Dodaj do ulubionych

O Zolnierzach Wykletych

01.03.14, 17:02
zwykli Polacy pamietaja.Szkoda ze rzadowe mendia zapomnialy ze dzisiaj mamy Dzien Zolnierzy Wykletych.
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/p526x296/1782182_601204266631911_516222289_n.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: wolf Re: O Zolnierzach Wykletych IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.03.14, 17:37
      Czy wy wszyscy Rydzykowi bracia i pisowce bedziecie żyli przeszłością? Żyjmy tera tu i teraz powtarzam a nie jak u Rydzyka trupami -1902, 1934, 1924 ileż można żyć przeszłością. Ja sie pytam gdzie program gdzie propozycje zmian a nie walka o smoleńsk. Jarek będzie czyli rozumiem że w rok się będzie lał miód i boczek ahahahahahah Przecież to jest niedorozwój który tylko myslami jest z trupami? Ludzie czy wy aż tak jesteście chorzy że tego sory to popieracie, gość który nie ma karty do bankomatu, nie ma żony, nie wie jak kupić chleb w sklepie. Czyli ludzie ułomni :)
    • Gość: NIE ocipianiu Re: O Zolnierzach Wykletych IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.14, 18:16
      nie farmazoń eskimosie, zwykli ludzie mają to w dupie, to tylko ty podgrzewasz atmosferę, żeby goje w Izraelu 2 brali się za łby, a sperdalaj w pizdu eskimosie
      • rzeszowski15 Re: O Zolnierzach Wykletych 01.03.14, 18:22
        Dekutowski i Inka sie w grobach przewracaja,czytajac wasze wypociny..
        dorzeczy.pl/triumf-ponuractwa/
        • Gość: znajoma Re: O Zolnierzach Wykletych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.14, 18:34
          Dobry wieczór, dziękuję za wstawienie tego artykułu i pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: Uhu Re: O Zolnierzach Wykletych IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.14, 18:29
        Ciemny Qootasie , może to ty jesteś potomkiem górali ze wzgórz golan, chociaż wydaje się ze u twojej babci w ... parkowała armia czerwona.
        • Gość: Uhu Re: O Zolnierzach Wykletych IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.14, 18:31
          To było do tego czegoś:(Gość: NIE ocipianiu 01.03.14, 18:16)
          • Gość: dupu uhu kurołap Re: O Zolnierzach Wykletych IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.14, 19:11
            jesteś z kregu kurołapów i bohatersko nadstawiałeś klatę rżnąc nieuzbrojonych polskich włościań? i takie cuś się tutaj prezentuje...koniec świata
    • ja-tarzan Re: O Zolnierzach Wykletych 01.03.14, 19:59
      >Szkoda ze rzadowe mendia zapomnialy ze dzisiaj mamy Dzi
      > en Zolnierzy Wykletych.

Nie pisz jak Lechowski ... ;)

On wychodził z założenia, że skoro o czymś się nie dowiedział, to nie istnieje, a przecież nie będzie wszystkiego czytał. A opluć można ot tak w razie czego ...

W Wiadomościach mówili, na TVP Historia prawie cały dzień ten temat króluje:

13:30 „Spór o historię”. Goście programu: dr Tomasz Łabuszewski, Kazimierz Krajewski i dr Andrzej Zawistowski (wszyscy z Instytut Pamięci Narodowej) starają się znaleźć odpowiedź na pytanie o sens działania zbrojnego podziemia w Polsce po decyzjach, które zapadły w Jałcie. Przypominają sylwetki i losy najważniejszych postaci ówczesnych ugrupowań niepodległościowych.

14:20 „Sny stracone – sny odzyskane” reż. Arkadiusz Gołębiewski”. Film dokumentalny opowiadający o losach polskich rodzin, odnoszący się do represji stosowanych wobec ludności cywilnej, w odwecie za pomoc partyzantce niepodległościowej okazywaną po 1944 roku.

18:00 „Żołnierze wyklęci” reż. Wincenty Ronisz. Film opowiadający o losach tysięcy uczestników zbrojnego podziemia niepodległościowego, podejmujących partyzancką walkę, działania propagandowe i wywiadowcze oraz rehabilitacji ich pamięci po ponad 50 latach.

19:45 „A potem nazwali go bandytą” reż. Grzegorz Królikiewicz. Filmowa opowieść o Józefie Kurasiu, PS. „Ogień”, który w ciągu zaledwie czterech lat (1943-47) stał się najpierw najjaśniejszą, a potem najbardziej posępną legendą Tatr. Od nienawiści do hitlerowców, którzy zamordowali jego rodzinę, poprzez członkostwo w AK, "romans" z ludowcami i „karierę” w UB doszedł do postawy skrajnie opozycyjnej wobec władzy komunistycznej i do końca walczył ze swym oddziałem przeciwko władzy ludowej. Był ofiarą, oprawcą, swoistym fenomenem.

21:30 „Klamra” – reż. Piotr Mielech, Jędrzej Lipski. Fabularyzowany film dokumentalny opowiadający o losach pułkownika Adama Lazarowicza, nauczyciela, oficera AK, wiceprezesa IV Zarządu organizacji Wolność i Niezawisłość. Jego walka o wolną Polskę, zakończyła się tragiczną śmiercią w więzieniu mokotowskim 1 marca 1951.

• rzeszowski15 Re: O Zolnierzach Wykletych 01.03.14, 20:22
        No tak!:Laskawie mowia o opluwanych kiedys bohaterach na TVP Historia..
        histmag.org/TVP-Historia-zostanie-zlikwidowana-5090
        • Gość: babinicz Re: O Zolnierzach Wykletych IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.03.14, 21:40
          A mnie się wydawało że ludzie błądzili z nieświadomości. Komuna robiła wszystko by Naród żył w ciemnocie. Dzisiaj mamy czas odkłamywania historii ale z przykrością stwierdzam że głupoli i sprzedawczyków dalej nie brakuje.
          • Gość: Pawka Morozow Re: O Zolnierzach Wykletych IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.14, 22:03
            w II Rzeczypospolitej zdrajców wieszano, teraz robicie z nich bohaterów i stawiacie im pomniki, z tego powodu świat się z nas śmieje "głupolu patriotyczno-narodowy"
        • ja-tarzan Re: O Zolnierzach Wykletych 02.03.14, 19:54
          > No tak!:Laskawie mowia o opluwanych kiedys bohaterach na TVP Historia..
          > rel="nofollow">histmag.org/TVP-Historia-zostanie-zlikwidowana-5090

Ty chyba naprawdę z Lechowskim masz wiele wspólnego.
          Ja o jednym, Ty o drugim... byle się nie przyznać ;)

Te zapędy Zarządu TVP są oczywiście wg mnie złe, ale to nie zmienia faktu, że wczorajszy dzień miał odpowiedni akcent ... "laskawie"... wbrew temu co twierdziłeś.
          • ja-tarzan Re: O Zolnierzach Wykletych 02.03.14, 19:58
            > > No tak!:Laskawie mowia o opluwanych kiedys bohaterach na TVP Historia..
            > > rel="nofollow">histmag.org/TVP-Historia-zostanie-zlikwidowana-5090

Z ciekawości otworzyłem link ... to z 2011 roku, wiesz coś może o ewentualnych zamiarach likwidacji obecnie? Strasznie żywy to dla mnie temat.

• wislocki12 O żołnierzach przeklętych 02.03.14, 01:01
      "W ostatnim rozkazie Dowódca AK zwracając się do wszystkich żołnierzy pisał: "Żołnierze Armii Krajowej! Daję Wam ostatni rozkaz. Dalszą swą pracę i działalność prowadźcie w duchu odzyskania pełnej niepodległości Państwa i ochrony ludności polskiej przed zagładą. Starajcie się być przewodnikami Narodu i realizatorami niepodległego Państwa Polskiego. W tym działaniu każdy z Was musi być dla siebie dowódcą. W przekonaniu, że rozkaz ten spełnicie, że zostaniecie na zawsze wierni tylko Polsce oraz by wam ułatwić dalszą pracę - z upoważnienia Pana Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej zwalniam Was z przysięgi i rozwiązuję szeregi AK.W imieniu służby dziękuję Wam za dotychczasową ofiarną pracę. Wierzę głęboko, że zwycięży nasza Święta Sprawa, że spotkamy się w prawdziwie wolnej i demokratycznej Polsce. Niech żyje Wolna, Niepodległa, Szczęśliwa Polska!".

To było w styczniu 1945 r. Bez komentarza!
      • rzeszowski15 Re: O żołnierzach przeklętych 02.03.14, 02:16
        I do konca wypelniali ostatni rozkaz,walczac jak umieli o niepodlegla Polske z kolejnym okupantem.
    • Gość: Alex Szkoda mi żołnierzy wykletych. IP: *.flash-net.pl 02.03.14, 18:35
      służyli dobrej sprawie ale złej władzy.
      • Gość: fi Re: Szkoda mi żołnierzy wykletych. IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.14, 19:22
        Gość portalu: Alex napisał(a):

> służyli dobrej sprawie ale złej władzy.

tak, tak ... tylko twoja wladza jest dobra..

www.youtube.com/watch?v=EmvC5gUASCQ
        • Gość: znajoma Re: Szkoda mi żołnierzy wykletych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.14, 20:13
          www.hej.mielec.pl/miasto2/aktualnosci/art4040,tablica-w-holdzie-zolnierzom-wykletym-to-drogowskaz-dla-mlodych-pokolen-foto.html
          Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru:-)
          • rzeszowski15 Re: Szkoda mi żołnierzy wykletych. 02.03.14, 23:17
            Jeszcze Polska nie zginela...skoro mlodzi pamietaja!.Po latach opluskwiania,po latach straszenia patriotyzmem,polska mlodziez pokazuje swoja piekna twarz.Pokazuje ze patriotyzm jest cool.
        • Gość: Alex władza żołnierzy wykletych uciekła gdzie pieprz IP: *.flash-net.pl 04.03.14, 20:05
          rośnie zostawiając swoich żołnierzy na pastwę losu.

Kapitan powinien z tonącego okrętu schodzić jako ostatni,
          jeżeli ucieka jako pierwszy, przed załogą, jest dla mnie szmatą.
    • wislocki12 Poszli w bohatery 03.03.14, 00:24
      Nie rozumiem tylko, skąd wzięli się owi żołnierze wyklęci skoro w styczniu 1945 r. Armia Krajowa została rozwiązana! No tak, chłopaki narozrabiali i nie było wyjścia - trzeba było pójść w bohatery! Tylko co nas to obchodzi? ;-((
      • rzeszowski15 Re: Poszli w bohatery 03.03.14, 02:02
        Moze poczytaj co stalo sie z tymi zolnierzami AK ktorzy sie ujawnili i zlozyli bron.A potem zrozumiesz,skad ponad 7 tys z woj.lubelskiego i rzeszowskiego znalazlo sie w oboazach pracy na terenie Zwiazku Sowieckiego i dlaczego dla tysiecy z nich,walka do konca,byla jedynym honorowym rozwiazaniem.
        • Gość: Sartre Re: Poszli w bohatery IP: *.opera-mini.net 03.03.14, 20:36
          Cóż, w życiu zawsze się płaci! Nie tylko na wojnie...
          Człowiek jest skazany na wolność i wybór! I wybiera! Czasem wygrywa, częściej przegrywa...
      • Gość: znajoma Re: Poszli w bohatery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.14, 07:34
        pl.wikipedia.org/wiki/August_Emil_Fieldorf
        www.youtube.com/watch?v=_jSzvvpFnOc
        Polecam obejrzeć ten film, niedawno leciał w telewizji, pozdrawiam i życzę miłego dnia.
        • Gość: fiś Re: Poszli w bohatery IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.14, 09:25
          Gość: babinicz 01.03.14, 21:40 Odpowiedz
          A mnie się wydawało że ludzie błądzili z nieświadomości. KOMUNA ROBIŁA WSZYSTKO BY NARÓD ŻYŁ W CIEMNOCIE. DZISIAJ MAMY CZAS ODKŁAMYWANIA HISTORII ale z przykrością stwierdzam że głupoli i sprzedawczyków dalej nie brakuje."

To chyba niezupełnie tak. (chodzi o te podkreślone) Nie - na pewno nie tak!
          Pisałem już kiedyś o Porębie Bogdanie. Za komuny na ten przykład nakręcił "HUbala". Sp[róbuj teraz...
          Teraz , "za wolnej Polski" co najwyżej nakręcą ci "Bożą podszewkę", "Psy" czy "Pokłosie"...
          Za komuny zmuszali do przerabiania "Nieboskiej komedii" Krasińkiego...

(na marginesie - czy wiecie dlaczego za tą książczynę okrzykniętą tego "zdrajcę" (ojciec był lojalny wobec cara - a on nawet nie udawał jak mickiewicz , że chce walczyć z Moskalami)

trzecim wieszczem!!!???Czy ktoś z Was wie o czym traktuje "Nieboska komedia" ? Że jest dalej aktualna świadczy chociażby ta afera z Klatą w teatrze Starym...)

Teraz, w wolnej Polsce obowiązuje "Atlantyk", czy < Sanatorium pod klepsydrą"...(No, może jeszcze i Borowski.

A co do "odkłamywania" historii... Obserwuj uważnie co się na Ukrainie dzieje.
          czytaj w internecie, oglądaj przekaziory...
          Zauważysz bez trudu że to jest nasze powstanie listopadowe czy styczniowe.
          Identyczne mechanizmy...I tak samo się skończy
          I zauważ.... że po 200 latach, oficjalnie nadal tego ci nie powiedzą , co jak byk teraz widać na Ukrainie... Mamy się modlić i popierać ... I czcić... "bo zauważyły tłuste szuje że gdziesik tam siknęła nafta"
          Nie mów o 'odkłamywaniu", bo obłuda jest wieczna...

I tylko Panie "koni, tylko koni żal"...
          • Gość: HUbal Nawet koni (takich) nie żal IP: *.opera-mini.net 03.03.14, 20:29
            No cóż, sam piszesz:
            "na marginesie - czy wiecie dlaczego za tą książczynę okrzykniętą tego "zdrajcę " (ojciec był lojalny wobec cara - a on nawet nie udawał jak mickiewicz , że chce walczyć z Moskalami)"
            Czy coś z tego rozumiesz?
            Nie rozumiem jeszcze, dlaczego Mickiewicz piszesz z małej litery, a moskal - z dużej!
            PS. Myślę, że twój nick całkowicie harmonizuje z procesami, które odbywają się w tym, co zwykłeś nazywać mózgiem! ;-))
            • Gość: babinicz Re: Nawet koni (takich) nie żal IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.03.14, 01:02
              Do "Fisia". Aby nie było wątpliwości to informuję że mam jak najgorsze zdanie o obecnej władzy, a magdalenkę i tzw. okrągły stół uważam za zdradę Narodu, a całe te reformy gospodarcze to w większości przekręty zabezpieczające interesy tylko określonych grup a raczej klik.
              Jednocześnie podtrzymuję to że nikt dziś nie może tłumaczyć się niewiedzą. Pomimo że obecnie trwa terror medialny, to począwszy od wielkiego zrywu społecznego i Wielkiej "SOLIDARNOŚCI" tj. od 1980r. prawdziwej informacji nie brakuje, że wspomnę dziś skundlony "Tygodnik Powszechny" to wówczas był czasopismem poszukiwanym bo odkłamywał historię. A piękny "Tygodnik Solidarność" i wiele tytułów regionalnych, chociażby wówczas "Gazeta Krakowska", a pisma wydawane w drugim obiegu itd. A obecnie to w gąszczu szmatławców można znaleźć piękne tytuły, że wspomnę: Radio Maryja, Telewizja Trwam, Telewizja Republika, Nasz Dziennik, Gazeta Polska, Gazeta Polska Codziennie, Sieci, Do Rzeczy, Gazeta Warszawska, a prasa katolicka chociażby "Niedziela", "Gość Niedzielny" i wiele, wiele tytułów ogólnopolskich i regionalnych. A piękne filmy np. o rotmistrzu Pileckim, Ince, Nilu, Zaporze - Dekutowskim, Katyniu. Myślę że dość przykładów.
              Jest tylko jeden problem "co zrobiliśmy z tą naszą wolnością?", skąd tyle głupoty czy capiego uporu? Prymitywny burak nagle zapomniał skąd ród i ęł - ął i za puna się ma, łon z PełO z chołotą mu nie po drodze.
              I coś co zrozumieć się nie da. Gdzie podziały się Przykazania Boże i Dekalog? Katolikowi nie przeszkadza z kościółka iść na wybory i głosować na ludzi godzących w te zasady.
              • Gość: Prymitywnyburak "ęł - ął i za puna się ma, łon z PełO" IP: *.opera-mini.net 04.03.14, 01:27
                Piszesz:
                "Prymitywny burak nagle zapomniał skąd ród i ęł - ął i za puna się ma, łon z PełO z chołotą mu nie po drodze." ;-))
                Może zechciałbyś wyjaśnić o co Ci chodzi? Czy przypadkiem nie nadużyłeś? ;-((
                Pozwolę sobie nadto przytoczyć drobne zdanie z Ewangelii:
                „Oddajcie tedy, co jest cesarskiego, cesarzowi, a co jest bożego Bogu.”
                Oczywiście, Jezus pomylił się! ;-))
                PS. Czy Ty aby nie jesteś tzw. kapłanem? Tylko dlaczego chowasz się za sienkiewiczowskim nickiem? I czy nie zatrzymałeś się w rozwoju ideologicznym mniej więcej 25 lat temu? ;-))
                • rzeszowski15 Re: "ęł - ął i za puna się ma, łon z PełO" 04.03.14, 01:40
                  On na pewno jest kaplanem!.Mozesz wyjasnic co to jest "rozwoj ideologiczny"?
                  • Gość: kopiuj-wklej Re: "ęł - ął i za puna się ma, łon z PełO" IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.14, 01:55
                    ostatnie osiągnięcia eskimosów światowych: światowy kryzys finansowy spowodowany chciwością wrodzoną eskimosów spowodował światowy kryzys gospodarczy ale oni się wzbogacili, biedni dalej wpie...ją trawę, goldman-sachs na grze spekulacyjnej wyprowadził od nas 32 mld dolarów a donek z pięknym kaziem udają że deszcz pada, a teraz eskimosi rozjumać chcą dla swoich celów Ukrainę, byle mieć szmal to są gotowi podpalić świat co widać, słychać i czuć, narody budźcie się !!! Pytanie do dwupaszportowego radka: czy f-16 z gwiazdami eskimosowskimi są już u nas by w ramach wzajemności bronić naszych chmur przed "ruskimi agresorami"?
                    • Gość: oglądaj i myśl Re: "ęł - ął i za puna się ma, łon z PełO" IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.03.14, 09:45
                      vod.gazetapolska.pl/6421-ja-jedna-zgine-inka-1946
                    • Gość: fiś Koni żal! IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.14, 10:21
                      Gość: babinicz 04.03.14, 01:02 Odpowiedz
                      "Do "Fisia". Aby nie było wątpliwości to informuję że mam jak najgorsze zdanie o obecnej władzy, a magdalenkę i tzw. okrągły stół uważam za zdradę Narodu, a całe te reformy gospodarcze to w większości przekręty zabezpieczające interesy tylko określonych grup a raczej klik.
                      Jednocześnie podtrzymuję to że nikt dziś nie może tłumaczyć się niewiedzą."

Zwróć łaskawie uwagę na majdan. Zginęli ludzie! (konie). Za co zginęli?
                      No widzisz. Według nich za "Wolność" zgineli. (Jak Janek Wisniewski co to "padł" , jak konfederaci barscy, jak ci młodzi żąrliwi podchorązowie co to xięcia Konstantego życia pozbawić wybrali się , jak Ci co z kosami i drągami w styczniu poszli pierwsze światowe mocarstwo obalać...)
                      A Ty, masz JESZCZE wątplLIWOŚCI KTO OPŁACIŁ Majdan?
                      mam kontynuować czy sam pojąłeś magdalenki istotę???

"Jednocześnie podtrzymuję to że nikt dziś nie może tłumaczyć się niewiedzą."
                      A więc powiedz: wiesz czy nie nie wiesz?

"Pomimo że obecnie trwa terror medialny, to począwszy od wielkiego zrywu społecznego i Wielkiej "SOLIDARNOŚCI" tj. od 1980r. prawdziwej informacji nie brakuje (...) A piękny "Tygodnik Solidarność" i wiele tytułów regionalnych, chociażby wówczas "Gazeta Krakowska"

A wiesz jak było ze słynnym zdobyciem Arsenału w listopadzie gdzie jak relacjonuje "piękny Tygodnik Solidarność" ; "patriotyczna" ludność Pragi...
                      Dlaczego . k**** po prawie 200 latach nie powie się że wtedy był monopol na wyszynk (wódkę) w jednych rękach ? I nagle przez przypadek w tę jedną noc szynki były otwarte i ?obrońcom ojczyzny" dawano wódę za darmo??? a Arsenału "broniły " polskie wojska!!!
                      Przecież to nie tajemnica. Zamordowano sześciu generałów co to próbowali temu szaleństwu zapobiec. Sławny Sowiński ( co to później w okopach Woli...) ocalał dlatego że któryś z młodzianów zakrrzyknął : "to kaleka''!
                      A młódź jeszzce wtedy była rycerska...

Czemu w patriotycznej powodzi słów nie zastanowi się nikt oficjalnie jak to z tym cofnięciem ustawy językowej...
                      Przecież ... za to ten cały parlament pod mur należy się...
                      Albo tern gó...arz , setnik co to nagle z Janukowyczem pakrtować nie chciał...
                      Powiedz mi dlaczego dosłownie NIKT nie napisał że janukowyvz MÓGŁ PRZECXIEŻ JAKĄŚ WŁASNĄ POLITYKĘ PRÓBOWAĆ PROWADZIĆ....Przecież ta dziwna"nieudolność" przez trzy miesiące w niezdławeniu majdanu jakkieś wyjaśnienie mieć musi. Że Pucin kazał? Zę janukowycz to popychadło?
                      Kiedyś tak oskarżano biednego króla Poniatowskiego...
                      Teraz wiadomo już że próbował ale...
                      Tak jak Janukowycvz...
                      Uważasz że wiesz wszystko???

A co tu gagać. Mądry wie... a głupiemu ... co widać na tym forrum.

"A piękne filmy np. o rotmistrzu Pileckim, Ince, Nilu, Zaporze - Dekutowskim, Katyniu. Myślę że dość przykładów."

Tak Dość. Oglądnąłem "Katyń" Wajdy. Dziękuję....

Oglądnąłem film o "Nilu" - o którym sobie przypomniano gdy szczęśliwie w Londynie zmarła niejaka Wolińska..
                      Gdybym nie oglądnął wcześniej tego:
                      www.youtube.com/watch?v=A0i5D-u17dU
                      www.youtube.com/watch?v=jo-VCc5FHa8
                      To bym nie wiedział o co w tym filmie chodzi,
                      Jak chcesz takiej "prawdy" obejrzyj se film Wajdy o Wałęsie.
                      Tam czysta prawda...którą się tak zachwycasz...

"Jest tylko jeden problem "co zrobiliśmy z tą naszą wolnością?", skąd tyle głupoty czy capiego uporu? Prymitywny burak nagle zapomniał skąd ród i ęł - ął i za puna się ma, łon z PełO z chołotą mu nie po drodze.
                      I coś co zrozumieć się nie da. Gdzie podziały się Przykazania Boże i Dekalog? Katolikowi nie przeszkadza z kościółka iść na wybory i głosować na ludzi godzących w te zasady."

Widzisz, to jest coś " co zrozumieć się nie da."

I dlatego m.i trzeba patrzeć na błędy innych . Obecnie na Ukrainców...
                      • wislocki12 Cicer cum caule 04.03.14, 20:25
                        Fisiu, taki bigos, a może cicer cum caule, to tylko fiś (nomen omen) jest w stanie stworzyć!
                        Masz rację, "to jest coś " co zrozumieć się nie da." A może coś, czego zrozumieć się nie da? ;-))
                        PS. Nie przymierzasz się do zmiany nicka?
                        • rzeszowski15 Re: Cicer cum caule 04.03.14, 21:02
                          Pracuja nad soba i kiedys byc moze zrozumiesz
                          • wislocki12 Margarite,Corone,soki...? 04.03.14, 21:29
                            Nie bardzo rozumiem, kto to, jak piszesz, "pracuja nad soba"? ;-))
                            PS. Chyba już dość na dzisiaj... :-((
                            • rzeszowski15 Re: Margarite,Corone,soki...? 04.03.14, 21:49
                              Ty biedaku!.Pracuj nad soba,bo intelektualnie fis tak Cie przerasta,ze najlepiej abys milczal.Moze cos poczytaj po za GW,Na temat,Racjonalista oraz Faktami i Mitami.Kosidowski tez,nie pomoze Ci,w zrozumieniu otaczajacego Cie swiata.
                              • wislocki12 Re: Margarite,Corone,soki...? 04.03.14, 22:28
                                Jak się domyślam, to jest to twoja tajna broń w tej, pożal się Boże, polemice! Rzeczowość twojej argumentacji po prostu powala! Myślę też, że wspieranie się autorytetem fisia jest wyjątkowo płodne! ;-))
                                Piszesz przecież:
                                "Ty biedaku!.Pracuj nad soba,bo intelektualnie fis tak Cie przerasta,ze najlepie jabys milczal.Moze cos poczytaj po za GW,Na temat,Racjonalista oraz Faktami i Mitami.Kosidowski tez,nie pomoze Ci,w zrozumieniu otaczajacego Cie swiata.
                                PS. Ja nie tylko czytam, również myślę... Też! ;-))
                                • rzeszowski15 Re: Margarite,Corone,soki...? 04.03.14, 23:04
                                  Niestety.Nie sprawiasz takiego wrazenia.W przeciwienstwie do fisia,majacego wiedze historyczna,literacka,socjologiczna,filozoficzna...Ty niestety ograniczasz sie do pustej retoryki.
                                  • wislocki12 Zginęli ludzie! (konie). Za co zginęli? 04.03.14, 23:34
                                    Powiadasz, że ów fiś ma "wiedze historyczna,literacka,socjologiczna,filozoficzna..." Szkoda tylko, że z językiem polskim ma spore problemy, pisze np.:
                                    "Zwróć łaskawie uwagę na majdan. Zginęli ludzie! (konie). Za co zginęli?
                                    No widzisz. Według nich za "Wolność" zgineli. (Jak Janek Wisniewski co to "padł" , jak konfederaci barscy, jak ci młodzi żąrliwi podchorązowie co to xięcia Konstantego życia pozbawić wybrali się , jak Ci co z kosami i drągami w styczniu poszli pierwsze światowe mocarstwo obalać...)
                                    A Ty, masz JESZCZE wątplLIWOŚCI KTO OPŁACIŁ Majdan?
                                    mam kontynuować czy sam pojąłeś magdalenki istotę???
                                    PS. Jak zatem sądzisz, kto opłacił Majdan! ;-))
                                    Najbardziej zachwyciła mnie fraza: "Zwróć łaskawie uwagę na majdan. Zginęli ludzie! (konie). Za co zginęli?" No, właśnie, i skąd owe konie? ;-))
                                    Konia (nomen omen) z rzędem gotów jestem dać za za egzegezę przytoczonego wywodu fisia! ;-))
                                    • rzeszowski15 Re: Zginęli ludzie! (konie). Za co zginęli? 04.03.14, 23:40
                                      Zamiast zrzedzic i bic piane,sprobuj z nim polemizowac.Pracowales moze jako cenzor lub korektor?
                                      • Gość: Korektor Stek bredni i nonsensów IP: *.opera-mini.net 05.03.14, 00:29
                                        Czy Ty naprawdę widzisz jakąkolwiek możliwość polemiki z tym stekiem niezrozumiałych nonsensów i nielogicznych strzępków myśli? Nie darmo proponowałem Ci egzegezę owych bredni... Nawet nie dziwię się, że nie podjąłeś się tego! ;-))
                                        PS. Mam wrażenie że nie odróżniasz funkcji cenzora od korektora. W każdym wydawnictwie korektorzy nadal funkcjonują! ;-))
                                        • rzeszowski15 Re: Stek bredni i nonsensów 05.03.14, 02:08
                                          Juz Ci pisalem.Nie dla kazdego jest zrozumienie Ulissesa czy W poszukiwaniu straconego czasu.Ty tez nie musisz rozumiec o czym pisze fis.
                                          • Gość: fiś Re: Stek bredni i nonsensów IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.14, 10:34

wislocki12 04.03.14, 23:34 Odpowiedz
                                            \Najbardziej zachwyciła mnie fraza: "Zwróć łaskawie uwagę na majdan. Zginęli ludzie! (konie). Za co zginęli?" No, właśnie, i skąd owe konie? ;-))
                                            Konia (nomen omen) z rzędem gotów jestem dać za za egzegezę przytoczonego wywodu fisia! ;-))"

Hm… starałem się dostosować język wypowiedzi do waszego sposobu pojmowania świata. Ale nawettego nie jesteście w stanioe pojąć. Cóż = mongolizm postępuje wśród lewaków...
                                            Wszak to Kuroń:

„Czy Kuroń był człowiekiem Solidarności? Nie, bo grał w Solidarności tylko na własne koncepcje. Pamiętam jak podczas internowania na Białołęce pouczał swoją grupę, że taka rewolucja jak Solidarność jest jak stado mustangów, które pędzi na oślep. Nie da się nim kierować. Należy więc wskoczyć na pierwszego mustanga, chwycić się jego grzywy i dać mu się ponieść, a jak pęd osłabnie to powoli, powoli wykręcać. Był jednym z nielicznych, którzy rozumieli wtedy całą otaczającą nas sytuację. Mówił też, że rozgrywkę po stanie wojennym wygra ten, kto przechwyci szyld „Solidarności”, szyld a nie jej ideę.”

Wiem żeś głupi a więc tłumaczę ciebie że mustang to koń. Rozumiesz? Koń!
                                            Powtórz za mną : koń!
                                            jeszcze raz:
                                            MUSTANG TO KOŃ! (taki z ogonem i grzywą - załapał wisłocki?

A teraz dawaj tego konia z rzędem. Powinieneś mieć … za trollowanie płacą niźle…
                                            • Gość: fiś Re: Stek bredni i nonsensów IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.14, 10:36
                                              Jeszzce ŹródłO"
                                              www.fronda.pl/a/gwiazda-jacek-kuron-mial-dwie-twarze,15410.html

Ps.
                                              Wisłocki - wiesz co to koń?

Tu coś więcej na temat konia, wisłocki

pl.wikiquote.org/wiki/Ko%C5%84_jaki_jest,_ka%C5%BCdy_widzi
                                              • wislocki12 "Koń jaki jest, każdy widzi" 05.03.14, 23:13
                                                No tak, "Koń jaki jest, każdy widzi". ;-))
                                                PS. Nie rozumiem tylko, dlaczego nie zmieniasz tego idiotycznego nicka. Rzeszowski15 miał o wiele bardziej inteligentny nick, a jednak zmienił go! I słusznie - podobno przejeżdżał przez Rzeszów... ;-))
                                            • wislocki12 "tłumaczę ciebie" 05.03.14, 23:05
                                              Napisałem, cytując:
                                              "Najbardziej zachwyciła mnie fraza: "Zwróć łaskawie uwagę na majdan. Zginęli ludzie! (konie).
                                              Za co zginęli?" No, właśnie, i skąd owe konie? ;-))
                                              Konia (nomen omen) z rzędem gotów jestem dać za za egzegezę przytoczonego wywodu fisia!" ;-))
                                              I oto owa egzegeza:
                                              "Hm… starałem się dostosować język wypowiedzi do waszego sposobu pojmowania świata. Ale nawettego nie jesteście w stanioe pojąć. Cóż = mongolizm postępuje wśród lewaków..."
                                              I dalej:
                                              "Wiem żeś głupi a więc tłumaczę ciebie że mustang to koń. Rozumiesz? Koń! Powtórz za mną: koń! jeszcze raz: MUSTANG TO KOŃ! (taki z ogonem i grzywą - załapał wisłocki?
                                              A teraz dawaj tego konia z rzędem. Powinieneś mieć … za trollowanie płacą niźle…"
                                              Za taki prostacki stek nonsensów konia z rzędem? Nie żartuj!
                                              PS. Jak rozumiem, mustanga osiodłał teraz Duda! I co z tego?
                                          • wislocki12 Fiś i Joyce - ze wskazaniem na fisia 05.03.14, 22:51
                                            No tak, paradne - fiś i Joyce. Ze wskazaniem na fisia (co za nick!)? ;-))
                                          • wislocki12 Fiś jest hermetyczny! 06.03.14, 00:24
                                            Nie wystarcza Ci Joyce, wkręcasz jeszcze Prousta?
                                            Wiem, nie muszę rozumieć fisia - fiś jest hermetyczny! ;-))
                                            • rzeszowski15 Re: Fiś jest hermetyczny! 06.03.14, 00:49
                                              Coraz gorzej z Toba!.Zaczynasz rozmawiac sam ze soba...
                                              • wislocki12 Drzewko to może być problem... 06.03.14, 01:29
                                                No popatrz, a drzewko (drabinka) wskazuje że komunikuję się z rzeszowskim15, czyli z Tobą! Czyżbyś zamierzał zaprzeć się samego siebie?
                                                No tak, wiem, miewasz problemy z owym drzewkiem... Skup się, będzie lepiej... ;-))
                                                • rzeszowski15 Re: Drzewko to może być problem... 06.03.14, 01:49
                                                  Komunikujesz sie czy raczej sam sobie schlebiasz?
                                                  • Gość: dobra rada Re: O Żołnierzach Wyklętych IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.03.14, 10:53
                                                    Wróćcie do tematu, bo Wam żyłki popękają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka