Dodaj do ulubionych

Parasole i mastalerz

IP: *.tbg.edge.wdm.pl 07.08.13, 13:46
Od dziś na rynku - dzięki "wspaniałemu pomysłowi" Mastalerza ( tak to określili zainteresowani czyli handlarze) pobierana jest nowa opłata - od parasola przeciwsłonecznego ( słowo parasol w tym wypadku ma określenie przedmiotowe nie podmiotowe) ,słowem geniusz naszego najjaśniejszego "dopadł" w chwili największych upałów - nie usłyszałem dokładniej - czy od namiotu i płaszczpałatki też pobierają czy też nie - ale usłyszałem przyczynę tejże decyzji - nasz przenajchwalebniejszy postanowił tą opłatą zmusić handlujących do wprowadzenia sie na bublowate stoły ,które od ponad pół roku stoją i rdzewieją ,bo zainteresowani twierdzą ,że - tu cytat: "te stoły pasują tylko pod dup..o prezydenta , bo ani do handlu ani zakupów się nie nadają " - koniec cytatu( ten argument rozpowszechniał facet wpuszczający samochody na parking bazarowy ) - nasuwa mi się jeden wniosek - wybraliśmy sobie na prezydenta barbarzyńcę , huna bez wyobrażni - jeżeli w taki dzień zmusza ludzi do opłat za kawałek cienia - ciekawe czy ten troglodyta rodem z radomia ma w tej chwili włączoną klimę na pokojach ? PS dopisek tym razem nie do lechowskiego tylko dyżurnych pajaców z UM piszących na tym forum - nie jestem mleczny - wręcz przeciwnie - ale po dniu dzisiejszym - nie jestem też wyborcą platformy - wszak to wy mu bijecie brawo na każdej sesji.....a zapłata za głupotę już za 15 miesięcy
Obserwuj wątek
    • Gość: stefek Re: Parasole i mastalerz IP: *.bezprzewodowy.net 07.08.13, 13:53
      Rozczaruję Cię. Na Kościuszki 32 klimatyzacja jest zamontowana wyłącznie w serwerowni.
      • Gość: sprzątaczka Re: Parasole i mastalerz IP: *.wdm.pl 07.08.13, 14:38
        Klimatyzatorów przenośnych nie ma po pokojach ?
        • Gość: Darko Re: Parasole i mastalerz IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.08.13, 15:25
          Pisałem kilka miesięcy temu o kretyńskiej budowie placu za pieniądze Unii.
          Projekt zatwierdzony, kasa rozliczona i tylko dziadostwo za ponad milion zł straszy dwa razy w tygodniu.
          Ktoś się pytał handlujących o jakiekolwiek rozwiązania?
          Czy gotowy projekt był konsultowany?

Tak wygląda pomoc Unii.
          Rozwalanie pieniędzy na nikomu niepotrzebne pierdoły.
          Pieniędzy wcześniej wydartych od tych, co płacą podatki.

Za projekt wydania tego miliona zł ktoś powinien polecieć.
          Najlepiej wódz, bo się pod tym podpisał.

Byłem dzisiaj na targu i słyszałem komentarze ze strony sprzedających.

Ciekawe, czy wódz znowu ustawi się z krówkami na targu?
          • Gość: fan Re: Parasole i mastalerz IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.08.13, 18:34
            A nie morzesz przypier..... się do waszego wodza Kalinki?
      • Gość: benek Re: Parasole i mastalerz IP: *.tbg.edge.wdm.pl 07.08.13, 16:14
        kolego a ja wiem że słoneczko jajka sobie klimą chłodzi
        • Gość: Do Benka Re: Parasole i mastalerz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 20:54
          Stawiam 6 za dowcip dnia:-)
      • Gość: orkan Re: Parasole i mastalerz IP: *.play-internet.pl 07.08.13, 17:23
        ,,Stefek'' przestań pieprzyć głupoty bo jakoś to się ma nijak do tego co tam jest! poza plazmą i klimą jest wiele rzeczy o ktorych nawet nie masz pojęcia! więc nie pisz bzdur !
        • lechowski51 Re: Parasole i mastalerz 07.08.13, 19:01
          Niektórym słońce musi przygrzać do 40 stopni aby zrozumieli,że głosowanie na PO to obciach a popieranie PO świadczy o brakach w samodzielnym myśleniu.Głosowanie na byłego postkomuniste,przepoczwarzonego w liberała to już jakaś aberracja...
          • Gość: anty Re: Parasole i mastalerz IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.08.13, 19:32
            Aberrat to jesteś ty L.
            • Gość: benek Re: Parasole i mastalerz IP: *.wdm.pl 08.08.13, 11:26
              no i lechowski jak zwykle "zwalił kupona" na forum - ta sprawa dotyczy tylko tarnobrzega i pisałem tylko o PO tarnobrzeskiej ,a to oznacza że myślę i wyciągami wnioski a nie tylko kopiuję i wklejam cudze , nigdy nigdzie nie napisałem że jestem za PO - tylko przeciw PIS a to jest różnica , w tej materii dalej sie nic nie zmieniło bo dla mnie głosować na PIS i premiera z zepsutymi czy zwichrowanymi : butami,zębami,poglądami,poczuciem humoru,spojrzeniem na świat, tzw doradcami ( czytaj dup..włazami) to dalej obciach .Chyba że będę chciał zrobić donkowi na złość - ale to jest moja i tylko moja sprawa a nie twoja lechowski .
              A co do sprawy o której na początku napisałem - w sobotę ma padać - i ciekaw jestem jak to będzie z parasolami kupujących - też mamy płacić ?
              • Gość: babinicz Re: Parasole i mastalerz IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.08.13, 15:49
                No Benek, jesteś przeciw PIS. Już jesteś przeciw PełO, to ciekawe, myślę że Palikot coś u Ciebie ugra. Widzisz, zawsze tak jest jak myśli się nogami nie mając jasno określonych zasad.
                Zapamiętaj zło, zawsze jest złem, wiedząc to, wybór jest prosty.
                • Gość: benek Re: Parasole i mastalerz IP: *.wdm.pl 08.08.13, 18:53
                  ja jestem trzeżwy ( czasami) człowiek - wyciągam wnioski - nie jestem przeciw PO - jestem przeciwko głupocie i nierobom - tak samo wkur..a mnie wiadomość o tym że jakiś baran z PO "funduje" madonnę na narodowym po ME i wmawia że to w ramach "testowania" stadionu narodowego - patrz dzisiejsze wiadomości - jak i wkur...a mnie bezczelność śniadka - posła PIS ,byłego "ojca" resztek solidarności wmawiającego że latanie co 3-4 dni z w-wy do gdańska samolotem na mój( podatnika ) koszt to wręcz wyrzeczenie i krańcowa forma patriotyzmu - w końcu nikt mu nie każe być posłem - jak cierpi na "chorobę lokomocyjną" to może sobie odpuścić .
                  A kolega babinicz zdaje się że troche pojechał w tych wyborach ( zło pozostaje złem ) bo świat nie jest czarno biały - w 90% jest szary . A tzw prostota wyboru to nic innego jak ściema i rozumowanie 0-1 "jak donek i PO do du..y to jarek i PIS cacy " sęk w tym że i jedni i drudzy są ganc do du...y - no i gdzie ten prosty wybór ( nie chce mi sie pisać argumentów na obrone mojej tezy o "dupowatości i jednych i drugich" ) a Palikot ,no cóż ma kasę mózg niezgorszy - no to miesza .....Wracając do tematu przewodniego - co z tymi parasolami w deszczową sobotę ? jak pójdę na rynek to mnie ten troglodyta (kiedyś był cieciem w gimnazjum nr 3) skasuje , pogoni czy łaskawie "potraktuje ulgowo" i każe złożyć ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka