Dodaj do ulubionych

Pierwsza inicjatywa Dudy - Pomnik Smoleński

28.05.15, 17:14
Przyznam się, że nie zawiodłem się na nowym prezydencie. Powoli wychodzi PiS z niego. Zamiast zająć się pracą na rzecz obiecanej likwidacji śmieciówek zajmuje się pomnikiem. To po propagandowej wycieczce do częstochowskiego klasztoru już drugi wyznacznik nowej prezydentury.
Rzeczywiście "idzie nowe".
Obserwuj wątek
    • republika_polska Re: Pierwsza inicjatywa Dudy - Pomnik Smoleński 28.05.15, 17:15
      I link:
      wiadomosci.onet.pl/kraj/kopacz-o-pomniku-smolenskim-wazne-intencje-a-nie-lokalizacja-pomnika/3lxlze
    • genia50 Re: Pierwsza inicjatywa Dudy - Pomnik Smoleński 28.05.15, 17:25
      Mozna sie bylo spodziewac,zaskoczeniem dla mnie jest tylko,ze tak szybko.
      • e-zybi Re: Pierwsza inicjatywa Dudy - Pomnik Smoleński 28.05.15, 17:48
        Młody, energiczny, to i działa jak obiecywał.
    • edekzgredek99 Re: Pierwsza inicjatywa Dudy - Pomnik Smoleński 28.05.15, 19:42
      Wiedziałem, że tak będzie.
    • wislocki12 Pierwsza inicjatywa i już... kompromitacja! 28.05.15, 20:02
      No tak, pierwsza inicjatywa i już... kompromitacja, niestety! :-((
      • edekzgredek99 Re: Pierwsza inicjatywa i już... kompromitacja! 28.05.15, 20:09
        Se wybrali to se beda miec. Tylko dlaczego caly narod ma cierpiec?
        • giesiu79 Re: Pierwsza inicjatywa i już... kompromitacja! 28.05.15, 20:49
          edekzgredek99 napisał(a): "Tylko dlaczego caly narod ma cierpiec?" bo nie wszyscy chodzą do kościółka w moherach z antenką bu ha ha (*=*=*)
          ^^
          • kolekcjonerkosci69 Re: Pierwsza inicjatywa i już... kompromitacja! 28.05.15, 22:23
            Tylko niech postawi ten pomnik ale ze swoja podobizna,bo jak kolejny samolot pierdyknie to już nie trzeba będzie dublować pomnika.Dopiszemy tylko datę.
    • wislocki12 Pomnik Smoleński? Nie żartuj! ;-)) 28.05.15, 22:40
      Prezydent wszystkich Polaków? Chyba żartujesz! ;-))
      • lechowski51 Re: Pomnik Smoleński? Nie żartuj! ;-)) 29.05.15, 08:48
        No tak!.Popełnił straszliwą zbrodnię bo uświadomił byłym komuchom i ich kumplom z PO,że pomnik upamiętniający tragedię polskiej elity,powinien stać nie hgdzieś w krzakach jak chce Walc a w centralnym miejscu stolicy.Wybierzcie się do Londynu czy Paryża,to zobaczycie,gdzie stoją pomniki upamiętniające ważne chwile z historii tych narodów
        • ursi51 Re: Pomnik Smoleński? Nie żartuj! ;-)) 29.05.15, 10:48
          Panie Lechowski, martwię się o pana zdrowie. Psychiczne, oczywiście. Robi się pan coraz to agresywniejszy.
          • edekzgredek99 Re: Pomnik Smoleński? Nie żartuj! ;-)) 29.05.15, 10:52
            A to wszystko przez te bruzde co ja lechowski ma ns czole
        • edekzgredek99 Re: Pomnik Smoleński? Nie żartuj! ;-)) 29.05.15, 10:50
          A u nas stoi w krzakach i wszyscy zadowoleni
        • exbenek Re: Pomnik Smoleński? Nie żartuj! ;-)) 29.05.15, 12:02
          Lechowski ,vel coś tam coś tam i americano itd itp - ponad połowie Polaków lokalizacja pomnika albo się nie podoba , albo im ( tak jak mi ) "lezy martwym bykiem" - czy to jest pierwszy i najważniejszy problem prezydenta? jeżeli tak to juz na wstępie PIS ma minus 10 % przed jesieną - "chcę być prezydentem wszystkich Polaków " i zaczyna sie od "mrowiska" ? To że z rozumem u ciebie jest jak z dupsk..em u anoretyczki to wszyscy widzą , czują i znają , ale że u prezydenta Dudy jest podobny objaw , tego się 4 dni po wyborach nie spodziewałem - myślałem że wytrzyma choć ze 3 tygodnie .... co do Londynu ,czy NY - nie rozśmieszaj mnie bo porównujesz "trzmiela" ze słoniem - Trafalgar Squarre i 1805 rok , ze Smoleńskiem ad 2010 ..... lecz człowieku uszy , na reszte za pózno
        • gladysek Re: Pomnik Smoleński? Nie żartuj! ;-)) 29.05.15, 12:09
          lechowski zacznij chodzic po ziemi. Smolenski wypadek to zbiorowe samobojstwo sprokurowane przez L. kaczynskiego i jego swite bo to on wymusil na zalodze ladowanie tam gdzie ladowac nie bylo wolno. Nie nalezy sie im pomnik tak jak nie nalezy sie miejsce na Wawelu. Rodziny na tym niezle zarobily, sledztwa udowodnily wine polskiej strony i na tym koniec.
          Smolenskie lotnisko to polana w lesie i tylko duren prezydent mogl wymuszac ladowanie na tej polanie i to we mgle przy fatalnej widocznosci i urzadzeniach ryczacych "pull up !!!!! "

lechowski, dlaczego od pieciu lat zniknal temat katynskich uroczystosci i panstwowych wycieczek ? Dlaczego Jaroslaw nie kontynuuje tradycji swjego brata.
          A coz to za elita byla na pkladzie tego samolotu; jakies trzecie i czwarte garnitury, dewotyzm i patriotyzm na pokaz .

• wislocki12 Kryminał 29.05.15, 15:01
          We Francji i w Anglii kogoś, kto sprokurował katastrofę wsadzają za kratki! Oczywiście, jeżeli przeżył... :-(
          • lechowski51 Re: Kryminał 29.05.15, 16:17
            No tak!.Sbecki kretyn bredzi, wraz z jego kumplami z WSI,ze Kaczyński wraz z polską elitą poppelnil zbiorowe samobójstwo.
            Beniu!.Oprócz Trafalgar Sguare czy Placu Concorde w Paryżu i Londynie stoi mnóstwo pomników.Jedne dzisiaj POlitycznie słuszne,inne nie.Tylko takim kretynom jak czy wisłocki przeszkadzają pomni8ki Katastrofy Smoleńskiej,Dmowskiego czy Ludobójstwa na Wołyniu
            • edekzgredek99 Re: Kryminał 29.05.15, 17:11
              ORMOwiec lechowski bredzi jak zwykle. I jak zwykle wywija kota ogonem. Lechowski dlaczego mamy stawiać pomniki ofiarom właśnie tej katastrofy? Każdego dnia w różnych katastrofach giną ludzie. Dlaczego tamci mają miec pomniki a inni nie? To co się zdarzyło w Smoleńsku to wynik głupoty i wybujałych ambicji, chyba wiesz czyjej lechowski. A teraz wracaj do kur.
            • genia50 Re: Kryminał 29.05.15, 19:55
              Ten lot nie powinien sie odbyc,bo byla mgla,lotnisko bylo zaniedbanym starym ladowiskiem,piloci byli pod presja i wszystko wskazywalo na to,ze tylko cud,albo nie zadzialanie powszechnych praw fizyki(co jest niemozliwe,bo wszechswiat by sie rozlecial) moglo ten lot zakonczyc szczesliwie.Dziecko by zrozumialo.
            • wislocki12 Samobójstwo czy... głupota? 29.05.15, 21:22
              Bardzo przepraszam, ale ja pisałem wyłącznie o pomniku smoleńskim! Nie pisałem też o samobójstwie L. Kaczyńskiego, bo trudno głupotę nazywać samobójstwem! ;-))
              PS. No tak, jak rozumiem, proponujesz nową klasyfikację pomników... ;-))
              PS2. Naprawdę uważasz, że Dmowski dogadałby się Kaczyńskim, że o Dudzie nie wspomnę? :-((
            • kolekcjonerkosci69 Re: Kryminał 01.06.15, 21:56
              Lechosiu nie napinaj się tak bo ci Zyłka pęknie!!! a niech sobie postawi ten pieprzony pomnik w Pałacu jak już zostanie prezydentem.Proponuję w głównej sali żeby wszyscy mogli go oglądać!!!!
    • polak1706 Re: Pierwsza inicjatywa Dudy - Pomnik Smoleński 01.06.15, 20:12
      Nie dostrzegacie pozytywnych działań PiSu?
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,PiS-niech-rodzice-decyduja-o-poslaniu-6-latkow-do-szkoly,wid,17590619,wiadomosc.html
      Jesienią PiS musi znaleźć się w zdecydowanej większości w sejmie. W przeciwnym wypadku nie dostrzeżecie działań dla waszego i waszych dzieci dobra.
      • wislocki12 W jakim wieku chrzest? 01.06.15, 21:51
        Chyba żartujesz:
        "Podczas gdy w Polsce wciąż trwa debata nad tym, czy obniżyć wiek rozpoczęcia nauki, w krajach Unii do szkół idą dzieci nawet cztero- czy pięcioletnie."
        www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/mlodsze-dzieci-w-szkole-to-standard-w-unii-polska-chce-isc-ta-droga-czy-pojdzie,369326.html
        PS. Za to chrzest jak najszybciej!
        • lechowski51 Re: W jakim wieku chrzest? 01.06.15, 21:59
          Jajk każdy lewak uważasz,ze należy dzieciaka jak najszybciej wyrwać z domu rodzinnego aby go Postępowo socjalizować.I jak kazdy lewak uważasz,że niewolnika trzeba jak najszybciej nagonić do roboty.
          • wislocki12 W jakim wieku chrzest? 01.06.15, 22:29
            Czy mam zatem rozumieć, że Kościół stara się "dzieciaka jak najszybciej wyrwać z domu rodzinnego", aby uczynić go elementem trzódki bożej i zaoszczędzić mu jakiejkolwiek pracy? :-((
          • wislocki12 Jak najszybciej! 02.06.15, 00:10
            Mam na myśli szczególnie trud intelektualny! ;-))
            • polak1706 Re: Jak najszybciej! 02.06.15, 00:22
              Jeżeli mają być tak intelektualne jak ty wisłocka to lepiej aby do szkoły w ogóle nie szły.
              Wiesz co to nauczanie indywidualne. Tak też będzie znacznie więcej dzieci kończyło szkoły w miarę jak wiek szkolny będzie obniżany.
              • wislocki12 Matura z religii? 02.06.15, 00:50
                Jak się domyślam, katechezy nie masz na myśli, proponując mi nauczanie indywidualne, że o obniżaniu wieku szkolnego nie wspomnę, niestety! :-((
                PS. Nic mnie nie rozśmiesza tak, jak matura z religii! ;-))
                • polak1706 Re: Matura z religii? 02.06.15, 15:19
                  Jesteś tak głupia czy taką udajesz? Bredzisz o czymś o czym nie wspominam FERMENCIARO, niestety!
                  Mnie rozśmieszają twoje babskie głupoty.
                  • edekzgredek99 Re: Matura z religii? 02.06.15, 17:21
                    Polaku cuś tam cus dudy smolone bredzisz i chyba szkoły żadnej nie skończyłeś skoro faceta od kobiety nie odróżniasz
                    • polak1706 Re: Matura z religii? 02.06.15, 23:41
                      Wnioskujesz, że to mężczyzna po nicku "wisłocki"? No to ja jestem MIŚ USZATEK.
                      Takie brednie jak wisłocki to tylko kobieta może wypisywać.
                      • wislocki12 Miś Uszatek 03.06.15, 00:47
                        Chcesz sprawdzić? Zapraszam! ;-))
        • polak1706 Re: W jakim wieku chrzest? 02.06.15, 00:20
          Chyba po to aby szybciej dzieciaki kończyły u neurologa i psychiatry.
          • wislocki12 Neurolog i psychiatra? 02.06.15, 00:43
            Masz na myśli chrzest? ;-))
            PS. Nie rozumiem tylko, jakie pretensje masz do boromeuszek! :-((
            • lechowski51 Re: Neurolog i psychiatra? 02.06.15, 18:29
              ..i jak zwykle bredzisz i nie możesz uwolnić sie od obsesji Ateistycznych Dewotek.Pierwszymi inicjatywami ustawodawczymi nowego Prezydenta RP będa ustawy obniżające wiek emerytalny i podnoszący prog wolny od podatku do 8 tys zł.Informuje lewactwo,że w Anglii podatki placi się po przekroczeniu 10 tys funtów/ok.60 tys zł/
              • genia50 Re: Neurolog i psychiatra? 02.06.15, 18:42
                Niestety,nie jestesmy krajem tak bogatym jak Anglia i dopiero wejscie do UE i ogromne doplaty stawiaja nas na nogi.Ale to rownanie do bogatych musi troche trwac,nie da sie nagle z biedaka przerodzic w krezusa.
                • lechowski51 Re: Neurolog i psychiatra? 02.06.15, 20:02
                  Będziesz bogata jak będzie okradać Cie państwo i bedziesz płacic najwyższy Vat i podatki?.Dzisiaj to biedni emeryci,sklepikarze i polscy drobni przedsiebiorcy utzrymują m.in 80 tys urzedników zatrudnionych przez Tuska.Natomiast zagraniczne banki czy sieci handlowe łupia biednych Polaków wyprowadzając po za granicę naszego kraju miliardy złotych.
                  Dlatego trzeba jak najszybciej,podobnie jak na Węgrzech wprowadzić 1% podatek od przychodów dla Tesco,Biedronki i innych a też 0.5% od operacji bankowych
                  • wislocki12 Jak nie potrafisz zarobić, to grab! 02.06.15, 20:50
                    Mnie też marzy się kraj bez administracji, nauczycieli, lekarzy i VATu! ;-))
                    Czyżbyś miał uważać, że Duda z PiSem, zresztą pod rękę, że o Kikuzie nie wspomnę, stworzą państwo "bez administracji, nauczycieli, lekarzy i VATu!"?
                    Co zaś do banków, że o Tesco i Biedronce nie wspomnę, to masz rację! Jak nie potrafisz zarobić, to grab! ;-))
                    • polak1706 Re: Jak nie potrafisz zarobić, to grab! 02.06.15, 23:44
                      "że o Kikuzie nie wspomnę"
                      Wytykasz innym błędy a sama robisz byki
                      • wislocki12 Kikuz czy Kikus? ;-)) 03.06.15, 00:45
                        Jak rozumiem, twoim zdaniem to nie jest Kikuz? ;-))
                        • polak1706 Re: Kikuz czy Kikus? ;-)) 04.06.15, 16:01
                          No i cóż ci mogę odpisać INTERNETOWA FERMENCIARO?
              • wislocki12 Tylko 8 tys? :-(( 02.06.15, 20:39
                Jak myślisz, do jakiego poziomu sprowadzi Duda wiek emerytalny, że o górnym pułapie kwoty wolnej od podatku nie wspomnę? Rozumiem, że co najmniej do 60 roku życia i, oczywiście, 60 tys. zł? ;-))
                • lechowski51 Re: Tylko 8 tys? :-(( 02.06.15, 21:07
                  Zanim zaczniesz pytać,sam wpierw wyraź swoja opinię.Wiem,że przyzwyczajenie byłego milicjanta do przepytywania,jest silniejsze od myślenia....ale spróbuj!
                  • wislocki12 Do 60. roku życia i, oczywiście, 60 tys. zł 02.06.15, 21:56
                    Jak to? Przecież napisałem: "Rozumiem, że co najmniej do 60. roku życia i, oczywiście, 60 tys. zł". To jest właśnie moja opinia! ;-))
                    PS. mam wrażenie, że już informowałem Cię, iż nie przepadam za milicjantami i... rowerzystami, niestety! :-((
                    • polak1706 Re: Do 60. roku życia i, oczywiście, 60 tys. zł 02.06.15, 23:42
                      >iż nie przepadam za milicjantami i... rowerzystami, niestety! :-(( <
                      Nic dziwnego! Kobiety są zakochane w sobie.
                      • wislocki12 Współczuję! 03.06.15, 00:42
                        Czasami odnoszę wrażenie, że masz jakieś uprzedzenia w stosunku do kobiet... Współczuję! :-((
                      • edekzgredek99 Re: Do 60. roku życia i, oczywiście, 60 tys. zł 03.06.15, 11:01
                        No wiesz, trudno zakochac sie w Misiu Uszatku ;) W lechowskim i polaku cus tam cus tam jeszcze trudniej ;)
                  • wislocki12 Nomen omen... 02.06.15, 22:35
                    Ciekawe, czy wiesz jaki jest wiek emerytalny w Norwegii? 67, nomen omen! ;-))
    • polak1706 Re: Pierwsza inicjatywa Dudy - Pomnik Smoleński 04.06.15, 16:00
      Brawo Duda!
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rossijskaja-Gazieta-pierwszy-zgrzyt-w-relacji-Poroszenki-i-Dudy,wid,17583505,wiadomosc.html
      • lechowski51 Re: Pierwsza inicjatywa Dudy - Pomnik Smoleński 04.06.15, 20:49
        Ma dobrą wiadomość dla forumowych Ateistycznych Dewotek.Prezydent Elekt nie wzywa was do modlitwy!
        telewizjarepublika.pl/andrzej-duda-nikomu-nie-kaze-sie-modlic-jednak-chcialbym-by-mnie-tez-nie-odbierano-prawa-do-przezywania-wiary,20452.html
        • genia50 Re: Pierwsza inicjatywa Dudy - Pomnik Smoleński 04.06.15, 20:51
          Nie wzywa,ale.....po co to ale?
        • wislocki12 Każdy ma prawo? 04.06.15, 21:21
          Prezydent elekt A. Duda:
          "Nikomu nie każę się modlić i nie mam najmniejszego zamiaru tego robić. Każdy ma do tego prawo, chciałbym jednak, by mnie też nie odbierano prawa do przeżywania mojej wiary – mówił prezydent elekt Andrzej Duda w wywiadzie dla Gazety Polskiej."
          Serdeczne dzięki, Panie Prezydencie! :-))
          PS. Nie bardzo tylko mogę zrozumieć, do czego każdy ma prawo - "kazać się modlić" czy "przeżywać swoją wiarę"? ;-))
          • lechowski51 Re: Każdy ma prawo? 04.06.15, 21:37
            Obsesja antyreligijna pozbawia niestety człowieka logicznego myslenia
            • genia50 Re: Każdy ma prawo? 04.06.15, 21:43
              Co to jest obsesja anty?Wytlumacz,jesli potrafisz.
              • wislocki12 To samo! 04.06.15, 21:50
                Obsesja antyreligijna to prawie to samo, co ateistyczne dewotki, co by to nie miało znaczyć! ;-))
            • wislocki12 Prawo do czego? 04.06.15, 21:48
              Jaka obsesja? Przeczytaj uważnie wypowiedź elekta: "Nikomu nie każę się modlić i nie mam najmniejszego zamiaru tego robić. Każdy ma do tego prawo..." No, właśnie, do czego? ;-))
            • edekzgredek99 Re: Każdy ma prawo? 04.06.15, 21:50
              Raczej dewocja lechowski. A ty jesteś dewotem.
            • genia50 Re: Każdy ma prawo? 04.06.15, 21:52
              A czy ma prawo sie nie modlic,jesli jest niewierzacy?Jak bedzie traktowany?
              • edekzgredek99 Re: Każdy ma prawo? 04.06.15, 21:54
                Takich nie modlących się lechowski i spółka będą palić na stosach
      • wislocki12 Zaciągnij się... 04.06.15, 23:16
        Podobno w Donbassie tworzy się Korpus Polski... Zaciągnij się i wesprzyj Putina, że o Orbanie, Kaczyńskim i ... Dudzie nie wspomnę! :-((
        • polak1706 Re: Zaciągnij się... 04.06.15, 23:27
          >Zaciągnij się <.... marychą. Może przestaniesz bredzić, siać ferment.
          • wislocki12 Cyryl, to Cyryl, ale te stosunki... 04.06.15, 23:55
            Nie żartuj, przecież to nie ja zachwycałem się ("Brawo Duda!") rysami "na stosunkach prezydenta Ukrainy Petro Poroszenki i nowo wybranego prezydenta Polski Andrzeja Dudy", co by to nie miało znaczyć! ;-))
            PS. Wreszcie coś normalnego! Mam na myśli ową Marychę! ;-))
            PS2. Mam wrażenie, że nie doceniasz procesów fermentacyjnych w rozwoju cywilizacji, niestety! A Kana Galilejska, choćby... ;-))
            • polak1706 Re: Cyryl, to Cyryl, ale te stosunki... 05.06.15, 00:27
              >nie doceniasz procesów fermentacyjnych w rozwoju cywilizacji<
              Gender, homoseksualizm+małżeństwa, transwersytyzm, islamizacja, multikulti.
              NIE! Dziękuję!
              • wislocki12 In vino veritas! 05.06.15, 01:22
                Nie przesadzaj! Miałem na myśli Kanę Galilejską i... wino! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka