Dodaj do ulubionych

Podkarpacie jak... Bawaria

08.10.18, 00:16
"Jarosław Kaczyński, prezes PiS, jest znany z bardzo sceptycznego stosunku do naszych sąsiadów - Niemiec. Nie przeszkadzało mu to jednak, żeby wskazać na Podkarpaciu, że region ten mógłby wkrótce stać się Polską... Bawarią, czyli jednym z landów wchodzących w skład Republiki Federalnej Niemiec. Porównanie spotkało się z falą żartów i kpin, a i sami zwolennicy PiS mieli chyba problem z odczytaniem, co prezes miał na myśli."
Wszystko wszystkim, ale żeby Bawaria miał być wzorem dla Podkarpacia? Prezes to już chyba nie bardzo wie, co mówi... ;-)

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kaczynski-chce-przemienic-podkarpacie-w-bawarie-srsly/9khzlfj
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Podkarpacie jak... Bawaria 09.10.18, 20:53
      Umiem parzyć herbatę z mlekiem, czyli bawarkę , wprawdzie mi nie smakuje, ale to już jakiś początek ;-)
      • a.sdf.gh.kl Re: Podkarpacie jak... Bawaria 09.10.18, 22:20
        A jak ją parzysz?
        • wislocki12 Zaparzacz 09.10.18, 22:51
          Zapytaj Kaczyńskiego. On wie lepiej! ;-)
    • a.sdf.gh.kl Re: Podkarpacie jak... Bawaria 09.10.18, 22:20
      Dedykuję tobie zdrajco całe dzisiejsze wiadomości. Tak właśnie wyglądała POlska po 1989roku zgodnie z programem Lesia Balcerka który pozwolił na wyprzedaż Polski po kawałku, a naród miał być niewolnikiem we własnym kraju walczącym o przetrwanie.
      www.youtube.com/watch?v=JLFFJTRcv1A
      • wislocki12 Skojarzenia 09.10.18, 22:49
        Może nawet i masz rację, ale bez Balcerowicza Polska zostałaby... z ręką w nocniku! ;-)
        PS A co sądzisz o skojarzeniach Kaczyńskiego?
        • a.sdf.gh.kl Re: Skojarzenia 09.10.18, 23:59
          Polacy zostali z ręką w nocniku. Zwalnianym górnikom z kopalń oferowano strzyżenie psów. Można było jeszcze tańczyć na rurze.
          • wislocki12 Rura w perspektywie 10.10.18, 00:13
            Myślę, że jak najrychlej powinniśmy zejść z energetyki węgla kamiennego... I powietrze było zdrowsze! :-)
          • wislocki12 Budowle socjalizmu 10.10.18, 00:17
            No właśnie, najbardziej brak nam dziś Huty Katowice, Nowej Huty, pegeerów i paru innych budowli socjalizmu! ;-)
          • genia50 Re: Skojarzenia 11.10.18, 21:30
            Węgiel w indywidualnych gospodarstwach daje smog, największy w Europie. Kilka dni mgły pomieszanej z dymem z kominów , powoduje zaostrzenie stanów chorobowych , a nawet przyspiesza śmierć tysięcy ludzi.
            • a.sdf.gh.kl Re: Skojarzenia 11.10.18, 23:43
              Chyba piszesz o węglu z Rosji, tanim i do niczego. Poza tym naucz się palić w piecu
              www.youtube.com/watch?v=dxipKNx64RA i nie wrzucaj do niego wszystkiego co masz do wyrzucenia na śmietnik.
              • genia50 Re: Skojarzenia 11.10.18, 23:52
                Ja nie palę w piecu niczym, bo nie muszę , wybrałam bezdymny sposób ogrzewania i gotowania.
                • a.sdf.gh.kl Re: Skojarzenia 11.10.18, 23:54
                  Rozumiem. Idzie zima chłop babę gzeje, a baba chłopa :-(
                  www.youtube.com/watch?v=Na_7y-DuvNg
                  • genia50 Re: Skojarzenia 12.10.18, 00:03
                    Dziękuję za info, może ktoś skorzysta, bo ja nie jestem zainteresowana , mam super rozwiązanie.
                  • wislocki12 I o to chodzi! 12.10.18, 00:04
                    Grzeje! ;-)
              • wislocki12 Antracyt 12.10.18, 00:03
                PiS zapewnia, że to antracyt! Najlepszy! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka