Dodaj do ulubionych

No i odbyła się debata, której chcieli zaprzańcy

20.01.16, 09:32
niezalezna.pl/75197-kod-owcy-zalamani-po-debacie-po-dala-dy
Łajdacy z PO, KODu i Nowczesnej przekonali się, że kto sieje wiatr to zbiera burzę.
Pani Premier Beata Szydło w pięknym stylu zaorała nie tylko zaprzańców z PO, KODu i Nowoczesnej ale i europejskich paskudników. Mam na myśli Schultza, Timmermansa, Verhofstadta i innych. Okazało się, że Polska i obecna władza ma przyjaciół nawet wśród Niemców: wpolityce.pl/swiat/278747-niemiecki-posel-w-pe-jesli-jakis-narod-nie-potrzebowalby-lekcji-demokracji-to-jest-to-z-pewnoscia-narod-polski
, że o Czechach, Węgrach, Anglikach, Słowakach i wielu innych nie wspomnę.
Pięknie i inteligentnie się zachował Janusz Korwin-Mikke, który bałwanom europejskim atakującym obecne władze powiedział: "chcieliście demokracji, to ją macie". Oczywiście wcześniej powiedział, że polski naród w demokratycznych wyborach wybrał taką władzę no i ta władza rządzi.
Na nic brednie wygłaszane w TVN, GeWu, Beata dała im popalić. Brawo!
Obserwuj wątek
    • jk471 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 09:40
      Nie napiszę nic dodać nic ująć bo dodaję:
      wpolityce.pl/polityka/278753-twitter-nie-ma-watpliwosci-dobry-dzien-dla-rzadu-i-premier-szydlo-fatalny-dla-po-nawet-dziadek-kuczynski-przyznaje-szydlo-wygrala-a-tchorzliwa-po-na-lopatkach
      Wygląda na to, że PO poległa i teraz RAZWIEDUPR będzie pompował wnuka Nicolae Ceau?escu, choć ja nie wierzę w to by rzeczywiście był wnukiem.
    • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 09:48
      Chyba oglądaliśmy dwie różne rzeczy . Pisolandia oglądała wiec wyborczy w którym bufetowa powtarzała w koło jedną mantrę ,a inni w tym i ja oglądałem wyuczoną na blachę bufetową,która nie odpowiedziała praktycznie na żadne pytanie. Zaklinanie rzeczywistości przez pisoland ,nie działa za granicą. Podstawowym grzechem kurdupla jest mniemanie o swojej nieomylności i oczywistej oczywistości swojego "geniuszu" .
      Świat niestety jest inny i mniemania kurdupla ma daleko , o czym się szybko i boleśnie przekonamy.
      • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 09:56
        Pisanie że Szydło dała "im popalić" jest tak idiotyczne jak tylko mogą być idiotyczne takie rozważania - zresztą wręcz paranoidalnie brzmiały słowa bufetowej o tym jakim to pięknym ,nowoczesnym i
        prężnym krajem jest ta Polska...w ruinie.
        To że PO wypadło na tle krzykliwej hałastry wręcz przeźroczyście ,nawet nie blado to jedno ,a to że bufetowa nie przekonała nikogo mającego wątpliwości to drugie . Ot pisiory odtrąbiły zwycięstwo w batalii na którą nie mają żadnego wpływu.
        • wislocki15 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 11:11
          Nigdy nie miałem dobrego wyobrażenia o Twoim rozumie ale ostatnio dajesz pełne podstawy by Ci nadać tytuł IDIOTY STYCZNIA.
        • wislocki15 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 11:19
          Przeczytaj exbenek poniżej i przyłóż zimny kompres na to co masz pod berecikiem a między uszami:
          wpolityce.pl/polityka/278798-totalna-kleska-donosicieli-w-brukseli-zdrada-i-zaprzanstwo-zostaly-surowo-osadzone
          wpolityce.pl/polityka/278783-chaos-w-rozbitej-platformie-po-debacie-w-pe-boni-atakuje-olbrychta-za-wystapienie-nie-tak-sie-umawialismy-zwiefka-mam-mieszane-uczucia
          a jeśli nie pomoże to WAL SIE!!!
      • 4vardtramp Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 09:59
        @exbenek Przypominam ci, że ksywa "bufetowa" jest od lat słusznie używana przez panią Gronkiewicz Walz. A to z racji jej prawdziwego zawodu i powołania.
        Wymyśl sobie inny epitet.
        • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 11:01
          Jeżeli ci bufetowa nie odpowiada to będzie od dziś "pokojowa" od pokojówki - jedno i drugie obsługuje kurdupla.
    • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 12:16
      Zgadzam sie ze bylo to dobre wystapienie premier Szydło.
      Tylko nie cytujcie zyda korwina. Dla niego idealem jest ziemia obiecana czyli dawne lodzkie gdzie kilku zydow mialo wszystko fabryki, wladze, pieniadze. Jak jakiemus robotnikowi ucielo noge to przychodzil dyrektor i kazal go wyrzucac za prog fabryki. Jesli tego chcecie dla Polski i Polakow to popierajcie Korwina, ktory niewiele sie rozni od swetru, rockefelera i innych zydow.
    • falszywyogier1 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 12:41
      exbenek 20.01.16, 09:56
      Pisanie że Szydło dała "im popalić" jest tak idiotyczne jak tylko mogą być idiotyczne takie rozważania - zresztą wręcz paranoidalnie brzmiały słowa bufetowej o tym jakim to pięknym ,nowoczesnym i
      prężnym krajem jest ta Polska...w ruinie.

A kto beniu do tej ruiny doprowadził? PiS???

exbenek 20.01.16, 09:48
      bufetowa powtarzała w koło jedną mantrę ,a inni w tym i ja oglądałem wyuczoną na blachę bufetową,która nie odpowiedziała praktycznie na żadne pytanie.

A na jakie, beniu, pytania nie odpowiedZiała bufetowa? Powiedz konkretnie czego nie wiesz

.
      • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 13:01
        Nie chce mi się przytaczać wszystkich - na pytanie czy rząd (nie Polska) będzie przestrzegał orzeczenia komisji weneckiej ,do której sam skierował zapytanie - odpowiedziała pani pokojowa:
        " Tej opinii jeszcze nie ma, jeśli zostanie podjęta, zostanie przez nas wnikliwie rozpatrzona " - oznacza to że pokojowa jak to pokojowa ma dbać o komfort kurdupla ,a nie odpowiadać na konkrety.
        A to że za arogancję dostaniemy po rzyci równiutko,nikogo z pisowskiej niedouczonej gawiedzi nie obchodzi. Jeszcze jedno ,na koniec - możecie zaklinać rzeczywistość ,ale o poważnym traktowaniu w UE możemy zapomnieć. Tak jak o bazach NATO . Wszak o tym będą decydowali ci sami "niedouczeni" politycy z Holandii,Niemiec czy Belgii.
        Co do "ruiny" to w końcu jest czy nie?- wczoraj pokojowa mówiła że Polska kwitnie... Zdecydujcie się pisowskie matoły
        • falszywyogier1 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 13:13
          Nie odpowiedziałeś KTO doprowadził do ruiny.
          A od tego trzeba by zacząc odpowiedź.
          A więc, Beniu, jak to jest że nie mamy przemysłu a gigantyczne długi? To PiS? Bufetowa???
          A może Kościół i mohery z Ojcem Dyrektorem?
          Nie za trudne , beniu, pytania dla Cię???
          • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 14:25
            I nie odpowiem jełopie - bo nie wiem czy ta "ruina" jest czy nie - Normalni ruinę widzą w stanie uzębienia kurdupla -a pisomatoły od piątku do poniedziałku widzą a od wtorku do czwartku nie .
          • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 14:39
            Póki resztki szarych komórek nie zatrybią w puszce zwanej "czaszką" ,wyjaśniam - możesz jęczeć ile chcesz,sle przemysł to my mamy - to że w 100% nie jest naszą własnością to drugorzędny fakt - ponad połowa firm w USA czy Niemczech ma "kołderkę" ponadnarodową.Wiem ,wiem prezesowi się to nie podoba -ale prezes ma na to taki wpływ jak na gody kaszalotów. Co do "gigantycznych"długów - skoro tak do 1989 roku funkcjonowało państwo i po też (żeby nikt nie opowiadał bajek - w 1989 roku byliśmy bankrutem i opowieści o "10godpodarce
            • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 14:49
              -sorki - awaria - cd - opowieści o 10 gospodarce świata możecie innym jełopom opowiadać - przykład huta im Sędzimira - zredukowali zatrudnienie o 50 % i zwiększyli produkcję o 65%. Wy macie takie pojęcie o ekonomii i gospodarce jak ja o ministranturze (podejrzewam że mam większe)
            • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 05.02.16, 16:19
              >żeby nikt nie opowiadał bajek - w 1989 roku byliśmy bankrutem i opowieści o "10godpodarce <
              To co tak przez 25lat POlitycy sprzedawali? Gruszki na wierzbie?
              >Wrzucam listę ,jak poszczególne rządy "prywatyzowały" naszą gospodarkę.
              -Rząd Mazowieckiego UW od 12.09.1989r. rządził 16 m-cy, Przygotował ustawę o restrukturyzacji i prywatyzacji .
              -Rząd Bieleckiego KLD od 12.01.1991 rządził 11 m-cy i 11dni.Sprzedał 1208 zakładów.
              -Rząd Olszewskiego ROP od 23.XII.1991 rządził 6 miesięcy i 18 dni Sprzedał 1 zakład. Zatrzymał prywatyzację.
              -Rząd Suchockiej UD od 11.07.1993 rządził 15 m-cy i 14 dni. Sprzedał obcym 21 zakładów. -Rząd Pawlaka PSL od 26X.1993r rządził 16 m-cy i 12 dni. Sprzedał obcym 2269 zakładów. -Rząd Oleksego SLD od 7.03.1995r. rządził 14 miesięcy. Sprzedał 598 zakładów.
              -Rząd Cimoszewicza SLD 7II.96 rządził 20 m-cy,18 dni. Sprzedał 992 zakładów.
              -Rząd Buzka AWS od 31.X.1997 rządził 47 m-cy 19 dni. Sprzedał 1311 zakładów.
              -Rząd Milera SLD od 19X.2001r. rządził 30 m-cy 15 dni. Sprzedał 548 zakładów.
              -Rząd Belki SLD od 2 V 2004r. rządził 17 m-cy 29 dni. Sprzedał obcym 477 zakładów.
              -Rząd Marcinkiewicza PIS 31X05r rządził 8 m-cy 15 dni. Sprzedał 271 h zakładów.
              -Rząd Kaczyńskiego PIS od 14 07 2006 rządził 15 m-cy 24 dni. Sprzedał 18 zakładów.
              -Rząd Tuska PO rządzi od 7.XI.2007r. Sprzedał 724 zakłady do 31.12.2010.<
              itd dlastego jest "dziura w budżecie"
              • ja-tarzan Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 07.02.16, 10:28
                >>>żeby nikt nie opowiadał bajek

Nie traktuj tego jako usprawiedliwienie dla poprzednich rządów ... ale, to nie jest tak czarno-białe.

Nie słyszałeś o bankrutach będących nadal właścicielami nieruchomości? ;)
                Co z tego, że fabryka Kasprzaka stała niezburzona, mogła ot tak wymienić kadrę i konkurować np. z Phillipsem, czy Japończykami, że taniochy z innych krajów Azji nie wspomnę?
                Czy mogliśmy po prostu dla bogactwa i chwały Rzeczypospolitej nadal produkować maluchy, żuki i tarpany?
                Inwestycje były potrzebne.
                Jakie i w jaki sposób przyciągnąć, to pytanie innego sortu. Bynajmniej nie gorszego.
    • wislocki12 Kompromitacja 20.01.16, 13:17
      Chciałem przypomnieć tylko, że samo to, że Polska postawiona została przed oblicze Europy i musiała się tłumaczyć ustami swojego premiera, wystarczająco dosadnie świadczy o kompromitacji państwa pisowskiego! :-((

"W Polsce mamy do czynienia nie z dyktaturą, a z oblężoną, atakowaną ze wszystkich stron i nie mającą w gruncie rzeczy żadnych mocnych instrumentów, władzą." (J. Kaczyński)
      • exbenek Re: Kompromitacja 20.01.16, 15:01
        A co z tymi "pakietami gotowych ustaw gospodarczych " kt?rymi pokojowa machała w kampanii wyborczej ,a maliniak mówił że to "nieprawda i w 30 dni zrealizujemy je" (koniec cytatu) .Krótko mówiąc " zesrała się bida i piszczy" - Pusto .
    • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 15:11
      Brawo Szydło i PiS!
      Odzyskujemy Polskę dla Polaków!
    • genia50 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 15:32
      Ta debata ,(że do niej doszlo),to swiadczy o tym,ze Polska(rzad) nie moze nic majstrowac przy demokracji bezkarnie.Mam nadzieję,ze teraz PiS nauczony doświadczeniem nie bedzie wprowadzał po kryjomu swoich(nie)porzadków,bo to sie nie ukryje.Mam nadzieję,ze nie będzie chciał wyjsc z Unii,aby ta mu nie przeszkadzala w podejmowaniu szkodliwych decyzji.Co do sukcesu tego wystapienia to czas pokaże,czy to był sukces ,jeśli nam sie sytuacja nie pogorszy, to tak..Dyplomacja polega na tym ,ze sie wszyscy usmiechaja,bija brawo i są mili,a dopiero po efektach i po czasie okazuje sie jak ktos (kraj,rzad) jest postrzegany.Nie lubie PiS-u ale mu zyczę i sobie aby już nic nie psuł.
      • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 16:15
        Oczywiście według ciebie jest tak jak przedstawiasz. Według mnie i wielu innych staliśmy się nieposłuszni w skubaniu nas ze wszelkich dóbr, (nawet lasów) kasy przez obcych i to dlatego mamy takie kłopoty. Polska jest niewolnikiem i zakładnikiem zachodu i ma tak tańczyć jak jej zagrają. Mamy być (Polacy) dziadami, niewolnikami przyznającymi się do wszystkiego co złe (anrysemityzm, rasizm, polskie obozy zagłady itd) Działania dla dobra kraju i narodu nazywasz psuciem? Nieźle cię omotali!
        www.youtube.com/watch?v=DxmdXgUPBAg
        • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 19:08
          Działania dla dobra kraju ... W przeciągu tygodnia dług wewnętrzny wzrósł o 3,5% a, koszty obsługi o 0,5% - zaiste straszna ta "troska".
          • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 20:01
            Nie dość że barani masz łeb to jeszcze ślepy jesteś i głuchy. POszukaj o ile zadłużyła Partia Oszustów kraj przez 8 lat i nie wymagaj od innych by naprawili w trybie expresowym błędy pajaców z PO zwanych expertami (żyd rostowski, szczurek i POdobni).
            Błędy POpełnione przez POlityków po 1989roku, zwłaszcza te z ostatnich 8 lat wymagają kolejnych lat do naprawy.
            • e-zyleta Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 12:29
              Polaku- partrioto nie wiesz o czym piszesz a powiem krótko, g-wno jesz i nic nie wiesz, poczekaj jeszcze trochę a zobaczysz jak twoi ulubieńcy wyrządzą, zapamiętaj.
              • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 21:05
                następny, który nie odróżnia ziarna od plew.
                • e-zyleta Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 00:44
                  Dobrze że ty odróżniasz bo to jest łatwe, natomiast nie odróżniasz słomy od sieczki i w tym jest problem. popatrz co zaczyna się dziać na rynkach walutowych i poczekaj na zlikwidowanie handlu w niedzielę na podniesienie najniższej płacy na podniesienie progu podatkowego i obniżenie wieku emerytalnego i jeszcze wielu innych głupawych ustaw Pijawek.
                  • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 00:52
                    popytaj tych którzy pracują w niedzielę czy czasem nie chcieliby odpocząć?
                    No właśnie to jest problem: rynki walutowe, wirtualny pieniądz itp.
                    Skoro jesteśmy w Eurokołchozie to płace nasze powinny być zbliżone do zachodnich. Powinno to nastąpić już. Uwzględniam słowa żyda balcerowicza z roku 1989 roku: "Jest kryzys i trzeba zaciskać pasa". Zakładam że po 25latach kryzys minął i mamy dobrobyt a więc i kasa powinna być podobna jak na zachodzie. Jeżeli jednak kryzys jeszcze trwa to kto rządził tym krajem przez 25lat?
                    Obniżenie wieku emerytalnego służy bezrobotnym. Zwalnia się dla nich miejsce a poza tym to będzie decyzja odejścia na emeryturę zależna także od pracownika. Jak popracujesz na budowie albo fizycznie przez ...dzisiąt lat to zrozumiesz.
                    • e-zyleta Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 13:41
                      Nie rozumiesz Polaku (mocherze) zagadnień ekonomii i trudno dyskutować z człowiekiem z ciemnogrodu który niema pojęcia o czym pisze.Dla mnie wszystko jest proste choć nie jestem za żadną opcją polityczną i wolałbym żeby krajem rządzili ludzie dobrze przygotowani do tego i żeby nasz kraj rozwijał się szybko, po żeby stopniowo wyrównywać różnice pomiędzy nami a bardziej zasobnymi. I nie było, nie ma i nie będzie tak jak ty sobie życzysz, to znaczy jak za pociągnięciem zaczarowanej różdżki będzie taki dobrobyt w naszym kraju jak na zachodzie. To jest marzenie ściętej głowy, ponieważ tylko ciężką pracą i cierpliwością można do czegoś dojść. I nie mów mi o ciężkiej fizycznej pracy, ja ją znam i nie tylko z Polski , nie z dziesięciu lat i nie z pracy pięciu dni w tygodniu, ale takiej pracy w której pracowałem często po nocach, tam za granicą i tu w kraju. Nie pouczaj i nie pisz o swoich fanaberiach i fatamorganach. Bez pracy niema kołaczy i pustego nawet Salomon nie na leje
                      • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 15:47
                        >Nie rozumiesz Polaku (mocherze) zagadnień ekonomii <
                        Szkoda, że zagadnienia ekonomii dotyczą tylko przeciętnego Kowalskiego a nie GONZÓW kasujących w jednej chwili kilkadziesiąt tysięcy złotych a odprawy po kilka milionów.
                        Taki G.Lato otrzymał za Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 6milionów złotych a Smuda, trener 3miliony złotych pomimo tego, że polska ekipa odpadła na starcie. Pieniądze ich zostaną ulokowane na kontach, często zagranicznych a pieniądze przeciętnego Kowalskiego będą w obiegu przyczyniając się do rozwoju gospodarki. To samo dotyczy podnoszenia najniższej krajowej. Kiedy trzeba Przeciętnemu Kowalskiemu podnieść o 50zł to wielkie larum w mediach i u ekonomistów, ale kiedy trzeba dać odprawy, premie GONZOM o wielkości cyferki i 6ciu zer to już nie problem. To taki mój MOCHER no ale ty tego nie zrozumiesz.

>i nie będzie tak jak ty sobie życzysz, to znaczy jak za pociągnięciem zaczarowanej różdżki <
                        Był czas... 25lat ale wszystko było robione POd GONZÓW. Ty masz być w tym kraju DZIADEM! Wszystko do tego zmierza a PiSdzielce próbują to zmienić. No i ten kurdupel Kaczyński. Precz z kaczorem! Utrudnia żydostwu i cwaniakom przejęcie Polski! Jak śmie!

>ponieważ tylko ciężką pracą i cierpliwością można do czegoś dojść.<
                        Kpisz czy o drogę pytasz?

>Nie pouczaj i nie pisz o swoich fanaberiach i fatamorganach.<
                        Widzę że ty też tego nie rozumiesz że Polacy wypracowują a obcy kasują dzięki zdrajcom takim jak ci z PO, żydostwo mieszkające w POlsce i POdobnym (Balcerowiczom, Lewandowskim, Królikowskim, Petru-niuszom itd). To tak jak w szpitalach: lekarz operuje ordynator kasuje.

> Bez pracy niema kołaczy i pustego nawet Salomon nie naleje <
                        U nas w Polsce są pieniądze tylko są niesprawiedliwie dzielone. Powiedział o tym MĄŻ STANU J. Kaczyński i się nie mylił.
                        Wróć do mojego wpisu z 21.06.2016r godź.21.59 Tam podałem,gdzie jest kasa i jak jest wydawana. Takich "rodzynków jest więcej". Nie wszystkie jeszcze ujrzały światło dzienne. Pieniądze są wypracowane przez Polaków ciężką pracą!

A tak gangsterzy w białych kołnierzykach skomlą odsunięte od pełnej michy
                        wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/tomasz-lis-w-rozmowie-z-onetem-mowili-ze-to-histeria-jest-jednak-tak-jak/edq2pb
                        Niedługo będzie bój na ulicach a wyjdą tylko ci którzy nie zaglądają do internetu tylko POsłusznie oglądają TVN i czytają żydowską propagandę w GW.
                        Zapamiętaj, to ja MOCHER ci to mówi, że na Polskę i jej zyski, jej pracowity naród, majątek czyha wielu i.... do tej pory im się to udawało.
                        Zacznij myśleć, ojczyźnie na chwałę, rodzinie na pożytek i nie bądź naiwny.

• e-zyleta Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 16:12
                          Z twoją mentalnością i wiedzą nie będziesz żył dobrze i krótko.Jest takie stare powiedzenie:S-aj polaku s-aj bo masz wolny kraj, tyle twego że się wys-asz na śmiałego. Szkoda takiego młodego który tak bardzo by chciał a nie może. Być może że jest to choroba nieuleczalna jak u twego lidera.
                          • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 17:03
                            Czyli... wolisz by Polskę i Polaków skubali do reszty. Twoja wola!
              • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 21:06
                >zobaczysz jak twoi ulubieńcy wyrządzą, zapamiętaj. <
                Gorzej nie uczynią niż ta banda cwaniaków z PO/PSL. Czy ty też nie masz oczu? Rozumu?
    • falszywyogier1 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 20.01.16, 19:56
      exbenek 20.01.16, 14:25
      I nie odpowiem jełopie - bo nie wiem czy ta "ruina" jest czy nie
      exbenek 20.01.16, 19:08
      Działania dla dobra kraju ... W przeciągu tygodnia dług wewnętrzny wzrósł o 3,5% a, koszty obsługi o 0,5% - zaiste straszna ta "troska".

to jak, beniu, w końcu z Tobą jest? Twoim zdaniem Polska jest w ruinie cZy nie?

A jak tego nie wiesz to jakim prawem mnie przezywasz?
      • wislocki12 Jełop? 20.01.16, 21:34
        Mam wrażenie, że ocena sytuacji Polski zależy od punktu siedzenia, tj. sympatii partyjnych. Fani PiS twierdzą, że Polska była w ruinie tylko do 24 października, a od 25 października wreszcie rozkwitła, sympatycy PO, zaś - wprost przeciwnie!
        Ludzie, nie dajmy się zwariować - tak czy siak to właśnie my za to wszystko zapłacimy! :-((
        PS. Czy to prawda, że drożeje piwo i wino, aby udał się program 500+?
        • e-zyleta Re: Jełop? 20.01.16, 22:37
          i znowu zmienił nick, pamiętamy i fałszywyogier to vel lechowski, czyli macacz kur.
          • wislocki12 No cóż, ten typ już tak ma! Od zawsze, zresztą! 20.01.16, 23:53
            No cóż, ten typ już tak ma! Od zawsze, zresztą! :-((

"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne." (J. Kaczyński)
      • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 11:25
        To ty jełopie i pisomatoły macie problemy z percepcją ,albo jak słusznie zauważył wisłocki , horyzont się wam "przewrócił" trudno się dziwić ,skoro większość pisomatołów nawet pogodę komentuje dopiero po zatwierdzeniu przez kurdupla.
        • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 11:28
          Co do stwierdzenia o "jełopowatości" - wykształciuchem nie jesteś bo wykształcenie dla pisomatoła to obciach. Więc jesteś jełopem pisowskim...
          Żeby uniknąć jakichkolwiek sugestii - nie jestem i nie byłem "peowcem" - po prostu mam rozum i myślę....
          • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 11:32
            Na koniec słowo "jełop" jest stwierdzeniem ,nie przezwiskiem - nie dodawaj sobie splendoru
            • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 21:08
              >Na koniec słowo "jełop" jest stwierdzeniem ,nie przezwiskiem - nie dodawaj sobie splendoru <
              Ha ha! Przechodzisz samego siebie! Jednak nie myliłem się! Masz coś z "deklem"
          • wislocki15 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 12:31
            Naprawdę exbenek, masz rozum, od kiedy?
    • falszywyogier1 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 12:30

1. A więc , beniu, w temacie jełopa którym pozwoliłeś sobie mnie nazwać: Widzę , że wiesz:
      exbenek 20.01.16, 14:39
      przemysł to my mamy - to że w 100% nie jest naszą własnością to drugorzędny fakt.

Nazywając tak kogoś trzeba przynajmniej być mądrzejszym. Ty , beniu, nie potrafisz nawet stwierdzić kto doprowadził do tego że od 1989 polski przemysł przestał być polski. A zresztą to dla Ciebie drugorzędny fakt! Wniosek prosty, beniu-albo jesteś zdrajcą albo jesteś głupi. Odrzucam to pierwszą ewentualność . Starczy jak z pisania na forach żyje Wisłocki. Dla takich myślicieli jak Ty czy Genia za te Wasze nędzne i śmieszne w swojej naiwności i głupocie wypociny jakimi nas raczycie, na pewno nikt nie da złamanego szekela. A więc to Ty jesteś jełop ? bo ja przynajmniej wierzę peowskiemu ministrowi Sienkiewiczowi (Polskie państwo istnieje tylko teoretycznie, h... , dupa i kamieni kupa). I potrafię wyjaśnić dlaczego to póki co nie PiS , Ojciec Dyrektor czy KK doprowadził do takiego stanu:
      www.youtube.com/watch?v=tHDgHJ2kgj8
      www.youtube.com/watch?v=tHDgHJ2kgj8
      www.youtube.com/watch?v=AtFfsBLhTQ0
      www.youtube.com/watch?v=AtFfsBLhTQ0
      Ty tego nie dałeś rady. A więc kto jest jełopem, jełopie???
      2. exbenek 21.01.16, 11:28

Żeby uniknąć jakichkolwiek sugestii - nie jestem i nie byłem "peowcem" - po prostu mam rozum i myślę....

