Gość: ja IP: *.tktelekom.pl 12.10.12, 21:17 Są grzyby w Krawcach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kozak Re: Grzyby IP: *.tktelekom.pl 12.10.12, 21:26 na pewno ale gonią żandarmi , a jak cie dopadną leśni mandat (jak pojedziesz za znak zakazu wjazdu) pod kościołem nie stawiaj bo ci powyrywają wycieraczki lepiej u jakiegoś gospodarza . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Grzyby IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.10.12, 08:07 A dlaczego gonią żandarmi? Co to , nie można już po lesie pospacerowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 08:43 Tam był kiedyś poligon, są zakazy wjazdu w lesie, bo jechaliśmy na zawody i błądziliśmy. Piękne lasy dębowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grzyby IP: 80.50.63.* 13.10.12, 08:44 Tam jest strefa zagrożenia. Tereny należą do poligonu Nowa Dęba i jak byk stoi znak zakazu wjazdu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Grzyby IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.10.12, 11:28 Byłam tam wielokrotnie,nie rozumiem tylko dlaczego czepiają się aut. Zbierałam grzyby po drugiej stronie drogi ,po prawej (mając parking po lewej) i nie ma tam żadnych tablic. Były trochę dalej ale tam się nie zapuszczałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzybiarz Re: Grzyby IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.10.12, 20:53 są tablice informacyjne przy każdej drodze prowadzącej w las "teren poligonu zakaz wchodzenia zbierania jagód grzybów" może nie dosłownie ale taka jest napisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybiarz Re: Grzyby IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.10.12, 09:59 Byłem wczoraj w Krawcach w 2 miejscach: 2 linia z 1-szym krzyżem oraz 4 linia. W pierwszym miejscu znalazłem garść b.małych podgrzybków, pojechałem dalej o 2 linie i było mnóstwo ludzi ale i podgrzybków. Znalazłem kilkaset ale wszystko malizna, choć zdrowe. Pochylanie się było dużym wyzwaniem dla mojego starego kręgosłupa. Obieranie tej drobnicy nie jest przyjemne. Podsmażyłem je na maśle Gee i do zamrażarki. Ględzenie o żandarmach można między bajki włożyć. Droga przez las prowadzi do Stanów i dalej więc zawsze można powiedzieć, że stanąłem by się od.ać. Nie jest zabronione by to robić z koszykiem w ręku chyba, że coś przeoczyłem. Jeżdżę tam od 40 lat i nie widziałem żandarma na oczy. Ilość samochodów i ludzi świadczy, że też nie widzieli albo żandarmi im nie straszni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Grzyby IP: *.play-internet.pl 14.10.12, 11:17 Małpa podlapała temat i pisze!-czy w naszym ,o'grodzie można gdzieś kupić grzyby ,Mun" bo małpie zachciało się sajgonek z tym towarkiem-wiecie gdzie to można dostać?-jeśli tak dajcie małpie karmę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Grzyby IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.10.12, 11:30 Suszone grzyby Mun widziałam w Intermarche . Małpa się podzieli ?? A jeśli nie to niech przynajmniej opowie jak smakowały...może jakiś sprawdzony przepis na sajgonki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: Grzyby IP: *.tktelekom.pl 14.10.12, 11:56 jesienią to se możesz grzyby na kamionce pozbierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garażowicz Re: Grzyby IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.10.12, 13:11 Najlepsze są tam gdzie garażowicze, nie ja, wyrzucają opakowania po olejach i innych chemikaliach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Grzyby IP: *.play-internet.pl 15.10.12, 21:01 Byłam dziś w krawcach mało grzyba same maleństwa! ale przy lini było więcej niż w samym lesie,zresztą na drodze z pod bloku czujnik temperatury wskazywał 11.00 s. a po wjechaniu do lasu 7.5.s czyli słońce musi się przebić przez las aby grzyby rosły!-pozdro dla grzybiarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maślak Re: Grzyby IP: *.flash-net.pl 16.10.12, 10:30 Tak jak pisał już ktoś kiedyś w takim samym temacie - grzyby, ale w postaci starych emerytów to są w Kopalni Machów ale nowy prezes może pozbiera te "grzyby" bo już są robaczywe i czas wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.12, 18:04 Czy w Krawcach jest bezpiecznie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybiarz Re: Grzyby IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.10.12, 08:25 Jest bezpiecznie pod warunkiem, że zapatrzony w dół grzybiarz nie zderzy się z grzybiarką płci odmiennej. W sobotę było tam więcej ludzi niż na jarmarku dominikańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znaoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 15:39 Koleżanka z Tarnobrzega mówiła mi dzisiaj w pracy, że wczoraj w Krawcach było mnóstwo grzybiarzy, nawet z Sandomierza i każdy wychodził z lasu z koszykiem podgrzybków. Pozdrawiam, miłego popołudnia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezyr Re: Grzyby IP: *.play-internet.pl 19.10.12, 21:34 No to sobie pojechalem na grzyby z ekipą do tego lasu dziś i co byle co same male i zarobaczone, a ludzi w hu..... wracając z krawców zatrzymaliśmy się w Jeziorku i tam popas 34 kozaka,cztenaście prawdziwe i maślaków w bród, odradzam na razie krawce ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy grzybiarz Re: Grzyby IP: 62.148.70.* 28.09.13, 17:35 Wracam znad morza i zatrzymałem się na 1 noc w Ciechocinku. W lesie przy drodze przed Ciechocinkiem od strony Torunia przy każdym leśnym dukcie stoją stragany z grzybami. Jest ich tyle, że głowa mała. Z samochodu dostrzegłem mnóstwo kurek, podgrzybków, kozaków, prawdziwków i kań. Jutro mam nadzieję dotrzeć do Tarnobrzega. Jak jest u nas, były na targu? Jak nie to kupię jutro po drodze. Odpowiedź pilnie potrzebna, najlepiej o sytuacji w Krawcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 19:43 Wczoraj w liceum pani się chwaliła, że kupiła sobie kg prawdziwków za 35 złotych. Wczoraj po 25 minutach miałam koszyk, mam swoje miejsca, grzyby na mnie czekają, wszyscy wychodzili z lasu z prawdziwkami. Są też podgrzybki, maślaki, kozaki, niestety na temat Krawców nie mogę Ci udzielić odpowiedzi, pozdrawiam, miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy grzybiarz Re: Grzyby IP: 62.148.70.* 28.09.13, 20:41 Napisz znajoma choć koło jakiego lasu się kręcisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 20:52 Lasy dębowe, obrzeża lasu od strony, gdzie najwięcej świeci słońce, 20 km od Tarnobrzegu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 21:09 maps.google.pl/maps?q=huta+komorowska&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x473d3c07071f41f9:0x861fa9f22ce05687,Huta+Komorowska&gl=pl&ei=DihHUre7K4OphAfaqYGQDg&ved=0CKsBELYD Przed lasem droga w lewo, do końca lasu, tam są prawdziwki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy grzybiarz Re: Grzyby IP: 62.148.70.* 29.09.13, 06:39 Dzięki za namiary. Byłem tam kiedyś ze znajomą z Majdanu Królewskiego, która była przewodnikiem ale sam się tam raczej nie wybiorę. Zostanę przy Krawcach choć to daleko od Tbg. Na razie piję kawę i ruszam w drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 07:11 Szczęśliwej podróży, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Grzyby IP: *.183.197.45.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.09.13, 14:27 Nie ma grxybow wszystko wyzbierali w sobote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 15:17 Ja się szuka to się znajdzie:-) Są grzyby:-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Grzyby 29.09.13, 16:52 Nawet ten co nie szuka , też znajduje :) Są grzyby i to jakie ;):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy grzybiarz Re: Grzyby IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.09.13, 07:46 Dzięki za życzenia znajoma. Wróciłem szczęśliwie więc twoje życzenia odniosły skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.13, 14:44 To teraz jedź do lasu na grzyby, na pewno znajdziesz, pa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.13, 22:29 Pękam ze śmiechu, sorki, jeśli to czytasz, to zapraszam do naszego lasu, tu pełno podgrzybków, byłam w poniedziałek i musiałam zostawić w lesie, bo nie mieściły się w koszyku, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.14, 08:20 Witam, jak tam grzybiarze, macie co w koszyku? Tatuś w tym tygodniu znalazł na wprost domu w krzaczkach dwa dorodne kozaki. Ponoć są też prawdziwki. Na razie przy drodze znalazłam jednego maślaka i wydałam przyjaciółce, pozdrawiam i czekam na relację z grzybobrania:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.14, 14:31 Echo ze wsi dzisiaj niesie: są dorodne grzyby w lesie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysołtys Re: Grzyby IP: *.wdm.pl 26.07.14, 16:14 Córka sołtysa znowu chłopaków na festynie pozarażała i mają grzyba na jajkach i rzeżuchę nad? Napisz gdzie i co za grzyby sie pojawiły. Znajoma jak eftalus wiedzą najlepiej co gdzie z kim jak i kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Grzyby 26.07.14, 20:01 zakazy wjazdu rowerem są?Bo jak na tak śmieszną odległość,nie wierzę żeby ktoś próbował tam jechać autem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.14, 20:23 Nie ma, byliśmy autem na skraju lasu, nie wjeżdżaliśmy dalej, bo były ogromne kałuże w lesie. Są prawdziwki, podgrzybki, kozaki i komary:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupia ci... Re: Grzyby IP: *.wdm.pl 26.07.14, 22:46 i kleszcze w dekolcie znajomej Odpowiedz Link Zgłoś