Dodaj do ulubionych

Szacun dla Petru

08.02.17, 10:13
Niektórzy podśmiewają się z Ryśka Petru, że został zlekceważony poprzez nie zaproszenie go na posłuchanie u Pani Kanclerz. Może jednak Rysiek zrobił mądrą rzecz i nie sqrwił się jak te dwa kundelki, które pobiegły na skinienie Pani Angeli Merkel do niemieckiej ambasady by bić wiernopoddańcze pokłony? Dla jasności mam na myśli ministrowicza Kosiniaka-Kamysza i Schetynę. Więc kto gorzej wyszedł? Myślę, że mimo wszystko nie Petru.
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Też się "sqrwili"? 08.02.17, 12:29
      Może i masz rację, ale pragnę Ci przypomnieć, że z kanclerz Merkel rozmawiali również premier Szydło, prezydent Duda, że o prezesie Kaczyńskim nawet już nie wspomnę. Też się "sqrwili"?
      • ex_po Raczysz żartować 08.02.17, 14:00
        Pan Prezydent i Pani Premier podjęli Panią Kanclerz oficjalnie w miejscach swojego urzędowania a Pan Prezes Kaczyński w miejscu neutralnym, czyli w hotelu "Bristol". Schetyna i ten drugi przyczołgali się do ambasady niemieckiej by złożyć hołd lenniczy i to powoduje, że można ich nazwać również zaprzańcami co dziwne nie jest biorąc pod uwagę ich czyny z przeszłości.
        Podtrzymuję, że Petru tym razem, z rozmysłem czy nie, zachował się prawidłowo.
        • wislocki12 Imponderabilia 08.02.17, 22:50
          To są tylko imponderabilia! Liczą się fakty, a te są oczywiste - rozmawiali! :-((
          PS Ambasada, mimo że jest eksterytorialna, to jednak znajduje się na terytorium RP! ;-))
          PPS Gdyby Kaczyński, Duda i Szydło chcieli zachować się prawidłowo, powinni zrezygnować z rozmowy z Merkel... ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Szacun dla Petru 08.02.17, 15:03
      Może w tym czasie poszedł do izraelskiej albo miał spotkanie z ludźmi Sorosa?
      • wislocki12 Orszak 08.02.17, 22:52
        Najważniejsze, że nie był w orszaku prezesa... ;-))
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Orszak 08.02.17, 22:59
          To dużo gorsze.
          • wislocki12 Podnóżek 08.02.17, 23:09
            Tam byłby tylko którymś tam podnóżkiem prezesa... :-((
    • jk471 Trochę Cię poniosło 08.02.17, 19:09
      Szacunek dla Petru, wolne żarty. Jeśli chodzi o Schetynę i Kosiniaka-Kamysza pełna zgoda. Gorzej dać ciała się nie da. A na poważnie to przeczytaj sobie felieton:
      kontrowersje.net/i_kto_tu_rz_dzi_jarek_w_bristolu_andrzej_w_pa_acu_grzesiek_w_ambasadzie_rysiek_za_drzwi
      Wyjaśnione na temat wizyty Angeli Merkel i wszystkiego wokół.
      • wislocki12 Jak szeregowy z szeregowym... 08.02.17, 23:06
        "Rzecz sama w sobie jest niewyobrażalna, bo jak widzowi TVN i czytelnikowi GW wyjaśnić, że sama kanclerz idzie na spotkanie z „szeregowym posłem”? Ten punkt programu całkowicie sparaliżował i położył w gruzach dyżurną „narrację”.
        Może i masz rację, ale jak wyjaśnić widzowi ARD, że wizytujący Niemcy szeregowy poseł J. Kaczyński spotyka się z X szeregowym posłem do Bundestagu? ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka