Dodaj do ulubionych

O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze

16.01.17, 21:35
Spróbuję, może opublikują i chwilę będzie.
Antoś znany jest z brawurowych ucieczek. Oprócz tej słynnej smoleńskiej miał ich jeszcze kilka. W czasie swej konspiracji w latach sześćdziesiątych tak z wyczuciem zawsze wychodził z zebrań konspiracyjnych że zawsze po kilku minutach od jego wyjścia wpadała tam bezpieka i wszystkich zgarniała. W latach 70siątych wszyscy działacze KOR siedzieli w więzieniach po kilka lat i zatrzymywani byli dziesiątki razy tylko Antoś tak sprytnie uciekał że do czasu internowania zatrzymano go tylko raz na kilka godzin. No a ucieczka z miejsca internowania to był majstersztyk. Dwa dni przed zwolnieniem wszystkich dano Antosiowi przepustkę i kazano samemu udać się do szpitala do dentysty. I przez nikogo niepilnowany Antoś jak sam rozpowiada uciekł z tego szpitala wywieziony w trumnie zamiast nieboszczyka.
A ta ucieczka w przebraniu kobiety w 1980 roku? Gdy szykowano się do podpisania porozumień sierpniowych, wszyscy opozycjoniści stali na czele strajków i manifestacji a władza i dyrekcje bały się nawet zwolnić sklepową za narobione manko bo od razu strajkowało całe województwo Macierewicz ubzdurał sobie że władza zacznie aresztować opozycjonistów i spanikowany ukrył się w domowej łazience krzycząc że zaraz przyjdą go aresztować. Gdy inni podpisywali porozumienia sierpniowe on w dostarczonym przez znajomych kobiecym ubraniu uciekł z domu by się ukrywać. Ostatecznie władza nie aresztowała ani jego ani nikogo innego. Aż do 13 grudnia. Zapomina za to naPISać jak to chciał "uciec" z PRLu na Kubę by wspierać Fidela Castro i rewolucję ale jako starozakonnego nie chciano go tam.
Obserwuj wątek
    • wislocki12 I nie dziwota! 16.01.17, 22:02
      Tę ostatnią operację opisał zresztą barwnie sam J. Kaczyński w "Alfabecie braci Kaczyńskich". Szkoda tylko, że JK o ogłoszeniu stanu wojennego dowiedział się dopiero w niedzielę na mszy... Nawet go nie poinformowali... Nie ma się zatem co dziwić, że obcinają im emerytury. Niech wiedzą! ;-))
    • genia50 Re: O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze 17.01.17, 20:19
      Mam nadzieję,że po zapowiadanym przeglądzie ministerstw zostanie zwolniony.
      A przynajmniej chciałabym aby tak się stało.
      • polak1706 Re: O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze 17.01.17, 21:17
        A ja chcę by pozostał. Robi czystki ze starym betonem któremu we łbach tylko awanse, gaże, apanaże przywileje socjalne i bębny powyżej rozporka rosły, oj rosły!
        Skończyły się w wojsku towarzyskie "sjesty" i gesty. Czas do pracy rodacy!
        • wislocki12 Działalność MSZ 17.01.17, 22:23
          Tylko, dlaczego tak dopieszcza Misiewicza? Jakieś odmienne preferencje? W zasadzie nie mam nic przeciwko temu, ale nie powinno to wpływać na działalność MSZ... :-((
          • polak1706 Re: Działalność MSZ 17.01.17, 22:44
            A możę ten Misio jest z nieprawego łoża.... i dlatego o niego tak dba?
            • wislocki12 Brawo Ty! 18.01.17, 13:06
              Całkiem rozsądna i prawdopodobna hipoteza. :-)
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Działalność MSZ 18.01.17, 14:18
              Macierewicz ma dobry gust do kobiet
              i.wp.pl/rozrywka//gallery676280/2013/06/26/All-ONS_01398100-Paulina_Paulla_Ignasiak.jpg
              Nie czytam plotek ale gdzieś na onecie też to było www.gala.pl/artykul/antoni-macierewicz-wielkim-fanem-polskiej-wokalistki
              • genia50 Re: Działalność MSZ 18.01.17, 14:25
                A jak ktoś lubi śpiew np.Adama Zwierza to znaczy ,że nie zna się na muzyce?I na kobietach?
                • 7sprawiedliwosc7 Re: Działalność MSZ 18.01.17, 14:26
                  Ale on na onecie przede wszystkim komplementował jej urodę. I ma racje.
                  • 7sprawiedliwosc7 Re: Działalność MSZ 18.01.17, 14:27
                    Bo głos ma jednak ona słabszy niż Górniak ale na urodę to mocna 9.
                • polak1706 Re: Działalność MSZ 18.01.17, 16:51
                  > np.Adama Zwierza to znaczy ...< że zna się na zwierza/kach. Może ma pieska albo kotka w domu?
                  • wislocki12 Misiaczek 18.01.17, 23:29
                    A może misia? ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze 17.01.17, 21:21
      W Polsce przede wszystkim należy przywrócić powszechny pobór. Żeby w razie czego każdy mężczyzna czy nawet kobieta potrafili obchodzić się z bronią. Może nie tak jak to było kiedyś ale np miesięczne szkolenia z podstaw co 10 lat. I trzymać zapasy broni w gotowości dla każdego po przeszkoleniu. Zawodowe wojsko jest dobre co 5 tysięcznej misji ale nie na globalny konflikt gdzie trzeba użyć kilkumilionowej armii.
      • genia50 Re: O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze 17.01.17, 21:26
        To ja wolę się poddać.Podniosę ręce do góry i już.Nie chce mi się walczyć.Mogę być pod kimkolwiek.Całe życie nielekkie a tu jeszcze walczyć.Teraz w XXI w. powinno się walczyć w sporcie i gospodarce,a krwawe jatki powinny być historycznym wspomnieniem.
        • polak1706 Re: O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze 17.01.17, 23:09
          >Całe życie nielekkie <
          To prawda! Życie jest jak koszmar! Życie to nie jebajka!
        • polak1706 Re: O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze 18.01.17, 16:49
          Nie martw się genia!
          Ten zły Antek, co to wrogiem Polski i zdrajcą zwany, lokuje kolejne zamówienia w polskich fabrykach zbrojeniowych.
          www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/21608?t=Armia-chce-kupic-58-tys-karabinow-Beryl
          • wislocki12 Głód! 18.01.17, 23:28
            A dzieci głodują... ;-))
      • polak1706 Re: O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze 17.01.17, 21:53
        Poboru powszechnego nie będzie ale... coś drgnęło:
        1- www.defence24.pl/527919,240-tys-osob-trafi-do-kwalifikacji-wojskowej
        2- www.defence24.pl/527742,wojsko-szkoli-organizacje-proobronne
        a reszta w internecie.
        • kolekcjonerkosci69 Re: O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze 17.01.17, 22:05
          Tylko żeby Ci z tych pro-obronnych nie uciekali w razie konfliktu przebrani w kiecki jak ich stwórca-Antek Pierdoła...
          • polak1706 Re: O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze 17.01.17, 22:23
            Masz już kiecki i portki przygotowane? To dobrze, bo czas niepewności w EuroArabii i nie tylko jest coraz większy.
            • wislocki12 Dał nam przykład... 17.01.17, 22:29
              Dał nam przykład Antek M., o czy zaświadczył Jarek K., jak zwyciężać mamy... ;-))
        • wislocki12 Ku chwale! 17.01.17, 22:35
          "Rozpoczyna się tegoroczna kwalifikacja wojskowa, dotycząca przede wszystkim mężczyzn urodzonych w 1998 roku. Obejmie około 240 tysięcy osób.
          Kwalifikacja wojskowa obejmuje całokształt przedsięwzięć mających na celu ustalenie zdolności do czynnej służby wojskowej i wstępnym przeznaczeniu do poszczególnych form powszechnego obowiązku obrony Rzeczypospolitej Polskiej, osób podlegających stawieniu się do kwalifikacji wojskowej. Kwalifikację przeprowadzą wojewodowie przy współudziale szefów wojewódzkich sztabów wojskowych, wojskowych komendantów uzupełnień oraz starostów, wójtów, burmistrzów (prezydentów miast). Tegoroczna kwalifikacja wojskowa będzie trwała od 30 stycznia do 28 kwietnia.
          W 2017 roku kwalifikacja wojskowa obejmie m.in.:
          • mężczyzn urodzonych w 1998 roku,
          • mężczyzn urodzonych w latach 1993-1997, którzy nie posiadają jeszcze określonej kategorii zdolności do czynnej służby wojskowej,
          • mężczyzn i kobiety urodzonych w latach 1996 i 1997, którzy w latach poprzednich zostali uznani przez powiatowe komisje lekarskie za czasowo niezdolnych do czynnej służby wojskowej (kategoria zdolności B).
          • mężczyzn i kobiety urodzonych w latach 1996 i 1997, którzy w latach poprzednich zostali przez powiatowe komisje lekarskie uznani za czasowo niezdolnych do czynnej służby wojskowej (kategoria zdolności B), a termin, na który orzeczona została wobec nich kategoria czasowej niezdolności do służby upłynie po 28 kwietnia 2017,
          • kobiety urodzone w latach 1993-1998, które posiadają kwalifikacje przydatne do czynnej służby wojskowej oraz kobiety, które w roku szkolnym lub akademickim 2016/2017 kończą naukę w szkołach lub uczelniach medycznych i weterynaryjnych oraz na innych kierunkach, m.in. psychologia, farmacja, pielęgniarstwo, jeżeli nie posiadają jeszcze określonej kategorii zdolności do czynnej służby wojskowej."
          Gratuluję! Ku chwale Ojczyzny! ;-))

• wislocki12 Pospolite ruszenie 17.01.17, 22:26
        Pospolite ruszenie było jeszcze lepsze! ;-))
        • polak1706 Re: Pospolite ruszenie 17.01.17, 22:43
          Armia walczy a reszta stanowi "zaplecze". Ktoś musi pilnować kotła z pyrami, magazynu z parówkami (parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE!). Czy to tak trudno zrozumieć?
          • wislocki12 Parówki i... pyry 17.01.17, 23:15
            Jaka armia? I gdzie walczy? I co do tego mają parówki, ze o pyrach nawet już nie wspomnę? Żarty chyba chyba jakieś się Ciebie trzymają? ;-))
            • polak1706 Re: Parówki i... pyry 18.01.17, 01:08
              Armia polska walczy o kocioł z żarciem. W kotle gotują się parówki i pyry. Parówki znikają wcześniej bo je ktoś skrycie zjada dlatego: parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE!
              • wislocki12 Śmigłowce też! 18.01.17, 13:03
                Ostatnio to nawet znikają śmigłowce... :-(
                • polak1706 Re: Śmigłowce też! 18.01.17, 16:46
                  To sprawka złomiarzy :-(
                  • wislocki12 Złomiarz? 18.01.17, 22:31
                    Nie tylko! Jeszcze jest Antoni! ;-))
              • genia50 Re: Parówki i... pyry 18.01.17, 22:37
                Ja jem prawie codziennie cienkie parówki.
                • polak1706 Re: Parówki i... pyry 18.01.17, 22:43
                  Kiedyś czytałem , że w jakiejś firmie producent przekroczył 16 krotnie ilość składnika w parówkach.
                  Technolog żywności swoje, a pracownik na produkcji swoje. I tak jest wszędzie tyle że mniejsza krotność.
                  • polak1706 Re: Parówki i... pyry 18.01.17, 22:45
                    składnika czyli jakiegoś konserwantu, spulchniacza czy Bóg wie czego E... coś tam
                    • wislocki12 Absmak! 18.01.17, 23:00
                      No i jak można było wybrać do eksperymentu, ilustrującego katastrofę smoleńską, parówki? Przecież to po prostu niesmaczne! :-((
                    • palacz67 Re: Parówki i... pyry 19.01.17, 07:27
                      Witam, nie jadłam dawno parówek, u mnie prawie codziennie miód na śniadanie. Nie ma lepszego jedzenia w okresie zimowym, pozdrawiam:-)
                    • genia50 Re: Parówki i... pyry 19.01.17, 18:09
                      Ja jem te dobrej jakości.Nie mam przekonania,że są całkiem zdrowe,ale może mniej szkodzą niż te tanie ,które puchną.
    • wislocki12 Ucho prezesa 18.01.17, 23:11
      Minister, pożal się Boże, to najbardziej podoba się mi w "Uchu prezesa." Misiewicz też! :-))

senioralna.pl/20170116800/ucho-prezesa-odcinek-3
      • kolekcjonerkosci69 Re: Ucho prezesa 24.01.17, 21:55
        A myślisz że minister "posuwa"misia?Bo obaj wyglądają na "cieplutkich"
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Ucho prezesa 24.01.17, 22:01
          Poziom ścieku. Jesteś obrzydliwy. Swoje fantazje uzewnętrzniaj gdzie indziej.
          • palacz67 Re: Ucho prezesa 24.01.17, 22:08
            Nie zmienisz tego forum, nie da się, próbowałam wiele razy ale się poddałam, dobranoc.
            • wislocki12 Tożsamość 24.01.17, 22:14
              Nawet nie podejrzewałem, że mam aż tak podobne zdania o forum! ;-))
          • wislocki12 Bezdomna sierotka 24.01.17, 22:12
            Są dwie teorie:
            - ta, o której piszesz;
            - ta, że jest nieślubnym dziecięciem ministra.
            Podejrzewam, że twoim zdaniem, Macierewicz otoczył opieka bezdomną sierotkę z apteki... ;-))
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Bezdomna sierotka 24.01.17, 22:30
              Czasami dzięki teoriom chorzy ludzie umierają na ulicy bo każdy myśli wiadomo co.
              • wislocki12 "Przynajmniej nie wszystkie..." 24.01.17, 22:40
                Cicho, wiem! Minister chciał wesprzeć wszechstronnie utalentowanego młodzieńca, swojego asystenta i aptekarza z Łomianek! ;-))
                "Bartłomiej Misiewicz (27 l.) zaprzecza, że na imprezę w białostockim klubie WOW przyjechał limuzyną, że poruszał się z ochroniarzem i pił sporo alkoholu. Tyle, że tę wersję wydarzeń obalił... jego kompan od kieliszka. Kompletnie przypadkowo, bo zapewne chcąc go chronić. Sprawił mu... „niedźwiedzią przysługę".
                Artykuł Faktu wywołał wczoraj ogromne emocje, także w samym Białymstoku. Jeden z lokalnych portali najwyraźniej chciał pomóc w kłopotach Misiewiczowi. W artykule „Misiek u nas zabalował?” napisano, że opisane przez Fakt zajścia „nie miały miejsca, a przynajmniej nie wszystkie”.

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kompan-z-baletow-pograza-misiewicza/rfx8ced
                • kolekcjonerkosci69 Re: No to teraż o preziu.... 25.01.17, 21:39
                  Kaczynski doktorat napisal o kolektywnym zarzadzaniu wyzsza uczelnia
                  u towarzysza Wieslawa Skrzydly - ówczesnego rektora UMCS w Lublinie. Pytanie jest,
                  jak on w ogóle znalazl sie w tym Lublinie? Przeciez cale zycie mieszkal w Warszawie.
                  Rodzina opiekowal sie tow. Mieczyslaw Moczar. Ciekawe, ze po przepchnieciu przez podstawówke i sredniaka,
                  blizniacy zastali naukowcami z nomenklatury PZPR. Nadanie tytulu "doktora" obowiazkowo bylo poprzedzane
                  egzaminem z obcego jezyka. Jaki jezyk obcy opanowal "doktor" Jaroslaw Kaczynski? zwiń
                  • 7sprawiedliwosc7 Re: No to teraż o preziu.... 25.01.17, 22:15
                    Ja wiem skąd ta willa, opieka Moczara ale nie napisze, jeszcze nie. Narazie trzeba pokonać lewactwo.
                    • wislocki12 Opaczność 25.01.17, 22:34
                      Podobno kiedyś należała do rodziny Leopolda Lisa-Kuli, ulubionego oficera Piłsudskiego... :-((
          • kolekcjonerkosci69 Re: Ucho prezesa 25.01.17, 21:33
            Parę pytań do Macierewicza
            1. Dlaczego do Smoleńska pojechał pan pociągiem?
            2. Dlaczego po katastrofie poszedł pan sobie spokojnie zjeść obiad? Prezydent leżał w ruskim błocie a pan spokojnie jadł ?
            3. Dlaczego nie pojechał pan na miejsce katastrofy, by dowiedzieć się czegoś? czy ktoś przeżył i co w ogóle się stało??
            4. Kto wg stenogramu z kabiny pilotów "jeszcze nie podjął decyzji"?? Czy piloci czekali na decyzje kogoś z pasażerów?
            5. Co pan ma na polonijnych profesorów , którzy posłusznie błaźnili się publicznie opowiadając bzdury o "zamachu",
            zresztą potem się przyznając do kłamstw? Czy naukowcy ci , by wyjechać z PRL- do USA czegoś nie musieli podPiSać?
            6. Najtrudniejsze pytanie - co pan robił w rosyjskiej ambasadzie?? Co takiego pan tam tłumaczył i dla kogo???? .
            7 Jaki kraj jest zainteresowany ciągłą destabilizacją sytuacji w Polsce?
            8. Dlaczego raport o likwidacji WSI nakazał pan przetłumaczyć na rosyjski (tłumaczka pracownica ambasady Rosji)
            8. KIM PAN JEST NAPRAWDĘ i dla kogo pan pracuje?
            • wislocki12 Dlaczego - cd. 25.01.17, 22:17
              I dlaczego, zamiast 50 caracalli mamy 1 black hawka? :-((
    • kolekcjonerkosci69 Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 29.01.17, 14:57
      I tym razem nasz minister okazał się zwykłym tchórzem i zwiał z miejsca przestępstwa jakim był wypadek pod Toruniem.
      Gdyby to był zwykły śmiertelnik posazukiwała by go cała policja plus interpol...A tu???
      Nawet Cham nie zapytał czy coś się komus nie stało...
      • polak1706 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 29.01.17, 19:29
        A teraz wyobraź sobie, że jedzie limuzyną prezydent USA a tu BUM na drodze. Wychodzi z samochodu i pyta kulturalnie czy coś się komuś nie stało?
        Jesteś śmieszny w tym poniżaniu Macierewicza. Rolą BORowików jest szybko wsadzić ochranianego do innego sprawnego samochodu i odjeżdżać czym prędzej. BORowik w takiej sytuacji bierze nawet ewentualność zamachu i ma znikać z "pola ostrzału".
        Zaraz usłyszę że bredzę coś o zamachu. Daruj sobie.
        • genia50 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 29.01.17, 19:42
          Jeśli chodzi o procedury czy przepisy,to jeśli już powinny być przestrzegane od początku do końca,a nie tylko wybrane fragmenty w/g procedur,a inne nie.

P.S. Jeśli procedury zostałyby zachowane to nie doszłoby do tego wypadku,ani innych.
          • polak1706 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 29.01.17, 20:02
            BORowiki zawsze szybko jeździli, jeżdżą i będą jeździć z osobami ochranianymi niezależnie od tego jaką partię reprezentują.
            • genia50 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 29.01.17, 20:14
              Ale powinni tak jeżdzić tylko gdy to jest naprawdę konieczne.Nie chciałabym,aby jakaś kolumna przejechała mnie na drodze czy chodniku,tylko dlatego,że pędzi po kanapkę albo na podliz.
              • polak1706 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 29.01.17, 22:36
                Jak ciebie zobaczą to na pewno zwolnią. Nawet gdy cię nie zobaczą to nie przejedzie cię kolumna tylko jeden samochód. Pewnie zginiesz, a jeżeli nie to będziesz chodzić o lasce. Nie będą pędzić po kanapkę tylko do baru na schłodzone piwo :-(
                • wislocki12 Dzię-ku-je-my! 29.01.17, 22:42
                  I to wszystko dzięki ministrowi Macierewiczowi? ;-))
            • wislocki12 BORowiki wlazły Macierewiczowi na głowę... 29.01.17, 21:40
              Naprawdę sugerujesz, że BORowiki wlazły Macierewiczowi na głowę? ;-))
        • wislocki12 Jednak zamach... 29.01.17, 21:37
          Może i masz rację, ale mnie to wyglądało raczej na zamach ministra na spokojnych obywateli czekających na zielone światło... ;-))
          • polak1706 Re: Jednak zamach... 29.01.17, 22:33
            To było zielone światło dla rolnictwa. Sznurek do snopowiązałek się znalazł, oponę załatali...
            • wislocki12 Sizal 29.01.17, 22:40
              To Ty jeszcze pamiętasz sznurki sizalowe do snopowiązałek? Wato przypomnieć Jurgielowi, żeby nie zabrakło w stosownym czasie... On już nawet nie pamięta, czym karmić konie! ;-))
        • kolekcjonerkosci69 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 29.01.17, 22:38
          Prezydent USA nie jechałby między innymi samochodami...Masz taką samą manie wielkości jak maciurskiewicz... przerost treści nad formą... szkoda mi tych Bor-owików,nadsrawiają łeb za durnia a w domu rodzina czeka..kto by to gó... chciał sprzątnąć?siedzieć za takie nic? bez przesady
          • polak1706 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 29.01.17, 23:38
            Przed chwilą jeden ze słuchaczy w Super Stacji mówił, że za komuny dostał mandat za to, że nie zjechał na pobocze gdy jechały limuzyny rządowe. Może w tym tkwi problem?
            Poza tym widziałeś jak jedzie kolumna z prezydentem USA? Jest kilka limuzyn podobnych do siebie i w pewnym momencie tak się mieszają że do końca nie wiesz w którym siedzi prezio. Oglądałem film na ten temat w TV swego czasu. Być może pokazywany sposób nie jest stosowany w każdej sytuacji z udziałem prezia ale jest.
            • wislocki12 Bez przesady... 29.01.17, 23:43
              Może i masz rację, ale kierowcy nie mogli zjechać na pobocze, bo... stali na czerwonych światłach. ;-))
              PS. Myślę, że przesadzasz, porównując ministra Macierewicza do... prezydenta USA... :-((
          • polak1706 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 29.01.17, 23:40
            >ads(t)rawiają łeb za durnia a w domu rodzina czeka..kto by to gó... chciał sprzątnąć?siedzieć za takie nic? <
            I oczywiście stek wyzwisk. Pałasz nienawiścią do człowieka który próbuje zmienić Armię i mentalność zasiedziałego tam betonu.
            • wislocki12 Wszędzie Misiewicz 29.01.17, 23:45
              Może i masz rację, ale helikopterów żal... I nadal nic nie widać! Wszędzie Misiewicz! ;-))
              • polak1706 Re: Wszędzie Misiewicz 30.01.17, 00:21
                widać
                www.google.pl/search?q=helikoptery&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpuI-qv-jRAhWCHJoKHd07C7YQ_AUICCgB&biw=1280&bih=899
                • wislocki12 Wszystko, na co możemy liczyć... 30.01.17, 00:35
                  To chyba już wszystko, na co możemy liczyć. :-((
            • kolekcjonerkosci69 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 30.01.17, 20:14
              >I oczywiście stek wyzwisk. Pałasz nienawiścią do człowieka który próbuje zmienić Armię i mentalność zasiedziałego tam betonu.<
              Kolego ...ten beton jak to nazywasz generałów i innych to stare wygi mające kontakty na wschodzie i na zachodzie.Ci ludzie czesto uczestniczyli w akcjach i znają ten zawód-żołnierz od podszewki.Znają falę, wykonują rozkazy.Mają posłuch u żołnierzy i jak by przyszło co do czego to staną i będą walczyć!!!
              A ta banda młokosów co się teraz pcha,nie wspomnę tu o mięsie armatnim maciurkiewicza,gdy tylko zaczną stzrelać to spieprzać będą jak i minister-w babskich strojach.
              Znam się troszkę na tym bo w młodości polizałem smaku prochu i wiem co to stara gwardia...
              A to co teraz się w wojsku pojawiło to banda
              • polak1706 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 30.01.17, 22:03
                >jak by przyszło co do czego to staną i będą walczyć!!!<
                Będą walczyć za plecami tych wymienionych młokosów o ordery, awanse i podobne.
                Nie zaprzeczam że są w wojsku jeszcze wartościowi ludzie ze starej kadry.

>Mają posłuch u żołnierzy< Spróbuj w wojsku tylko nie mieć posłuchu. Skoro liznąłeś prochu to wiesz o co chodzi.
              • polak1706 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 30.01.17, 22:05
                Najbardziej przekonało mnie: >Znają falę,<
                • wislocki12 Fala 30.01.17, 22:21
                  A co sądzisz o "Falach Dunaju"? ;-)
                • kolekcjonerkosci69 Re: Znowu tchórz zwiewa przed odpowiedzialnością 31.01.17, 19:42
                  widocznie wojsko dla Ciebie jest czyms nieosiągalnym,nieznanym i zupełnie apstrakcyjnym...Ja miałem falę,uczyła pokory i posłuszeństwa.Kiedyś była czymś normalnym,ale jako kocur czy też jako dziadek wiedziałem że wszyscy jesteśmy razem.Dziś w Sandomierzu gó...arstwo podoficerskie cieszy się że dostali podwyżki i awanse,tylko jak przyjdzie strzelać to będą zapewne z mojego kałacha którym ja strzelałem bo nowego nie dostaną...Ale pensje wyższe mają...Super
                  • wislocki12 Defence.pl 31.01.17, 22:05
                    Podejrzewam, że 7kolekcjonerkosci7 nigdy w wojsku nie był... No bo jaki żołnierz czyta Defence.pl? ;-))
    • genia50 Re: O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze 30.01.17, 10:40
      Najgorszym ministrem jest Macierewicz i on szkodzi najwięcej,a na drugim miejscu jest Waszczykowski,potem Szyszko.To według mnie,według kogoś innego ta kolejność może być inna.
      • polak1706 Re: O jaśnie walecznym Antosiu uciekinierze 30.01.17, 22:06
        Uzasadnij dlaczego są źli.
      • wislocki12 Za całokształt 30.01.17, 22:16
        To ja dodałbym jeszcze min. Ziobrę (prokurator generalny, który nigdy nie był prokuratorem), min Jurgiela (Jurgla?), którzy błyskawicznie zdemontował hodowlę konia arabskiego, i J. Kaczyńskiego - za całokształt! ;-))
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Za całokształt 30.01.17, 22:21
          Najgorszy minister w rządzie PiS jest lepszy od najlepszego w rządzie PO-PSL.
          • wislocki12 Głupie żarty 30.01.17, 22:23
            Nawet od Macierewicza, Waszczykowskiego, Szyszki, Ziobry i Jurgiela (Jurgla)? Chyba żartujesz! ;-))

• 7sprawiedliwosc7 Re: Głupie żarty 30.01.17, 22:25
              Przecież wszystko już napisałem.
              • wislocki12 Jednak 30.01.17, 22:31
                Naprawdę to już wszystko? Szkoda! :-((
        • polak1706 Re: Za całokształt 30.01.17, 23:02
          Rozwalili klikę w stadninie która państwu nie przynosiła zysków tylko krawaciarzom.
          • wislocki12 Charlie Watts 30.01.17, 23:33
            Przy okazji i stadninę... Warto ją było utrzymywać, żeby choć raz w roku zobaczyć w Janowie Charlie Wattsa... Ale co Jurgiel może wiedzieć o Sonesach? :-((
            PS Cały rząd nosi krawaty. Kaczyński też! Wyłącznie! Wiadomo - mąż stanu! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka