oli-vqa 21.01.15, 22:44 Gdzie w tbg można kupić piwa regionalne? słyszałam, że gdzieś na Kopernika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
21_a_w_e Re: piwa regionalne 22.01.15, 00:12 Kölsch polecam - polskie siki z gazem mozna sobie darowac. Zapraszam - Aachen / Von-Görschen-Str. 233 Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz0 Re: piwa regionalne 22.01.15, 07:43 Widziałem w sklepie Kopernik mają duży asortyment ceny ok Odpowiedz Link Zgłoś
budziktbg Re: piwa regionalne 25.01.15, 15:19 piwa regionalne i rzemieślnicze, można kupi na stoisku monopolowym w "jedrusiu"- duuuuzy wybor. a to link do fb www.facebook.com/PiwaRegionalneTBG?fref=ts Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: piwa regionalne 25.01.15, 15:32 Polecam Miłosław pszenne.Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
budziktbg Re: piwa regionalne 26.01.15, 00:37 "Refermentowane w butelce Miłosław Pszeniczne ma być według browaru ?pełne w smaku?, czemu przeczą dość skromne parametry (11,8° ekstr., 5,5% alk.). Ponadto producent poucza, że ciemne piwo pszeniczne to po niemiecku ?dunkel?. Drogi producencie ? nie dunkel, a dunkelweizen. Wszystkim polskim producentom piwa którym wydaje się że znają niemiecki, przyznaję rację ? tak, wydaje Wam się. Piwo jest lekko mętne, o puszystej, niezbyt trwałej pianie, nieco jasne jak na ciemną pszenicę, ciemne jak na jasną. Zapach jest niezbyt wyraźny. Początkowo się ucieszyłem, że brak tutaj ziemistości charakterystycznej dla niektórych dunkelweizenów ? czuć bowiem głównie banany, karmel, może lekką opiekaność, ale do tego również coś niezbyt przyjemnego, na kształt połączenia goździków i mydła. W dodatku wyczuwam nieco natrętne fuzle (alkohole wyższe). Kunsztownie uwarzone to to nie jest. Zdecydowanie zbyt kwaskowy smak, o raczej niskiej aromatyczności, ze śladową goryczką oraz opiekanymi pozostałościami banana i nutami alkoholowymi w finiszu. Wieje nudą. Kwaskową nudą. Zamiast orzeźwiać, czyli czynić to, do czego piwa pszeniczne są stworzone, niesamowicie męczy, i to mimo kwaskowości. Naprawdę bardzo się chciałem napić w tym momencie piwa, a skończyło się na tym, że ślęczałem nad pszeniczniakiem (!), nie mogąc dopić go do końca." Odpowiedz Link Zgłoś
budziktbg Re: piwa regionalne 26.01.15, 00:50 te rzemieślnicze śmiało polecam, 1000000x lepsze od koncernowych szczyn :P Pinta Wiwa la Vita Doctor Brew American Witbier Podróże Kormorana Witbier Odpowiedz Link Zgłoś
oli-vqa Re: piwa regionalne 25.01.15, 23:42 byłam dziś w sklepie Kopernik na ulicy Kopernika( ciekawe logo sklepu) i rzeczywiście jest wybór piw regionalnych i fajny wybór win Odpowiedz Link Zgłoś
e-zyleta Re: piwa regionalne 28.01.15, 21:42 Moje ulubione:supergify.pl/images/stories/Owoce%20i%20napoje/171.gif Odpowiedz Link Zgłoś
tbg0 Re: piwa regionalne 08.02.15, 23:57 Fakt w Koperniku mają fajny wybór win ale gość ktory tam pracuję patrzy na klienta jak na potencjalnego złodzieja. No i ogólnie to już nie jest ten sam sklep co kiedyś przed wszystkim brakuje tam dziewczyn ktore pracowaly tam jeszcze nie tak dawno no i rzadko można kupić fajki. No cóż kryzys pewnie ich dopadł. Odpowiedz Link Zgłoś