Dodaj do ulubionych

"Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s-ka!

02.08.15, 20:21
Ci łajdacy kalający togę i orła którego noszą na piersi, ta banda bezuczuciowych systemowych łajz odbierająca dzieci siłą przez anonimowy donos i to że w domu są zwierzęta i jeszcze ma czelność mówić o "swojej krzywdzie". Miejmy nadzieję że już we wrześniu skończy się "kariera" tych ludzi którzy kalają majestat sędziego i sprawiedliwości ogólnie przyjętej. Wstyd i hańba!!!
www.fronda.pl/a/sad-niszczy-rodzine-krzywdzi-dzieci-i-nawet-sie-nie-wstydzi,54905.html
A tu rzeczony wyrok tych łajdaków w imieniu niby RP. Jakiej RP się pytam???
polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/item/2395-skandal-w-majestacie-prawa-rodzina-balutow-stracila-dzieci-z-byle-powodow
Obserwuj wątek
    • mar1mar1 Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s-ka! 02.08.15, 20:28
      I jeszcze tu
      kulisy24.com/prawo-i-bezprawie/nisko-sad-odbiera-dzieci-w-domu-dziecka-beda-szczesliwsze
      • ja-tarzan Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s-ka! 02.08.15, 21:06
        Robi nam sie Norwegia jej mać.
    • wislocki12 "Córki są ich własnością." 02.08.15, 21:15
      Ręce opadają:
      "Z wyjaśnień sędziego (Marek Nowak, rzecznik Sądu Okręgowego w Tarnobrzegu" wynika jednak, że odebranie dzieci to nie był jednorazowy kaprys. Zainteresował się rodziną Bałutów w 2006 r. Rodzina miała zostać wyeksmitowana. Obawiano się, że dzieci trafią na ulicę. Wówczas sąd nie zgłosił zastrzeżeń do sposobu wykonywania władzy rodzicielskiej.
      W maju 2013 r. Komenda Powiatowa Policji w Nisku poinformowała, że dzieje się tam źle. Sąd uruchomił procedury sprawdzające. Szkoła i Ośrodek Pomocy Społecznej stwierdziły: rzeczywiście.
      – Jest źle, nie można tego tolerować – zgodzili się zawodowi kuratorzy sądowi.
      Wywiady przeprowadzały 4 różne osoby, ale obserwacje i wnioski były identyczne. W lipcu 2014 r. sąd ograniczył władzę rodzicielską Bałutów i ustanowił nadzór kuratora. Zobowiązał rodziców dziewczynek nie tylko do posprzątania chałupy i zapewniania im warunków do nauki, ale również podjęcia przez jedną z małoletnich terapii psychologicznej, ścisłej współpracy z kuratorem i asystentem rodziny.
      W głowach odpowiedzialnych rodziców rozdzwoniłyby się dzwonki alarmowe. A nawet dzwony.
      Bałutowie olali sądowe postanowienie. Nie wpuszczali kuratora i asystenta do domu. Nie udało im się wejść ani razu. Nie współpracowali ze szkołą, np. zignorowali formalności związane z załatwieniem dzieciom obiadów. Nie zgodzili się, aby dziewczynki chodziły do świetlicy środowiskowej.
      9 grudnia 2014 r. zabrano dzieci. Rodzice trwali przy swoim. Córki są ich własnością. Nikt nie ma prawa ich uczyć, jak sprawować władzę rodzicielską. Sąd dowiedział się z mediów, że pozbyli się zwierząt. Ale to nie z ich powodu zabrano dziewczynki.
      – Bałutowie nie stawiali się na terminy rozpraw i na badania w Rodzinnym Ośrodku Diagnostyczno-Konsultacyjnym – twierdzi sędzia Nowak.
      Ostatecznie odmówili udziału w tych badaniach. Sabotują wszystkie czynności procesowe i mają w nosie oferty pomocy wysuwane przez sąd."

nie.com.pl/artykul-str-glowna-13/sierotki-prezydenta-dudy/
      • lechowski51 Re: "Córki są ich własnością." 02.08.15, 21:24
        Wiedziałem,że twoja wiedza i poglądy pochodza z urbanowego goowna
        • genia50 Re: "Córki są ich własnością." 02.08.15, 21:32
          Czestom dochodzi do tego,ze dzieci sa zrodlem dochodow i dodatkow bezrobotnych czy osiagajacych maly dochod rodzicow.Dlatego rodzice nie chca ich wypuscic spod skrzydel nawet w takiej ciasnocie,ze moga sie udusic,oraz wbrew wszelkim zaniedbaniom.A bedzie jeszcze gorzej,jak beda zrodlem niezlego stalego dochodu.
        • wislocki12 "Goowno" 02.08.15, 22:17
          Tu nie chodzi o prostackie insynuacje, że o epitetach nie wspomnę. Tu chodzi o argumenty, racjonalne, najlepiej! :-((
    • mar1mar1 Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s-ka! 03.08.15, 19:39
      Ciąg dalszy łajdactwa tych sku...nów co siłą zabierają dzieci kochającym rodzicom i nazywają siebie "sędziami".
      www.fronda.pl/a/bog-daje-dzieciom-matke-sad-odbiera,54971.html
      • e-zyleta Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 03.08.15, 19:48
        Ach, jak dobrze byłoby gdyby nie było sądów powszechnych, a tylko kościelne.
      • wislocki12 Na Bałuty! 03.08.15, 20:34
        Ciekawe, jak z Bałutami dadzą sobie radę za 3 miesiące urzędnicy pisowscy z mec. J. Wojciechowskim na czele! ;-))
        PS. Bałuty zawsze miały słabe notowania... :-((
    • edekzgredek99 Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s-ka! 04.08.15, 15:01
      Zamiast się tak oburzać to trzeba było sprawdzić co to za rodzina. Porozmawiaj z ich sąsiadami a dopiero potem zacznij wyzywać sędziów. I problem mój panie to nie leżał w zwierzątkach.
      • ja-tarzan Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s-ka! 06.08.15, 15:02
        wyborcza.pl/1,75478,18508475,polityka-i-dzieci-odebrane-rodzinie-balutow.html#MTstream
        • mar1mar1 Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 06.08.15, 17:31
          "kultura" resortowych dzieci pracujących w przytoczonej przez ciebie gazecie. O czym to świadczy? Nie od dziś wiadomo że dziennikarze owej gazety mają wrogi stosunek do Boga, Kościoła, patriotyzmu, moralności i właśnie rodziny. Arty w tej gazetce zawsze traktuję z przymrużeniem oka. Po prostu...
          www.fronda.pl/a/michnik-zyczy-dudzie-szanuj-madrzejszych-od-siebie,55096.html
          • ja-tarzan Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 06.08.15, 19:04
            >>"kultura" resortowych dzieci pracujących w przytoczonej przez ciebie gazecie. O czym to świadczy? Nie od dziś wiadomo że dziennikarze owej gazety mają wrogi stosunek do Boga, Kościoła, patriotyzmu, moralności i właśnie rodziny. Arty w tej gazetce zawsze traktuję z przymrużeniem oka. Po prostu...

Pomijam publicystykę, odróżniam opinie osób od faktów i nad pewnymi faktami uważam warto się zastanowić, bez względu na to źródło informacji.
            Może nie bez powodu siostry zakonne mają zamiar poprzeć sędzinę... chyba, że to kłąmstwo.

Fronda również potrafi zamieścić czystą publicystykę, która opinie, interpretacje potrafi traktować jak Prawde Objawioną.

Jeśli chce się zachować maksimum obiektywizmu i sprawiedliwej oceny nie można bezwarunkowo akceptować jednego medium totalnie negując inne.

... a jaki jest związek "życzeń Michnika" z ta sprawą?
            • ja-tarzan Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 06.08.15, 19:14
              Drobny przykład:

www.fronda.pl/a/terlikowska-przynosicie-polsce-wstyd-buczacy-poslowie,55103.html

Oczywiście buczący posłowie okazali brak dobrych manier. Coś takiego nie powinno miec miejsca, poglądy polityczne, walka o władzę nie powinna mieć miejsca w takim miejscu, przy tak doniosłej okazji.

... ale czy PANI TERLIKOWSKA NAPISAŁA RÓWNIE EMOCJONALNY ARTYKUŁ, GDY PRZEZ KILKA LAT Z RZĘDU TAKIE BUCZENIE I GWIZDY POJAWIAŁY SIE NA CMENTARZU PODCZAS ODDAWANIA HOŁDU POLEGŁYM?

... jeśli sie mylę, prosze o wskazanie takowego artykułu, jeśli on nie istnieje, to chyba świadczy o dość relatywnym traktowaniu dobrych manier...

Rzekłbym nawet, choć oczywiście nie ma wielkiego sensu porównywanie odmiennych uroczystości, że odpowiedni nastrój podczas obchodów rocznicy Powstania Warszawskiego powinien być broniony w pierwszej kolejności. Do okazjonalnego bydełka sejmowego mieliśmy czas sie przyzwyczaić.
              • ja-tarzan Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 06.08.15, 19:21
                O, nawet mąż też o tym napisał.

www.fronda.pl/a/terlikowski-mozemy-to-zrobic-czyli-nowe-oblicze-nadziei,55110.html

Jakież oburzenie to buczenie wzbudziło ... nieuzasadnione buczenie wobec Prezydenta.

No cóż, może jak to pan Kuźmiuk swego czasu uzasadniał, buczenie na Powązkach było usprawiedliwione, bo społeczeństwo ma małe szanse, by władzy powiedzieć, co o niej myślą.

Nasza racja jest najmojsza... ;)

Wyczekuję czasów, gdy kultura i uczciwość w polityce nie będzie zależna od kolorów partyjnych adresata przekazu, a jej brak będzie uznawany za zło bez względu na osobnika.
                • mar1mar1 Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 06.08.15, 21:43
                  - Ja też takich czasów oczekuję i chyba się doczekamy. Pan Prezydent Duda, myślę że zapoczątkuje to na co tak bardzo obaj (inni pewnie też) czekamy. A we wrześniu jak ludzie zagłosują mądrze i sercem a nie uszami (propaganda) to jest duża szansa że te "szympansy" liberalno - złodziejskiego układu znikną na dobre. No i pasowałoby też rozliczyć to "bydełko" z ośmiu lat złodziejstwa, korupcji, dziadostwa i zdrady Polski i narodu!
                  • peres3 Re: "Biedni" z komisji majątkowej KRK 06.08.15, 21:53
                    mar1mar1 napisał: No i pasowałoby też rozliczyć to "bydełko" z ośmiu lat złodziejstwa, korupcji, dziadostwa i zdrady Polski i narodu!
                    Ja bardzo bym chciał aby zostali rozliczeni członkowie komisji majątkowej KRK ?
                    Tobie mar marku też tego życzę (°_°)
              • mar1mar1 Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 06.08.15, 21:40
                O jak hołd poległych chodzi, konkretniej nie ogólnikowo. Z tego co ja wiem to były takie zachowania ale dotyczyły pochówku zbrodniarzy PRLowskich z nienależnymi honorami, ba nawet z pompą i jakimś tam przykładem dla współczesnych. Szopka moim zdaniem i ofiary tychże zbrodniarzy mogł dać wyraz swemu żalowi i rozgoryczeniu właśnie w ten sposób.
                Ale żeby na sali sejmowej "buczeć" jak niedorozwinięty idiota? To tylko ludzie miałkiego rozumu i moralności mogą tak się zachowywać. No ale czego spodziewać się po tej złodziejsko - liberalnej sitwie???
                • ja-tarzan Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 07.08.15, 16:35
                  >>O jak hołd poległych chodzi, konkretniej nie ogólnikowo. Z tego co ja wiem to były takie zachowania ale dotyczyły pochówku zbrodniarzy PRLowskich z nienależnymi honorami, ba nawet z pompą i jakimś tam przykładem dla współczesnych. Szopka moim zdaniem i ofiary tychże zbrodniarzy mogł dać wyraz swemu żalowi i rozgoryczeniu właśnie w ten sposób.

Nie żartuj.
                  Kilka lat z rzędu podczas rocznicy Powstania na Powązkach pojawienie się pełowca podczas uroczystości powodowało buczenie i gwizdy.

Zbrodniarzy tam się czci co roku, ta...
                  • mar1mar1 Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 07.08.15, 21:16
                    - a jakiś dowód na to "przekonanie graniczące z pewnością"
                    - o tym nie wiedziałem, czyżby to wiedz z autopsji...
            • mar1mar1 Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 06.08.15, 21:34
              - Żaden, chodziło o pokazanie zakłamania i złośliwości w/w.
              - Ciekawe co na to same siostry? Może one nawet nie wiedzą że mają kogoś poprzeć? :-))
              I może dowiedzą się tego z GW :-))
              • wislocki12 Nie wierzę! 06.08.15, 23:52
                Masz rację, siostrom zakonnym nie warto wierzyć. Tobie zresztą też! :-((
              • ja-tarzan Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 07.08.15, 16:33
                >>- Ciekawe co na to same siostry? Może one nawet nie wiedzą że mają kogoś poprzeć? :-))
                I może dowiedzą się tego z GW :-))

Przekonanie graniczące z pewnością jest niepodważalnym dowodem.
                • mar1mar1 Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 07.08.15, 21:13
                  - Przekonanie "wyciągane" z GW jest rzeczywiście "niepodważalnym dowodem"...
                  • peres3 Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 07.08.15, 21:22
                    mar1mar1 napisał: - Przekonanie "wyciągane" z GW jest rzeczywiście "niepodważalnym dowodem"...
                    Teraz tu szujo ryjesz ???

Twoje:
                  • wislocki12 3 psy, chomik, królik i muszki owocówki... 07.08.15, 23:14
                    Sypialnią dla twojego dziecka jest również klatka schodowa? Twoja zła wola i cynizm nie mają granic! :-((
                    PS. Naprawdę wierzysz, że Bałutowie wzorowo dbają o swoje dzieci i przykładnie je wychowują? Łącznie z trzema psami, że o chomiku, króliku i muszkach nie wspomnę?
    • genia50 Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s-ka! 06.08.15, 15:44
      Czesto jak rodzina jest patologiczna i dzieciom dzieje sie krzywda,to znajduja sie "obroncy",ktorzy chca sie wslawic dobrocia a przy okazji sie zareklamowac.Czasami taka rodzina opiekuje sie naraz kilka osob;posprzataja,ugotuja,przypilnuja dzieci,ubiora ,aby tylko na jakis czas udowodnic,ze to tylko nagonka na te rodzine,ktora jest tylko biedna,lecz kochajaca.Bardzo oburzala mnie interwencja w spr. malej Rozy,ktorej matka urodzila 8 dzieci,a 6 oddala do adopcji,bo nie mogla dac rady.Dziennikarze tez zrobili "robote "i przedstawili rodzine w innym swietle i dopieli swego.
      • exbenek Re: "Biedni" sędziowie z Tarnobrzega i s- 06.08.15, 18:36
        radziłbym szczególnie mar marowi i niektórym uważać co do sędziów orzekających w tej sprawie , bo to są ( być może ?) pisiorki - ja to wiem na 100% a wy jak się chcecie podniecać to sie podniecajcie - to był typowy "wjazd" na wybory - zadaję pytanie do mar mara - co konkretnie zrobił , poza wielkim "halo" w mediach - wielki obrońca tychże rodziców pan prawnik pożal sie boze - wojciechowski ? odpowiadam - nic , null , zero . Przypominam , że w Nisku ,Stalowej Woli , ba na Podkarpaciu rządzi PIS , mar mar - jak do tego delegowane słuzby socjalne zareagowały ? Co ty zrobiłeś esbecki matole - lechowski aby im pomóc ? czekam na memuary typu - pomodliłem się za nich - nic innego
        • peres3 Re: "Biedni" sędziowie komisji majątkowej KRK 06.08.15, 21:56
          mar1mar1 napisał: No i pasowałoby też rozliczyć to "bydełko" z ośmiu lat złodziejstwa, korupcji, dziadostwa i zdrady Polski i narodu!
          Ja bardzo bym chciał aby zostali rozliczeni członkowie komisji majątkowej KRK ?
          Tobie mar marku też tego życzę (°_°)
    • wislocki12 "Sąd niszczy rodzinę, krzywdzi dzieci..."? 06.08.15, 22:02
      No tak:
      "Małżonkowie deklarują, że pracują. On w zakładzie naprawy samochodów, ona w ubezpieczeniach. Latem sprzedają owoce i warzywa. Twierdzą, że mają 3 tys. zł dochodu w miesiącu.
      Zanim w grudniu zapadła decyzja o odebraniu dzieci, sąd pół roku wcześniej ograniczył im władzę rodzicielską i ustanowił kuratora. Mieli posprzątać mieszkanie, usunąć z niego zwierzęta: trzy psy, królika, chomika i trzy akwaria. W mieszkaniu niesprzątanym od lat był skrajny bałagan, ciasnota i brud. Najstarsza dziewczynka chodziła do szkoły, ale nie jadła tam obiadów, była brudna, często się spóźniała, nie miała odrobionych lekcji, kradła dzieciom przybory. Sąd postanowił, że musi mieć terapię - to zalecenie też nie zostało zrealizowane.
      Zatrudniony został asystent rodziny, który miał Bałutów nauczyć, jak się opiekować dziećmi, jak zrobić porządek. Ale jego też nie wpuszczali do mieszkania - w listopadzie miał być pięć razy, udało mu się wejść tylko raz. Małżonkowie podczas kontroli wszczynali awantury. Tylko raz kurator wszedł do drugiego pokoju - przez dziurę w drzwiach po szybie. Drzwi od środka zastawione były gratami ułożonymi do sufitu. Pośrodku leżał materac od wersalki. Katarzyna stwierdziła, że tam właśnie wszyscy śpią. Kilkumiesięczna Sabina leżała w bujaczku, bez koszulki, a nad nią krążyły muszki owocówki, które żywiły się zgniłymi resztkami jedzenia.
      - Najmłodsze dziecko spało w wózku na klatce schodowej - twierdzi sędzia Marek Nowak z Tarnobrzega.
      Od decyzji sądu o odebraniu dzieci Bałutowie się nie odwoływali. Potem zwrócili się o urlopowanie, czyli opiekę nad dziećmi w wakacje. Sąd odmówił. Katarzyna skarży się, że dlatego zrezygnowała z chrztu Sabinki.
      - Rodzice nie interesują się najmłodszym dzieckiem. Ojciec nie odwiedzał go od 30 kwietnia, matka w czerwcu była trzykrotnie, a w lipcu ani razu mimo zachęt i próśb rodziny zastępczej - mówi sędzia Nowak."
      PS. A jak się coś stanie, to Wojciechowski, że o marmarze nie wspomnę, oskarżą sąd i wszystkich świętych o bezduszność... :-((
      Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,18508475,polityka-i-dzieci-odebrane-rodzinie-balutow.html#ixzz3i4BiIOPe
      • lechowski51 Re: "Sąd niszczy rodzinę, krzywdzi dzieci..."? 07.08.15, 23:06
        Kto czyta Gó... Prawdę,ten gó... wie!.Muszki owocówki spowodowały odebranie dzieci rodzicom.Lewackie skoorwysyństwo i lewacka sprawiedliwość.
        • wislocki12 To mi wygląda na hipokryzję... 07.08.15, 23:23
          A jeszcze nie tak dawno powoływałeś się na "Gazetę Wyborczą", opowiadając o sukcesie Kamińskiego i deklarując się jednocześnie, że na rowerze pokonasz szlak św. Jakuba od Kaliningradu do Santiago del Compostela. A dzisiaj Gó...? To mi wygląda na hipokryzję, niestety... :-((
          PS. Ty też hodujesz owocówki, że o 3 psach, króliku i chomiku nie wspomnę, w towarzystwie wnuków? Współczuję! :-((
          • e-zyleta Re: To mi wygląda na hipokryzję... 08.08.15, 00:33
            A o hodowli kur do macania zpomniłeś
            • wislocki12 To jakieś nieporozumienie, chyba... 08.08.15, 01:20
              Mam nadzieję, że to jakieś nieporozumienie... ;-))
        • e-zyleta Re: "Sąd niszczy rodzinę, krzywdzi dzieci...& 08.08.15, 00:29
          A kto głosi g-wno, ten je zjada mielecki niudaczniku
        • genia50 Re: "Sąd niszczy rodzinę, krzywdzi dzieci...& 08.08.15, 09:24
          Jeszcze byla sprawa 25 letniej kobiety,ktora z ta rodzina "przebywala"przez dluzsze okresy.Cos jeszcze zwiazane z moralnoscia,co brano pod uwage.Poza tym nawet w wiezieniu istnieje dopuszczalne zageszczenie,bo mozna sie podusic.
          P.S.Tobie nie chodzi o sprawiedliwosc i prawde,tylko o sklocanie sie na forum.
          • wislocki12 "Śpi z małżeństwem w jednym łóżku..." 09.08.15, 00:06
            No tak:
            "Druga kobieta:
            W mieszkanku, prócz matki Sławomira, mieszka jeszcze 25-letnia kobieta. Kim jest? Do sądu zgłosił się jej ojciec. Opowiedział, że córka od trzech lat mieszka u Bałutów. Tam zajmuje się pracami domowymi, opiekuje się dziećmi, a także śpi z małżeństwem w jednym łóżku: "Moja żona widziała, że córka ze Sławomirem Bałutem i Katarzyną Bałut spali na jednym łóżku w pokoju" - czytamy w protokole."
            No tak, pan mecenas Janusz Wojciechowski niewątpliwie imponować może libertynizmem, niestety! :-((

Rozmawialiśmy z ojcem 25-latki: - Córka uciekała od nich, a potem do nich wracała. Ona w tym domu jest parobkiem. Całe życie jej zmarnowali, jest zastraszana - mówi.

- W tym mieszkaniu jest harem. Bardzo dobrze się stało, że sąd odebrał im dzieci - mówią sąsiedzi.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,18508475,polityka-i-dzieci-odebrane-rodzinie-balutow.html#ixzz3iGOlmzYW
        • edekzgredek99 Re: "Sąd niszczy rodzinę, krzywdzi dzieci...& 09.08.15, 15:21
          Lechowski ty na serio jestes taki tepy czy tylko tak swietnie udajesz? Ta rodzina jest gleboko patologiczna i dobrze ze dzieci zabrano.
          • lechowski51 Re: "Sąd niszczy rodzinę, krzywdzi dzieci...& 09.08.15, 20:19
            www.facebook.com/photo.php?fbid=1633014220303998&set=a.1397702643835158.1073741831.100007863065240&type=1&theater
            • edekzgredek99 Re: "Sąd niszczy rodzinę, krzywdzi dzieci...& 09.08.15, 20:30
              Jednak nie udajesz lechowski. Ty naprawde jestes niemilosiernie tepy i chamski
            • wislocki12 "W obronie sędzi stają siostry pallotynki" 09.08.15, 20:56
              A jeszcze nie tak dawno zarzekałeś się, że nigdy nie używasz memów, a esbeckie kablowanie jest z gruntu obce twojej naturze... :-((
              PS. Naprawdę uważasz, że Bałutowie + 25-latka, troje dzieci, 3 psy, królik, chomik, że o muszkach owocówkach nie wspomnę, i całe to towarzystwo na... materacu od wersalki to polska norma obyczajowa? ;-))
              PS2. "W obronie sędzi Kopczyńskiej stają także siostry pallotynki, które prowadzą dom dziecka w Rudniku, gdzie została umieszczona dwójka starszych dzieci. - Sędzia Kopczyńska to bardzo dobry człowiek. Nie zabiera dzieci pochopnie. Najbardziej szkoda dzieci, które nie są świadome tego, co się dzieje. Ale szkoda mi zwłaszcza pani sędzi - mówi s. Ewa, dyrektorka domu dziecka.
              Siostry zakonne planują wysłanie listu do Konferencji Episkopatu Polski w obronie sędzi Ewy Kopczyńskiej.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,18508475,polityka-i-dzieci-odebrane-rodzinie-balutow.html#ixzz3iLRa0m9n
              • lechowski51 Re: "W obronie sędzi stają siostry pallotynki" 09.08.15, 21:26
                Zabieranie dzieci z powodu biedy,to zwykłe łajdactwo i bezduszność.Koszt utrzymania dziecka w Domu Dziecka to ponad 3 tys zł,koszt utrzymania dziecka w rodzinie zastępczej to ponad 2 tys zł.
                ... i przestań wraz z żydowską gazetą dla Polaków podpierać się siostrami zakonnymi!
                • wislocki12 "Łajdactwo i bezduszność" 09.08.15, 21:45
                  Może i masz rację, że istotą tego sporu jest łajdactwo i bezduszność. Mam jednak nadzieję, że nie chodzi Ci o Janusza Wojciechowskiego... :-((
                  PS. Jeżeli nadal masz zamiar dzielić prasę na żydowską i inną, to nie zapominaj o małżonce prezydenta, że o jego teściu nie wspomnę! ;-))
                  PS2. uroczyście zapewniam Cię - w żaden sposób nie naciskałem na siostry pallotynki... ;-)
                • genia50 Re: "W obronie sędzi stają siostry pallotynki 09.08.15, 21:55
                  A ty dalej swoje,pomijasz wyjasnienia,fakty,zdrowy rozsadek.Wiele rodzin zyje czy zylo w biedzie,ale gdy nie bylo patologii to jakos to przetrwali,nikt im dzieci nie zabieral.Gdybym zyla w takiej czy innej rodzinie patologicznej,to chcialabym aby mnie ktos zabral,nawet sila,
                • ja-tarzan Re: "W obronie sędzi stają siostry pallotynki 10.08.15, 11:37
                  >>Zabieranie dzieci z powodu biedy,to zwykłe łajdactwo i bezduszność.

Oczywiście. Ludzie sugerują jednak, że powody były inne lub również inne.

>>... i przestań wraz z żydowską gazetą dla Polaków podpierać się siostrami zakonnymi!

Żydzi znowu ... czemu tak otwarcie swój antysemityzm okazujesz, na każdym kroku, bez względu na temat wątku? Az tak ich nienawidzisz?
                  • e-zyleta Re: "W obronie sędzi stają siostry pallotynki 10.08.15, 11:44
                    Gnida dworska z Mielca
                    • lechowski51 Re: "W obronie sędzi stają siostry pallotynki 10.08.15, 17:49
                      tarzan pisze;
                      Żydzi znowu ... czemu tak otwarcie swój antysemityzm okazujesz, na każdym kroku, bez względu na temat wątku? Az tak ich nienawidzisz?

Nazywanie Polaka Polakiem jest antypolonizmem.Przestań bredzić i walić antysemickim bejsbolem!
                      • ja-tarzan Re: "W obronie sędzi stają siostry pallotynki 10.08.15, 21:32
                        >>Nazywanie Polaka Polakiem jest antypolonizmem.Przestań bredzić i walić antysemickim bejsbolem!

Przecież apel by nie podpierać się tą "żydowską gazetą dla Polaków" brzmi negatywnie. Poza tym wielokrotnie wypowiadałeś się o Żydach bynajmniej nie w pozytywach, więc sprawa jest jasna.

Ty nawet, gdy piszesz, żem dupek to dodajesz, że to nie obelga, a stwierdzenie faktu.

Może wyjaśnij w takim razie co to znaczy "żydowska gazeta" i - bez względu na definicję - jaki mam to związek z tematem tu poruszonym?
                      • wislocki12 Bejsbol wymyślili filosemici 10.08.15, 22:02
                        Mam wrażenie, że zmieniasz temat, jakby... A szkoda! Przecież to wątek o ofiarach J. Wojciechowskiego... :-((
                        To może jeszcze parę pytań, retorycznych zresztą. Naprawdę uważasz, że:
                        - nazywanie Polaka Polakiem jest antypolonizmem,
                        - bejsbol wymyślili filosemici,
                        - GW to gazeta żydowska,
                        - małżonka Prezydenta nie ma nic wspólnego...,
                        - że o teściu i córce nie wspomnę? ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka