Dodaj do ulubionych

Starość jest straszna?

28.01.17, 13:44
Wypowiedź prof. Staniszkis Jadwigi, że Rzepliński może by kandydatem na Prezydenta RP a może nawet prezydentem świadczy o tym, że starość, mimo profesorskiego tytułu może straszna. Normalny człowiek nie potrafił by pomyśleć, że facet z wyglądem poniemieckiego agrestu, poglądami folksdojcza i kumpel Komorowskiego mógłby zostać prezydentem RP.
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: Starość jest straszna? 28.01.17, 13:58
      Myślę, że i młodość nie ma czym się zbytnio poszczycić ;-)
    • genia50 Re: Starość jest straszna? 28.01.17, 19:20
      A.Rzepliński jest młodszy od Macierewicza,Szyszki,O.Rydzyka,Chazana,a nawet Trumpa.
      • wislocki15 Re: Starość jest straszna? 28.01.17, 20:32
        Czy wymienionych przez Ciebie prof. Staniszkis stręczy na Prezydenta RP?
        Nie! Pisałem o rozumie prof. Staniszkis, której na starość chyba coś się poplątało w zwojach.
        • wislocki12 Warto wiedzieć 28.01.17, 21:20
          "Stręczyć:
          1. «ułatwiać nierząd lub nakłaniać kogoś do nierządu» (SJP)
        • kolekcjonerkosci69 Re: Starość jest straszna? 29.01.17, 15:01
          myślę że gdyby profesor Staniszkis i Rzepliński nogi umyli-nie godzien byłbyś wody tej pić ni ręcznika podać.
          • ex_po Re: Starość jest straszna? 29.01.17, 17:17
            Więc skorzystaj kolekcjonerze z wody i ręcznika po umyciu nóg przez owych.
    • wislocki12 Będzie gorzej... 28.01.17, 21:26
      Czasami odnoszę wrażenie, że blisko 40% Polaków podziela bezmyślnie wszystkie poglądy, opinie, pomysły, sympatie i antypatie prezesa... Na szczęście jest jeszcze ponad 60%! :-))
      PS Prezes ma już blisko 68 lat, niestety. A będzie coraz to gorzej! :-((
      • polak1706 Re: Będzie gorzej... 28.01.17, 22:19
        Bóg zesłał nam Kaczyńskiego, PiS i Dudę...
        • palacz67 Re: Będzie gorzej... 28.01.17, 22:55
          Mamy w końcu normalnego prezydenta, za którego nie musimy się wstydzić, dobranoc:-)
          • wislocki12 Normalność? 28.01.17, 23:12
            To może jeszcze dasz radę wyjaśnić, na czym polega normalność prezydenta? Na tym, że o niczym, podobnie zresztą jak premier, nie decyduje? ;-))
            • wislocki15 Re: Normalność? 29.01.17, 07:39
              Powtarzasz do znudzenia oklepane wrzutki wymyślone przez funkcjonariuszy zatrudnionych w TVN, Polsacie, GeWu i innych antypolskich mediach. Jak widać z sondaży jest to słabo skuteczne. Obecny Prezydent w porównaniu do poprzednich, z wyjątkiem Lecha Kaczyńskiego jest najlepszy pod każdym względem a od Lecha Kaczyńskiego jest lepszym mówcą. Takiego Prezydenta Polsce trzeba. Tobie wislocki12 życzę po starej znajomości, zmień tę zgraną płytę, nie kompromituj się.
              • e-zybi Re: Normalność? 29.01.17, 07:45
                Nie po słowach, a po czynach go oceniajmy ;-)
              • wislocki12 Radbym 29.01.17, 23:28
                Naprawdę śledzisz "TVN, Polsat, GeWu i inne antypolskie media"? Nigdy Cię o to nie podejrzewałem... :-((
                PS Twierdzisz, że "Obecny Prezydent w porównaniu do poprzednich, z wyjątkiem Lecha Kaczyńskiego jest najlepszy pod każdym względem a od Lecha Kaczyńskiego jest lepszym mówcą". A co on takiego zrobił? Podpisał w nocy jakieś dokumenty? I co jeszcze? Radbym dowiedzieć się... ;-))
          • zolza670 Re: Będzie gorzej... 29.01.17, 08:19
            palacz67 napisała:

> Mamy w końcu normalnego prezydenta, za którego nie musimy się wstydzić, dobrano
            > c:-)
            To nie jest normalny prezydent tylko jakaś pacynka. Normalni Polacy wstydzą się za Niego.
            • polak1706 Re: Będzie gorzej... 29.01.17, 18:37
              Za normalnych uważasz tych z PO, Nowoczesnej i POdobnych?
              Też pracujesz w GW? NET i POdobnych?
              • zolza670 Re: Będzie gorzej... 29.01.17, 18:51
                Ależ skąd ten pomysł...jestem nauczycielką ;-) ale nie należę niestety do sekty "Małej Żółtej Kaczuszki" ;-)
                • polak1706 Re: Będzie gorzej... 29.01.17, 19:17
                  www.youtube.com/watch?v=HUZFj90KT7c
                  • wislocki12 Odrobina kaczyzmu 29.01.17, 23:21
                    Wreszcie odrobina kaczyzmu na forum... :-))
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Będzie gorzej... 29.01.17, 18:43
              ból mafioza
        • wislocki12 Bez przesady... 28.01.17, 23:09
          Może i masz rację, ale moim zdaniem Bóg znacznie przesadził w swojej łaskawości. ;-))
        • e-zybi Re: Starość jest straszna? 29.01.17, 05:24
          >Bóg zesłał nam Kaczyńskiego, PiS i Dudę...<
          Naprawdę uważasz, że to zasługa Boga, skąd u Ciebie takie skojarzenia? ale...jest takie powiedzenie: Jak trwoga to do Boga...myślę, że prawdziwe. Starość nie jest straszna, skoro tacy jak Ty (ateiści) odwołują się do Boga, starość otwiera oczy, uczy pokory i co niektórym przywraca rozum (zazwyczaj odbiera). Lepiej późno niż wcale ;-)

• polak1706 Re: Starość jest straszna? 29.01.17, 18:47
            Powyższe słowa wypowiedział jakiś starszy człowiek kursujący za pracą po EuroArabii.
            Boga nie ma ale nie walczcie z kościołem bo przyjdą inni w myśl zasady:
            1- Przyroda nie znosi próżni... i natychmiast ją wypełni
            2- Każdemu działaniu towarzyszy przeciwdziałanie
            i będzie BUM!:
            www.youtube.com/watch?v=YkuDxZuvF8k

a Kaczyński to prawdziwy MĄŻ STANU!
            wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kaczynski-o-sprawie-prezydenta-Przemysla,wid,18687925,wiadomosc.html
            > że prezydent Przemyśla został uznany za persona non grata w grudniu ub.r. w związku z jego "działalnością antyukraińską", wyrażającą się m.in. w "popieraniu przez niego marszów antyukraińskich". <
            Ciekawa przyszłość czeka EuroArabię i Polskę. Z lewa i południa najazd kolorowych z prawa dzicz UPAińska.
            • wislocki12 BUM 29.01.17, 22:22
              Gorszego BUM jak rządy PiS już nie może być! ;-((
              • polak1706 Re: BUM 29.01.17, 22:25
                Czy ty naprawdę wiesz co piszesz? Nie znasz realiów POwsko/PSLowskich.
                • wislocki12 BMW 29.01.17, 23:19
                  Znam i dlatego uważam, że PiS to... BUM! Robiłeś ostatnio zakupy w sklepie, że o popisach komisji Macierewicza na kółkach (BMW, czyli bierny, mierny , ale wierny) nawet już nie wspomnę? ;-))
        • zolza670 Re: Będzie gorzej... 29.01.17, 08:17
          polak1706 napisał(a):

> Bóg zesłał nam Kaczyńskiego, PiS i Dudę...
          Hmmm...ciekawe co Polacy zrobili, że tak ich pokarał tym szemranym towarzystwem?
          • polak1706 Re: Będzie gorzej... 29.01.17, 18:48
            Pisząc SZEMRANE TOWARZYSTWO masz na myśli PO/PSL. Zgadzam się z Tobą.
            • zolza670 Re: Będzie gorzej... 30.01.17, 06:34
              Jak widać na załączonywyznawcom, PiS jak każda sekta wypierze mózgi swoim wyznawcom.
            • zolza670 Re: Będzie gorzej... 30.01.17, 06:36
              Przepraszam mialo być "jak widać na załączonym obrazku, PiS jak każda sekta wypierze mózgi swom wyznawcom"
              • polak1706 Re: Będzie gorzej... 30.01.17, 16:47
                PiS droga zołzo ratuje ciebie i Twój zadek przed przybyszami. Być może i twoją szczękę.
                Kiedy jednak już PiSu nie będzie będziesz uczyć kolorowe dzieci a raczej... próbować uczyć kolorowe dzieci bo ONI jakosik nie za bardzo lgną do nauki ale prawy sierpowy i prosty wyprowadzają dobrze
                www.youtube.com/watch?v=_k0KRSwF2S8
              • polak1706 Re: Będzie gorzej... 30.01.17, 17:00
                >PiS jak każda sekta wypierze mózgi swom wyznawcom" <
                PiS coraz więcej robi dla tego państwa i społeczeństwa to dlatego zaczyna mieć poparcie. Kolejna zmiana w ochronie twojego zadka i szczęki
                1- www.defence24.pl/537202,mswia-przedstawilo-zmiany-w-ustawie-o-udzielaniu-ochrony-cudzoziemcom
      • polak1706 Re: Będzie gorzej... 28.01.17, 22:20
        Właśnie teraz gdy wracałbyś z randki, baru itp muslim zastąpiłby ci drogę i wpiepszył prawym prostym albo sierpowym...
        • wislocki12 Z kolan 28.01.17, 23:14
          Może i masz rację, ale tak do końca nie rozumiem, komu to zawdzięczamy - Kaczyńskiemu, Dudzie czy PiSowi? A może słabej kondycji wstającej z kolan RP? ;-))
    • ex_po Staniszkis jest dobrą mamusią, w swoim przekonaniu 29.01.17, 08:08
      Moim zdaniem prof. Staniszkis nie wypisuje głupot tylko stara się jak może by szkodzić PiS-owi wspierając tą działalnością swoją córeczkę. Matki tak mają i to całe wytłumaczenie. To, że wskazuje Rzeplińskiego jako kandydata na prezydenta RP sprawia, że straciła kontakt z rzeczywistością. Na szczęście mimo, że zdaniem histerycznej opozycji w Polsce jest dyktatura, faszyzm, kaczyzm i tym podobne -izmy, to Polacy wybierają Prezydenta RP i ktoś taki jak Rzepliński nigdy nie zostanie prezydentem RP. Jednak nie mogę nie zauważyć wielkich zasług Rzeplińskiego w dziele skompromitowania wynalazku Jaruzelskiego jakim jest Trybunał Konstytucyjny. Teraz tylko zebrać większość konstytucyjną, odesłać bieżącą konstytucję do lamusa, uchwalić nową, która sprawi, że w Polsce będzie się dobrze żyło Polakom a nie tylko komuchom i ich spadkobiercom. Obecnej opozycji życzę za przykładem wislockiego12, wszystkiego najgorszego i najbliższych Wesołych Świąt.
      • wislocki12 "Wynalazek Jaruzelskiego" 29.01.17, 11:47
        Może i masz rację, ale spróbuj zauważyć, że PiS wcale nie zrezygnował z owego "wynalazku Jaruzelskiego", a jedynie obsadził go (wynalazek, czyli TK) swoimi ludźmi. To zaś najlepiej świadczy o intencjach Jarosława Kaczyńskiego. :-((
        Wzajemne serdeczne pozdrowienia i życzenia! :-))
        • ex_po Re: "Wynalazek Jaruzelskiego" 29.01.17, 13:40
          "Wynalazku", czyli TK, PiS nie mógł zlikwidować bo nie może zmienić Konstytucji, na razie mam nadzieję. Obsadzenie TK swoimi ludźmi to jest jedyny sposób, póki się nie zmieni Konstytucji, by zapobiec dalszemu zawłaszczaniu Polski przez złodziei i zaprzańców . Taki inteligentny człowiek jak Ty nie powinien wprowadzać w błąd co do możliwości zlikwidowania TK.
          • wislocki12 Swoi ludzie w TK 29.01.17, 21:53
            Naprawdę uważasz, że to, co PiS robił zrobił z Trybunałem Konstytucyjnym PiS nie jest naruszeniem Konstytucji? Sam przecież napisałeś: "Obsadzenie TK swoimi ludźmi to jest jedyny sposób, póki się nie zmieni Konstytucji"! :-((
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Swoi ludzie w TK 29.01.17, 22:00
              Pewnie, że nie jest. Platforma skróciła kadencje niektórym sędziom TK. Więc PiS może ją skrócić nawet wszystkim. W Konstytucji jest kadencja sędziów TK trwa 9 lat. Ale nic nie ma, że nie można ich usuwać czy skracać kadencji.
              • 7sprawiedliwosc7 Re: Swoi ludzie w TK 29.01.17, 22:03
                Jeśli to jest łamanie Konstytucji. To niestety PiS powinien zacząć rządzić od postawienia przed Trybunałem Stanu wszystkich posłów PO I PSL, którzy wtedy głosowali za złamanie Konstytucji.
                • wislocki12 Się nie wywiną... 29.01.17, 22:19
                  A teraz za postępowanie wobec TK przed Trybunałem Stanu powinni stanąć posłowie PiS. Na sądzenie posłów PO jest już za późno, czego nie można powiedzieć o sądzie dla posłów PiS. Tym Razem już się nie wywiną... ;-))
                  • 7sprawiedliwosc7 Re: Się nie wywiną... 29.01.17, 22:22
                    Pokaż mi zapis w Konstytucji odnośnie TK, który złamał PiS.
                    • wislocki12 Dokonania 29.01.17, 23:12
                      No to pokaż mi dokonania TK pod światłym kierownictwem mgr Przybłęckiej. Najlepiej w punktach! ;-))
                      • ex_po Re: Dokonania 30.01.17, 07:04
                        Znowu ta maniera przekręcania nazwisk, wstydź się wislocki12.
                        • wislocki12 Ad rem 30.01.17, 12:09
                          To może ad rem?
              • wislocki12 Stosunek 29.01.17, 22:15
                Mam wrażenie, że stosunek PiS do Konstytucji uzewnętrznia się najpełniej w stosunku PiS do Trybunału Konstytucyjnego! Zablokować i... zadbać o pozory! :-((
                PS Przy okazji, trójpodział władzy zaistniał już Konstytucji 3. Maja. Nie niepokoi Cię, zatem, że RP kaczystowskiej sądownictwo podporządkowano władzy ustawodawczej? :-))
                • 7sprawiedliwosc7 Re: Stosunek 29.01.17, 22:24
                  Póki Ziobro jest prokuratorem generalnym nic mnie nie niepokoi. To bardzo uczciwy człowiek
                  • wislocki12 Do bólu 29.01.17, 23:08
                    No właśnie, najwięcej uczciwości wykazał w swoich zabiegach o karę dla lekarzy, domniemanych zabójców własnego ojca, że o "Już nikt nigdy przez tego pana życia pozbawiony nie będzie", nawet nie wspomnę! ;-((
                    • 7sprawiedliwosc7 Re: Do bólu 30.01.17, 16:04
                      Widzę co robi. Jak się dwoi i troi gdy sądy wypuszczają na wolność pedofilów albo dają mordercom kilka lat.
                      • 7sprawiedliwosc7 Re: Do bólu 30.01.17, 16:04
                        Wprowadził kary adekwatne dla mafii oszukującej na VAT. Niech działa dalej bo robi dobrą rzecz.
                        • wislocki12 Prokurator? 30.01.17, 22:39
                          Szkoda tylko, że ów prokurator generalny nigdy nie był nawet szeregowym prokuratorem... :-((
                          • 7sprawiedliwosc7 Re: Prokurator? 01.02.17, 14:32
                            Ja byłbym lepszym sędzia niż Ci są po 5 latach studiów i kilkuletniej aplikacji.
                            • 7sprawiedliwosc7 Re: Prokurator? 01.02.17, 14:33
                              Że ktoś ma fotograficzną pamięć i jest w stanie wykuć na pamięć 300 książek to nie znaczy, że musi mieć poczucie sprawiedliwości, moralności. Że jest w stanie odczuwać empatię i mieć sumienie.
                              • wislocki12 300 książek na pamięć! 01.02.17, 21:18
                                Mnie właśnie to idealnie pasuje do ministra Z. Ziobry! :-((
                                • 7sprawiedliwosc7 Re: 300 książek na pamięć! 01.02.17, 21:20
                                  Acha, że kończysz zawsze dyskusje w jakimś temacie to nie znaczy, że masz rację. Tylko po prostu znaczy to, że jesteś zacięty w swojej głupocie.
                                  • 7sprawiedliwosc7 Re: 300 książek na pamięć! 01.02.17, 21:22
                                    Może Ty myślisz, że jak masz ostatni wpis w temacie to wszyscy Ci uwierzyli i przyznali rację. Po prostu każdy macha ręką na idiotę albo ma inne zajęcia.
                                    • 7sprawiedliwosc7 Re: 300 książek na pamięć! 01.02.17, 21:24
                                      Chyba, że Cie jakaś fundacja rozlicza w ten sposób. Takie przyjęli rozliczanie wyników. Bo to jest dziwne.
                            • wislocki12 "Ja byłbym lepszym sędzia" 01.02.17, 21:16
                              Cicho, wiem! ;-))
                        • wislocki12 Brak efektów 01.02.17, 21:19
                          Podobno ten macher od VATu właśnie wyleciał z rządu! ;-))
    • wislocki12 Głupota 01.02.17, 21:14
      A głupota jeszcze gorsza... ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Starość jest straszna? 03.02.17, 18:01
      Ja to tylko seksowne lale do 35 lat.
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Starość jest straszna? 03.02.17, 18:03
        Wątpię żeby w tym względzie coś się zmieniło nawet jak będę miał 70 lat.
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Starość jest straszna? 03.02.17, 18:04
          Rzeczywiście starość jest straszna.
        • palacz67 Re: Starość jest straszna? 03.02.17, 18:10
          Teraz już wiem, pod jakim nickiem pisałeś wcześniej, moje przeczucia się sprawdziły. Jestem wzrokowcem, pozdrawiam.
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Starość jest straszna? 03.02.17, 18:13
            Wybacz ale nie będę tego oskarżenia przeżywał 10 lat. Dla mnie pic na wodę fotomontaż i śmieszna sprawa.
            • palacz67 Re: Starość jest straszna? 03.02.17, 18:16
              No i dobrze.
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Starość jest straszna? 03.02.17, 18:20
              hehe a niedawno ktoś pisał, że jestem Lechowski.
          • wislocki12 Nawet Palacz 03.02.17, 23:32
            Zdaje się, Lechowski51, że nawet Palacz67 zidentyfikowała Cię! ;-))
            • palacz67 Re: Nawet Palacz 04.02.17, 10:54
              Mam 4 z przodu, dlatego dobrze PAMIĘTAM, kto znieważa na forum 4+. Nie mam dla takich ludzi czasu.
              • e-zybi Re: Nawet Palacz 04.02.17, 11:18
                To prawie jak 5...lata lecą ;-)
              • 7sprawiedliwosc7 Re: Nawet Palacz 04.02.17, 11:40
                Ja nikogo nie znieważam jakbyś nie zauważyła.
                • 7sprawiedliwosc7 Re: Nawet Palacz 04.02.17, 11:43
                  A jakby ktoś napisał, że podobają mu się kobiety 50 plus to znaczy, że znieważa młode? A jakby ktoś napisał, że podobają mu się plus 100 kilo to znaczy, że znieważa chude? Po prostu daj spokój.
                  • 7sprawiedliwosc7 Re: Nawet Palacz 04.02.17, 11:46
                    I w ogóle ciągle mnie z kimś mylisz tak samo jak wisłocki.
                    • palacz67 Re: Nawet Palacz 04.02.17, 12:58
                      Witam, przepraszam założyciela wątku za odrobinę prywaty. Pozdrawiam
                    • wislocki12 Ehje aszer ehje 04.02.17, 20:38
                      „Ja po prostu jestem, nie pytaj mnie o imię.” ;-)
      • e-zybi Re: Starość jest straszna? 03.02.17, 20:16
        Bawisz się lalkami? rozumiem...bezpiecznie, ale myślę, że warto wypłynąć na głębsze wody, jest ryzyko jest zabawa i większa przyjemność ;-))
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Starość jest straszna? 03.02.17, 20:54
          To moja ulubiona zabawa.
          • e-zybi Re: Starość jest straszna? 03.02.17, 21:02
            Każdy ma takie zabawki na jakie go stać ;-)
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Starość jest straszna? 03.02.17, 21:08
              No właśnie. A ja nie narzekam bo mam lepiej niż większość pożal się Boże.
              • wislocki12 Pozżl się, Boże 03.02.17, 23:34
                No właśnie - pożal się, Boże! ;-))
      • wislocki12 Malowana lala? 04.02.17, 20:39
        A spotkałeś kiedykolwiek 35-letnią lalę? ;-)
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Malowana lala? 04.02.17, 20:58
          6.s.dziennik.pl/pliki/7762000/7762564-magdalena-ogorek.jpg
          • wislocki12 Jurek ogórek... 04.02.17, 21:08
            Może i masz rację... Ale to nazwisko? :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka