Dodaj do ulubionych

ogromny smród smogu w Chmielowie

08.01.19, 17:26
Jadąc do Rzeszowa jechałam przez Chmielów takiego smrodu dawno nie czułam. Rozbolała mnie głowa i strasznie mnie mdliło.Ludzie jak w tam mieszkacie , co palicie w tych piecach jak wam nie szkoda swojego zdrowia .Smog nie zabija od razu. Gromadzi się w organizmie i powoli go wyniszcza .Wracając z Rzeszowa było jeszcze gorzej .Nie wiem czy w Chmielowie jest szkoła i przedszkole .Rodzice pomyślcie o swoich dzieciach.
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: ogromny smród smogu w Chmielowie 08.01.19, 23:13
      W Tarnobrzegu też jest ten problem. Ludzie nie wstydzą się ani nie obawiają dymić z kominów, używając węgla , drewna i odpadów mimo że na terenie miasta jest przyłączony gaz.To głupia i nieodpowiedzialna oszczędność pcha ludzi do takich niebezpiecznych działań, chcą mieć droższy samochód, lepsze ciuchy do kościoła itp. Krew mnie zalewa, bo nic nie mogę poradzić na to, że ktoś bez mej woli decyduje czym mam oddychać. Wprawdzie idąc w dymie miastem nie padam od razu, ale mam objawy niedotlenienia , a co dopiero dzieci (do 3 lat) i kobiety ciężarne(I trymestr), a przecież smog odpowiada za wiele wad wrodzonych i autyzm, przypisywany do niedawna szczepionkom. Kto chce palić w piecu stałym paliwem niech ma filtr na kominie albo zakaz palenia.Jedzenie i picie mogę jakoś kontrolować, ale powietrze serwują nam sąsiedzi i dopóki nie będzie radykalnej ustawy będziemy się dusić. Szkoda , że ludziom bardziej zależy na dobrach materialnych niż na życiu i zdrowiu, ale to chytrość, brak edukacji i świadomości a tego nie da się( o zgrozo !)szybko uzupełnić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka