Dodaj do ulubionych

Chrześcijanie likwidują narody?

11.07.15, 01:23
"Z prof. Piotrem Jaroszyńskim, filozofem, kulturoznawcą, oraz wykładowcą na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim i w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu, rozmawia Rafał Stefaniuk:
- Polska zadeklarowała przyjęcie 2 tysięcy uchodźców z Afryki i Bliskiego Wschodu. Jak odbiera Pan pomysł otwarcia na nowe kultury?
- To jest próba wytworzenia nowego społeczeństwa poprzez wymieszanie kultur i narodów. Pod płaszczykiem pomocy podejmuje się działania zmierzające do likwidacji narodów."
Szkoda tylko, że p. profesor, zapomniał, ze chodzi o prześladowanych chrześcijan, niestety! Ciekawe, co na to Jezus, który Polakiem, zresztą, nie był! ;-))

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/polska-kraj/140211,drugie-dno-pomocy.html
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Chrześcijanie likwidują narody? 11.07.15, 09:05
      Podejrzewam,ze ta niechec do przyjecia chrzescijanskich uchodzcow wynika ze sposobu finansowania.Koszty maja ponoc poniesc koscielnicy,ale pewnie dostana jakies wsparcie,niech sie wiec nie martwia.
    • retinger Re: Chrześcijanie likwidują narody? 11.07.15, 19:38
      Oczywiście dyżurna para przeciwników katolicyzmu na posterunku. Zaczyna wislocki12, następnie wspiera go genia50 a za chwilę włączy się reszta, czyli edekzgredek, leszeksmieszek no i ursi. Może spróbujcie kiedyś schłostać przedstawicieli innych religii, np. żydów, muzułmanów itd. Odwagi brak, czy na WUMLu tego nie uczyli? Nie jestem zbyt blisko KK, ale razi mnie, że jesteście tacy jednostronni. Teraz każdy nawet genia5o no i oczywiście animator każdej akcji przeciwko KK, Polsce i Polakom może ujadać do woli. Z tego co wiem to katolicy mają obowiązek kochać bliźniego swego jak siebie samego i dlatego sobie nie żałujecie.
      Wstyd!!
      • edekzgredek99 Re: Chrześcijanie likwidują narody? 11.07.15, 20:17
        Ja nikogo nie chlostam drogi panie
      • wislocki12 Lechowski też? 11.07.15, 21:02
        "Z tego co wiem to katolicy mają obowiązek kochać bliźniego swego jak siebie samego..." Lechowski też? ;-))
        • retinger Re: Lechowski też? 11.07.15, 22:13
          Jeśli jest katolikiem to też.
          • wislocki12 Nie widać... 11.07.15, 22:22
            Jakoś tego nie widać... :-((
            • retinger Re: Nie widać... 12.07.15, 06:17
              Ty też kiedyś napisałeś, że jesteś katolikiem. Mylę się?
              • wislocki12 Mylisz się... 12.07.15, 12:06
                Mylisz się... Od zawsze jestem ateistą! :-))
                PS. Może jakiś inny wislocki? Trochę ich pojawiło się ostatnio na forum, w tym nawet kobieta! ;-))
      • ursi51 Re: Chrześcijanie likwidują narody? 12.07.15, 10:36
        Dominującym absurdem w naszym kraju jest religia katolicka (wyssana zresztą z judaizmu), która zawłaszcza wszystkie dziedziny życia, dlatego więc to ona, a nie judaizm czy islamizm jest krytykowana. A prawo do publicznego wyrażania swych przekonań światopoglądowych należy do zasadniczych praw człowieka. Tak więc, szanowny Retingerze, jeśli Cię to razi, po prostu nie czytaj.
        • retinger Re: Chrześcijanie likwidują narody? 12.07.15, 11:18
          Słaby jestem i czasem się wpieniam, choć radę przyjmuję z wdzięcznością.
          • lechowski51 Re: Chrześcijanie likwidują narody? 13.07.15, 15:50
            Ateistyczna Dewotka ursi,oczywiscie nie wie,ze tylko cywilizacja łaicińska stworzyła wolnych obywateli a jego kumpel wislocki,ze ta cywilizacja wytworzyla kultury wolnych narodow
            • wislocki12 Szkoda, że tak późno... 13.07.15, 21:32
              Masz rację, "cywilizacja łacińska stworzyła wolnych obywateli". Szkoda tylko, że tak późno:
              "Historia pańszczyzny sięga czasów starożytnych (Grecja, Rzym). W Europie zachodniej występowała już w VII wieku. Pańszczyzna zaczęła zanikać w Europie od XIV wieku, ale utrzymywała się na niektórych terytoriach, m.in. w Polsce, do XIX wieku:
              1811–1850 – zniesienie pańszczyzny w Prusach,
              1848 r. – zniesienie pańszczyzny w Austrii,
              1861 r. – zniesienie pańszczyzny w Rosji,
              1861 r. – zniesienie pańszczyzny w Królestwie Polskim." :-((
        • jk471 Re: Chrześcijanie likwidują narody? 13.07.15, 21:23
          @ursi51 myślę, że jednak religia katolicka nie jest absurdem. Katolicy i tak będą się modlić za nieprzyjaciół kościoła więc i za Ciebie bo jestem przekonany, że to co oplatasz na temat KK jest wygłupem, dość marnym zresztą a jak Cię palec Boży przyciśnie to zwrócisz się do Boga by Cię przygarnął. Jeśli nie zdążysz to zrobi to rodzina, która pewnie ma więcej oleju w głowie.
          • wislocki12 Palec boży... 13.07.15, 21:39
            Chyba masz wypaczone wyobrażenie o Panu Bogu, że o jego palcu nie wspomnę... Naprawdę uważasz, że Pan Bóg ma palec po to, by przyciskać nim @ursi51 lub kogokolwiek innego? mam nadzieję, że nie żartujesz... :-((
            PS. Jak się domyślam, widziałeś ów palec..., a może tylko wierzysz? :-(
            PS2. Moja rodzina jest taka sama, niestety! ;-))
          • genia50 Re: Chrześcijanie likwidują narody? 13.07.15, 21:41
            Widzialam tez swieckie pogrzeby,gdzie rodzina szanowala wole zmarlego,oraz katastrofy gdzie niespodziewanie ginely tysiace ludzi wraz z rodzinami i kto niby mial latac do ksiedza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka