Dodaj do ulubionych

Rządzi nami od 8 lat

16.07.15, 19:54
mafia,która stworzyła teoretyczne państwo,POmagające kolesiom i swoim.Mamy za to wspaniały naród,który okradany i biedny,dalej zachowuje szlachetność pokolenia Kolumbów i tych z czasów Solidarności
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Udalo-sie-zebrac-pieniadze-na-leczenie-Kajtka-ze-Sremu,wid,17712500,wiadomosc.html?ticaid=1153bb&_ticrsn=3
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Kajtek i... Solidarność z Kolumbami? 16.07.15, 20:07
      Ty to chyba jesteś jakiś nawiedzony! Bo przecież ani "Solidarność" nie pomagała, ani "mafia" nie przeszkadzała, że o Kolumbach nie wspomnę! Po prostu, obywatele wyręczają państwo, niestety! A może współczują bliźnim? ;-(
      PS. Myślę, że przypominanie Bratnego na tym miejscu jest, niestety, niesmaczne! ;-(
      PS2. Mam wrażenie, że już wszystko ze wszystkim Ci się miesza! ;-))
    • polak1706 Re: Rządzi nami od 8 lat 16.07.15, 23:21
      są pieniądze na fontanny, deptaki, pomniki, nagrody dla SITWY,
      www.google.pl/search?q=6+milion%C3%B3w+za+koncert+madonny&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=ASCoVbq1LKK7ygPeo4HQBg
      a na Polaków niema! POlska ryżego!
      • wislocki12 Czopek prezesa 16.07.15, 23:48
        Też uważam, że należało pozostać w PRLu. Tam, jak powszechnie wiadomo, nie było fontann, deptaków, pomników, koncertów Madonny, sitwy, że o nagrodach dla rzeczonej nie wspomnę! ;-))
        PS. No tak, Tusk jest ryży, Kaczyński - konus, Błaszczak - czopek prezesa, Kuchciński - pół ruski, pół leniwy, Duda - plastik, Szydło - Buster Keaton itd. ;-))
        • polak1706 Re: Czopek prezesa 17.07.15, 00:24
          za PRL służba zdrowia była na znacznie lepszym poziomie niż obecnie.
          • wislocki12 Chyba masz rację! 17.07.15, 01:26
            Masz na myśli czopki prezesa? Chyba masz rację! ;-)
      • ja-tarzan Re: Rządzi nami od 8 lat 17.07.15, 06:31
        >>są pieniądze na fontanny, deptaki, pomniki, nagrody dla SITWY,

Zapomniałeś o Licheniu ;)

>>za PRL służba zdrowia była na znacznie lepszym poziomie niż obecnie.

No, w ogóle za PRL-u było lepiej. ;)

>>Mamy za to wspaniały naród,który okradany i biedny,dalej zachowuje szlachetność pokolenia Kolumbów i tych z czasów Solidarności

Ale kurde poetycko ... może wiersze pisz? ;)
        • rzeszowski15 Re: Rządzi nami od 8 lat 17.07.15, 19:03
          Zajmij się dupku oceną tego co się stało.W ciągu tygodnia zebrano 6 mln zł.Bez "światełek do nieba",bez udziału w tym "teorytycznego państwa" dr.Ewy,która jest zajęta kierowaniem ruchem drogowym,wąchaniem kotletów i pozowaniem do zdjęć
          • peres3 Re: Rządzi czarna kiecka 17.07.15, 21:37
            rzeszowski15 napisał(a): Zajmij się dupku oceną tego co się stało.??????????
            Lechuju51 zmień psychiatrę ....
            • wislocki12 "Dupek" 17.07.15, 22:17
              Masz rację, rzeczywiście zapomniałem zwrócić uwagę Klechowskiemu, że sprowadza dyskusję do własnego poziomu, czyli poziomu dupków, niestety! ;-))
          • wislocki12 Caritas, czyli... miłość za cudze pieniądze 17.07.15, 22:13
            Masz rację, też uważam, że WOŚP, że Caritas nie wspomnę, są zbędne. Z tą tylko różnicą, że na wpływy Orkiestry składają się głównie osoby prywatne, a na Caritas pracują głównie dotującą ją samorządy terytorialne, czyli też my, tyle, że wszyscy! :-((
            PS. WOŚP przynajmniej coś raz na rok robi, Caritas... kasuje, wyłacznie, niestety! :-((
            PS2. Pewnie nawet nie wiesz, że "caritas" tłumaczy się również na "drożyzna"! ;-))
          • ja-tarzan Re: Rządzi nami od 8 lat 18.07.15, 07:38
            >>Zajmij się dupku oceną tego co się stało.

Nie do ciebie pisałem ubecka gnido.

>>W ciągu tygodnia zebrano 6 mln zł.Bez "światełek do nieba",bez udziału w tym "teorytycznego państwa" dr.Ewy,która jest zajęta kierowaniem ruchem drogowym,wąchaniem kotletów i pozowaniem do zdjęć

Ciesze się bardzo, bo to dowodzi dobroci ludzi.
            Takie stare ubole jak ty nic nie dają...
        • polak1706 Re: Rządzi nami od 8 lat 18.07.15, 00:18
          W takim na przykład SIARKOPOLU tego samego dnia mogłeś, po wizycie u lekarza ogólnego, skorzystać z pomocy dermatologa, okulisty, laryngologa, ortopedy i innych specjalistów.

Z Sanatorium z racji tego że przemysł chemiczny, górniczy uważany był za ciężki dla zdrowia, mogłeś skorzystać raz w roku. Dostawałeś bilet TAM i z POWROTEM, darmowy. Pobyt odbywał się w ramach dodatkowego urlopu zdrowotnego. Po powrocie mogłeś otrzymać kilka dni na aklimatyzację. Korzystały z tego raczej osoby starsze.

W Sanatoriach wówczas, pracował wykwalifikowany personel i w odpowiedniej ilości. Dzisiaj to amatorszczyzna i na akord. Jeden pracownik obsługuje 2-3 rodzaje zabiegów.
          Były sanatoria państwowe (nieco gorszy standard) i branżowe (lepszy standard, nowe obiekty, lepsze jedzonko)

I tak podobnie było w wielu zakładach pracy w Polsce typu PZL Mielec, Huta Stalowa Wola itd.
          Tylko nie pisz mi bzdur, że dlatego musiał ten system w końcu paść bo wcale nie musiał z tego powodu.
          W tamtych czasach lekarz zarabiał przeciętnie a dorabiał gdzie się dało i dlatego na służbę zdrowia tą "państwową" nie "zakładową", wystarczyło pieniędzy. "Zakładowe" były dofinansowane przez zakłady pracy które dbały, w jakiś sposób, o pracownika.
          Teraz lekarz na kontrakcie zarabia od 15 tysięcy wzwyż, w NFZcie podobnie i dlatego dla pacjenta już nie wystarczy.

> No, w ogóle za PRL-u było lepiej.<
          Idealnie na pewno nie było ale były granice i było wiadomo co jest nasze (Polsko-Sowieckie) a co ich (Niemców, Francuzów) Teraz jest wszystko ich chociaż oficjalnie nie powiedziane. Dlatego do końca nie jesteś pewien co jest nasze bo nasze na pewno już nie jest i basta!

>Mamy za to wspaniały naród,który okradany i biedny,dalej zachowuje szlachetność pokolenia Kolumbów i tych z czasów Solidarności<
          Naród polski jest cierpliwy, za cierpliwy...
          A Solidarność? Niech ją szlag trafi razem z BOLKIEM!

>Ale kurde poetycko ... może wiersze pisz? ;)<
          Na życzenie:
          Bierze się chleb razowy w zęby
          i miele go w otręby.
          Później się zębami rucha
          aby to poszło do brzucha.
          Potem się formę wypina
          i wychodzi legumina.

• ja-tarzan Re: Rządzi nami od 8 lat 18.07.15, 07:44
            >>W takim na przykład SIARKOPOLU

Polaku, już o tym kiedyś było. Nie postrzegaj PRL-u przez pryzmat Tarnobrzega, śląskich kopalń i paru jeszcze miast-zakładów bo tu nawet strajków nie było, Siarkopol dbał ... ale większości Polski wyglądała inaczej. ;)

>>Idealnie na pewno nie było ale były granice i było wiadomo co jest nasze (Polsko-Sowieckie) a co ich (Niemców, Francuzów) Teraz jest wszystko ich chociaż oficjalnie nie powiedziane.

Aleś pojechał ;)

Przecież wtedy nic nie było nasze. Myślisz, że dyrekcja Siarkopolu decydowała ile i gdzie tej siarki wysłać?
            Sowiety albo lokalne komuchy na ich usługach nam gospodarkę planowały

>>Na życzenie:

Oczekiwałem czegoś romantycznego ;)
            • polak1706 Re: Rządzi nami od 8 lat 18.07.15, 22:14
              >nawet strajków nie było<
              Kłamiesz! Były!
              Spytaj tego pana, on potwierdzi
              www.youtube.com/watch?v=ZjquMYjMSZo
              >Aleś pojechał ;)<
              Taka jest rzeczywistość. Coraz mniej jest polskiego w POlsce.

>> Sowiety albo lokalne komuchy na ich usługach nam gospodarkę planowały<
              Obowiązkiem tychże wskazanych przez ciebie było doprowadzić do tego, by się to jakoś kulało, kręciło i przeciętny zjadacz chleba miał z tego chociaż tyci, tyci i tak było.

>Oczekiwałem czegoś romantycznego ;)<
              Miłość mu dała,
              wiarę mu dała
              i przy nadziei
              sama została.
              • ja-tarzan Re: Rządzi nami od 8 lat 20.07.15, 08:02
                >>Kłamiesz! Były!
                Spytaj tego pana, on potwierdzi

Tak jak dziś mamy Polskę B, tak wtedy duży zakład jak Siarkopol oferował Polske A.

>>Taka jest rzeczywistość. Coraz mniej jest polskiego w POlsce.

Ja nie pisałem o tym, jaka jest struktura własności, czy pochodzenie kapitału obecnie. Odniosłem się do zdania o ówczesnej Polsce.

>>>> Sowiety albo lokalne komuchy na ich usługach nam gospodarkę planowały<
                Obowiązkiem tychże wskazanych przez ciebie było doprowadzić do tego, by się to jakoś kulało, kręciło i przeciętny zjadacz chleba miał z tego chociaż tyci, tyci i tak było.

Polaku, to może pójdźmy dalej, pomyśl jakże płodnym okresem rozwoju południa Polski był czas Rozbiorów...

Czy świadomie wybrałeś sobie nick ? ;) Oczekiwałbym po nim patriotyzmu jednak ...

>>Miłość mu dała,
                wiarę mu dała
                i przy nadziei
                sama została.

Piękne, uroniłem łezkę.
          • genia50 Re: Rządzi nami od 8 lat 18.07.15, 08:17
            Ale przypomnij sobie jak wtedy ludzie narzekali,na mieszkania spoldz.(zle ,wykonczenie,maly metraz,oczekiwanie,znajomosci),wczasy wprawdzie w pieknych miejscowociach,ale zle wyzywienie,spartanskie warunki ,brak prawdziwej czekolady,modnych ciuchow,szarzyzna,praca wprawdzie pewna,ale za pensje niewiele mozna bylo kupic itp.Teraz jest inaczej i tez narzekania,Narzekac bedziemy zawsze,bo jestesmy narzekajacym narodem.,zamiast dazyc do poprawy jak nam cos nie pasuje to tylko narzekamy i rozwalamy.
            • ja-tarzan Re: Rządzi nami od 8 lat 18.07.15, 08:49
              >>Narzekac bedziemy zawsze,bo jestesmy narzekajacym narodem.,zamiast dazyc do poprawy jak nam cos nie pasuje to tylko narzekamy i rozwalamy.

Tak jest Geniu, może to taka narodowa przywara, może znak czasów, gdy w komunikacji werbalnej nadużywa się leksykonu.
              Dlatego w kampanii wyborczej nie pójdzie hasło "My ulepszymy Polskę", musi być "Odbudujemy kraj ze zgliszcz i ruiny". ;)
              • ursi51 Re: Rządzi nami od 8 lat 18.07.15, 11:48
                www.youtube.com/watch?v=OHH0OwO3LQQ
                • wislocki12 Obiecywać i rozdawać... 18.07.15, 15:47
                  Naprawdę zaimponowałeś mi - obiecywać i rozdawać... i tak na to wszystko nie ma pieniędzy! ;-))
              • polak1706 Re: Rządzi nami od 8 lat 18.07.15, 22:22
                >Odbudujemy kraj ze zgliszcz i ruiny". ;),
                Słusznie! Na barykady! Bez krwawej rewolucji nikt koryta nie opuści!
                • wislocki12 rewolucja i... koryto 18.07.15, 22:31
                  No tak: wypisz maluj PiS!
                  PS. Bez krwawej rewolucji, nikt koryta nie zdobędzie! ;-))
                  • polak1706 Re: rewolucja i... koryto 18.07.15, 22:33
                    masło maślane!
                    To do ciebie wisłocka podobne.
                    • wislocki12 Lukratywne stanowiska 18.07.15, 22:46
                      A to się dopiero okaże, jak po zwycięstwie PiS sprzątaczki i portierzy stracą swoje "lukratywne" podady! ;-))
                      PS. Od zawsze jestem facetem i żadne płacze, że o krzykach nie wspomnę, nie przekonają mnie, ze jest inaczej! ;-))
                      • polak1706 Re: Lukratywne stanowiska 18.07.15, 23:25
                        To chyba takim miękkim .... robionym?
                        Chłop ma być silny by sobie POradził jak dzikusy będą POdrzynać mu gardło!
                        • ja-tarzan Re: Lukratywne stanowiska 20.07.15, 08:03

>>To chyba takim miękkim .... robionym?
                          Chłop ma być silny by sobie POradził jak dzikusy będą POdrzynać mu gardło!

Oj, dzieciaku... ;)
            • polak1706 Re: Rządzi nami od 8 lat 18.07.15, 22:21
              >Narzekac bedziemy zawsze,bo jestesmy narzekajacym narodem.,zamiast dazyc do poprawy jak nam cos nie pasuje to tylko narzekamy i rozwalamy. <
              Narzekamy bo są ku temu podstawy. Rządzą nami złodzieje, karierowicze i mafiozi. 25lat temu Żyd Balcerowicz mówił, że aby było lepiej musimy zaciskać pasa. Teraz też mówią że mamy zaciskać pasa. To znaczy że rządzący nie umieją rządzić i kradną na potęgę a naród robią w BAMBUKO. Przez 25lat można było zaprowadzić ład, porządek, dobrobyt dla Polaków. Można było i... na tym się skończyło.
              To JA piszę - Dyzio Marzyciel.
              • wislocki12 I... tak już zostało! 18.07.15, 22:41
                Zechciej tylko zauważyć, że nawet Panu Bogu udało się wprowadzić ustrój rajski, i to stosunkowo na krótko. Z Drzewem Mądrości, że o Ewie i wężu nie wspomnę, w ogóle nie mógł sobie poradzić! A potem to już tylko był płacz i zgrzytanie zębów, niestety, i... tak już zostało! :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka