krystyna6482
27.11.14, 07:57
Myślę,że mieszkańcy powinni pomyśleć o pożegnaniu ustępującego Prezydenta.Zagłosujmy,jak to zrobić.Moje propozycje to:1)Prezydent wychodzi z urzędu po czarnym dywanie z wielkim smutkiem i przerażeniem w oczach,intonując :,,Ludu MÓJ Ludu,cóżem ci uczynił-w czymem zasmucił,albo w czym zawinił..."Wokół żegna Go grono najbliższych,machających białymi chusteczkami,proszącymi LUD o darowanie winy..Nasz Ci on,Nasz ci on...
2)Ta sama sceneria,tylko z tą różnicą,iż o godzinie 12 w południe,zamiast hejnału usłyszymy zrozpaczony głos (niedo)rzecznika:,,Ciemno wszędzie,głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie.."
3)Prezydent odleci helikopterem z płyty stadionu KS SIARKA żegnany przez tłum szalejących kibiców i śpiewających radośnie:,,Norbert przyszły wybory-nabrałeś pokory".Poprzednia wersja:,,Norbert przyjdą wybory-nabierzesz pokory."W prezencie Ultrasi SIARKI wręczą ustępującemu Prezydentowi..BĘBEN...
4)Po Prezydenta przyjedzie wóz Ochotniczej Straży Pożarnej(po uprzednim powiadomieniu wszystkich członków smsem)i po drodze zabierze ze sobą palmy-szt.4 oraz dwie foki z Machowa..
5)Prezydenta otoczonego mieszkańcami pożegna Lady Pank śpiewając:,,Zostawcie titanica,nie zatapiajcie go...Rozbawiony wokalista daje urocze,autorskie wstawki:,,ku...,ale dżungla"
6)Prezydenta pożegnają pracownicy oświaty wręczając w prezencie filmik z głosowania nad likwidacją szkół i przedszkoli,aby mu się nigdy w pamięci nie zatarło,którzy to czterej muszkieterowie głosowali za likwidacją.
Możesz wybrać moją autorską wersję pożegnania lub zaproponować swoją.
A ustępującemu prezydentowi,zmierzającemu w polityczny niebyt,życzę dużo zdrowia i ku przestrodze przytaczam słowa naszego wielkiego wieszcza:,,Bo kto nie był ni razu człowiekiem,Temu człowiek nie pomoże.."