Dodaj do ulubionych

Modernizacja wojska

24.08.18, 21:08
"W sklepie internetowym Agencji Mienia Wojskowego pojawiło się 40 nowych produktów, które spodobać mogą się wielu miłośnikom militariów. W ofercie e-sklepu znajdziecie różne rodzaje butów wojskowych, kurtki, kożuchy i futrzane czapy. Dochód ze sprzedaży wojskowych ubrań przeznaczony będzie na modernizację wojska."

www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/wojsko-wyprzedaje-zalegajacy-sprzet-oferuje-produkty-w-swietnych-cenach/qnqyrmv
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Modernizacja wojska 24.08.18, 21:11
      Kiedyś ludzie byli bardziej obrotni, w latach braków zaopatrzeniowych potrafili "załatwić" z wojska prawie wszystko .
      • wislocki12 Obrotne wojsko 24.08.18, 21:29
        Dzisiaj wojsko jest bardziej obrotne, co by to nie miało oznaczać... ;-)
        • a.sdf.gh.kl Re: Obrotne wojsko 24.08.18, 22:50
          Wojsko jest obrotne. Obraca się wokół jednego problemu ponad 15 lat i końca nie widać :-(
          dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,1,10957,aktualnosci-z-polski,koszty-budowy-okretu-patrolowego-slazak
          Przez lata najważniejszy był awans, gaże, socjal...
          • wislocki12 Ślązak zamiast gawrona... 24.08.18, 23:08
            Dobrze, że choć nazwę zmienili... Już nie będzie gawrona... ;-)
      • a.sdf.gh.kl Re: Modernizacja wojska 24.08.18, 22:44
        No i dalej tak jest. Kadra oficerska, ten stary beton, ponoć jest tak obrotny, że przy modernizacji jednostek wojskowych postawili sobie wille albo wyremontowali swoje mieszkania, domki :-(
        • wislocki12 Kadry 24.08.18, 23:00
          Myślę, że przeceniasz kadry Jaruzelskiego i wyraźnie nie doceniasz kadr Macierewicza, że o Błaszczaku nawet już nie wspomnę! ;-)
          • a.sdf.gh.kl Re: Kadry 24.08.18, 23:09
            Macierewicz musiał odejść. Za bardzo ścigał stary, niereformowalny beton, który nauki pobierał w Moskwie :-(
            • genia50 Re: Kadry 24.08.18, 23:18
              Ty to mówisz poważnie, czy robisz sobie jaja? Nie wierzę, że człowiek , który umie czytać i pisać, skończył przynajmniej podstawówkę nic nie rozumie.
              • a.sdf.gh.kl Re: Kadry 25.08.18, 01:18
                No nic nie rozumie! Wyjaśnij mi choć tyci, tyci :-(
                • wislocki12 Głupek 25.08.18, 20:29
                  Jakiś głupek, chyba... :-(
                • genia50 Re: Kadry 25.08.18, 20:48
                  Przeczytaj sobie moje wcześniejsze posty to się dowiesz, zresztą pewnie pamiętasz co pisałam tylko udajesz, bo chcesz abym zadała sobie trudu i jeszcze raz to opisała. Szkoda moich starań, bo i tak będziesz obstawał przy swoim z chłopięcym zachwytem nad byłym (na szczęście ). Ciekawe jak podobały ci się jego przemowy (kazania ) , nie mówiąc o rujnowaniu morale i wszystkiego.
                  • a.sdf.gh.kl Re: Kadry 25.08.18, 23:52
                    O czym ty bredzisz kobieto! Antek miał bardzo dobre opinie wśród kadry wojskowej, zwłaszcza tej która miała dość bankietów, towarzyskich spotkań zakrapianych alkoholem itd. Przywrócił do wojska kontraktowców których armia miała w d..ie i pożegnała po 12 latach służby, ruszył WOT dając młodym i nie tylko zajęcie. Usuwał stary beton ku radości młodej kadry oficerskiej i nie tylko. Antek był zbyt patriotyczny by mógł pozostać na stanowisku. Itp, itd
                    www.youtube.com/watch?v=FYjCCAUsOxo
                    Myśl i nie czytaj GW, Newsweeka i POdobnych szmatławców!
                    • wislocki12 Superdziadek 26.08.18, 00:29
                      Najlepiej jest wtedy, gdy pradziadek usuwa dziadków, a Stanisław "Stare Kiejkuty" Michalkiewicz robi za grecki chór! ;-)
                      PS Zalecam NGP, ND i wPolityce! ;-)
                    • genia50 Re: Kadry 28.08.18, 22:19
                      Za jego czasów wydano w ministerstwie ze służbowych kart na wyjazdach i wycieczkach 15 mln. zł. na prywatne bzdety. Komisja smoleńska dalej działa i marnuję pieniądze. Jest to też człowiek O.Rydzyka a co za tym idzie - wiadomo.Dobrze , że nie zrealizował swoich wszystkich zamierzeń, jak marnacja cementu na jakieś kolumny zwycięstwa i inne bzdety, capstrzyki, pomniki A nasz kraj zepchnął na ubocze, pozbawiając szansy na obronę.Zielone ludziki, które chcąc sobie dorobić i postrzelać z prawdziwej broni nie mogą zastąpić sojuszy i prawdziwego wojska.Nie czułam się bezpiecznie, tylko zagrożona , bo w takin stanie kraj może stać się pokusą dla jakiegoś imperialisty.
                      • a.sdf.gh.kl Re: Kadry 29.08.18, 16:42
                        Większych bredni nie czytałem :-(
                        • zolza670 Re: Kadry 29.08.18, 18:46
                          To poczytaj swoje wpisy ...Pani Genia napisała czystą prawdę
                          • wislocki12 Znajoma 29.08.18, 20:13
                            Klawiatura to chyba nie czyta nawet wpisów znajomej... ;-)
                          • a.sdf.gh.kl Re: Kadry 29.08.18, 22:04
                            Ten kraj jest pokusą dla plemienia żmijowego, muzułmanów i krajów zachodnich mających w nas dojną krowę i 40to milionowy rynek zbytu nie do pogardzenia.
                            • wislocki12 Antydemita? 29.08.18, 23:11
                              Plemię żmijowe to chyba Żydzi. Antysemita? ;-)
                          • a.sdf.gh.kl Re: Kadry 29.08.18, 22:07
                            Dopóki na naszej ziemi stoi amerykancki żołnierz, to wujek Putin nas nie ruszy. Możesz z genią spać spokojnie. Martw się by cię ciapciak jakiś nie "szturchnął" swoją lancą. Zresztą, dzisiejsze wojny mogą mieć inny charakter niż II WŚ. Dzisiejsze wojny są często wojnami gospodarczymi, sieciowymi.
                            • wislocki12 Wujek Putin? 29.08.18, 23:14
                              Sam już nie wiem z czego się cieszyć - z "amerykanckiego żołnierza" czy z wujka Putina? ;-)
                            • genia50 Re: Kadry 30.08.18, 20:36
                              Słyszałam, że wojna ma się rozgrywać w Kosmosie, ale mam obawy, że mimo takich nowoczesnych technik i możliwości, Polska może stać się poligonem doświadczalnym dla USA i Rosji. Te mocarstwa mogą chętnie prowadzić wojnę i rywalizować ze sobą nie naruszając swego terytorium. A ostatnio prowadzona polityka może do takiego tragicznego dla nas scenariusza doprowadzić.
            • wislocki12 70 lat minęło... 24.08.18, 23:23
              Betonu nie trzeba ścigać. On sobie leży i czeka na rozbiórkę... ;-))
              PS Macierewicz jest starszy od wszystkich wyrzuconych generałów! ;-))
            • wislocki12 Cojest grane? 25.08.18, 00:05
              Macierewicz ścigał młodszych od siebie? W co on gra? ;-)
            • e-zybi Re: Kadry 25.08.18, 04:17
              Skoro Balcerowicz mógł to i Macierewicz musiał ;-)
            • wislocki12 Układ 25.08.18, 20:31
              Tyle tylko, że ów układ był dużo młodszy od Macierewicza... ;-)
        • wislocki12 Wille 24.08.18, 23:02
          Macierewicz nie musiał stawiać sobie willi. Kaczyński też... :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka