Dodaj do ulubionych

Pożegnanie Prezydenta-SONDA

27.11.14, 07:57
Myślę,że mieszkańcy powinni pomyśleć o pożegnaniu ustępującego Prezydenta.Zagłosujmy,jak to zrobić.Moje propozycje to:1)Prezydent wychodzi z urzędu po czarnym dywanie z wielkim smutkiem i przerażeniem w oczach,intonując :,,Ludu MÓJ Ludu,cóżem ci uczynił-w czymem zasmucił,albo w czym zawinił..."Wokół żegna Go grono najbliższych,machających białymi chusteczkami,proszącymi LUD o darowanie winy..Nasz Ci on,Nasz ci on...
2)Ta sama sceneria,tylko z tą różnicą,iż o godzinie 12 w południe,zamiast hejnału usłyszymy zrozpaczony głos (niedo)rzecznika:,,Ciemno wszędzie,głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie.."
3)Prezydent odleci helikopterem z płyty stadionu KS SIARKA żegnany przez tłum szalejących kibiców i śpiewających radośnie:,,Norbert przyszły wybory-nabrałeś pokory".Poprzednia wersja:,,Norbert przyjdą wybory-nabierzesz pokory."W prezencie Ultrasi SIARKI wręczą ustępującemu Prezydentowi..BĘBEN...
4)Po Prezydenta przyjedzie wóz Ochotniczej Straży Pożarnej(po uprzednim powiadomieniu wszystkich członków smsem)i po drodze zabierze ze sobą palmy-szt.4 oraz dwie foki z Machowa..
5)Prezydenta otoczonego mieszkańcami pożegna Lady Pank śpiewając:,,Zostawcie titanica,nie zatapiajcie go...Rozbawiony wokalista daje urocze,autorskie wstawki:,,ku...,ale dżungla"
6)Prezydenta pożegnają pracownicy oświaty wręczając w prezencie filmik z głosowania nad likwidacją szkół i przedszkoli,aby mu się nigdy w pamięci nie zatarło,którzy to czterej muszkieterowie głosowali za likwidacją.
Możesz wybrać moją autorską wersję pożegnania lub zaproponować swoją.
A ustępującemu prezydentowi,zmierzającemu w polityczny niebyt,życzę dużo zdrowia i ku przestrodze przytaczam słowa naszego wielkiego wieszcza:,,Bo kto nie był ni razu człowiekiem,Temu człowiek nie pomoże.."
Obserwuj wątek
    • i-w-o Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 27.11.14, 09:25
      ja proponuje pożegnanie jak divę
      (sorry, nie znam męskiego odnośnika ale ma głos taki, że pasuje, tym bardziej w dzisiejszych czasach;))))

na stadionie

każdy, przybywający przychodzi z kwiatami odpowiednimi do jego rządów

wtedy ci z PO którzy go poparli i opłacili kampanię
      będą rozdzielać je i liczyć te "kujące", na jedną kupę a te nie kłujące na drugą

jak sądzicie przyjdą? czy może teraz ich ukochany będzie musiał zmienić partię
      tylko na jaką????
      ma do wyboru dwie:
      Korwin Mikke i Palikota
      który go przyjmie, jak sądzicie?;))))

• czasnajazz Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 27.11.14, 13:45
        i-w-o napisał(a):

> ja proponuje pożegnanie jak divę
        > (sorry, nie znam męskiego odnośnika ale ma głos taki, że pasuje, tym bardziej w
        > dzisiejszych czasach;))))

W dzisiejszych czasach to może...yyy... "Conchita" ?
    • czasnajazz Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 27.11.14, 13:44

A może tak po starosłowiańsku utopimy bądź spalimy marzannę i metaforycznie przywołamy "wiosnę"?
      Niech to będzie taki symbol współczesnej "wiosny ludów".
      • gig5 Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 28.11.14, 20:56
        A może tak jak Jagnę w chłopach?
        • gig5 Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 28.11.14, 20:58
          Sory w "Chłopach" oczywiście.
          • peres3 Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 28.11.14, 21:22
            gig5 napisał: Sory w "Chłopach" oczywiście.
            CHOPIE za dużo zeżarłeś Kiełb-achy wyborczej ! czym przegryzie Janek i Stach bo Alfonsik to nie chla wódy , on zawsze czujny jak każdy parasol (reklamowy hem...)
            • gig5 Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 28.11.14, 22:04
              I w ten sam sposób pozbądźmy się tego prostactwa ludzi związanych z Mastalerzem. Będzie grzeczniej, milej i lepiej!
    • koko1308 Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 28.11.14, 22:15
      Krystyna, wszystkie Twoje propozycje są zajefiste! Ja jednak po długim namysle, rozdarty pomiędzy jedna a drugą, wybieram głos rzecznika zamiast hejnału ale czarny dywan czeka jak najbardziej!
    • zim-io Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 03.12.14, 21:27
      świetne:-)
    • nerw-owy Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 04.12.14, 14:50
      Ja jestem za pierwszą lub ewentualnie drugą propozycją i chętnie się przyłaczę tylko nie wiem kiedy sie to odbędzie
      • koko1308 Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 04.12.14, 16:45
        CBA wyprowadza ex wodza skutego w kajdanki.
        Prosimy o informacje kiedy mieszkańcy moga przyjśc pod magistrat na pozegnanie.
        • fajna_dzieczyna Re: Pożegnanie Prezydenta-SONDA 04.12.14, 17:28
          za to co wyprawia teraz w urzędzie to powinni zabetonować dziada....
          Podobno wszystkie przydupasy teraz dostają wysokie nagrody oraz podwyżki....
          złodziejstwo w biały dzień......
          w pasiaki i won za kraty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka