Dodaj do ulubionych

Prezydent na tróję?

09.08.16, 20:49
"Z Andrzejem Maciejewskim, ekspertem w obszarze polityki z Instytutu Sobieskiego, posłem Ruchu Kukiz’15, przewodniczącym sejmowej Komisji Samorządu Terytorialnego i Polityki Regionalnej, rozmawia Mariusz Kamieniecki.
- Mija rok prezydentury Andrzeja Dudy. Jak z tej perspektywy należy postrzegać tą prezydenturę?
- Przyjmując skalę ocen szkolnych od 1-6, oceniłbym rok prezydentury Andrzeja Dudy na tróję. W mojej ocenie Andrzej Duda jako prezydent zawiódł. Po kampanii wyborczej, która była bardzo dobra, pokazująca atuty kandydata, a jednocześnie bogata w zapowiedzi z chwilą objęcia urzędu prezydenta jakby zeszło powietrze. Tak naprawdę po kampanii zobaczyliśmy innego człowieka. I o ile brak skuteczności w pierwszych tygodniach czy nawet miesiącach urzędowania można było jeszcze zrzucić na karb braku zaplecza politycznego w Sejmie, bo jak wiemy, władzę sprawowała wówczas Platforma wespół z PSL, to obecnie to zaplecze wprawdzie jest, ale odnoszę wrażenie, że prezydent ma problem odnaleźć się w relacjach na linii Sejm – premier – prezes PiS."
Nie spodziewałem się, że tak trafną diagnozę opublikuje "Nasz Dziennik". Ciekawe, co to może oznaczać? Czyżby o. Rydzyk miał nie wspierać Prezydenta? :-((

www.naszdziennik.pl/polska-kraj/163895,polska-zyskala-za-prezydentury-andrzeja-dudy.html
Obserwuj wątek
    • zolza670 Re: Prezydent na tróję? 09.08.16, 21:12
      Trafną??? Ja bym dała jedynkę.
      • e-zybi Re: Prezydent na tróję? 10.08.16, 07:17
        ...czyli 6-2x2-1 ;-)
    • edekzgredek99 Re: Prezydent na tróję? 10.08.16, 09:59
      Jak mozna tak krytykowac naszego najukochanszego ludzika z plasteliny co jest a jakoby go nie bylo. Bedzie przykro wielce naszemu budyniowi najslodszemu.
    • e-zybi Re: Prezydent na tróję? 10.08.16, 11:30
      Przecież sam potrzebuje wsparcia, trudne czasy...;-)
      torun.wyborcza.pl/torun/1,48723,20520795,o-rydzyk-tak-czlowiek-ciagle-zebrze-i-zebrze.html?disableRedirects=true
      • edekzgredek99 Re: Prezydent na tróję? 10.08.16, 11:50
        To niech sie koorna do roboty wezmie pasozyt jeden
    • genia50 Re: Prezydent na tróję? 10.08.16, 11:57
      Dziwię się,że słucha J.K.,przecież został wybrany i powinien słuchać głosu wyborców.Co innego kampania wyborcza,a co innego sprawowanie funkcji z wyboru ludu.
      • edekzgredek99 Re: Prezydent na tróję? 10.08.16, 12:13
        I wyborcy pani Geniu tego Plastusia wykopia ino patrzec. Prezesika tez.
        • wislocki12 Da radę? 11.08.16, 23:01
          Ponoć Pani Premier na urlopie, a koty... rozrabiają:
          "W środę minęła kolejna miesięcznica smoleńska. W jej czasie rozpoczęta została wielka zbiórka pieniędzy na budowę pomników Lecha Kaczyńskiego i ofiar katastrofy pod Smoleńskiem. Pierwszy raz była też transmitowana msza w intencji ofiar. Po mniej odbył się marsz pamięci. Biorący w nim udział Jarosław Kaczyński skierował bardzo mocne słowa do zebranych. Mówił o tych, którzy obrażają, ale którym da radę."

www.se.pl/wiadomosci/polityka/kaczynski-przestrzega-w-76miesiecznice-damy-sobie-rade-z-tymi-ktorzy-obrazaja_877913.html
        • wislocki15 Re: Prezydent na tróję? 12.08.16, 07:34
          Życzę zdrowia żeby Pan doczekał bo to jeszcze potrwa 9 lat.
          • edekzgredek99 Re: Prezydent na tróję? 12.08.16, 10:05
            A dziekuje zdrowie dopisuje nie narzekam a pisiory zeby do konca kadencji dotrwaly to sukces bedzie
            • wislocki15 Re: Prezydent na tróję? 12.08.16, 13:53
              Pisiory doczekają końca kadencji i to z sukcesem i później wygrają następną.
              • genia50 Re: Prezydent na tróję? 12.08.16, 14:23
                Chyba podświadomie sam byś tego nie chciał,chyba,że leżysz pod gruszą i masz gromadkę dzieci.
                • wislocki15 Re: Prezydent na tróję? 12.08.16, 17:39
                  Świadomie o niczym innym nie marzę, dzieci jeszcze nie mam i tam gdzie obecnie przebywam o grusze raczej trudno i uwijam się z całych sił by zarobić na przyszłość rodziny, którą niedługo założę. Jak PiS nadal będzie rządził to wrócimy do Polski. Dla mnie obecna władza jest najlepszą od zawsze. Bezrobocie spada, PKB rośnie, export rośnie, import niższy od eksportu, dochody budżetu rosną, CBA łapie złodziei, TVP jak mi donoszą rodzice nareszcie da się oglądać, biedni ludzie mogą nakarmić dzieci i pojecnać z nimi nad morze itd. Itp. Więc proszę mi nie wmawiać podświadomej niechęci do PiS_u.
                  PS. Sprzedaż GW spada!
                  • zolza670 Re: Prezydent na tróję? 12.08.16, 18:43
                    Duży z Ciebie chłopczyk więc poproś rodziców, żeby Ci bajek nie opowiadali.
                    Wróć do Polski i zarabiaj na rodzinę 1400 złotych i wtedy pogadamy. Moja znajoma ma jedno dziecko i właśnie tyle zarabia. Na 500 plus się nie załapała i Jej dziecko kolejne wakacje spędza w domu. Bałtyk widziało tylko na fotografiach .
                  • wislocki12 Ciekawe, kto wygra? 12.08.16, 21:49
                    A kiedyś pisałeś, że służyłeś z wislockim12 na UB. Nic już z tego rozumiem... :-((
                    PS. Z TVP to chyba rodzice przesadzili... Ciekawe, kto wygra: Kurski, Lichota, Czabański czy... Kaczyński? Stawiam na tego ostatniego! A Ty? ;-))
                    • wislocki15 Re: Ciekawe, kto wygra? 13.08.16, 06:08
                      Też.
                      • wislocki12 Jeszcze nie wiadomo... 17.08.16, 21:37
                        Może i masz rację, ale:
                        "Rada Mediów Narodowych rozpoczyna otwiera kolejny etap walki z Jackiem Kurskim? Jak donosi Radosław Gruca z „Faktu”, Krzysztof Czabański chce tak zaprojektować konkurs m.in. na stanowisko prezesa TVP, by Jacek Kurski nie spełniał jego wymogów.
                        W projekcie regulaminu konkursu na dyrektorów TVP, Polskiego Radia i PAP pojawi się wymóg zajmowania stanowiska kierowniczego w mediach przez okres co najmniej dwóch lat!
                        – czytamy na fakt.pl
                        Kurski, pomimo swojego doświadczenia medialnego, nie będzie w stanie spełnić nowych wymogów.
                        Jakby nie liczyć, Kurski jest prezesem od stycznia, więc ledwie uzbierał osiem miesięcy doświadczenia." :-((

wpolityce.pl/media/305061-fakt-czabanski-chce-tak-zorganizowac-konkurs-na-prezesa-tvp-by-kurski-nie-mogl-wygrac-szef-rady-mediow-narodowych-dementuje
              • wislocki12 Do końca swiata 12.08.16, 21:52
                I tak będzie do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej! ;-))
                PS. Ciekawe, dlaczego Kukiz15 też nie przepada za Dudą? :-(
          • wislocki12 Jak to pisowiec... 12.08.16, 21:42
            Czy to ma oznaczać, że jak to pisowiec, w ogóle śmierci mi nie życzysz? ;-)
    • pamietamy3322 Re: Prezydent na tróję? 18.08.16, 11:13
      No to rubaszny Komorowski był na minus 3
      • wislocki12 Idol 18.08.16, 12:44
        No to nie jest tak źle, zważywszy, że o ile pamiętam, Komorowski nigdy nie był twoim idolem. :-))
        • pamietamy3322 Re: Idol 18.08.16, 12:46
          minus 3 a nie 3 z minusem
          • wislocki12 Minister Z. 18.08.16, 13:32
            Takich ocen nie ma, ale może minister Z. w ramach właśnie prowadzonych reform nadąży za twoim tokiem myślenia... ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka