Gość: pikolo IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.13, 17:01 Dziś tj. niedzielę o 21 National Geografic nada film o Smoleńsku nakręcony przez zagranicznych dziennikarzy. Ciekaw jestem waszych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wezyr Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.play-internet.pl 27.01.13, 20:26 Idę spać rano do pracy -mam dość smoleńska! obojętnie w czyim wydaniu!-chcę żyć swoim życiem! szanuję to że tam zginęli ludzie i szanuję pamięć o nich ale dość mam pseudo wyznawców prawdy i super prawdy! o tragedii -sory tak mam od maleńkości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.01.13, 20:52 Czyli będzie to film przyrodniczy o brzozie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.smsiarkowiec.pl 27.01.13, 21:54 Cham i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tbgek Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.13, 08:08 Faktologicznie opowiedziana historia bez podtekstów pis/po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaprys Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: 195.93.223.* 28.01.13, 08:49 To i tak było łagodnie, nie mówiono o przygotowaniach lotu, a od tego należało by zacząć. Na samym wstępie powiedziano o załodze - najlepsi polscy piloci, i o tym że dowódca znał rosyjski. To brzmiało jak sarkazm, kpina z całej organizacji i struktury specpułku oraz organizacji lotów rządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic 28.01.13, 09:36 Dawno takiego kabaretu nie oglądałem!.Wieża w Smoleńsku wypasiona jak na Heathrow,no i oczywiście żadnych rozmów z Moskwa i żadnego bałaganu.O tym,że nie było nagrań z wieży bo ponoć zepsuły się urzadzenia rejestrujące a także o poprawionych zeznaniach kontrolerów też cisza.O tym,że dopiero po 2 latach wykonano badania wraku przez polska strone i że znaleziono ślady trotylu..też cisza!.Agenci MAK ubrani jak ci z CIA.Narratorami ze strony polskiej w filmie są ci,co każde wątpliwości co do fachowości Komisji Millera uważają za oszołomstwo. Pomijam to,ze firma ktora zrealizowała ten film zwiększyła swoje obroty w Rosji w ciagu ostatnich 2 lat o 300%.Schroder też sfinalizował "korzystny" dla Niemiec i Polski gazociąg po Bałtyku...a pózniej został szefem rady nadzorczej Gazpromu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Maciorka Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: 178.32.211.* 28.01.13, 10:19 >Dawno takiego kabaretu nie oglądałem!< i ja też bo mnie interesuje ile promili miał prezydent po nocnej libacji ? dlaczego opóżnił start samolotu o jedną godzinę ? dlaczego wycieczka rządowego TU nie zabezpieczyła lotniska awaryjnego (zastępczego)? i w końcu chciałbym poznać w końcu rozmowę dwóch paipli czyli kartofli ? i czy Jarek nie decydował o przymusowym lądowaniu TU-tka ? Jestem zniesmaczony takimi informacjami , że na filmie najważniejszy początek został pominięty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.01.13, 10:31 Dlaczego Polska w niewolę popadała , to proste - sprzedawczyki o własnych interesach myśleli, i obce interesy reprezentowali za michę, a dupki takie jak ty zamiast wnioski wyciągać, służyli w sposób wiernopoddańczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawczy Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.tktelekom.pl 28.01.13, 13:46 zenek napisał(a): > Dlaczego Polska w niewolę popadała , to proste - sprzedawczyki o własnych inter > esach myśleli, i obce interesy reprezentowali za michę, a dupki takie jak ty za > miast wnioski wyciągać, służyli w sposób wiernopoddańczy. "zenek " masz móżdżek wielkości ziarenka fasoli !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwowy Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.13, 18:48 Polska największych wrogów ma niestety wewnątrz naszych granic, nie poza nimi... niestety Świadczy o tym to, jak ci którzy nami rządzą, uczestniczą w matactwach i kłamstwach smoleńskich... Wiarygodnośc tego filmu jest taka jak wiarygodność budy tzn. wiezy kntrolnej lotów, przedstawiona w filmie jakby to był jakis hotel, Wiarygodnośc taka sama jak wiarygodność Dawida Warszawskiego jako narratora filmu dziennikarza Gazety Wymiotnej w filmie występuje juz jako Konstanty Gebert - to jak on sie w koncu zwie? Film skutecznie pomija dziesiątki ofiar "seryjnego samobójcy", które znaczą szlak matactw i tajemnic związanych z tragedią. Film skutecznie przemilcza to, co do tej pory było największą wartością cyklu - drobiazgowość, rzetelność i wszechstronność śledztw tego typu. Nie ma słowa o zaginionej czarnej skrzynce, rozkradzionym wraku, braku badań na ślady materiałów wybuchowych, czy wreszcie - zdjęciach z internetu, którymi posłużyła się bohaterska "komisja" Millera podczas "tworzenia" tzw raportu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.01.13, 18:57 nerwowy do psychiatry, on ci pomoże, inaczej możesz zrobić glupstwo tak jak czynisz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.01.13, 16:11 Panie Andrzeju Maciorka jak możesz pisać że samolot był o godzinę opóżniony? Przecież Macierewicz i spólka, oraz mentor lechowski twierdzą że był wybuch, a więc nastąpilby po wylądowaniu a wówczas prezydenta nie było w samolocie. A piszę w tym temacie dlatego że imć pan lechowski twierdził na tym forum że trotyl mogł być podłożony podczas remontu samolotu w Rosji. Gdyby przyjąć taką tezę to nie wchodzi w rachubę wybuch zdalnie kierowany a tylko czasowy Dla mnie zwykłego zjadacza chleba. jest to nic więcej jak paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaprys Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: 195.93.223.* 28.01.13, 12:15 Wypadki lotnicze zawsze dzieją się na skutek całego łańcucha błędów, zdarzeń, nigdy nie jest to pojedyńczy impuls. Wieża w Smoleńsku była / jest taka jak na lotnisku wojskowym w Rosji. Skąd i do kogo są pretensje? Była sugestja odejscia na zapasowe lotnisko, co należało zrobić, dowódca Jak - 40 mówił że "no, nam się jakoś udało", i to w sumie opisuje cały specpułk. Kaczyński widocznie traktował załogę jak marionetki. I co ma do tego wszystkiego rurociąg? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic 28.01.13, 13:34 A to ciekawe!.Sp.Kaczyski wybierał sobie marionetki a nie mógł sobie wybrać lotniska gdzie wyposażenie nie groziło katastrofą. POnoć TVP chce go wyemitować... www.youtube.com/watch?v=oyPrYygsum8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaprys Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: 195.93.223.* 28.01.13, 13:52 No raczej nie chciał lecieć na zapasowe, w stenogramie są słowa Dowódcy SP o tym że zapadła decyzja by lądować w Smoleńsku czy jakoś tak, a jak powiedziano na wstępie tego filmu był to jeden z najlepszych polskich pilotów - 35 lat, 350 h nalotu na TU-154M i niesety brak znajomości rosyjskiego. Dla porównania; minimalne wymagania stawiane przez MONGOLSKIE linie lotnicze (cywilne oczywiście) dla pilota, dowódcy SP - nalot ogólny min. 3000 h , nalot na typie min. 500 h, dalej nie będę pisał o wymaganiach bo i tak nie zrozumiesz (Macierewicz wyjaśni jak będziesz chciał). Za co Kaczyński pogonił dowódce SP w 2008 roku który nie chciał lądować w strefia działań wojennych mając na pokładzie 3 Prezydentów różnych krajów? A za to że należycie wykonywał swoje obowiązki i chronił pasażerów i był męższczyzną, wątpie żebyś to zrozumiał. Los tego pilota potoczył się nie ciekawie po tej decyzji, ale wszystko się wyprostuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nessus Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic 28.01.13, 14:00 Film zrobiony solidnie, przedstawia fakty i ustalenia właściwych dla zdarzenia komisji. Zatem przebieg smoleńskich zdarzeń został ostatecznie wyjaśniony a wiedza na ten temat ugruntowana w świadomości światowych spoleczeństw. To mniej więcej ten sam problem jak z określeniami " polskie obozy zagłady" funkcjonują bo takie jest przeświadczenie w świecie i nic z tym nie da się już zrobić. Może pomogło by uznanie Lecha Kaczyńskiego za świętego i męczennika. Panie lechowski a jakie są odczucia w pańskim środowisku. Posadzić Lecha na ołtarzach czy poczekać aż spełnią się marzenia Jarosława bo to że Jarosław doprowadzi do rewolucji to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic 28.01.13, 14:43 Film jak każdy inny z tej serii NG. Oczywiście, że opiera się na oficjalnych ustaleniach, a nie przedstawia wszystkie punkty widzenia. Gdyby tak miało być, jak niektórzy publicyści piszą, to w odcinku o Elvisie trzeba by uwzględnić również wersję o porwaniu przez kosmitów, by nie narazić się na oskarżenia o manipulację. Zadowolenie przyniosła by emisja filmu Gargas w ramach tego cyklu, wtedy film byłby nie zmanipulowany i obiektywny. Jeden z autorów krytykujący film napisał, że jest poniżej jakiegokolwiek poziomu obiektywizmu, czy rzetelności, jest zmanipulowany, gniot nieobiektywny, bo "nawet cienia próby dopuszczenia drugiej strony" Ciekaw jestem, czy to samo napisze o filmie Gargas ... no bo przecież ona też nie przedstawiła "wersji drugiej strony" ;) Dużo szumu o nic. To tylko dokument popularno-naukowy, a nie wyrok sądu... Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic 28.01.13, 14:46 1 godz 6 min filmu Gargas....to panstwo upadło na kolana,tam w Smoleńsku.Upadli też niektórzy Polacy tak jak Ty.Kpina z umarłych świadczy tylko o Twoim zezwierzęceniu.Przerażające! Odpowiedz Link Zgłoś
nessus Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic 28.01.13, 15:23 Panie Lechowski, pozwoli Pan że zapytam: czy katastrofa Smoleńska powinna zostać wpisana na listę narodowych rocznic, tak jak Powstanie Styczniowe, które choć nie ma w nazwie słowa "katastrofa" to jednak było katastrofą . I pytanie drugie: jaki cel ma upamiętnianie katastrof i śmierci sprowokowanych przez tych którzy do tych śmierci doprowadzili, bo nie można zaprzeczyć że za katastrofę smoleńska odpowiedzialny jest przedewszystkim ówczesny prezydent Lech Kaczyński a pośrednio i jego brat Jarosław bo przecież Katyń i wycieczki do tego miejsca miały na celu ogłupianie społeczeństwa tak by popierało politykę braci bliżniaków. Czy nie zwrócil Pan uwagi na fakt że z chwilą śmierci Lecha przestał istnieć temat Katynia ? Śmierć ludzi w tej katastrofie to bez wątpienia tragedia ale strata dla kraju niewielka. Proszę o tym pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekalosz Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.01.13, 19:19 Najlepiej to powołać Komisję Budrenki ona WSZYSTKO WYJAŚNI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.tktelekom.pl 28.01.13, 19:29 jak by głupota miała skrzydła to byś betrampku fruwał jak gołąb pocztowy ! przemodliłeś bratku rozumek : Bieda potrafi człowieka kompletnie zdemoralizować. (Andrzej Szczypiorski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Trzecia prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 15:43 "Dwa nowe filmy o katastrofie smoleńskiej wywołują silne emocje. "Anatomia upadku" - że można zorganizować zamach na prezydenta i sprytnie (wspólnie z "Ruskimi") zacierać ślady. "Śmierć prezydenta" - że bylejakość może zabić 96 osób" Po obejrzeniu tych filmów czy można już postawić pytanie. Czy Jarosław Kaczyński przyczynił się do katastrofy smoleńskiej?.Jeżeli tak to dlaczego to jak to zrobił?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winien i ma Re: Trzecia prawda IP: *.smsiarkowiec.pl 28.01.13, 16:04 te filmy na NC o katastrofach lotniczych często kończą się stwierdzeniem, kto i z co został ukarany, np wczorajszy film o podobnej katastrofie amerykańskiego wojskowego odrzutowca pod Dubrownikiem - zapadły wyroki za zaniedbania. Czy kiedykolwiek okaże się, że i w Polsce ktoś odpowiada za bylejakość, czy to już u nas standard? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk. Nienawiść i Zajadłość bliżej naszej duszy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 19:51 Wściekłość niektórych naszych polityków po obejrzeniu filmu "Śmierć Prezydenta"pozwala mi na zadaniu sobie pytania co dalej. Katastrofa a zdobyte do dzisiaj dowody pozwalają stwierdzić że można było tego uniknąć. Straciliśmy w tej katastrofie dwukrotnie więcej generałów niż w Katyniu. Wałkowanie tematu Smoleńsk jest ostatnim przykładem samodestrukcyjnej megalomanii niektórych naszych polityków. Nasi politycy - w ramach leczenia się ze słowiańskich kompleksów - onanizują się przed portretami kolejnych amerykańskich prezydentów i wcale nie przeszkadza im fakt, ze przeciętny Amerykanin nie potrafi wskazać Polski na mapie świata. W drugiej ręce trzymają zaś mocno zardzewiałą szabelkę dzielnie i zamaszyście nią wymachują w stronę Rosji. Przypomina to trochę szczekanie na niedźwiedzia przez małego pudelka na smyczy. Koniunkturalnie zafundowaliśmy sobie innych małych pudelków albo pekińczyków (też na smyczy) jako nowych, egzotycznych sojuszników. Gruzja - gdzie nie tak dawno na zasadzie staropolskiego “zastaw się ale postaw się” nasz s.p. prezydent o włos (“po raz pierwszy”) nie stracił życia - jest tego klasycznym przykładem. Przypominam, ze mówimy o kraju w którym do dzisiaj prawie w każdym miasteczku i wiosze dumnie stoją pomniki największego Gruzina wszechczasów Josifa Dzugaszwili,ale oczywiście o tym nasz dzielny “Mały Rycerz” sp. Prezydent Kaczyński-Wawelczyk i nasze “wolne” media nawet nie śmiały i nadal nie śmieją wspomnieć. Oczywiście plakat z gęba Stalina w Moskwie to prawie anty-polska prowokacja. Każdy naród ma ciemne plamy w swojej historii. Jako Polak również chciałbym przeprosić naród Hiszpanii za “nasze wyzwalanie Polski” pod Samosierra. Haitańczyków za podobne pranie napoleońskich brudów i to bynajmniej nie w imię Wolności Waszej i Naszej.Przepraszam braci Litwinów,Białorusinów i Ukraińców,że w okresie II RP chcieliśmy z nich zrobić niewolników. Przepraszam Braci Czechow za odebranie im Zaolzia-które można tylko porównać do kopania leżącego podobnie jak wyczyn Stalina 17 września 1939 wobec konającej Polski. Przepraszam moich żydowskich współobywateli za “szmalcowników”, za Jedwabne i również za to że nie miałem odwagi stanąć w ich obronie w 1968. (Za Pogrom Kielecki to zapewne nie powinniśmy nikogo przepraszać bowiem była to prowokacja polskich komunistów, z których – o dziwo - większość to byli przecież polscy Żydzi. Tak jak i wy do dzisiaj próbuję się doszukać w tej tezie logiki.) Przepraszam wielkich polskich poetów Juliana Tuwima i Bolesława Leśmiana za naszych współobywateli, dla których ich poezja “śmierdziała czosnkiem”. Przepraszam za sanacyjny (ND-cki) apartaheid na polskich uczelniach II RP. Przepraszam za Polaków, którzy pamiętając o Bermanach i Różańskich celowo zapominają o gwiazdach Dawida na nagrobkach cmentarzy wojskowych żołnierzy polskich pod Narvikiem, Tobrukiem, Monte Cassino czy Falaise a nawet we Lwowie. Pośmiertnie przepraszam Nigeryjczyka Maxwella, którego policja demokratycznej i praworządnej RP zastrzeliła w imię chrześcijańskiej miłości do bliźniego tylko dlatego, ze nie kopał piłki tak dobrze jak doskonały i powszechnie szanowany polski piłkarz Emanuel Olisadebe. Pozwólcie zakończyć mój komentarz słowami Janusza Korczaka z pochodzenia Żyda – wybitnego polskiego pedagoga: "historia dogoni tego, co przed nią ucieka". To jest wszystko chore.Sami bez niczyjej pomocy doprowadzimy do destrukcji naszego państwa.Nie będziemy mieli państwa to i naród długo zaginie.Honor i Ojczyzna to dzisiaj puste słowa.Bliżej nam do Nienawiść i Zajadłość.Bliżej to naszej obecnej duszy.Najwyższy czas się zastanowić nad naszą przyszłością. -- Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Nienawiść i Zajadłość bliżej ukraińskiej dusz 28.01.13, 20:27 Prosiłem cie upowski złodzieju i kłamco o to,że jak kopiujesz to podaj odnośnik.Myślisz azjatycki prymitywie z wiedzą absollwenta szkoły specjalnej,że nabierzesz ludzi na to,że potrafisz poprawnie sklecić parę zdań?! www.eioba.pl/a/3q13/10-iv-2012-ekshumacja-smolenskich-emocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk. Prawda jest okrutna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 20:40 Ale zabolało.Prawda jest okrutna.Prawda Lechowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CieńkiBolek? Re: Nienawiść i Zajadłość bliżej ukraińskiej dus IP: *.rzeszow.hypnet.pl 28.01.13, 23:20 Oto wzorzec kultury polemiki patriotycznej (gimbolistycznej?) wg l51: "Upowski złodzieju i kłamco", "azjatycki prymitywie z wiedzą absolwenta szkoły specjalnej". Jednak mimo wszystko, uczysz się! Nie tak jeszcze dawno proponowałem Ci podawać linki do cytatów. Są! Ale z postulatem przedstawienia własnego zdania lub tezy jeszcze nie dajesz sobie rady! Podejrzewam, że jednak nie jesteś licealistą! Może gimbol, a może cieńki Bolek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczytany Re: Nienawiść i Zajadłość bliżej naszej duszy. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.01.13, 20:43 Dobrze historyk że przyznałeś się kiedy nauki pobierałeś. Nie muszę się domyślać skąd posiadasz tę wiedzę, typowa dla okresu zniewolenia komunistycznego. Daruj sobie te wypociny, czasem nie ucz tego młodych, poczytaj coś prawdziwego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Re: Nienawiść i Zajadłość bliżej naszej duszy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 22:18 A co mi proponujesz do poczytania.A może przed tym pochwalisz sie swoja wiedzą.Jestem bardziej niż przekonany,że Ty żadnej wiedzy nie posiadasz w temacie tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopiuj i wklej Re: Nienawiść i Zajadłość bliżej naszej duszy. IP: *.tktelekom.pl 28.01.13, 22:20 lechowski51 28.01.13, 09:36 Odpowiedz Dawno takiego kabaretu nie oglądałem!. i ja też bo mnie interesuje ile promili miał prezydent po nocnej libacji ? dlaczego opóżnił start samolotu o jedną godzinę ? dlaczego wycieczka rządowego TU nie zabezpieczyła lotniska awaryjnego (zastępczego)? i w końcu chciałbym poznać w końcu rozmowę dwóch paipli czyli kartofli ? i czy Jarek nie decydował o przymusowym lądowaniu TU-tka ? Jestem zniesmaczony takimi informacjami , że na filmie najważniejszy początek został pominięty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apel Re: Nienawiść i Zajadłość bliżej naszej duszy. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.01.13, 23:35 No wiecie jak można mówić, ze w naszej najjaśnieszej wielki Prezydent mógł być pijany, co innego jego poprzednik, Jak można twierdzić że jeden z generałow był pijany i przebywał w kokpicie.PRZECIEŻ TO OBRAZA DLA NARODU W naszej najaśniejszej niczego takiego nie mogło byc.Tylko Stanach Zjednoczonych można powiedzieć głosno i publicznie ze generał Grant późnieszy Prezydent był alkoholikiem. W naszej Rzeczpospolitej jest to niemożliwe. Chciałbym aby prawda o katostrofie była podana do opinii pulicznej, taka jaka rzeczywiście była, Myslę ze przy naszym sposobie myślenia i hipokryzji, nasze pokolenie nie będzie wiedzieć całej prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Re: Nienawiść i Zajadłość bliżej naszej duszy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 23:42 A kogo prawda interesuje.Wyciąga się niektóre zdarzenia na zamówienie polityczne. Taki PiS bez Smoleńska juz dawno by był zapomniany i wiedzieli by o nim tylko historycy historii najnowszej i to tylko politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.play-internet.pl 29.01.13, 07:02 Jak ja byłem pijany to miałem taki samolot że hej! i spóźniłem się godzinę do domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwowy Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 15:19 Telewizja Puls wyemituje film Anity Gargas „Anatomia upadku”. Dokument opisujący nieznane fakty dotyczące katastrofy smoleńskiej, będzie można zobaczyć na antenie TV Puls już jutro - w środę 30 stycznia, o godzinie 20:00 oraz w niedzielę 3 lutego, o godz. 21:55, poinformowała Agata Kwiatkowska z ogólnopolskiej stacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do biedaka fisia Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 16:52 fisiu (a dlaczego nerwowy), fakty są dawno znane, te fizyczne, a mistyka katolicka podpowiada ci bałwochwalstwo, a poza tym ta wasza sekta żywi się tylko trupami (patrz wydarzenia ostatnich dni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.flash-net.pl 29.01.13, 17:12 Według mnie bardzo obiektywnie nakręcony dokument, niestety splot wielu nieodpowiedzialnych decyzji przyczynił się do tragedii, zgadzam się z tezami przedstawionymi w filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekalosz Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.01.13, 17:30 Dobrzy ludzie! Co się z Wami dzieje? Czytając ma się wrażenie że Polski już niema. Czyżby tak mocno działała agentura? Toż to tak jak przed rozbiorami! Kto kolejny opluje, wartości chrześcijańskie, kto opluje tak bardzo polskie BÓG HONOR i OJCZYZNA. Wstydu nie macie! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic 29.01.13, 17:45 Partia rosyjska bekalosz była i będzie.Kiedyś tacy składali wiernopoddańcze hołdy carowi i ściągali buty zabitym powstańcom Powstania Styczniowego,pózniej wykrzykiwali o przyjazni polsko-radzieckiej a dzisiaj są pełni podziwu dla płk. KGB Putina.Niewolnik tak ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walisz mnie Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 17:49 twoi paulini z Jasnej Góry wystawili carowi pomnik judaszu, zapomniałeś bucu o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idź do Frondy Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 17:47 pomyliłeś fora kaloszu, agencie watykański , kiedy pozbędziemy się tego okupanta Odpowiedz Link Zgłoś
dimo333 Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic 29.01.13, 20:46 dobrze mowisz wartasz kielicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster wklejka Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.tktelekom.pl 29.01.13, 22:02 ile promili miał prezydent po nocnej libacji ? dlaczego opóżnił start samolotu o jedną godzinę ? dlaczego wycieczka rządowego TU nie zabezpieczyła lotniska awaryjnego (zastępczego)? i w końcu chciałbym poznać w końcu rozmowę dwóch paipli czyli kartofli ? i czy Jarek nie decydował o przymusowym lądowaniu TU-tka ? Jestem zniesmaczony takimi informacjami , że na filmie najważniejszy początek został pominięty ? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic 30.01.13, 15:05 O filmie i wasztacie dziennikarskim... wpolityce.pl/artykuly/45912-studio-telewizyjne-wpolitycepl-barbara-stanislawczyk-national-geographic-traktuje-mnie-polke-jak-idiotke-a-polakow-jak-stado-baranow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwowy Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: 62.233.160.* 30.01.13, 15:37 ...a rodziny ofiar katastrofy pozywają producenta filmu do sądu, stwierdzając, że jest nierzetelny, tendencyjny, jednostronny i obraźliwy. Zdrajcy zaczynają sie miotać coraz bardziej, gdyz prawda jak oliwa zaczyna wyplywac na wierzch w przyspieszonym tempie. Jutro w miesięczniku „Nowe Państwo” ujawnione zostaną rosyjskie dokumenty dotyczące oględzin miejsca katastrofy. Wynika z nich jednoznacznie, że nie ma tam „pancernej brzozy”, a szczątki tupolewa znajdowały się w wielu miejscach. Informacje na temat (w tym zeznania naocznych świadków) opublikuje także jutrzejsza „Gazeta Polska Codziennie”. Na jednym z portali z Polska w tytule powiedział: "...że dotarł do dokumentu Komitetu Śledczego Federacji Rosyjskiej z dnia katastrofy, z 10 kwietnia 2010 roku, będącego prokuratorskim opisem z oględzin miejsca tragedii. - Metr po metrze opisuje obszar katastrofy, a w szczególności obszar, na którym miałaby stać pancerna brzoza". Udowadnia, że nie była ona, w tamtym czasie, między godziną 15 a 20, ścięta na wysokości, która mogłaby zagrozić samolotowi - powiedział polityk PiS. Dodał, że jeszcze wkrótce przedstawi szczegóły dokumentu." Nie przegap! Dzisiaj o godz. 18:15 w Telewizji Trwam, a później w Radiu Maryja, na temat ustaleń „Nowego Państwa” będzie mówił Antoni Macierewicz, szef parlamentarnego zespołu ds. przyczyn zbadania przyczyn smoleńskiej katastrofy. W dniu 5 lutego odbędzie się kolejna konferencja naukowców na jednej z warszawskiej uczelni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.02.13, 19:37 To też były wybuchy?www.youtube.com/watch?v=vEeT9kO1iX8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.tktelekom.pl 02.02.13, 20:07 "nerwowy" Zdrajcy zaczynają sie miotać coraz bardziej, gdyz prawda jak oliwa zaczyna wypl > ywac na wierzch w przyspieszonym tempie.>> Głupich nie sieją , głupich rodzą głupi !!! i tak od po kmolenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic 07.02.13, 12:18 No właśnie... www.youtube.com/watch?v=HmTRQi0iPtQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dziś film o Smoleńsku na National Geografic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 13:00 obejrzałem, skoro ciebie lechowski bawią takie rzeczy, najwyraźniej nienawidzisz Polski i lubisz szydzić z Jej historii Odpowiedz Link Zgłoś