Dodaj do ulubionych

Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą

12.07.15, 22:57
"Krzysztof Kowalewski znieważył Jarosława Kaczyńskiego? Ryszard Nowak donosi do prokuratury (gazeta.pl, 12 lipca):
Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą, na którego czele stoi Ryszard Nowak, złożył doniesienie ws. znieważenia Kaczyńskiego przez znanego aktora - informuje Rp.pl. Chodzi o słowa o "obłąkaniu" lidera PiS.
"Publiczne znieważenie J. Kaczyńskiego jest przestępstwem oraz obrazą dla wielu milionów Polaków, dla których były premier Jarosław Kaczyński to obrońca wielu pozytywnych idei i wartości oraz wzór prawowitego człowieka i polityka" - cytuje pismo podpisane przez Ryszarda Nowaka "Rzeczpospolita "na swojej stronie internetowej.
Jak doszło do rzekomego znieważenia? Chodzi o wywiad, którego znany aktor Krzysztof Kowalewski udzielił portalowi Wp.pl w 2014 roku. - Jak patrzę na Jarosława Kaczyńskiego, to widzę człowieka obłąkanego. Bardzo mu współczuję, ale bardziej tym, których dotyka swoimi działaniami - powiedział wówczas Kowalewski. Mówił też m.in. o tym, że PiS kojarzy mu się z PZPR."
Ciekawe, jak skończyła się afera z Biedroniem? ;-))

Obserwuj wątek
    • ja-tarzan Re: Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą 12.07.15, 23:03
      Pan Nowak widzi znieważenie w każdej wypowiedzi, mniej lub bardziej niosącej znamiona zniewagi, która uderza w "naszych".
      Jego zrozumienie przepisów prawa lub ... ich poszanowanie, że o obiektywnym ich stosowaniu nie wspomnę ... jest czasem zniewagą dla rodzaju ludzkiego ;)
    • exkol Re: Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą 13.07.15, 11:29
      Kowalewskiego aktora lubię jednak do niedawno tylko z wyglądu przypominał prosię, teraz nie tylko.
      • ja-tarzan Re: Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą 13.07.15, 11:33
        >>Kowalewskiego aktora lubię jednak do niedawno tylko z wyglądu przypominał prosię, teraz nie tylko.

Bo znieważył człowieka?

... czemu Ci to przeszkadza, skoro właśnie sam to robisz? ;)
      • retinger Re: Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą 13.07.15, 11:46
        Chyba exkol dawno nie widziałeś prosięcia. Gatunek ten sam ale coś ogromnego i zarośniętego na paszczy nosi zgoła inną nazwę. Inteligencja jaką popisał się Kowalewski w tej skandalicznej wypowiedzi pozwala myśleć, że jako człowiek jest bardzo podobny do większości postaci granych przez niego. Najlepszym przykładem jest postać ordynatora Łubicza z sitcomu " Daleko od noszy". Bardzo nie musiał grać, był sobą. Nie jest zresztą wyjątkiem. Wystarczy przeczytać listę popierających Komorowskiego. Chyba ich tak dobierali by żaden nie był mądrzejszy od popieranego a to jest sztuka.
        • ja-tarzan Re: Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą 13.07.15, 13:58
          >>Chyba ich tak dobierali by żaden nie był mądrzejszy od popieranego a to jest sztuka.

Jestem przekonany, że każdy z nich - gdyby poparł Dudę - byłby uznany za wybitną postać. ;)

... jakims cudem o aktorstwie nie stanowi talent, inteligencja, a ... poglądy polityczne.

Czy w taki sam sposób dobierać należy nauczycieli, lekarzy, czy hydraulików? ;)
        • wislocki12 Kryteria? 13.07.15, 23:30
          Jeżeli takie mają być kryteria oceny aktorów, to kto jeszcze zgodzi się zagrać Poncjusza Piłata, że o Judaszu nie wspomnę! ;-))
        • wislocki12 Majstersztyk! 14.07.15, 01:25
          Myślę, że identyfikowanie przez widza aktora z kreowaną postacią jest wielkim osiągnięciem artystycznym owego aktora! :-))
          PS. Mam wrażenie, że ideologia przesłania Ci wrażliwość na sztukę, o ile ją masz... :-(
    • genia50 Re: Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą 13.07.15, 11:37
      Jakis czas temu byla afera z pap. toaletowym na ktorego opakowaniu byl bialy baranek,jako symbol delikatnosci i ze nadaje sie dla dzieci .Ktos "przewrazliwony"zauwazyl w tym obraze,ktorych to " obraz" coraz wiecej,co daje dziwny obraz.
    • edekzgredek99 Re: Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą 13.07.15, 12:23
      Ten Nowak to tez jest oblakany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka