciszy pól ? Czy żyje ów ? Czy żyje owa ? Gdzie mają swój zaciszny kąt ? A może zwiędli już bez słowa, Tak jak ten kwiat nieznany zwiądł ? takaya.wrzuta.pl/audio/8a8JnQtu6qj/aleksander_puszkin_-_kwiat_-_recytuje_edward_snopek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 19:06 Masz, Migotko, Mickiewicza ja ciągle się Nim zachwycam:-) takaya.wrzuta.pl/audio/1RF7fz5WKVN/adam_mickiewicz_-_niepewnosc_-_recytuje_edward_snopek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jesień... IP: 83.238.199.* 12.10.12, 20:21 Nooo Tym wszystkim to ją tylko w depresje wprowadzicie. Coś ode mnie www.youtube.com/watch?v=6RRqMUrL-PE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 21:03 www.youtube.com/watch?v=uNZbMobnxlw&feature=related Teraz lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 21:07 Teraz Cię już rozszyfrowałam po tym "Nooo" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jesień... IP: 83.238.199.* 12.10.12, 21:31 Niestety nie rozszyfrowałaś bo ja "zrzynam" od tych na których posty wchodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 21:35 Dalej zagadka nie rozwiązana, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 21:37 A jadłeś rogaliki domowej roboty ostatnimi czasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: Jesień... IP: *.tktelekom.pl 12.10.12, 21:46 skorzystaj jedna i druga z wibratora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 21:47 jedz @Migotka w Bieszczad... feria barw cie rozweseli :) polecam trase Baligrog, Cisna i dalej w gleboki Bieszczad, kierunek Ustrzyki Gorne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do 199 Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 08:02 Witam, przepraszam za wczorajszą dociekliwość, miałam kiepski dzień, pozdrawiam serdecznie, miłego wypoczynku:-) z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Jesień... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.10.12, 08:35 Pomyśl Migotko że taka jest kolej rzeczy, kochamy jak przyroda po zimie budzi się do życia,smutno nam jak przychodzi jesień. Ale pomyśl o tych ,którzy tego doświadczac nie mogą z różnych powodów, uśmiechnij się i zaakceptuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filifionka Re: Jesień... IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.12, 18:48 a ja wlasnie wrocilam z długiego spaceru, bylam w parku (cudnie), wpadlam na ciastko i kawe do kawiarni. pieknie bylo po poludniu w tarnobrzegu ( za wyjatkiem kiboli ktorzy bawili sie w podchody z policja ;) , warto bylo wyjsc z domu i poczuc zapach jesieni. pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: Jesień... IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.12, 19:02 Dla Panny Migotki :) 1szklanka maślanki 1/2 szklanki oliwy z oliwek 2 jajka 1/2 szklanku cukru 2 1/2 szklanki maki cukier wanilowy 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 średnich kwaśnych jabłek, lub jakie tam są pod ręką. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy maslanke - mieszamy. Dodajemy oliwe z oliwek - mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia cały czas miksując. Na koniec wsypujemy opakowanie cukru pudru. Powstałą masę wylewamy na blaszkę 20x30 cm. Na to ukladamy cząstki jabłek (lub śliwek) 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki kostka masła Masło siekamy nożem z cukrem, dodajemy mąkę. Rozdrabniamy duże grudki (robimy kruszonkę). Posypujemy tym jabłka na blaszce. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 55 minut. Polecam - pyszne i szybkie ciasto (przygotowanie ok 15 minute) na jesienną chandrę. Przed podaniem posypac cukrem pudrem. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna Migotka Re: Jesień... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.10.12, 10:11 Dziękuję wszystkim z całego serca! I jakoś tak życie stało się weselsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: Jesień... IP: *.tktelekom.pl 14.10.12, 11:56 jesienią to se możesz grzyby na kamionce pozbierać, trochę ich sobie zjesz i od razu weselej Ci będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jesień... IP: *.tktelekom.pl 14.10.12, 13:41 Cały świat już przyszła nikt nie potrafi tak stąpać leciutko delikatnie jakby wiedziała że nie może wrócić subtelnie czarodziejską różdżką koralem jarzębinowych warg rozbrązowiła perłowe trawy i cały świat rozjesieniła się ziemia słońce wypina wyzłocone liście z drzew kasztan rdzawą dłonią otula kolczaste życie a wiatr rozedrgany barwą feerią sfruwających z drzew motyli rozmarzył ostatnie płomienne kwiaty Ten wiersz dla Ciebie .Napisałam Ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jesień... IP: *.tktelekom.pl 14.10.12, 13:43 Oczywiście dla Migotki wiersz ...jakby co :) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jesień... 14.10.12, 13:56 Czy Ty jestes gajka?! e-literaci.pl/read,13602,Ju%C5%BC_przysz%C5%82a.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 19:25 Piękny wiersz, gratuluję, znam stamtąd parę osób:-) www.youtube.com/watch?v=nf8sgPtL5xI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jesień... 14.10.12, 19:31 Jezelo jestes gajka to dołączam sie do gratulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyszły emeryt Re: Jesień... IP: *.wegorzewo.mm.pl 14.10.12, 21:59 Jesień to nie problem ale jesień życia www.youtube.com/watch?v=ecqsl7-rhN4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jesień... IP: *.tktelekom.pl 14.10.12, 22:36 człowiek powiedział wiersz nie umiera podobno żyje drąży enklawy cieniem po zmysłach jak dym się snuje głosem spokojnym lub persyflażem nieraz łagodnie łaskocze ego podkreśli życie co guzik warte w okowach złudzeń reklama więdnie caps lock delete czasem z clipartem niektórym wierszom przyszłość jest dana inne przeminą jak dym niestety bo trzeba więcej niż dobre chęci by zdobyć wieczność piórem poety Dla WAS ode mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 20:18 Świetny filmik, Przyszły Emerycie:-) Uśmiałam się. Namówiłam męża na rolki, kupił sobie, "dojechał" do bramki i rzekł " nie będę z siebie głupka robił" Stoją w budynku, nowe 43 rozmiar, może ktoś potrzebuje?. Byłam dzisiaj na placu zabaw w ramach świetlicy, miałam ogromną ochotę zjechać ze zjeżdżalni ale nie byłam pewna , czy mi się "wdzięki" zmieszczą. Pozdrawiam cieplutko, miłego wieczoru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 20:05 Ten malutki cudaczek przynoszę Wam na smaczek. By D nie wszczął awantury:-) To jest wypiek mojej córy. www.mojewypieki.com/przepis/cynamonowe-ciasto-jogurtowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dla Migotki Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 08:01 www.youtube.com/watch?v=NvpwZFqtvI0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna Migotka Re: Jesień... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.10.12, 17:53 Cudowne! Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 18:02 Mnie też się spodobało, byłam trzy godziny w lesie, przed chwilą wróciłam, zasypiam na siedząco, miłego wieczoru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.12, 21:01 Dla Kogoś z forum, dobranoc:-) **www.youtube.com/watch?v=79Lq9NRhS5k&feature=related** ROS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.12, 16:12 www.youtube.com/watch?v=UGaNvMnmvDk&feature=relmfu Miłego wieczoru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 19:19 Gdy było bardzo zimno i nie palono dniami. To na zakręcie stała, dziewczynka z zapałkami. Bajeczkę ową Mili, z dzieciństwa tę pamiętam. Bo stała na zakręcie, w powszednie dni i święta. Przechodnie przechodzili, zapałki kupowali. I tymi zapałkami pod piecem rozpalali. A stała tam zziębnięta, zapałki sprzedawała. Z lewej na prawą nóżkę, z zimna podskakiwała. Ubranko miała liche, na głowie ni czapeczki. Jedynie co umiała, sprzedawać zapałeczki. Dnia pewnego zniknęła z zakrętu tej uliczki. Ktoś nagle wpadł na pomysł - wynalazł zapalniczki. A wy, Kochane Dzieci, wspomnijcie ją czasami. Jak stała na zakręcie, dziewczynka z zapałkami. www.youtube.com/watch?v=HyoqBtloZ8U Pozdrawiam, miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna Migotka Re: Jesień... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.11.12, 13:50 Panie Andrzeju, czy Pan się kochasz w Znajomej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 14:22 www.youtube.com/watch?v=4PdOL6O9HOA&feature=related Miłego popołudnia, Migotko:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna Migotka Re: Jesień... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.11.12, 14:25 Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 08:06 **www.youtube.com/watch?v=cxkK0BHl9Sc&feature=related** ROS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Andrzeja Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 07:15 Bardzo mi się podoba Twój wiersz, Andrzeju, dziękuję. Pozdrawiam cieplutko, miłego dnia:-) znajoma www.youtube.com/watch?v=KE0JQxZeMpY&feature=fvwrel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 12:31 www.youtube.com/watch?v=cnYdd2xMys8 Miłej niedzieli:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 08:23 www.youtube.com/watch?v=1cz3HUTz1zc Pozdrawiam Gości tego wątku, miłego dnia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.12, 15:26 Pozdrawiam, miłego popołudnia:-) www.youtube.com/watch?v=79Lq9NRhS5k Odpowiedz Link Zgłoś