Gość: benek
IP: *.tbg.edge.wdm.pl
07.08.13, 13:46
Od dziś na rynku - dzięki "wspaniałemu pomysłowi" Mastalerza ( tak to określili zainteresowani czyli handlarze) pobierana jest nowa opłata - od parasola przeciwsłonecznego ( słowo parasol w tym wypadku ma określenie przedmiotowe nie podmiotowe) ,słowem geniusz naszego najjaśniejszego "dopadł" w chwili największych upałów - nie usłyszałem dokładniej - czy od namiotu i płaszczpałatki też pobierają czy też nie - ale usłyszałem przyczynę tejże decyzji - nasz przenajchwalebniejszy postanowił tą opłatą zmusić handlujących do wprowadzenia sie na bublowate stoły ,które od ponad pół roku stoją i rdzewieją ,bo zainteresowani twierdzą ,że - tu cytat: "te stoły pasują tylko pod dup..o prezydenta , bo ani do handlu ani zakupów się nie nadają " - koniec cytatu( ten argument rozpowszechniał facet wpuszczający samochody na parking bazarowy ) - nasuwa mi się jeden wniosek - wybraliśmy sobie na prezydenta barbarzyńcę , huna bez wyobrażni - jeżeli w taki dzień zmusza ludzi do opłat za kawałek cienia - ciekawe czy ten troglodyta rodem z radomia ma w tej chwili włączoną klimę na pokojach ? PS dopisek tym razem nie do lechowskiego tylko dyżurnych pajaców z UM piszących na tym forum - nie jestem mleczny - wręcz przeciwnie - ale po dniu dzisiejszym - nie jestem też wyborcą platformy - wszak to wy mu bijecie brawo na każdej sesji.....a zapłata za głupotę już za 15 miesięcy