Dodaj do ulubionych

"Do skutku"?

14.10.18, 19:27
"Międzyzwiązkowy Komitet Strajkowy podjął w piątek decyzję o strajku 18 października od godziny 5.00 rano. Strajk ma polegać na powstrzymywaniu się od wykonywania czynności lotniczych – powiedziała w piątek PAP Żelazik. Jak dodała, strajk ma być prowadzony „do skutku”. – Jesteśmy przygotowani na 63 dni – powiedziała. Zaznaczyła, że jest to strajk pracowników. – To jest legalny strajk, po legalnie przeprowadzonym referendum strajkowym. Każdy ma prawo się do niego dołączyć – powiedziała.

Artykuł opublikowany na stronie: naszdziennik.pl/ekonomia-gospodarka/202107,strajk-do-skutku.html
Obserwuj wątek
    • a.sdf.gh.kl Re: "Do skutku"? 14.10.18, 20:52
      To ci strajkują, co to mieli być przez PO oddani POprzez sprzedaż firmy LOT w ręce Luftwaffe?
      Kiedyś, jeszcze w latach 90tych z MIGa 29 "przeszedł był" na pilota LOTu major Hołuj, jak dobrze pamiętam nazwisko. W wywiadzie powiedział, że zarobki w LOT są niewyobrażalne dla przeciętnego śmiertelnika. Jeszcze im mało? Luftwaffe potraktowałoby ich zwolnieniami i najniższymi krajowymi :-(
      • a.sdf.gh.kl Re: "Do skutku"? 14.10.18, 20:54
        Jak to jest, że kiedy rządziło PO to pracownikom LOTu POzabierali wszystkie przywileje i pary z ust nikt nie puścił, a teraz kiedy rządzi PiS zaczyna się strajkowo-finansowy terror? :-(
        • wislocki12 Miłość bez wzajemności... 14.10.18, 21:44
          Sam widzisz, jak Polacy kochają PiS... ;-)
          • a.sdf.gh.kl Re: Miłość bez wzajemności... 14.10.18, 21:54
            Nie o miłość chodzi tylko dostaliby w szczękę od POwców :-(
            • genia50 Re: Miłość bez wzajemności... 14.10.18, 21:59
              Gorzej jest teraz , za PO się nie bałam, gdy mi się pewne rzeczy nie podobały to o tym mówiłam śmiało.
              • a.sdf.gh.kl Re: Miłość bez wzajemności... 14.10.18, 22:06
                A któż ci broni mówić? To tylko twoje fobie, nienawiść do rządzących, przekorny charakter...
                • wislocki12 Nienawiść do rzą dzących... 14.10.18, 22:52
                  Nie martw się, wkrótce PO będzie rządzić... ;-)
              • x67x Re: Miłość bez wzajemności... 14.10.18, 22:08
                Nie boisz się własnego cienia?
            • genia50 Re: Miłość bez wzajemności... 14.10.18, 22:10
              Poza tym teraz spisują , fotografują, przesłuchują, a nawet zdarza się kopnięcie czy walnięcie w twarz osoby mającej "niewłaściwe" poglądy.
              • x67x Re: Miłość bez wzajemności... 14.10.18, 22:15
                Współczuję Ci, Geniu! Jeśli odczuwasz te niepokoje idąc ulicą, to chyba nerwica lękowa. Boisz się, że ktoś wyjdzie zza rogu i Ci zrobi zdjęcie?
                • genia50 Re: Miłość bez wzajemności... 14.10.18, 22:19
                  Na manifestacjach i marszach.
                • a.sdf.gh.kl Re: Miłość bez wzajemności... 15.10.18, 00:06
                  Boi się zdjęcia nago :-(
                  • wislocki12 Klisza 15.10.18, 00:27
                    A Ty to pewnie chętnie byś się sfotografował... Tylko kto by się zdecydował? I czy klisza by wytrzymała... ;-)
              • a.sdf.gh.kl Re: Miłość bez wzajemności... 15.10.18, 00:06
                A gdzie tak biją? :-(
                Za PO to POlicja pałami teleskopowymi lała patriotów na Marszach Niepodległości. Do tego co założył portal "antykomor" wkroczyła POlicja. Do redakcji gazety wpadła POlicja, zabierali siłą redaktorowi laptopa...
                Ludzie krzyczeli za PO: TARGOWICA! Bo kraj wyprzedawali za friko. Już zaPOmniałaś? Krótką masz pamięć :-(
                • wislocki12 Jeszcze w Lublinie 15.10.18, 00:24
                  I jeszcze w Lublinie oberwali! ;-)
                  • a.sdf.gh.kl Re: Jeszcze w Lublinie 15.10.18, 00:31
                    Powinien oberwać ten kto zezwolił na marsz ludzi którzy powinni się leczyć u psychiatry :-(
                    • wislocki12 Chuligani 15.10.18, 19:13
                      No tak, będziemy Was bić i dlatego... trzeba odwołać marsz... :-(
                      PS Myślę, że to właśnie Tobie potrzebna interwencja psychiatryczna! :-(
                      • a.sdf.gh.kl Re: Chuligani 15.10.18, 20:08
                        Geje, lesbijki powinni się leczyć. Ich "skrzywienie" nie jest normalne, a ty jako zwolennik takich marszów i takich zachowań następny do leczenia.
                        • wislocki12 Kije bejsbolowe i maczety 16.10.18, 23:23
                          A lekarzami będą kibole z kijami bejsbolowymi i maczetami... :-)
            • wislocki12 Przepraszam, czy tu biją? 14.10.18, 22:50
              To w PO biją? ;-)
      • wislocki12 Łomot 14.10.18, 21:46
        Czy przypadkiem nie chodzi Ci Lufthansę?
        PS Luftwaffe dała nam łomot w 39... :-(
        • a.sdf.gh.kl Re: Łomot 14.10.18, 21:53
          Luftwaffe!
          • wislocki12 Luftwaffe 14.10.18, 22:48
            Właśnie! :-(
            • a.sdf.gh.kl Re: Luftwaffe 15.10.18, 00:10
              Luftwaffe folksdojczów :-(
              ale, ale.... ale jaja!
              "KONDOTIER ..PRAWDZIWY ŻOŁNIERZ
              niedziela, 14 października 2018, 17:14
              cóż brak "masy krytycznej " robi swoje....zostają hasła i populizm ...a Bundeswehra borykająca się od lat z brakami kadrowymi uruchamia nabór obywateli z innych krajów UE...a żółnierzy w szczególności i co istotne wszelkie procedury biorą na siebie konsulaty niemieckie ..a ja cóż ..jestem kapitanem WP( oficer operacyjny/łącznościowiec) liniowiec a nie ciura sztabowa z układu co to nawet nie wie co to jest poligon i co to jest "żółnierka" a poligony ogląda jako ciekawostkę przyjeźdżając całym "spędem" w autobusach.... Wojsko Polskie ma mnie w poważaniu ..więc mykam do NIEMIEC ..znam kilka języków w tym niemiecki, techniczne studia wyższe w tym dwa podyplomowe , plus parę kursów ( językowych i specjalistycznych w większości za własne środki i kosztem własnego wolnego czasu ... cóż w moim przypadku wstępna procedura zaliczona ( dokumentacja ,zdrowie,ścieżka zawodowa) .... a na wiosnę pełna procedura i po przejściu "ścieżki kompetencyjnej" Oficer Bundeswehry ...oczywiście były groźby i powoływanie się na przysięgę wojskową ,straszenie że żołnierzem najemnikiem mogę być tylko po uzyskaniu zgody Ministra Obrony Narodowej .były niespodziewane kontrole tzw "polowanie na czarownice"..cóż wojsko polskie kontrolami stoi i zawodową zawiścią ....sprawę przekazałem do konsulatu niemieckiego który prowadzi moją sprawę...nagonka ucichła.. opcja się zmieniła proponowano mi Akademie w trybie nawet nakazowym bo jestem ach-ochnym .zadałem pytanie a co się zmieniło że przełożeni mnie doceniają ja który nie jestem z "układu".. ciągle odwoływano się na przysięgę itp.. cóż przysięga wojskowa jest istotna gdy zachowane są zasady i wzorce którymi powinni emanować zwierzchnicy ,przełożeni dowódcy ..jak zwał tak zwał...w Wojsku Polskim które mimo tych ułomności darze wysoką estymą ... wszystko opiera się o nepotyzm , kolesiostwo ,układy , poprawność polityczną....profesjonalizm to tylko produkt uboczny w wojsku polskim jest ważny ale mało istotny w karierze...moje doświadczenie nabyte i zawodowe które ulepszałem dodatkowo z własnych środków nie jest istotne w Wojsku Polskim....dlatego mykam jak pisałem z WP do Bundeswehry.. prawnie jest możliwe więc to wykorzystuje..będąc pod opieką niemieckiego konsulatu i przepisów prawnych UE ....po stażu jak mnie zapewnili opiekunowie z konsulatu będę na wiosnę/lato Stabshauptmann z OF-2/OF-3.a z tym inna jakość i pewna "ścieżka zawodowa" , zapewniony "pakiet socjalny na przyszłość" co ważne w tym wszystkim będę miał zaliczony staż w Wojsku Polskim i misjami jakie w ramach wojska "zaliczyłem"..a było ich trzy ..wszystkiego najlepszego dla chcących być żołnierzami tylko trzeba umieć rozgraniczać że jest wojsko i wojsko zwane mniemanologią stosowaną opartą nepotyzmem i tępą technokracją ...czołem dla przyszłych "prawdziwych żołnierzy" ......"
              TAM, czyli u szkopów może być lepiej. Tu obce firmy nie dają nic lepszego. Dziwne :-(
              • wislocki12 Trzeci rok sprawowania władzy przez PiS 15.10.18, 00:21
                Jaka partia, taki kraj! ;-)
                • a.sdf.gh.kl Re: Trzeci rok sprawowania władzy przez PiS 15.10.18, 00:33
                  Za PO to dopiero, w wojsku była rozpier..ducha! Bankiety i sPOtkania towarzyskie na koszt państwa (wojska). Ukrócił to dopiero A. Macierewicz. Pisali na ten temat żołnierze na forach. Trudno im nie wierzyć wobec tego co wyprawiali z PO/PSL przez 8 lat nierządów :-(
                  • e-zybi Re: Trzeci rok sprawowania władzy przez PiS 15.10.18, 03:17
                    A czego ksiądz zazdrości? Sam mszalne ciągnie, a innym wytyka :-(
                    • a.sdf.gh.kl Re: Trzeci rok sprawowania władzy przez PiS 15.10.18, 20:08
                      No ale... sam pędzę :-(
                      • wislocki12 Grunt to rodzina... 15.10.18, 20:19
                        U szwagra? ;-)
                  • wislocki12 Generałowie jak śmigłowce... 15.10.18, 11:49
                    Macierewicz nie tylko ukrócił bankiety. Jeszcze zakupy dla wojska. Śmigłowców do dzisiaj nie ma. I paru generalów... ;-)
                    • a.sdf.gh.kl Re: Generałowie jak śmigłowce... 15.10.18, 20:12
                      Generałów mi nie żal. Im tylko w głowie: awanse, gaże, socjal, nagrody itp przywileje. Zakochani w sobie, jak kobiety, myśleli tylko o sobie i co by tu robić by nic nie robić a mieć. Inni (zwykle niżsi stopniem) mieli się martwić, starać, zabiegać...
                      Masz w komentarzu powyżej obraz wojska i ile ci ludzie, zwykle "plecaki albo z nadania" są warci.
                      Śmigłowce będą.
                      • wislocki12 Po trupie 15.10.18, 20:17
                        Ciekawe, ilu generałów znasz osobiście? ;-)
                        "Śmigłowce będą." Chyba po trupie Macierewicza. ;-)
                      • genia50 Re: Generałowie jak śmigłowce... 16.10.18, 11:20
                        Zrób bilans na co wydawał pieniądze a na ukrócił, to jako rozsądny obywatel(?) dostaniesz wytrzeszczu oczu i nie tylko.
                        • genia50 Re: Generałowie jak śmigłowce... 16.10.18, 11:21
                          ...na co
                        • a.sdf.gh.kl Re: Generałowie jak śmigłowce... 16.10.18, 18:09
                          Nawet nie wisz ile wojsko zakupiło sprzętu za czasów Antka. Oczywiście jeszcze to nie jest to na co oczekuje armia bo trudno jest nadrobić ponad 25letni zastój w zakresie modernizacji armii. Generalicja, decydenci tylko powtarzali: Wojny nie będzie i niszczyli nasz przemysł zbrojny poprzez choćby brak zamówień, zakazy kontaktów przemysłu z przedstawicielami wojska itp.
                          "Zrób bilans na co wydawał pieniądze a na ukrócił" To ty mi podaj gdzie zmarnował pieniądze. Czekam, bo ty rzucasz tematy bez żadnych przykładów. Czekam!
                          • wislocki12 "Mistrale" za dolara... 16.10.18, 20:25
                            Może i masz rację, ale przyznać musisz, że śmigłowca żadnego nie kupił. Ani we Francji, ani w Mielcu, ani Świdniku, ani nawet na Ukrainie. Z okrętami podwodnym też mu nie wyszło. Za to udało się mu sprzedać "Mistrale" za dolara... ;-)
                            • a.sdf.gh.kl Re: "Mistrale" za dolara... 16.10.18, 20:35
                              A ty myślisz, że zakup sprzętu wojskowego to nabywanie gumki do majtek? To wymaga czasu, uporządkowania, myślenia perspektywicznego z korzyściami dla krajowej zbrojeniówki. Kto miał tego dokonać skoro nikt nie miał doświadczenia, bo nie unowocześniano armii przez ponad 25lat a wcześniej dostawaliśmy to co narzucał, proponował nam wujek ze wschodu.?
                              • wislocki12 Przesada 16.10.18, 21:14
                                Może i masz rację, ale żeby mieć taki bilans po trzech latach rządów to naprawdę przesada... ;-)
                          • genia50 Re: Generałowie jak śmigłowce... 16.10.18, 21:44
                            Capstrzyki, ochrona miesięcznic, karty kredytowe używane prywatnie, finansowanie sztucznego tworu bez potrzeby czyli podkomisji dot. Smoleńska, przeróżne "badania" i "ekspertyzy" na całym świecie, ekshumacje, które nic nie dały,( tak jakby nikt nie wiedział co robi z ciałami taka katastrofa). Dobrze , że wycofano się z jego pomysłu jakichś kolumn, dronów i strzelających długopisów, a te jego kazania przy każdej okazji i salutowanie Misiewiczowi przez oficerów wysokich rangą i wożenie bryką rządową, to robiło pośmiewisko.z wojska. Stawianie nas z boku UE i zaczepianie Rosji też było głupie. i niebezpieczne. I wiele wiele innych.
                            • a.sdf.gh.kl Re: Generałowie jak śmigłowce... 16.10.18, 23:19
                              Powinnaś pracować w antyPOlskiej SUPERSTACJI :-(
                              O jakich strzelających długopisach piszesz? Ciekawe. Podaj link.
                              Oficerowie nie musieli salutować Misiewiczowi tylko... nie wszyscy o tym wiedzieli, pamiętali.
                              Pośmiewisko z wojska urządzały antyPOlskie media.
                              Drony taktyczne zakupił, a reszta to twoja demagogia.
                              • wislocki12 Transfer 16.10.18, 23:24
                                A teraz nastał Błaszczak! ;-)
      • wislocki12 defetyzm 14.10.18, 21:48
        Myślę, że "Nasz Dziennik" nie powinien publikować informacji o strajkach w Polsce. :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka