leszeksmieszek 11.01.17, 16:42 kontrowersje.net/bauman_poszed_do_piek_a_i_zapracowa_na_to_bolszewick_gorliwo_ci Lepiej później niż wcale, hi,hi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 16:45 Bauman to zbrodniarz. Był agentem informacji wojskowej to już sprawia, że był bestią a nie człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 16:51 Na starość mu wyszedł testosteron z organizmu i stał się dobrodusznym siwym dziaduszkiem socjologiem. Ale mnie ta bestia nie oszuka. Odpowiedz Link Zgłoś
leszeksmieszek Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 17:23 Z pewnością nie bo opuścił ten padół i myślę, że tam gdzie on poszedł to Ty się nie wybierasz po najdłuższym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 17:43 No ja wiem, że zmarł ale chodziło mi o ta cała propagandę próbującą go przedstawić jako delikatnego, dobrodusznego siwego socjologa. A gość był w Informacji Wojskowej, był agentem pseudonim ,,Semjon". Wyrzucili go z wojska w `53 bo komuniści dokonali już wtedy samooczyszczenia z większych zbrodniarzy stalinowskich po śmierci Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
leszeksmieszek Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 18:21 Pełna zgoda jeśli chodzi o tego zbrodniarza. Chodziło mi o to, że "dobroduszny siwy socjolog" nikogo już na tym świecie nie oszuka. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 18:42 Po śmierci Stalina jak sami komuniści zaczęli czyścić swoje szeregi z większych zbrodniarzy stalinowskich. Był w ZSRR XX Zjazd KPZR. Tam Chruszczow wygłosił referat o wypaczeniach Stalina. Jednak wszyscy wiedzieli, że sam Stalin nie wymordował 30 milionów ludzi. Powstało pytanie kto też za to odpowiada. I w Polsce miało miejsce coś takiego jak wojna między Żydami a chamami. Chamy mówiły, że tak torturowaliśmy ludzi, zabijaliśmy ich ale przecież to Żydzi nam kazali bo to oni byli oficerami. No i tak rzeczywiście było. A komuniści oczyszczali się sami ze zbrodniarzy stalinowskich bo te czystki dotknęły też komunistów. Wystarczył donos i człowiek stawał się piaskiem w młynie mordu. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 18:46 I komuniści po śmierci Stalina postanowili się już nie mordować. Ustalili, że jak będą zmiany personalne w rządach. To już nie będą się mordować. A taki odsunięty zostanie przeniesiony na jakieś mało ważne stanowisko np. od kultury ale dające profity w jakimś województwie czy dostanie wysoką emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 19:00 Pominę tu szersze relacjonowanie jednej z najczęściej przypominanych zbrodni – ludobójczego wymordowania około 1650 niewinnych więźniów w ciągu niecałego roku przez Salomona Morela i podległych mu żydowskich oprawców z UB (zob. na ten temat szerzej książkę autora jakże rzetelnego żydowskiego samo-rozrachunku Johna Sacka „Oko za oko”, Gliwice 1995). Przypomnę tu tylko jedną z ulubionych „zabaw” ludobójczego „kata ze Świętochłowic” S. Morela, polegającą na ustawianiu piramid z ludzi, którym kazał się kłaść czwórkami jedni na drugich. Gdy stos ciał był już dostatecznie duży, wskakiwał na nich, by jeszcze zwiększyć ciężar. Po takich „zabawach” ludzie z górnych części stosu wychodzili w najlepszym wypadku z połamanymi żebrami, natomiast dolna czwórka lądowała w kostnicy (...) Poza katuszami fizycznymi Morel lubił zadawać swoim ofiarom różne udręki psychiczne. Na przykład kazał pisać po tysiąc razy: „Nienawidzę Piłsudskiego” naszeblogi.pl/50314-zydzi-wsrod-komunistow-ii-rp-i-w-aparacie-nkwd-i-ub Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 19:03 Artykuł pokazuje dominację Żydów w KPP jeszcze przed wojną. Dominację ich w NKWD. Ich dominację w UB, Informacji Wojskowej, NKWD już po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 19:05 Przypomnę jeszcze, że Komunistyczna Partia Polski już przed wojną chciała likwidacji państwa polskiego i wcielenia Polski jako kolejnej republiki ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 19:37 Myślę, że powinieneś znaleźć sobie jakieś ciekawsze zajęcie, praca "naukowa" w internecie pochłania Ci większość czasu, szkoda życia na takie bzdety ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 19:44 Robię wszystko żeby potem taki Bauman, lewak albo Żyd nie mógł robić Polakom wody z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 19:45 A jak będzie trzeba to i wyjdę na ulicę. A narazie praca u podstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 19:47 Np. odkłamywanie historii. W książkach do historii nikt nie znajdzie, że większość oficerów w UB to byli Żydzi a w Informacji Wojskowej prawie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 19:48 Chodzi mi o szkolne książki do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Podręczniki 11.01.17, 21:45 Chyba chodzi Ci o podręczniki? Ciekawe, czy w zdeformowanej ośmioklasowej podstawówce jeszcze będą? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kto pierwszy... 11.01.17, 21:48 Naprawdę uważasz, że polski oficer UB był lepszy od żydowskiego oficera UB? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kto pierwszy... 11.01.17, 22:28 Uważam, że był nawet gorszy. Co nie zmienia faktu, że zaraz po wojnie aż do czasu śmierci Stalina 80% kadry oficerskiej było Żydami. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kto pierwszy... 11.01.17, 22:30 Ponieważ Żyd to nie Polak. A oni chcieli zawładnąć Polską wybijając polskie elity. Co nie znaczy, że wróg ma być nieznany bo jest Żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Prymitywny nacjonalizm i antysemityzm 11.01.17, 23:16 "Ponieważ Żyd to nie Polak." No tak, ale to już jest prymitywny nacjonalizm i antysemityzm! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
leszeksmieszek Re: Prymitywny nacjonalizm i antysemityzm 12.01.17, 14:16 Jak bym był Żydem też bym tak uważał, hi,hi! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Drzewo 12.01.17, 20:40 To zajrzyj do swojego drzewa genealogicznego. Na pewno coś znajdziesz! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Lepszy lepszy niz gorszy... 11.01.17, 23:11 Skoro ro gorszy, to o co Ci chodzi? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Miesięcznica 11.01.17, 21:52 Najlepiej na miesięcznicę! Już wkrótce. Jak prezesowi dadzą mocniejszy wzmacniacz... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
leszeksmieszek Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 20:44 Oczywiście, ważniejsze są dla Ciebie pedały i kierownica i na tym powinieneś się skupić skoro historia to są dla Ciebie bzdety. Wygląda na to, że wieloletnie duraczenie odniosło skutek w Twoim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 21:44 Śmieszność to jednak Twoja domena, lubisz pochopnie wyciągać wnioski. A grzeb sobie w śmietniku historii, ja wolę prowadzić żywot beztroski ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Lizusy 11.01.17, 21:59 Podobno Stalin nie zgodził się! Lizusów nigdy nie brakowało... Chociażby prezydent i premier rządu RP, że o marszałkach nawet już nie wspomnę... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Lizusy 11.01.17, 22:32 Stalin to finansował. Ale KPP była za słaba na to. Po 1920 roku bali się Polski. A Stalin kochał lizusów. Samymi takimi się otaczał miernotami. Ci co byli coś warci w partii komunistycznej wymordował do 1937. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Lizusy 11.01.17, 22:42 Jak na standardy partii komunistycznej. Bo oni tam wszyscy byli nic nie warci. Jedni bardziej drudzy mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Miernoty i lizusy 11.01.17, 23:21 Chyba masz rację. Kaczyński też kocha lizusów i otacza się miernotami - Kuchciński, Duda, Szydło, Mazurek, Terlecki, Brudziński... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 W NKWD też? 11.01.17, 22:04 W NKWD też? Chyba żartujesz! ;-)) PS Nie jestem pewien, czy wiesz, że NKWD to takie radzieckie ministerstwo spraw wewnętrznych... Nie polskie! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Polskie sprawy 11.01.17, 23:25 No to dlaczego wplatasz NKWD w polskie sprawy? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Morel 11.01.17, 22:11 "Morel został przeniesiony do pełnienia funkcji strażnika w więzieniu w Tarnobrzegu, gdzie rozpoczął pracę 15 grudnia 1944 roku." ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Czerwonka i tyfus... 11.01.17, 22:15 "Od lutego 1945 był komendantem Obozu Zgoda w Świętochłowicach, gdzie, w całym okresie istnienia obozu, zginęło 1855 osób (przypadki udokumentowane przez IPN, domniemana liczba ofiar jest większa). Powodem była głównie epidemia czerwonki, tyfusu plamistego i tyfusu brzusznego, które powstały i rozprzestrzeniły się w wyniku głodu oraz trudnych warunków sanitarnych i higienicznych, dochodziło również do tortur, gwałtów oraz morderstw na terenie obozu. Do obozu kierowano osoby bez żadnych sankcji prokuratorskich, na podstawie decyzji władz bezpieczeństwa. W większości więźniami obozu byli Ślązacy oraz obywatele III Rzeszy, część więźniów stanowili również Polacy z tzw. „Centralnej Polski” oraz co najmniej 38 obcokrajowców (Austriacy, Belg, Czesi, Francuzi, Jugosłowianie, Rumuni). Występowały przypadki, że do obozu wraz z rodzicami kierowano dzieci. Władze starały się przekonać mieszkańców Śląska, że do obozu trafiają wyłącznie Niemcy oraz kolaboranci. Teodor Duda, dyrektor Departamentu Więziennictwa i Obozów, ukarał Morela trzydniowym aresztem domowym oraz potrąceniem 50% z pensji za to, że Morel dopuścił do rozwinięcia się epidemii tyfusu oraz nie poinformował o tym na czas zwierzchników, a także za inne uchybienia w prowadzeniu obozu. Obóz został zlikwidowany 16 listopada 1945 roku, zaś Salomon Morel został przeniesiony na stanowisko komendanta do innego obozu. 17 września 1946 władze PRL odznaczyły go Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski." (wikipedia) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Czerwonka i tyfus... 11.01.17, 22:26 Skończ kłamać. Ale może jeszcze za to zapłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Groźby karalne? 11.01.17, 23:29 Mam wrażenie, że formułujesz groźby karalne... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Groźby karalne? 12.01.17, 11:12 Udowodnij co miałem na myśli. Chyba, że czytasz w myślach na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Groźby karalne? 12.01.17, 11:39 Chodziło mi o to, że w końcu będą paragrafy na plucie na państwo polskie, polską historię. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Genetyczny Polak 12.01.17, 20:38 Nie każdy dostąpił łaski urodzić się genetycznym Polakiem! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Prostota czy prostactwo? 11.01.17, 22:21 Myśl jego jest prosta, jak praca, którą wykonuje... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie Tobie... 11.01.17, 21:24 Myślę, że nie Tobie o tym decydować... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 19:53 O patrzcie na zdjęcie jaki dziadziuś. Do rany przyłóż. Mógłby robić za wzór pluszaka dla dzieci. Już chyba onet nie mógł dać dla wyznawców bardziej wrażliwego zdjęcia. wiadomosci.onet.pl/kraj/prof-zygmunt-bauman-nie-zyje-mial-91-lat/mf2t8m5 Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kajanie Piotra Wielguckiego 11.01.17, 19:55 Właśnie dlatego Polak powinien znać prawdziwą historię żeby nie można mu było robić wody z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Polityka historyczna 11.01.17, 21:40 No właśnie, mnie najbardziej podoba się pisowska polityka historyczna, czyli jest tak jak państwo sobie życzycie! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Niewinne pluszaki 11.01.17, 21:16 Ciekawe, jak będą wyglądać Jarosław K. i A. Macierewicz za 20 lat? Jak niewinne pluszaki? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Przebaczenie 11.01.17, 21:22 Jeśli Pan przebaczył Piotrowiczowi i Wolskiemu, to może i daruje Baumanowi? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kiep 11.01.17, 21:19 Naprawdę uważasz, że Macierewicz nie ma swojej informacji? Bo jeśli nie, ma to kiep! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Skrucha? 11.01.17, 21:12 Gwoli informacji: w języku polskim czasownik "kajać" występuję wyłącznie z partykułą "się" i oznacza: «przyznawać się ze skruchą do winy». Warto znać języki, nawet ten ojczysty! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Sąd Ostateczny 11.01.17, 21:27 "Bauman poszedł do piekła i zapracował na to bolszewicką gorliwością" No tak, Sąd Ostateczny z Piotrem Wielguckim w roli głównej! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Przestępstwa? Jakie? 11.01.17, 21:36 O ile wiem, to praca na rzecz informacji wojskowej nie była i nie jest przestępstwem, a o żadnych przestępczych działaniach Z. Baumana, w odróżnieniu od S. Piotrowicza, nie słyszałem. Może wiesz coś na ten temat? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Przestępstwa? Jakie? 11.01.17, 22:37 Informacja Wojskowa była gorsza niż UB. Tam robili tortury o jakich zwykłym siepaczom w UB się nie śniło. Mieli takie wyrafinowane. W końcu przed wojną gestapowcy jeździli do ZSRR na kursy ,,przesłuchań". Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Służba nie drużba 11.01.17, 23:08 Służba nie drużba! Myślisz, że funkcjonariusze służb Macierewicza są bardziej subtelni? Przecież chodzi o wrogów Ojczyzny! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś