Dodaj do ulubionych

Likwidacja podzielników

IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.14, 17:36
W TSM jakaś chora osoba wymyśliła likwidację podzielników na kaloryferach w kuchni niby ze względów bezpieczeństwa. Zapomnieli tylko dodać, że lokatorzy zapłacą więcej niż by mieli podzielniki.
www.tsm.tarnobrzeg.pl/download/aneks_ec.pdf
Obserwuj wątek
    • Gość: gośc Re: Likwidacja podzielników IP: 74.63.112.* 06.02.14, 17:41
      O to chodzi w tym chorym państwie byś był zdezorientowany gdzie robi się przekręt. Masz być ubogim człowiekiem by nie rzec dziadem. Niedługo nie będzie cię stać na ogrzewanie, mycie w ciepłej wodzie a ty i tak pójdziesz wybierzesz w wyborach swojego KATA.
    • Gość: tsm Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.02.14, 18:23
      Przeczytałem aneksy i nie znalazłem informacji o likwidacji podzielników w kuchniach. Gdzie to widzisz?
      • Gość: Marek Re: Likwidacja podzielników IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.14, 18:31
        Znalazłem pismo w skrzynce na listy - Informacja techniczna. Przed chwila przyczłapał gość ze spółdzielni do ściagnięcia podzielnika.
        • Gość: gbur0 Re: Likwidacja podzielników IP: 80.51.96.* 06.02.14, 18:36
          Z technicznego punktu widzenia bardzo dobra decyzja. Wieśmaki będą rozkręcać w kuchni na full żeby ogrzać całe mieszkanie więc też trzeba będzie wietrzyć. I może ciągi się odwrócą.
        • Gość: a. Re: Likwidacja podzielników IP: 80.51.96.* 06.02.14, 18:47
          i bardzo dobrze! Podzielniki powinny być zlikwidowane całkowicie,nie tylko w kuchni. Nareszcie wszyscy by zaczęli grzać w mieszkaniach a nie żerować na sąsiadach którzy wiedzą do czego służy kaloryfer. Rozliczanie powierzchniowe to solidarne płacenie za grzanie.Niech nikt nie pierniczy,że opłaty będą wielkie.Ja mam rozliczanie powierzchniowe,rodzice mają podzielniki.Ja wychodzę na 0,a oni z racji wieku grzeją bo nie będą siedzieć jak prymitywy w kożuchach, mają niedopłaty choć temperatura w mieszkaniu to przeważnie 21 stopni,czyli w sam raz.Podzielniki to była najgłupsza rzecz pod słońcem, bloki ocieplane styropianem, a nieogrzewane wewnątrz grzybieją i niedługo rozpadną się.
          • Gość: zgadzam sie Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.02.14, 20:27
            Dobre prawisz. Mam mieszkanie narożne. Jedynymi osobami które mogą mnie dogrzewać są sąsiedzi z dołu. Porażka człowiek i tak stara się mniej grzać (wyłączone ogrzewanie w kuchni, w jednym pokoju włączane tylko gdy w odwiedziny przyjadą wnuczki) i zawsze jest niedopłata 800 zł! Najlepsze jaja są w łazience. Kaloryfer jest wyłączony a i tak kurka wodna nabija!!!!
            Jakby wszyscy grzali jak powinni to by pewnie wszyscy na zero wyszli.
            • Gość: Marek Re: Likwidacja podzielników IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.14, 20:44
              Też mam mieszkanie narożne, i jakoś co roku mam nadpłatę około 200 zł. Temperatura w mieszkaniu 21-22 stopnie. Nie mam ochoty płacić za są sąsiada któremu nie chce się przykręcić termostatu tylko reguluje temperaturę przez otwarcie okna. Pseudo troska geniuszy z TSM nie jest kierowana troską lokatorów, tylko własnymi interesami. Za chwilę zaczną demontować piecyki łazienkowe i okaże się, że termostaty do kuchni powrócą – nie ma piecyków czyli nie ma „zagrożenia”. Tylko znając życie i troskliwość spółdzielni zadbają o nasze portfele i za ich montaż trzeba będzie zapłacić.
              Sam o siebie potrafię zadbać i nie potrzebna mi jest „opieka fachowców” ze spółdzielni. Czujnik tlenku węgla kosztuje około 50 zł, jeżeli są tak troskliwi to już dawno powinny być zamontowane w każdym mieszkaniu.
            • Gość: gość Re: Likwidacja podzielników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.14, 09:35
              To teraz możesz zakręcić zawory w pokojach nawet jak przyjdą wnuki. Kaloryferem w kuchni ogrzejesz mieszkanie i wyjdziesz na zero, albo będziesz miał zwrot kasy, a ci którzy mieli zwroty ich nie dostana, albo będą musieli dopłacić. Będą płacić za siebie i częściowo za Ciebie taka to będzie sprawiedliwość. Życie na koszt innego.
              Rozumowanie typu: "jak Kali ukraść krowę - to dobrze, jak Kalemu ukraść krowę to źle"
              Jak problem z kaloryferem w łazience, to dlaczego go nie rozwiążesz?
          • Gość: KM Re: Likwidacja podzielników IP: *.free.aero2.net.pl 06.02.14, 21:30
            Nie przesadzaj z tym grzybem i rozpadaniem bloków. Gratuluje "fachowego" podejścia do tematu.
      • Gość: Marek Re: Likwidacja podzielników IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.14, 19:01
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0071fc3482ae0fb1.html
        • Gość: gosia Re: Likwidacja podzielników IP: *.smsiarkowiec.pl 06.02.14, 20:51
          Aco panowie na to ze ja w domu mam 25 stopni kaloryfery wylaczone w każdym pomieszczeniu normalnie nie da sie wysiedzieć wietrzyć tez nie mogę bo maluszki w domu i pytam za co ja place za babcie ktora ma mieszkanie 70 m i wiecznie jej zimno wspomne ze moje ma 35 nam to wystarcza, ale wkurza mnie ze nie place za się nie tylko za innych ...
    • Gość: brrrr Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.02.14, 21:52
      Marek - tą chorą osobą to co najwyżej ty jesteś. Nie znasz nawet przyczyn dla których ktoś podjął takie decyzje a obrażasz "kogoś". Specjalnie napisałem "kogoś" - bo nie wiesz kto, nie wiesz po co a zakładasz jakiś chory wątek. Może najpierw rusz 4 litery i idź do spółdzielni i zapytaj się dlaczego taka decyzja została podjęta. A wszystkim którzy tu plują na forum nie znając przyczyn powiem tylko jedno - chodzi o taką błahą rzecz jak ludzkie życie. Nie życzę wam żebyście znaleźli się w takiej sytuacji - ale może czasem warto by było. Jad by zaraz spłynął szybciutko z was.
      • Gość: heniek Re: Likwidacja podzielników IP: *.free.aero2.net.pl 06.02.14, 23:05
        a co powiecie o mojej sytuacji???o co tu chodzi?
        male mieszkanie parterowe,okna nowe,mieszkanie nad piwnicą...
        termostat w kuchni jest zawsze na 0 ,w pokojach na 60%...(nie ma tak ze codzien se zmieniam z 0 na 5,z 5 na 0,jelsi juz to sporadycznie z 3 na 4 ),.kaloryfery nie sa zakryte ani zasloną ani meblem,nigdy nie wietrzę...i zawsze mam doplacic kilaset zł!!!!!!!!!!!za co?
        za sasiada,za piwnice,za klatkę???
        • Gość: inżynier Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.02.14, 06:18
          Zużyłeś ciepło? To płać!
          • Gość: mieszkaniec Re: Likwidacja podzielników IP: 83.175.169.* 07.02.14, 07:36
            Kretyn. Piwnica jest nieogrzewana - przynajmniej u nas - za grzanie na klatce płacimy po równo wszyscy a sąsiad ma własne podzielniki.
          • Gość: heniek Re: Likwidacja podzielników IP: *.free.aero2.net.pl 07.02.14, 14:17
            nie zuzylem!!!zimno wpada z piwnicy,z klatki i pewnie z zagrzybialego sasiada.,moze przez szyby,bo na uszczelkach czesto jest woda.
            w moim mieszkaniu jest zimno!
            a jak grzalismy na 100% to bylo ponad tysiąc zl doplaty.
    • Gość: lol Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.02.14, 07:42
      A to nie jest tak że spółdzielnia zamawia od elektrociepłowni określoną ilość powiedzmy jednostek ciepła (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Po zakończeniu okresu cieplnego wychodzi że ilość pobranego spisanego z liczników nie pokrywa się z rzeczywistą ilością zamówionej energii i przez to koszty zostają rozdzielone na tych co grzali w domu? A że ktoś grzał TAK JAK KAŻDY POWINIEN to musi otrzymać świstek z niedopłatą?
    • Gość: jaś Re: Likwidacja podzielników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.14, 08:01
      Przy okazji przypadków zaczadzenia zawsze przyczyną jest odwrócony ciąg w kanale wentylacyjnym, spowodowany przemarznięciem komina. A dzieje się to od czasu, jak wprowadzono podzielniki, za których rozliczanie niemiecka firma z Rzeszowa też sporo każe sobie płacić. Jedni grzeją inni w kufajkach posiarkowych siedzą i oglądają tvn. Bloki na Przywiślu stoją 50 lat i dawniej nie było żadnych zaczadzeń, chociaż stare piecyki nie miały zabezpieczeń. I dlatego podzielniki won.
      • Gość: IQ Re: Likwidacja podzielników IP: *.szybszyinternet.pl 07.02.14, 09:43
        Zamiast likwidować podzielniki proponuję zlikwidować TSM.
        • Gość: ela wspólnoty gorsze od tsm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.14, 10:21
          Coś musi być. Jak zlikwiduje TSM czy inny Siarkowiec to co w to miejsce powstanie? Wspólnota czy federacja swobodnych mieszkań? Gość z parteru nie zgodzi się płacić za naprawę dachu, bo nie jego.
          • Gość: byl;h;jlu Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.szybszyinternet.pl 07.02.14, 14:26
            elu twoja emerytura w TSM jest zagrozona.Podpisałas pismo do Trybunału?
          • Gość: sdfsdf Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.14, 15:26
            Odezwała się pracownica spółdzielni. Co ty kobieto wiesz o wspólnotach?
            • Gość: brrrr Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.02.14, 17:02
              Widzę że za to ty @sdfsdf posiadasz przeogromną wiedzę na ten temat. Więc może strzelisz nam wykładzik nt. różnic pomiędzy wspólnotą a spółdzielnią. Może plusy i minusy proszę nam tu przedstawić skoro taka fachura jesteś. Chyba, że potrafisz tylko jak papuga powtarzać po kimś. Ktoś powiedział, że wspólnoty dobre - to ja też powtórzę. Bo co bo mniej się płaci. Ale to tylko 1 różnica a co z pozostałymi. Co kiedy blok ma 60 mieszkańców i 5-ciu nie płaci czynszu ??? Co będzie jak trzeba ocieplić blok - a może poczekajmy aż spółdzielnia jedna czy druga ociepli a potem przekształćmy się w spółdzielnię. A co jak będzie trzeba płacić za remont wspomnianego dachu a wszyscy którzy mieszkają poniżej najwyższego piętra powiedzą - my nie płacimy bo nam nie kapie .... A co jak ktoś spowoduje awarię ... A tu już grupa czeka i mówi - to nie ja - to nie będę płacił. Myślisz, że będziesz miał taki zgodny kolektyw przy 60 mieszkaniach. Powodzenia ...
              • Gość: pytanie Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.szybszyinternet.pl 08.02.14, 08:57
                A brrr dalej swoje,po Stalinie też płakałeś?
                • Gość: gość Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: 83.175.169.* 08.02.14, 09:04
                  Na przykładzie montowania domofonu wiem, że wspólnota to tragedia. 6 chce 4 nie chce i domofonu nie ma.
                  • Gość: garu Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.14, 18:17
                    Jesli 6-ciu chce to jest większość i problemu ani dyskusji nie ma bo sie to robi zgodnie z Uchwałą Wspólnoty. Może wiecie , a może nie to każda wspólnota ma zarząd wybierany na co rocznych zebraniach - Oni decydują zgodnie z uchwałami co ma byc zrobione , jakie koszty, prace remontowe , opłaty za mieszkanie tzw. czynsz , dostęp do środków finansowych - każda ma swoje konto i kasa nie wypływa w kosmos jak zarząd nie podpisze rachunku , przelewu itp - jest tez zarządca budynku , który reprezentuje wspólnotę ,organizuje przetargi na remonty , rozlicza wpłaty itd. No i nie ma armii urzędników do utrzymania....
                    • Gość: spóldzielca Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.02.14, 20:16
                      Jak tak dobrze to dlaczego nie remontujecie przy blokach infrakstruktury osiedlowej. i jeszcze jedni kliknij sobie i poszukaj jakie czynsze są w spóldzielniach, komunalnych i wspólnotach. Porównaj sobie.
                      • Gość: garu Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 08:13
                        odp - za 47m2 z remontami , zaliczką na 3 m wody, smieci, energia - razem 297 zł - czynsz ustanawia wspolnota na zebraniu - tak nawiasem moi rodzice mieszkają we wspolnocie od 1997 roku i powiem ,ze jesli ich zycie zgasnie to ani chwili nie bede czekał tylko przejde na to mieszkanie....
                        • Gość: spóldzielca Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.02.14, 11:07
                          Ty garu robisz ze mnie durnia albo sam nim jesteś. Powiedz mi jaka energia wchodzi w opłaty czynszowe. powiedz mi co jeszcze masz opłacone w tej kwocie? Tylko fakty a nie z powietrza.
                          • Gość: garu Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 12:39
                            Energia elektr - oświetlenie klatki i piwnicy , w tym tzw czynszu jest tez C.O - razem starsi płaca w sumie 297 zł - pojąłeś czy taki zaskoczony jestes ?
                            • Gość: spóldzielca Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.02.14, 12:58
                              a może bys podał czy w tym jest abonament TV i abonament internetu, woda z kanalizacją centralne ogrzewanie, ubezpieczenie opłata za domofon (konserwacja) i jaką ma nieruchomość gruntową wspolnota ( podatek gruntowy). jak to wszystko ogarniesz to wtedy napisz o konkretach a nie o ogólnikach.
                          • Gość: garu Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 12:53
                            a tak nawiasem to durnia masz u siebie w lustrze jak przed nim staniesz :P niedowiarek - zatkało ,ze tylko takie koszty opłat na m-c ? jeszcze spore zwroty za C.O ludzie mają - strat wody prawie wcale nie ma bo wodomierze z odczytem radiowym kupione z wyzszej pólki , a nie jakies wskazniki chinskie ....
                            • Gość: spóldzielca Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.02.14, 13:29
                              A nawiasem mówiąc jesteś ignorantem, w d-pie byłeś , g-wno widziałeś i piszesz ogólniki i bzdety dla tych co chcą uwierzyć. Jak podasz dokładnie wszystkie opłaty i odpowiesz na pytania odnośnie gruntu i jeszcze funduszu remontowego i spłaty pożyczki (jesli taka była) na termomodernizacje, to odwołam to co napisałem .Amen.
                • Gość: brrrr Re: wspólnoty gorsze od tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.02.14, 10:34
                  A co ma piernik do wiatraka kolego @pytanie (chyba na śniadanie) ???
                  Jeśli się nie zgadzasz z opinią moją bądź innego forumowicza - okej - ale przytocz jakieś argumenty a nie rzucaj jakimiś sloganami. Tyle to każdy potrafi. Płaczę na pewno widząc takie wpisy - nie mam nic do powiedzenia - to sloganik jak znalazł. I już mogę być z siebie dumny i mogłem sobie płakać dalej jak mi źle i nie dobrze. Tak Ci źle ze spółdzielnią - ależ nikt Cię nie trzyma droga wolna. Ale pozwól również innym mieć swoje zdanie i pozwolić im na to by sami mogli wybrać to co sami uważają za lepsze. Natomiast jak najbardziej wskazane są argumenty za tym bądź za innym rozwiązaniem. Ja tam na pozostanie w spółdzielni nikogo nie namawiam - próbuję pokazać tylko, że nie wszystko jest takie różowe. A każdy ma swój rozum i niech sam decyduje.
    • Gość: gawiedz Re: Likwidacja podzielników IP: *.szybszyinternet.pl 08.02.14, 10:36
      Groteskowa jest argumentacja,że zimne powietrze z mieszkan mrozi kominy.
      • Gość: kominiarz Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.02.14, 11:09
        Ty z szybkiego najpierw poczytaj a później zajmij stanowisko i nie pisz głupot, To równiez dotyczy wszystkich znawców tego forum, oraz znawców blokowych:epuls.pl/mi,wentylacja-grawitacyjna
        • Gość: gosc z szybkiego Re: Likwidacja podzielników IP: *.free.aero2.net.pl 09.02.14, 04:00
          Kominiarzu ,w łazienkach są rury ,kazdy czy chce czy nie ma tam ok 25 stopni.-bo chodzi o piecyki? Ciekawe ,że 30 lat było dobrze,po remontach kominów coś szwankuje.?
          • Gość: kominiarz Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.02.14, 11:19
            A ty szybki zapewnw miałeś piecyk ze świeczką która paląc się stałym płomieniem (i nie tylko ty ale prawie wszyscy) podgrzewała komin. Po zmianach piecyków z zapłonem iskrowym, komin jest zimny i powietrze stykające się w kominie osiada w postaci szronu na wewnętrznych ściankach. To jest nie tylko jedna przyczyna wstecznego ciągu.gdybyś uważnienie przeczytał artykuł , który wkleiłem oraz inne lektury ktore są w internecie,nie zadawałbyś takich pytań. Pozatym grawitacja,to nie jest wielka filozofia, to jest tylko prawo fizyki.
          • Gość: ??? Re: Likwidacja podzielników IP: 80.51.96.* 09.02.14, 12:06
            25 stopni w łazience????Nigdy w życiu tyle nie mieliśmy 19 tak ale nie więcej!
    • Gość: . Re: Likwidacja podzielników IP: *.free.aero2.net.pl 09.02.14, 06:42
      Zapomniałem dodac,że TSM rozpętała histerię na temat wentylacji i trucia gazem gdy miała chrapkę na resztkę pozostałych po dziubinskim akcji PEC,teraz coś ucichło.
      • Gość: blekota Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.02.14, 12:50
        free.aero2.net.pl głupoty piszesz. Nic nie ucichlo - spraw w toku. A ze klody rzucane pod nogi to i troche trwa. Przeciez jeden z drugim skrzypia ze nie pozwola bo im lazienke zniszcza. Lepiej niech kolejna osoba sie zatruje - no pewnie. Taki mamy narod. Jedni skrzypia na forum piszac jakies bzdury a nastepni skrzypia w realu. Polak potrafi ... narzekać ... i obrzucac blotem kogo popadnie. TAK to potrafimy.
    • Gość: @Marek Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.02.14, 11:50
      W przyszłości pisz prawdę a nie jakieś durne linki do aneksów zamiast podać od razu zdjęcie właściwego dokumentu.
      • Gość: Marek Re: Likwidacja podzielników IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.14, 12:55
        Napisałem prawdę. Patrz Rozdział III pkt 4.2. wspomnianego dokumentu ".....powiększone o 30%" Napisałem prawdę czytaj uważnie. Dla Ciebie jest to durny link dla mnie i czytających uważnie informacja, że zapłacimy więcej niż płaciliśmy.
        • Gość: Janek Re: Likwidacja podzielników IP: *.91d.tarnobrzeg.pilicka.pl 11.02.14, 10:09
          Marku, chyba jesteś w błędzie twierdząc, iż likwidacja podzielników w kuchniach sprawi, że lokatorzy zapłacą więcej. Gdyby tak było, już dawno ktoś podniósłby larum domagając się zainstalowania podzielników w łazienkach. Jakoś nie podnosi larum tylko w wielu mieszkaniach wszystkie pokrętła zakręcona na 0 a przez otwarte drzwi łazienka ogrzewa całe mieszkania, bo w łazience nie ma podzielników. Teraz nie będzie też w kuchniach więc łatwiej będzie ogrzać po kosztach mieszkania
          • Gość: Franek Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.02.14, 11:25
            A najlepiej będzie gdy spóldzielnia zlikwiduje wszystkie podzielniki, wtedy wszyscy bądą płacić od metra kwadratowego mieszkania i nikt nie będzie siedział w zimowej odzieży w mieszkaniu lub zakręcał zaworów gdy nikt nie przebywa w nim .
            • Gość: TSM Re: Likwidacja podzielników IP: 83.175.169.* 11.02.14, 11:38
              Do czasu wprowadzenia podzielników ciepła płaciło się również za ogrzewanie balkonów i loggi z tym, że na balkonie nie było i w dalszym ciągu nie ma grzejników. Powrót do liczenia ogrzewania od metrów kwadratowych to powrót do socjalizmu.
              • Gość: józio Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.02.14, 12:13
                Jak zwykle wypowiadają się ignoranci nie mający żadnej wiedzy, robiąc wątek polityczny . Spróbój ruszyć swoją dupę i porozmawiać z tymi którzy nie maja podzielników np; blok na ul. wyspiańskiego 23 a dopiero zajmij stanowisko, tylko nie apolityczne.
                • Gość: Metry Re: Likwidacja podzielników IP: 83.175.169.* 11.02.14, 12:28
                  To ja proponuję liczyć ogrzewanie od metrów sześciennych mieszkania. W końcu ogrzewa się przestrzeń a przestrzeń wyraża się w metrach sześciennych.
                  • Gość: kwadrat Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.02.14, 14:34
                    Na jedno wyjdzie ponieważ wszystkie są o jenakowej wysokości
          • Gość: Daniel Re: Likwidacja podzielników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.14, 14:09
            Zwróć uwagę, że w części mieszkań nie na kaloryferów w łazienkach. Np. u mnie są dwie rury. Na nich nie da się zamontować podzielnika.
    • Gość: gość Re: Likwidacja podzielników IP: *.free.aero2.net.pl 09.02.14, 19:07
      Po lekturze części wpisów można dojść do wniosku, że najlepszym członkiem spółdzielni jest ten, kto nie wnika w sprawy go dotyczące, nie zadaje pytań, nie drąży kontrowersyjnych tematów, wszystkie decyzje przyjmuje za dobrą monetę i płaci czynsz w terminie.
      Spółdzielnia ma swoją telewizję. Z tego, co się orientuje o zdejmowaniu podzielników i co się z tym wiąże zmianie zasad rozliczania ciepła nic w niej do tej pory w niej mówili (jeśli była audycja to proszę o podanie kiedy – z miłą chęcią oglądnę).
      Jeżeli padła by jakaś propozycja podniesienia cen np. wody ze strony Prezydenta Mastalerza to na pewno była by na ten temat audycja i wyliczanie, jakie to koszty poniesiemy.
      Można wysnuć wniosek, że decydenci myśleli, że ta sprawa przejdzie bez echa.
    • Gość: anonim Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.02.14, 15:25
      Witam ,chcę zapytać czy obowiązkowe jest wyrazenie zgody na te podzielniki , czy mozna odmówić z całkowitą rezygnacją.
      • Gość: uff Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.02.14, 17:02
        anonim nie ma koniecznosci posiadania podzielnikow. Mozna w kazdej chwili zrezygnowac. Nikt nikogo nie zmusza do posiadania podzielnikow. Pomimo tego jak widac nie przeszkadza to robic wielkiego halo na forum. Nie chcesz nie zakladaj. Ale jak to polak jeden z drugim musi zrzedzic i obrzucac blotem.
        • Gość: puf Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.02.14, 19:36
          Podzielniki są moją własnością zostały założone za pieniądze lokatorów nikt się wtedy o to nie pytał. W związku z powyższym należy mi się zwrot kosztów montażu i demontażu!
          • Gość: prawo Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.02.14, 01:12
            Masz załatwiony zwrot taki jak w ruskim banku, nie przepadnie i nie odbierzesz . A co do rezygnacji, to trzeba żeby ponad 50 % lokatorów bloku wyrazilo zgodę. Pozatym 2016 roku wchodzi dyrektywa UE o obowiązku opomiarowania CO i w tej materii przygotowywana jest ustawa w Sejmie.
            • Gość: gosc Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.02.14, 06:35
              Ja pie...ę. Znowu UNIA ???!!!
            • Gość: Daniel Re: Likwidacja podzielników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.14, 12:50
              Po wejściu w życie Dyrektywy za powtórne instalowanie podzielników zapłacą mieszkańcy, czy osoby które podjęły decyzje o ich likwidacji?
              • Gość: czad Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.02.14, 14:42
                Jak do tej pory nikt z administracji nie podejmował takiej decyzji o całkowitym demontarzu podzielników a jedynie jest decyzja o demontarzu w kuchniach. decyzja została podjęta po głębokiej analizie i po informacjach z innych administacji Spółdzielczych, oraz przypadku śmierci i zatruć tlenkiem węgla. Jedynie taką decyzje podejmowali mieszkańcy poszczególnych bloków.
                • Gość: Daniel Re: Likwidacja podzielników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.14, 15:12
                  Po wejściu w życie Dyrektywy za powtórne instalowanie podzielników w kuchni zapłacą mieszkańcy, czy osoby które podjęły decyzje o ich likwidacji.
              • Gość: czad Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.02.14, 15:58
                A ja ci się pytam kto jest płatnikiem? Dziwię ci że żyjesz i zadajesz co najmniej nie poważne pytania. Czy sądzisz ze spóldzielni pieniądze spadają z nieba? sa to nasze pieniądze i jaka to róznica czy zapłacisz bezpośrednio, czy spóldzielnia zapłaci pośrednio. Więc powiedz mi co jest tańsze?
                • Gość: sanna Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.02.14, 18:35
                  Mam pytanie , a czy mogę zdemontować kaloryfer na w kuchni mieszkanie na 4 pietrze , nowe oka ale często je rozszczelniam a zimne powietrze gdy wieje i tak wpada przez kratkę wentylacyjna. proszę o odpowiedź - mieszkanie wLasnosciowe/
                  • Gość: czad Re: Likwidacja podzielników IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.02.14, 23:02