Jakbyś , beniu, miał choć krztynę rozumu dałbyś radę z prościutkimi pytaniami kontrolnymi które Ci zadałem. Ty nie byłeś w stanie odpowiedzieć na ŻADNE!
      Ty nie potrafisz argumentować czy komentować faktów. Jesteś tylko zdolny do bezkrytycznego ściągania tu produktów Onetu (czy GW, czy podobnych specjalizujących się w wytwarzaniu papki pseudointelektualnej dla przygłupich gojów ) i głupim , prostackim zianiem nienawiści na PiS czy prawicę.
      Trzeba zmienić trochę w tej Twojej tak wysokiej samoocenie jaką zawarłeś w przytoczonym przeze mnie zdaniu:
      Należy po prostu mam rozum napisać? nie ? rozum zmienić na ROZUMEK. I dodać po tym ?jak Genia. I od nowego zdania ma być: I myślę (myślę w cudzysłowie) jak Genia i edekzgredek.
      O!
      W tej formie to może być.
      • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 14:16
        Bezkrytycznie to ja czytam kursy walut i giełdę to po pierwsze i twoje pytania nic nie zmieniają w tej materii
        Co do tego że jestem mądrzejszy od ciebie jełopie nie mam żadnych wątpliwości - za mną stoją liczby i fakty - za tobą pobożne życzenia i pie....nie o patriotyzmie w ekonomii.
        Nie wiem ile masz lat ,ale w 1989 roku nie było przemysłu tylko masa upadłościowa warta tyle ile kto chciał dać -podobnie jak dziś na Ukrainie . Mylę się ? No to podaj choć jeden przykład firmy ,która w 1989 roku nie potrzebowała inwestycji i dokapitalizowania. Co do banków w 1989 roku - Podaj choć jeden polski bank,który w 1989 roku należał do
        500 największych banków świata. Głupoty i wypociny to ty produkujesz ,bo wmawiasz pisomatołom że byliśmy potęgą w 1989 roku i tylko przez okrągły stół staliśmy się "pariasem" Skoro w 1989 roku było wszystko takie "wielkie i mocarstwowe" to czemu to pierd..eło?
        Z jednym się zgadzam - zieję nienawiścią do pisomatołów ,bo w większości przypadków dewaluacja myli im się z
        defloracją ( po prostu mają seksualny stosunek do wszystkiego)
        • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 14:19
          Co do "pytań kontrolnych" -pytać "kobtrolnie" to ty możesz swoją żonę (jak masz) czy ci "coś" wymasuje . Jełopie
          • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 21:59
            >o ty możesz swoją żonę (jak masz) czy ci "coś" wymasuje . Jełopie <
            Pisałem wyżej że jesteś zboczony i twoje myśli krążą tylko w okolicy krocza. Jesteś może muzułmańskiego pochodzenia? To wybaczam ci twój plugawy język.
        • polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 21:49
          >No to podaj choć jeden przykład firmy ,która w 1989 roku nie potrzebowała inwestycji i dokapitalizowania.<
          Barani łbie! W roku 1989 polskie zakłady były niszczone wysokimi podatkami, popiwkami i podobnymi. Otwarto drogę, dzięki żydowi balcerowiczowi zagranicznym firmom, a tenże żyd coś majaczył o know-how między zagranicznymi i krajowymi firmami. Problem był w tym że zagraniczne firmy współpracę z naszymi miały głęboko w poważaniu i interesowały ich tylko zyski i niszczenie (jak u balcerowicza) naszych zakładów. Przykładem niech będzie choćby Zachem w Bydgoszczy którego dział za friko został wykupiony przez Niemiecką firmę. Uzyskali Niemiaszki pewną technologię a zakład zamknęli. Niewiele brakowało a zakłady MESKO w Skarżysku przeszłyby w ręce skandynawskiego NAMMO. W porę prawnicy wychwycili cwane sztuczki spryciarzy. I tak było ze wszystkim. Do dnia dzisiejszego polskie firmy płacą podatki a obce unikają jak tylko mogą. Jak zatem mogły rozwijać się nasze zakłady? Intratne sprzedano i też unikają w obcych rękach płacenia podatków. Myśl zatem barani łbie bo Polska jest sprzedawana i PiSdzielce próbują ją odzyskać.

>Podaj choć jeden polski bank,który w 1989 roku należał do 500 największych banków świata. <
          A po cholerę nam była ta wielkość banków skoro dopiero zaczynaliśmy się kumać z zachodem. Jak to nam służy to teraz widać. Setki tysięcy zadłużonych i mnóstwo z brakiem możliwości spłaty długów bo banki żerują na nas u kilka razy więcej niż na zachodzie. Najlepiej rozwijająca się instytucja w POlsce to komornicy/ windykatorzy/ szemrane parabanki czyli LICHWA.

>za mną stoją liczby i fakty - za tobą pobożne życzenia i pie....nie o patriotyzmie w ekonomii.<
          Skoro barani łbie stoją za tobą cyferki i liczby no to podaję ci może w końcu zatrybisz jak się doprowadza narody do dna:
          1)niezalezna.pl/42906-raport-nik-pograza-po-psl-panstwo-tuska-zmarnowalo-19-mld-zl
          2)www.biztok.pl/gospodarka/polska-da-milion-dolarow-na-rozwoj-przedsiebiorczosci-na-ukrainie_a22590 pieniądze nie do odzyskania. Przechwycą oligarchowie
          3)www.google.pl/search?q=100+milion%C3%B3w+na+gminy+%C5%BCydowskie&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=1D-hVpGhB6P8ygPC6I-YBg A możę by tak 100 milionów na leczenie Polaków?
          4)W latach 2010-2014 PO/PSL przekazało temu szmatławcowi, Gazecie Wyborczej 256 milionów za ogłoszenia tam zamieszczane. Za to GW pluła na Polaków, Polskę, wyzywając ich od antysemitó i POdobnych
          5) pomoc finansowa (miliardy zł) na Grecję-bankruta. Kasa zasiliła niemieckie banki i jest nie do odzyskania
          6) 100miliardów złotych zysku, bez podatków dla Polski, w bankach zagranicznych wytransferowane za granicę. W ostatnim roku 16 miliardów złotych.
          7)W NOWO OPUBLIKOWANYM RANKINGU POLSKA JEST NA 20 MIEJSCU Z NAJBARDZIEJ WYZYSKIWANYCH KRAJÓW PRZEZ KORPORACJE NA ŚWIECIE . TE KORPORACJE SĄ ....NIEMIECKIE.
          Rzecz idzie o 90-100miliardów złotych z VAT, CIT, opłat celnych itp
          To dlatego takie larum w NIEMCZECH
          Itd, itd

>wmawiasz pisomatołom że byliśmy potęgą w 1989 roku i tylko przez okrągły stół staliśmy się "pariasem" Skoro w 1989 roku było wszystko takie "wielkie i mocarstwowe" to czemu to pierd..eło?<
          Pier//dol//nęło przez takich jak ten:
          -www.altair.com.pl/magazines/article?article_id=4258
          i ten:
          -www.google.pl/search?q=balcerowicz&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=xEKhVoC3G8WcygO5uZ6IAg
          i ten:
          www.google.pl/search?q=lewandowski&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=40KhVtH5DYGaygOYkq-4Ag#q=lewandowski+polityk
          i innych POwców czyli szemrane towarzystwo.

>myli im się zdefloracją ( po prostu mają seksualny stosunek...
          Czy twój przechlany, zboczony barani łeb to zrozumie co wyżej POdałem? Zrozumie że rzecz idzie o "być" albo "nie być" gospodarzem we własnym kraju?
          To nie na twój mózg, jeżeli go jeszcze masz.

• polak1706 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 22:03
            POlska, WASAL Niemiaszków
            www.biztok.pl/gospodarka/polska-poddostawca-europy-miazdzacy-raport-o-dzialalnosci-korporacji-w-polsce_a22545
            POdziękuj komu trzeba. Nie zapomnij o balcerowiczu!
            • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 22:20
              Z tego co wiem to na tej eurowalucie najbardziej skorzystali Niemcy. Wybili gospodarki innych krajow. Tutaj nie mozna mowic ze nie ale maja sumiennosc i pracowitosc we krwi. Co nie znaczy ze inne panstwa maja zginac bo niemiecka gospodarka jest bardziej konkurencyjna. Wiec gospodarki takich krajow jak Grecja, Hiszpania, Portugalia, Włochy padly pod niemiecka konkurencja. Gospodarki brak, zaczely sie wiec zadluzac zeby kupowac niemieckie produkty. Wszyscy szczesliwi kasa darmo leci tylko chodzic do sklepow i kupowac. Ale potem stop jak na przykladzie Grecji.
              • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 22:22
                To jest niespotykanie ale niemiaszki w tym roku beda mialy nadwyzke budzetową.
                • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 23.01.16, 16:18
                  A co do przyjmowania zwyrodnialcow. To unia czerpie garsciami ze swoich korzeni. Jak ruscy weszli 17 wrzesnia 39 na wschod Polski. To pierwsze co zrobili to wypuscili z wiezien mordercow, gwalcicieli. I tacy zostali nowymi burmistrzami, komendantami policji itd. Nie widzicie podobienstw?
    • falszywyogier1 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 12:36
      Wyszło nieczytelnie. Podam wię jak ma być w tym zdaniu:

exbenek 21.01.16, 11:28

Żeby uniknąć jakichkolwiek sugestii - nie jestem i nie byłem "peowcem" - po prostu mam rozumek jak genia. I " myślę"jak genia czy edek zgredek

Chociaż z tym myślę to chyba przesada.
      Jak to ktoś powiedział : Myślę więc jestem

A czy Ty beniu w ogóle jesteś???
      • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 14:28
        Porównanie z Panią Gienią ,z Panem Edkiem czy panem Wisłockim mile działa na moje ego -czuję się wręcz mile "połechtany" a propos czy pisomatoły wiedzą co to ego czy mylą to słowo z
        "lumbago" ? Na cytat :"Cogito ergo sum" usłyszałem już odpowiedź od pisomohera :"...i chu.... wam pedały w du...ę..." Czego wszystkim pisomatołom ,zgodnie z życzeniem "donatora" życzę...
        • falszywyogier1 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 15:19

exbenek 21.01.16, 14:28
          Porównanie z Panią Gienią ,z Panem Edkiem czy panem Wisłockim mile działa na moje ego -czuję się wręcz mile "połechtany"

Nooooo, cieszę się że choć z tego sparawiłem Ci radość.
          Rozumiem z tego , iż za obopólną zgodą , w atmosferzxe wzajemnego zrozumienia zatwierdzamy uroczyści e iż niejaki benio ma rozumek:

exbenek 21.01.16, 11:28

po prostu mam rozumek jak genia. I " myślę"jak genia czy edek zgredek

Tak, potwierdzam raz jeszcze: W tej formie to może pójść!!!
    • falszywyogier1 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 15:11
      exbenek 21.01.16, 14:16

Nie wiem ile masz lat ,ale w 1989 roku nie było przemysłu tylko masa upadłościowa warta tyle ile kto chciał dać -podobnie jak dziś na Ukrainie .

www.monitor-polski.pl/plan-balcerowicza-ukrytym-planem-likwidacji-polski/comment-page-1/

Mylę się ? No to podaj choć jeden przykład firmy ,która w 1989 roku nie potrzebowała inwestycji i dokapitalizowania.

Choćby Wedel:

"Najsłynniejszy z polskich producentów słodyczy o przedwojennym rodowodzie spółka E. Wedel została przejęta przez PepsiCo. w 1991 r. Początkowo był to sztandarowy przykład prywatyzacji. Kilka lat później okazało się, że inwestorowi strategicznemu nie zależy na całej firmie, a jedynie na jej części produkującej słone przekąski.
      pl.wikipedia.org/wiki/E._Wedel

Później po 1989 też zresztą było to samo

niewygodne.info.pl/artykul5/02372-Wielki-pospiech-rzadu-ws-prywatyzacji-PKP-Energetyki.htm

Co do banków w 1989 roku - Podaj choć jeden polski bank,który w 1989 roku należał do
      500 największych banków świata.

Nie wiem które miejsce miał NBP.A po co miał być z 500- ki. Nie starczyłoby żeby pozostał nasz polski?

Głupoty i wypociny to ty produkujesz ,bo wmawiasz pisomatołom że byliśmy potęgą w 1989 roku i tylko przez okrągły stół staliśmy się "pariasem"

Nie piszę nigdzie że byliśmy potegą. Twierdzę natomiast że przed 1989 było to nasze, polskie.I komu , beniu , to przeszkadzało?

Skoro w 1989 roku było wszystko takie "wielkie i mocarstwowe" to czemu to pierd..eło?

No właśnie , beniu, jakoś nie potrafisz (mimo żeś podobno mondry jak Genia czy Wisłocki) powiedzieć KTO DO TEGO DOPROWADZIł
      • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 16:15
        Wiedza na temat Wedla z wikipedii nie jest odpowiedzią na pytanie,czy Wedel był czy nie był bankrutem - jako firma państwowa był bankrutem -jak cały przemysł.
        Czy jakby banki po 1989 roku pozostały "narodowe" miałyby pieniądze? Skąd ? To po pierwsze , po wtóre pytasz głupio czy by nie wystarczyło jakby były polskie? Nie -odpowiadam - skąd wzięłyby się pieniądze ? Kasa w 1989 toku była pusta.
        • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 16:23
          Kto do tego doprowadził ? Komuna zarządzająca tym wszystkim w oderwaniu od świata i realiów. Ale kto tworzy mit o tym że w 1989 roku byliśmy mocarstwem i kwitnącą gospodarką ?PO ? Nowoczesna ? Pisomatoły , ojciec(tfu!) Rydzyk bredzi w RM o tym jak to "kiedyś wszystko było" i to na dodatek " nasze -polskie " . Pytam co było takie super w 1989 roku ? Pralka automat wystana 2 miesiące w Bartoszu? Kolorowy tv Rubin 714 p zwany "napalmem" czy może lodówka "Mińsk" na książeczkę MM?
    • falszywyogier1 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 17:45
      Bweniu!
      Oto fakty:
      1. prawie 100% "polskiego przemysłu jest nie w polskich rękach
      2. w 1989 roku nie było żadnej wojny a polskich firm nie ma
      3. Niemcy przegrały wojnę w 1945 roku, były w ruinie, na ich terytorium stacjonują do dziś obce wojska i spłacają nienasycony Izrael i, beniu, są siłą ! I Volskwagrna mają i BMW
      4. Japonia przegrała wojnę w 1946 roku , bomba atomowa, obce wojska na terytorium- czy słyszałeś o jakiś amerykańskich (poza Pepsi i coca colą firmach w Japonii?)

Beniu nie bądź gó...arz usiłując żałośnie coś wykazać argumentami z niemiecko-żydowskiego onetu tylko powiedz po co sprowadzono nawet sklepy. Czy my Polacy nawet sprzedawać nie potrafim? I Beniu - sZanuj się, przemyśl najpierw co piszesz a potem to emituj bo wybacz , ale dyskusja Z głupim gó...arzem jest zabawna tylko do czasu
      • wislocki12 W polskich rękach 21.01.16, 19:51
        No tak, w latach 1944-1980 100% przemysłu, że o bankach nie wspomnę było w polskich rękach! ;-))
        • e-zyleta Re: W polskich rękach 21.01.16, 19:56
          W ekonomii to jest tak: kto nie ma miedzi ten na doopie siedzi
      • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 13:49
        No to doprecyzujmy - porównujesz jełopie polską gospodarkę z japońską ,niemiecką nawet po wojnie ? No to zacznijmy od tego jaki potencjał miał przemysł niemiecki czy japoński ,jaki my - o niemievkim kruppie czy japońskim mitsubishi pisać nie będę tylko stwierdzę że każda z tych firm z osobna miała potencjał większy od całego naszego przemysłu Ad1939. Po wojnie byli bardziej zrujnowani od Polski,ale ich okupowali amerykanie nie sowieci ; bez zbędnego pier.... Był plan Marshalla , a u nas byli sowieci ,do
        1989roku . Po tej dacie w świecie widać było 2 rzeczy Solidarność
        • exbenek Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 14:03
          cd. i podarte gacie ze świecącą gołą dupą państwa polskiego . Aby w 1990 roku nie doszło do totalbego krachu trzeba był sprzedać znaczną część majątku państwowego .Ciekawe ,że dopóki kaczory,PC (via telegraf) były beneficjentami tych przemian ( działki i parcele przy pl Grzybowskim) aprobowali balcerowicza .Chryja wybuchła jak wyszło ,że PC (via telegraf) kręci lody z Bagsikiem . Ale budynków i działek przy pl Grzybowskim kaczory - honorowo nie oddali .Ten teren przed 1939 rokiem miał innych właścicieli ....W 2006 roku UM Warszawy wszczął postępowanie w tej sprawie . Kto go umorzył? Oczywiście - pan Zbyszek . Teraz drze mordę że profesor Rzepliński nie może w sprawie trybunału nic - a wtedy ,choć jako "członek" PIS ewidentnie miał konflikt interesów ( decyzja sdministracyjna we własnej sprawie) mógł i umorzył postępowanie . Wracając do "potęgi" przemysłu polskiego ad 1989 - nas nawet nie było stać na stałe dostawy cytrusów... Taką byliśmy potęgą !!! O kartkach ba majtasy ,fajki czy benzynę nie będę pisał ....
    • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 21:11
      Wiadomo kto jest kto. Kto jest w Polsce na uslugach sorosa i banksterow. Wiadomo ze dla tych ludzi mogla by w Polsce wybuchnac i rewolucja i krew moglaby splywac do studzienek. Dla nich liczy sie tylko zysk. Tak zrobili w Libii, w Syrii i wielu innych panstwach. Chetnie zrobiliby by i w Polsce jakas zwieruche bo ludzie sa dla nich jak trawa.
      • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 21:16
        Te wszystkie przekupne agencje ratingowe, te cale straszenia o demokracji, to optowanie za ucieciem funduszy unijnych itd, Ma jeden cel zeby w Polsce wybuchly niepokoje a ze ludzie potraca majatki zycia, niektorzy moze zgina. Myslicie ze dla takiego sorosa sie to liczy? Jestescie jak mrowki.
        • genia50 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 21:31
          Myślę,ze oderwanie sie Polski od UE jest wystawieniem sie na żer Rosji,ktora tylko na to czeka.Putin to juz na pewno nas nie kocha i mu na nas nie zależy,czemu dawal i daje ciagle wyraz.A Ameryka jest za daleko.Nie powinnismy oslabiac naszych zwiazków z Unia,a z Rosja tez sie nie chamrać,bo nie jestesmy na tyle silni aby byc sami.Wlasnie taka polityka Polski jako Zosi samosi moze doprowadzic nas do zagłady.
        • wislocki12 Idź do mrówki, leniwcze... 21.01.16, 22:02
          "Idź do mrówki, leniwcze, popatrz na jej zwyczaje i stań się mądry. Ona nie ma ani szefa, ani pilnującego, ani pana, a nawet latem, w czasie żniwa gromadzi pożywienie." :-))
    • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 21.01.16, 21:35
      Z Unii nikt nas nie wyrzuci bo po:
      1. Polska jest za duza terytorialnie i ludnosciowo zeby ja pominac w budowie jednego panstwa Europa. Niedlugo to zeby sie oderwac od unii bez wojny nie bedzie sie dalo.
      2. Nawet gdy narazie porzuca Polske w swoich planach NWO to zeby jakies panstwo wyrzucic z unii musi byc jednoglosnie zgoda wszystkich innych panstw unijnych. My za Wegrami Wegry za nami a mysle ze dolacza sie jeszcze Czechy i Słowacja.
      • wislocki12 Koncepcja wielu wrogów... 21.01.16, 21:51
        No tak, z Unii nikt nas nie wyrzuci, do Rosji nie chcemy, "My za Węgrami, Węgry za nami", może nawet Słowacja, że o Czechach nawet już nie wspomnę się dołączy? Skąd my to znamy? Człowieku, czym Ty myślisz? :-((
        • pamietamy3322 Re: Koncepcja wielu wrogów... 21.01.16, 21:54
          Takie jest prawo unijne. Takie euroentuzjasta jak ty powinien znac jego podstawy.
          • pamietamy3322 Re: Koncepcja wielu wrogów... 21.01.16, 21:59
            Poza tym zadna jalmuzna nie jestt warta tego zeby nam tu zrobili druga afryke. Zrozumiesz to jak na zachodzie europy wybuchna wojny domowe.
            • pamietamy3322 Re: Koncepcja wielu wrogów... 21.01.16, 22:02
              Za dlugo w Europie wojny nie bylo i dla niektorych to tylko migawki w tv. Za drobna oplata czy podwyzszeniem standardu zycia o 30%. Zgodza sie na to bo wojna to dla nich migawki w tv.
              • wislocki12 Jedyna, pożal się Boże, mądrość 21.01.16, 22:10
                Poważny i wiarygodny forumowicz wysyła tylko jeden wpis i czeka na reakcję potencjalnych rozmówców. Jeżeli zaś odpowiedzi brak, milczy i nie wciska forumowiczom swojej jedynej, pożal się Boże, mądrości! :-((
    • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 16:52
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,TNS-Polska-38-proc-chcacych-glosowac-popiera-PiS-16-proc-PO,wid,18120308,wiadomosc.html
    • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 16:55
      Prawdziwy sondaz . TNS Obop ma najbardziej bezstronne i wiarygodne sondaze.
      PiS 38% tyle samo co podczas wyborow
      Kukiz 11% wiecej niz w wyborach
      po+banksterzy 31%
      Czyli ludzie maja swoj rozum. Co widac pod klamliwymi artykulami na polskojezycznych portalach jak onet. Nie daja sie otumaniac wreszcie zmadrzeli.
      Teraz PiS musialby rzadzic z Kukiz`15 ale to lepiej.
      • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 16:58
        To wszystko dzieki internetowi ludzie maja dostep do prawdziwych informacji. Ci madrzejsi. Nie daja sie otumaniac tvnowskiej ideologii.
        • wislocki12 Wyciskanie czy wciskanie? 22.01.16, 21:05
          Poważny forumowicz wysyła tylko jeden wpis i... czeka na reakcję. Jeżeli reakcji brak, odpuszcza sobie i nie usiłuje wciskać forumowiczom swoich poglądów! Jeżeli jest to nawet "tvnowska ideologia". ;-))
          • pamietamy3322 Re: Wyciskanie czy wciskanie? 22.01.16, 21:25
            Dla niektorych to juz nie ma ratunku. Dzis poczytalem komentarze na gazeta.pl. Normalnie michnikowa sfora. Wykwit antynarodowy. Szczury lewactwa.
            • pamietamy3322 Re: Wyciskanie czy wciskanie? 22.01.16, 21:29
              Tacy ludzie to musza miec jakies defekty mozgu. Jak widza flage czy slysza hymn to chyba dostaja drgawek.
              • pamietamy3322 Re: Wyciskanie czy wciskanie? 22.01.16, 21:30
                Musza miec jakas alergie umyslowa. To jest choroba.
      • wislocka12 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 23.01.16, 07:27
        Po dzisiejszej demonstracji kodziarzy w Rzeszowie po+banksterzy będą mieli 70% tak jak pożal się Boże były prezydent Komorowski Bronisław na starcie kampanii wyborczej.
        • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 23.01.16, 11:44
          Mial poparcje prawie jak kim w Korei Polnocnej
          • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 23.01.16, 11:44
            i*
          • genia50 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 23.01.16, 14:37
            Kim jest waszym idealem ,bo nie wpuszcza obcych,nawet Niemcow,ale cos chyba w tym wlasnym sosie im niezbyt,a Kim natomiast korzysta po kryjomu z zagranicznych luksusow.
            • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 23.01.16, 15:43
              Takie luksusy jak platfusy sorbet z kurczaczka za 1500 albo osmiorniczki za tyle samo.
              • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 23.01.16, 15:46
                Wbrew pozorom unia europejska niewiele sie rozni od korei polnocnej. Luksusy dla dygnitarzy. Marksistowska ideologia. Zaklamane media itd.
    • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 22.01.16, 21:17
      Ja bym chcial zeby sondaze byly takie:
      ONR 50%
      Ruch Narodowy 30%
      Mlodziez Wszechpolska 15%
      PiS 5%
      No ale idzie ku dobremu
    • falszywyogier1 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 23.01.16, 14:00
      exbenek 22.01.16, 13:49
      No to doprecyzujmy - porównujesz jełopie polską gospodarkę z japońską ,niemiecką nawet po wojnie ? No to zacznijmy od tego jaki potencjał miał przemysł niemiecki czy japoński ,jaki my - o niemievkim kruppie czy japońskim mitsubishi pisać nie będę tylko stwierdzę że każda z tych firm z osobna miała potencjał większy od całego naszego przemysłu Ad1939.

No dobrze już beniu, dobrze. Nie ma na Ciebie bata:Przyznaję: Polska to nie Niemcy czy japonia!!!! Ot, chociażby te sklepy na które kapitał dał Bank światowy, beniu.
      www.kufel.pl/pelnykufel/830/bank-swiatowy-wspiera-ekspansje-zagranicznych-sieci-handlowych-w-polsce/

Nie uważasz , że po to by wykończuć polski handel??? A tak, beniu, między nami:
      Cemu właściwie ich nie opodatkowano przez ponad 20 lat? Kto doprowadził do takiego stanu rzeczy?
      [(Przyznaję od razu: W niemczech czy w Japonii taka rzecz by była nie do pomyślenia. (I w Izraelu też na pewno) Dlatego masz całkowitą rację: Polska to nie Niemcy czy Japonia- a więc mnie już nie przekonuj więcej do tego tylko skup się na odpowiedzi: Dlaczego nie opodatkowano zagranicznych sieci tylko polskie???

Dasz rady z tym zagadnieniem czy znów coś tam ogólnie... opłotkiem ... na inne tematy... zOnetu... Co Beniu?
      • pamietamy3322 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 23.01.16, 16:26
        Mieli potencjal budowany na niewolniczej pracy wiezniow obozow koncentracyjnych i robotnikow przymusowych.
    • falszywyogier1 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 23.01.16, 16:59
      genia50 20.01.16, 15:32
      Ta debata ,(że do niej doszlo),to swiadczy o tym,ze Polska(rzad) nie moze nic majstrowac przy demokracji bezkarnie.Mam nadzieję,ze teraz PiS nauczony doświadczeniem nie bedzie wprowadzał po kryjomu swoich(nie)porzadków,bo to sie nie ukryje.Mam nadzieję,ze nie będzie chciał wyjsc z Unii,aby ta mu nie przeszkadzala w podejmowaniu szkodliwych decyzji.

Geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeniaaaaaaaaaaaaaaa! Litości! PRZESTAŃ!!!
      Nieszczęsna !!!
      Gdybyś Ty choć trochę rozumiała co tu wypisujesz ze wstydu pod ziemieś zapadłabyś się niechybnie! A Tyś jeszcze dumna ze swej...
      Tego się nie da nawet czytać. Uchhhhhhhh... uspokujmy się , bo szag trafi...

Genia, dziecko - ja rozumiem że Ty musisz pisać. No, masz taką potrzebę. Ale, Geniu Nieszczęśliwa: PISZ O TYM NA CZYM SIĘ ZNASZ!

O pieskach pisz, o kotkach... oooo...takie filmiki wynajduj:
      www.youtube.com/watch?v=AYBoA_muCZ0

O tym genia swoje infantylne historyjki i wyobrażenia o świecie zapodawaj'
      Albo o gotowaniu np.... no...klusek dajmy na to , albo o modzie , oooo, o garasonkach, jakiego koloru fraczek do pedalskich , czerwonych porcięt itp. genia. O masz Genia godny Cię wzorzec:

www.kasia-tusk.pl

I o tym Genia pisz.
      • genia50 Re: No i odbyła się debata, której chcieli zaprza 23.01.16, 20:19
        Pisz konkretnie z czym sie nie zgadzasz,a nie co o mnie myslisz,bo nie interesuja mnie twoje opinie na moj temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka