Dodaj do ulubionych

Wezwanie do WKU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.14, 19:47
Mam się w stawić w Nisku czyżby to jakaś mobilizacja...?
Obserwuj wątek
    • Gość: wieśniak Re: Wezwanie do WKU IP: *.ip.netia.com.pl 09.03.14, 19:49
      Tak, wszystkich debili powołują,
      Nie siej zamętu na forum.
      • Gość: rezerwista Re: Wezwanie do WKU IP: 66.90.121.* 09.03.14, 20:19
        A może jednak idź do WKU. Spytaj tych w mundurkach dlaczego cię wzywają? Kiedy odpowiedzą że ojczyzna w potrzebie to im powiedz że nie masz niczego do bronienia. Chata nie twoja, pracy nie masz, rodzeństwo też bezrobotne a rodzice na głodowych emeryturach i niech się od ciebie odpier..lą!
        Wspomnij jeszcze o bankach że są w obcych rękach jak zakłądy pracy i nijak nie masz podstaw do tego by chwycić za broń bo nic nie jest twoje.
        • Gość: trep Re: Wezwanie do WKU IP: 83.175.167.* 09.03.14, 20:46
          masz rację " rezerwista " niech bronią Watykanu euroosłowie mają czego bronić 17 tyś. na miesiąc € !!!
          "Europosłowie nie płacą w Polsce ani grosza podatku, choć przepisy unijne na to pozwalają. Tymczasem łączne zarobki europosła mogą nawet przekroczyć 70 tys. zł miesięcznie"

wyborcza.pl/politykaekstra/1,136520,15400382.html?i=4%3futm_source%3dHP&utm_content=cukierek1&utm_medium=AutopromoHP&utm_campaign=wyborcza&piano_t=1
          • Gość: rezerwista Re: Wezwanie do WKU IP: 66.90.121.* 09.03.14, 21:10
            Nic dziwnego że w kasie państwa dziura budżetowa skoro sobie "furtki robią" by nic państwo z ich apanaży nie uszczknęło.
            Zedrą z reszty społeczeństwa
            fakty.interia.pl/prasa/news-fakt-19-milionow-nagrod-dla-urzednikow-skarbowek,nId,1103446
            • Gość: trep Re: Wezwanie do WKU IP: 83.175.167.* 09.03.14, 21:19
              no widzisz "rezerwista" jest u nas wiele bohaterów i patriotów ,oni nas obronią przed bogactwem i pieniądzem tylko im dać kasę i proszę:
              "W Brukseli i w Strasburgu życie jest drogie. Europarlament o nas naprawdę dba. Ale to nie są pieniądze dla nas, one są po to, by dobrze wykonywać mandat
              AGATA NOWAKOWSKA: Europoseł może zarobić nawet 17 tys. euro miesięcznie. "
              wyborcza.pl/politykaekstra/1,136628,15440099,Europoslanka_Thun__Zasuwam_jak_maly_samochodzik.html?piano_t=1
              • Gość: kaziuk66 Re: Wezwanie do WKU IP: *.tbg.edge.wdm.pl 09.03.14, 21:31
                Proszę bardzo, Pani Peszek która na wypadek wojny zamierza spie...c do piwnicy znalazła równiez nasladowców na tym forum.Każdy kto nie zamierza bronic swojej ojczyzny nie zasługuje w mojej ocenie nazywać się Polakiem.Co do wezwań do WKU to były są i będą - normalna rzecz,ze siły zbrojne sprawdzają gotowość i mobilnosć rezerwistów. Przy obecnej sytuacji miedzynarodowej jak najbardziej wskazane i zasadne.
                • Gość: Zapa Re: Wezwanie do WKU IP: 192.163.218.* 09.03.14, 21:38
                  i proszę dał głos Watykański parobek , idż i broń banderowców jak twój idol kartofel !
                • Gość: rezerwista Re: Wezwanie do WKU IP: 66.90.121.* 09.03.14, 22:13
                  Wezwanie do WKU jest związane ze wzmocnieniem granicy południowo wschodniej Polski i z ruchami wojsk rosyjskich na Ukrainie.
                  " Jak trwoga to do Boga"
                  Mam gdzieś takie państwo które przypomina sobie o mnie w sytuacji zagrożenia wojną (by mnie potraktować jak mięso armatnie) i w czasie konieczności rozliczenia się ze mną w Urzędzie Skarbowym. W innym przypadku mnie nie widzi. Nie widzi że człowiek jest głodny i mu brakuje na przeżycie. Dlatego nie bredź o patriotyzmie. Jeżeli już to może te administracyjno-urzędowe pasibrzuchy niech się stawiają na wezwanie do WKU. Mogą do nich dołączyć ich członkowie rodzin oraz ludzie bogaci i ich rodziny. Jak znam życie to spierdo.ą do innego kraju w razie wojny, każdy swoją furą bo to już u takich norma że każdy jeździ swoim.
                  Staram się być sprawiedliwy i sprawiedliwie dzielić niebezpieczeństwo i odpowiedzialność za ten skorumpowany i chory kraj.
                  Pamiętasz powódź w Sandomierzu? Jak myślisz kto dostał odznaczenia? Czy ten człowiek który narażał swoje życie i zdrowie wzmacniając wały czy może ta gromadka darmozjadów co to ze sztabu nosa nie wysunęła poza futrynę drzwi?
                  I dlatego nie warto bronić tego bandyckiego dla jego mieszkańców kraju! Poniał?
                  • Gość: baltazar Re: Wezwanie do WKU IP: *.free.aero2.net.pl 09.03.14, 23:03
                    10/10
                    • Gość: Jorge Pepino Re: Wezwanie do WKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.14, 10:04
                      To nie Polska Ziemia jest winna, że jesteś biedny. To sprzedajne gnoje, które od dziesięcioleci w naszym imieniu niszczyli przemysł i niszczą ludzi. W obecnym stanie degrengolady, tylko wojna może zmienić układ sił i definitywnie odciąć świnie od koryta. Niestety ucierpimy na tym wszyscy.
    • Gość: gość Re: Wezwanie do WKU IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.03.14, 10:37
      A co w porach pełno?

Służba wojskowa powinna być obowiązkowa, z goleniem łba innymi atrakcjami a nie pedalstwo rośnie.
      • Gość: benek Re: Wezwanie do WKU IP: *.wdm.pl 10.03.14, 12:31
        do poprzednika -mądrość typowego kaprala idioty ...., a co do założyciela posta - gdzie ty żyjesz? w jaskini ? zadzwoń do wku i zapytaj grzecznie - po co mam przyjechać ?
        • Gość: DŻender Re: Wezwanie do WKU IP: *.tbg.edge.wdm.pl 10.03.14, 13:36
          POwołują na miesiąc idiotów i chłopskie cioty w portkach pampersowatych z krokiem do kolana i innych tego typu nie wiadomo co, a zwłaszcza osobniki po których wyglądzie nie da się stwierdzić czy to chłop czy baba. Czasem przychodzi do sexu a tu niespodzianka w majtkach, baba z jajami. Pewnie ktoś na ciebie doniósł że potrzebujesz służby wojskowej to przysłali wezwanie. Do Afganistanu nie pojedziesz nie bój się.
          • Gość: gośc Re: Wezwanie do WKU IP: 66.90.121.* 10.03.14, 13:41
            >a co do założyciela posta - gdzie ty żyjesz? w jaskini ? zadzwoń do wku i zapytaj grzecznie - po co mam przyjechać ?<
            Nie słuchaj, nie dzwoń i nie jedź. Skoczą ci!
    • Gość: kaziuk66 Re: Wezwanie do WKU IP: *.tbg.edge.wdm.pl 10.03.14, 15:42
      Rezerwista czy jemu podobni to czystej wody homo sovieticus których trafnie scharakteryzował Jerzy Turowicz pisząc „Homo sovieticus to człowiek zniewolony, ubezwłasnowolniony, pozbawiony ducha inicjatywy, nieumiejący myśleć krytycznie. [...] Homo sovieticus to dziś człowiek, który wszystkiego oczekuje i domaga się od państwa, który nie chce i nie umie swego losu wziąć we własne ręce”[9][8].
      • Gość: rezerwista Re: Wezwanie do WKU IP: 66.90.121.* 10.03.14, 17:48
        Kaziuk! Na te twoje m o n d r o ś c i mam to
        wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/czy-walczylbys-za-ojczyzne-nie-sorry-polsko/tprve
        i komentarz jednego forumowicza
        >dobre - ojczyzna właśnie wyrzuciła moja 74 letnią matkę na bruk z mieszkania komunalnego, ponieważ po podwyżce emerytury do zawrotnej kwoty 930zł utraciła prawo do 17 metrowego lokalu, mieszkanie to kosztowało 160zł mies ( bo mama zrzekła się ogrzewania, dlatego tak mało), plus prąd. Gaz dowożony w butlach. Do lekarza jest zapisana na koniec 2015 roku. A ojczyzna coś ode mnie chce? niech zwróci się do swoich parlamentarzystów, którym zapewniła stołki w europarlamencie, cygara, wina i suknie - niech ich powoła do armii, niech dadzą przykład, skoro w ojczyżnie korzystali z dóbr. Dla mnie Polska nie miała nic, ani mieszkania, ani nawet pracy, więc ja mówię NIE<
        Resztę doczytasz w artykule. I pamiętaj! Najpierw stają do obrony ojczyzny ci którzy są u szczytu władzy jako przykład a później szary obywatel który będzie przekonany że władza o swojego obywatela dba! W innym przypadku wara ode mnie!
        • Gość: rezerwista Re: Wezwanie do WKU IP: 66.90.121.* 10.03.14, 17:53
          Cholera jeszcze to przegapiłem a było na samym początku
          >Zwracam uwagę jak sprytnie uchwalili sobie ustawę: "W powszechnej mobilizacji nie biorą osoby, które nie mogą w niej uczestniczyć ze względu na stan zdrowia. Oraz osoby wykonujące mandat senatora, posła lub radnego oraz zajmujące kierownicze stanowiska w państwie".
          Reszta hołoty do woja! A ja jako matka synów , mając w pamięci tych co w 39 r. dali nogę do Londynu, w życiu nie pozwolę na udział w wojnie w obronie ojczyzny moim dzieciom. Tym bardziej , że nasi" bohaterowie" zostali w wolnej Polsce uhonorowani za swoje zasługi stosownymi odznaczeniami to i ci co są obecnie w W.B. też doczekają się za parę lat honorów. I niech mi nikt tutaj na forum nie pyskuje ,że nie jestem patriotką. Wtedy gdy ja strajkowałam i narażałam się na poważne konsekwencje ,to o wielu z obecnych patriotów nikt nie słyszał.
          A ci najwięksi wypoczywają na Florydzie ,lub jak senator Romaszewski - dostali odszkodowania, a ja nie mam w nagrodę za co wykupić lekarstw! <
          • smalltownboy Re: Wezwanie do WKU 10.03.14, 18:03
            Obecny konflikt w oczach zwykłych ludzi zupełnie inaczej wygląda niż to przedstawiają media. Z rozmów z różnymi ludźmi, przypadkowymi, mało kto popiera Ukrainę.
      • Gość: niestety Re: Wezwanie do WKU IP: *.smsiarkowiec.pl 10.03.14, 19:15
        kaziuk, nie można zrzec się obywatelstwa polskiego - inaczej ten kraj cudów już dawno opustoszałby, zostaliby politycy i księża
        • Gość: kaziuk66 Re: Wezwanie do WKU IP: *.wdm.pl 10.03.14, 21:14
          Rezerwista kolejnym wpisem potwierdza to o czym pisali Turowicz czy ks. Tischner- wzorcowy homo sovieticus który dalej ma żal do wszystkich i krzyczy ,ze mu sie nalezy i zawistnym wzrokiem patrzy na tych którzy z takiej postawy zrezygnowali i wzieli los w swoje ręce, którym sie powiodło. Nie wszystkim - to oczywiste -ale czy w USA tez pod mostami nie mieszkaja,czy maja bezproblemowy dostep do publicznej słuzby zdrowia. Ziemia to nie raj,ze kazdy bedzie miał prace, mieszkanie czy brak kolejek do lekarza.Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej. Ktos tam pisze ,ze ponoc jego rozmówcy nie popieraja Ukrainy czyzby to oznaczalo,ze popieraja autorytarne rzady Putina i jego sposob rozwiazywania problemów.Nie trzeba sie zrzekac obywatelstwa,zeby mozna było wyjechac na Kanary czy do Korei by kraj opustoszał i pozostały w nim księża, politycy,kaziuk i kaziukopodobni którzy cenia sobie swoja ojczyzne i uwazaja ja za najlepsze miejsce do zamieszkania pod słoncem choc duzo podróżują to i tak zawsze wracaja bo tu wies spokojna i o raju mozna co najwyzej pomarzyć.
          • Gość: bezpaństwowiec Re: Wezwanie do WKU IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.14, 22:06
            kaziuk66: a u was biją murzynów i chłopom między nogami szwenda się pipa i pie...się z tym swoim rajem i swoimi mondrościami pacanie
            • Gość: kaziuk66 Re: Wezwanie do WKU IP: *.wdm.pl 10.03.14, 22:20
              Może geniuś co w temacie bo do życzeń dla kaziuka jestem przyzwyczajony
              • Gość: rezerwista Re: Wezwanie do WKU IP: 66.90.121.* 10.03.14, 23:01
                Kaziuk! Wobec twojego wielllllkiego patriotyzmu będę tak wspaniałomyślny dla ciebie i odstąpię ci swojego kałacha i moje miejsce w koszarach na wypadek mobilizacji. Zasłużyłeś na to!
                Ja nie mogę tej krainy bronić bo państwo szanuje szemrane towarzystwa i ma normalnych ludzi w D U P I E !
                • Gość: mam w d...ten kraj Re: Wezwanie do WKU IP: 219.159.198.* 11.03.14, 00:13
                  i patriota kaziuk66 nie skorzysta z twojej oferty rezerwisto, za dużo ma do stracenia i kto by za niego pierdlił na tym forum
                  • Gość: kaziuk66 Re: Wezwanie do WKU IP: *.wdm.pl 11.03.14, 15:22
                    Pewnie trudno Wam przyjac do wiadomości,że kaziuk66 jest rezerwista, posiadajacy karte mobilizacyjna i obsługa kałacha nie jest mu obca bo juz kilka razy byłem powoływany na cwiczenia wojskowe.W przeciwienstwie do peszkowców nie zamierzam spie...ć do piwnicy ani uciekać za granice tylko zmierzyc sie z przeznaczeniem mając ufność w Bogu.Amen.
                    • Gość: rezerwista Re: Wezwanie do WKU IP: 66.90.121.* 11.03.14, 16:16
                      Za to ojczyzna-lewizna będzie ci niezmiernie wdzięczna że ją chcesz tak gorliwie bronić. Za zasługi dostaniesz to co ten człowiek
                      >Dostanę 15 złotych podwyżki emerytury z 942 złotych na 957 złotych czyli 1.6%!<
                      • Gość: rezerwista Re: Wezwanie do WKU IP: 66.90.121.* 11.03.14, 16:20
                        >PO siedmiu latach rządów PO!!

Ponad pół miliona dzieci w Polsce nie dojada, bo ich rodziców nie stać, by "zapewnić im przynajmniej w co drugi dzień posiłek z mięsa, drobiu, ryby lub odpowiednika wegetariańskiego" - wynika z publikacji GUS, którą cytuje"Rzeczpospolita". Dane zawarte w opracowaniu "Warunki życia rodzin w Polsce" są zatrważające - czytamy w gazecie. M. in. 450 tys. dziecinie ma wszystkich podręczników, bo rodziców nie stać na ich zakup. Z powodu biedy 530 tys. dzieci nie chodzi do specjalistów, a blisko 600 tys. do dentysty.
                        Ogółem na 8,9 mln dzieci w wieku 0-24 lata "na utrzymaniu" w niedostatku lub biedzie żyje 1,4 ml<
                        Można by tak jeszcze wklejać i wklejać jak to "demokracja się w Polsce rozwija a ludziom żyje się coraz lepiej a w ilości patriotów jesteśmy niemal POTĘGĄ!"
          • Gość: niestety Re: Wezwanie do WKU IP: *.smsiarkowiec.pl 11.03.14, 19:26
            kaziuk, wielu chętnie zrzekłoby się obywatelstwa, aby nikt ich nie zmuszał do danin / tym bardziej daniny krwi/ dla państwa, które na nich leje przez lata. Polakiem łatwo być, jak się ma dobrze na wsi wesołej a w razie czego można złapać walizkę i pa
            • Gość: rezerwista Re: Wezwanie do WKU IP: 66.90.121.* 11.03.14, 20:59
              Tak się skubie w Polsce Polaka, przyszłego obrońcę ojczyzny.
              finanse.wp.pl/kat,1033759,title,15-marca-mija-termin-wplaty-I-raty-podatku-od-nieruchomosci,wid,16461960,wiadomosc.html?ticaid=11259d
              >W czasie kiedy podpisaliśmy umowę stowarzyszeniowa z Unią, państwo Polskie miało obowiązek dostosować nasze prawo do prawa unijnego. Dotyczylo to równiez instytucji użytkowania wieczystego. Dla nas byloby to tym bardziej istotne, że Polacy staliby sie właścicielami domow w których mieszkają (prawo mówi, że właścicielem nieruchomości jest właściciel gruntu na którym ta sie znajduje) i niemożliwe byłoby wyrzucanie nas z naszych domów bo jakiś niemiec nagle sobie przypomniał, że dziadek mial tu dom. Oczywiście nasze rządy tego nie zrobiły i to może właśnie dlatego.żeby niemcom czy żydom i innym dać taką mozliwość<
            • Gość: Nowela Antek Muzyk Re: Wezwanie do WKU IP: 198.204.237.* 11.03.14, 21:01
              do Lechowskie51 vel kaziuk66 takich jak ty wystawimy cię z krzyżykiem wobec Rosjanom i wojna wygrana , po co nam eFy-16 jak mamy tyle Bóstwa Watykańskiego które nas obroni przed wszelkimi plagami pedofilii i gender ! Proszę poczytać jak nasi euro parlamentarzyści muszą sobie radzić w życiu ? za taką cienką kasę oto przykład patriotyzmu i walki a "ruskamy"
              Europosłanka Thun, Zasuwam jak mały samochodzik :
              wyborcza.pl/politykaekstra/1,136628,15440099,Europoslanka_Thun__Zasuwam_jak_maly_samochodzik.html?piano_t=1
              • Gość: rezerwista Re: Wezwanie do WKU IP: 66.90.121.* 11.03.14, 21:09
                Polska (politycy, ministrowie i ta cała banda stanowiąca szemrane towarzystwo) ma nas w d u p i e ! Niech Ch..! strzeli ten chory kraj!
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15605523,Noworodek_zmarl__Matka__Lekarz_powiedzial__ze_nie.html
                To tylko wierzchołek góry lodowej.
    • Gość: gość Re: Wezwanie do WKU IP: 95.154.230.* 14.03.14, 14:09
      Chcecie być rządzeni przez głupków?
      www.youtube.com/watch?v=SjWkil24pcc
    • Gość: rezerwista Re: Wezwanie do WKU IP: 95.154.230.* 20.03.14, 16:22
      Oświadczenia:
      >Ja 38 letni, st.kpr. rezerwy uroczyście oświadczam, że w przypadku napaści Rosji na Polskę stanę jako patriota w DRUGIM szeregu do walki z najeźdźcą! W drugim szeregu, zaraz za pierwszym w którym atak na wroga przeprowadzać będą: Kaczyński, Tusk, Kulczyk, Solorz, Macierewicz, Palikot, Miler, Korwin Mikke i reszta Sejmu. - ich synowie, komornicy i prokuratorzy. Gdyby ci "najwięksi patrioci" z jakichś przyczyn nie mogli się stawić na polu walki - każda informacja skierowana do mnie w sprawie mobilizacji będzie przeze mnie ignorowana! Oświadczam, że nie mam zamiaru nadstawiać łba za: celebrytów, polityków, premierów, prezydentów, Zbawcy Jarosława, Wszechwiedzącego Macierewicza, nieomylnego Palikota i Milera. Nie mam najmniejszej ochoty ginąć za komorników, prokuratorów, urzędników państwowych, straż miejską, UOP, SBŚ, i inne instytucje reżimowe, sędziów ich limuzyny, wille, konta w banku, kochanki. Nie zamierzam ginąć za płatne autostrady, zrujnowany system ochrony zdrowia, policjantów, fotoradary, podsłuchy. Na pewno nie zginę broniąc majątków Kulczyka, Solorza, właściciela SKOK-ów, prezesów banków. Więc już dzisiaj możecie mnie zamknąć.<

>Ja ..??. letni, kpr. rezerwy uroczyście oświadczam, że w przypadku napaści Rosji na Polskę stanę jako patriota w DRUGIM szeregu do walki z najeźdźcą! W drugim szeregu - obok kolegi st. kaprala rezerwy -, zaraz za pierwszym szeregiem w którym atak na wroga przeprowadzać będą - mam nadzieję - bataliony utworzone z tzw. "polskich" Żydów w liczbie 6-ciu milionów, którzy to Żydzi masowo przyjeżdżają do naszej Ojczyzny dostając drugie paszporty - polskie! W przypadku nie wzięcia udziału w walce przez w/w osobników z JAKICHKOLWIEK przyczyn (np. choroba, nieobecność w kraju z powodu wyjazdu itp.), otrzymane polskie obywatelstwo będzie odbierane bezpowrotnie!<
      • Gość: straszny szeregowy Re: Wezwanie do WKU IP: *.one.com 20.03.14, 19:27
        Autor: Gość: rezerwista
        Oświadczenia:
        >Ja 38 letni, st.kpr. rezerwy uroczyście oświadczam, że w przypadku napaści Rosji na Polskę stanę jako patriota w DRUGIM szeregu do walki z najeźdźcą! W drugim szeregu, zaraz za pierwszym w którym atak na wroga przeprowadzać będą: Kaczyński, Tusk, Kulczyk, Solorz, Macierewicz, Palikot, Miler, Korwin Mikke i reszta Sejmu. - ich synowie, komornicy i prokuratorzy. Gdyby ci "najwięksi patrioci" z jakichś przyczyn nie mogli się stawić na polu walki - każda informacja skierowana do mnie w sprawie mobilizacji będzie przeze mnie ignorowana! Oświadczam, że nie mam zamiaru nadstawiać łba za: celebrytów, polityków, premierów, prezydentów, Zbawcy Jarosława, Wszechwiedzącego Macierewicza, nieomylnego Palikota i Milera. Nie mam najmniejszej ochoty ginąć za komorników, prokuratorów, urzędników państwowych, straż miejską, UOP, SBŚ, i inne instytucje reżimowe, sędziów ich limuzyny, wille, konta w banku, kochanki. Nie zamierzam ginąć za płatne autostrady, zrujnowany system ochrony zdrowia, policjantów, fotoradary, podsłuchy. Na pewno nie zginę broniąc majątków Kulczyka, Solorza, właściciela SKOK-ów, prezesów banków. Więc już dzisiaj możecie mnie zamknąć.<
        OŚWIADCZENIE :
        Ja jako straszny szeregowiec Nieporadka będę bronił Najjaśniejszej Rzeczy Polskiej Pospolitej Watykanu :
        Będę zawsze w drugim szeregu za moimi kochanymi kapelanami , biskupami , prałacikami , proboszczami którzy wygonią wroga krzyżami bu ha ha i to jest szczera prawda tak mi dopomóż WATYKAŃSKI PAMBUK AMENT.................
        • Gość: beznadzieja Re: Wezwanie do WKU IP: 83.175.167.* 20.03.14, 20:14
          Czytając wpisy o chęciach rezerwistów do obrony naszej ojczyzny na wypadek wojny boleję ale rozumiem zbuntowanych, rozpiętości w zarobkach są bardzo zróżnicowane i nie sprawiedliwe, nie adekwatne do zasług. Jeden zarabia krocie, a drugi nie ma wcale pracy, nie ma gdzie pracować ani u kogoś ani na swoim, bo krwiopijcze państwo nie ma umiaru w generowaniu kosztów pracy. Obcych zwalnia z powinności, a na swoich nakłada- co to więc za ojczyzna? Co to za" matka"?
          • Gość: oficer Re: Wezwanie do WKU IP: *.tbg.edge.wdm.pl 20.03.14, 20:35
            www.wiocha.pl/1085767,Jestem-za-przywroceniem obowiązkowej służby wojskowej
            • Gość: gość Re: Wezwanie do WKU IP: 67.159.5.* 20.03.14, 21:00
              mało! ciągle mało!
              wiadomosci.onet.pl/slask/niemal-100-tys-zlotych-na-nagrody-dla-czterech-urzednikow/xqmpl
              • Gość: gość Re: Wezwanie do WKU IP: 67.159.5.* 20.03.14, 21:05
                finanse.wp.pl/kat,1033795,title,Poslowie-chca-podwyzek,wid,16481234,wiadomosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka