Dodaj do ulubionych

net z kablówki Siarkowca

IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 04.11.04, 06:58
Poprosze o opinie tych, którzy juz mają, czy warto brać od nich, bo cena za
64 kb/s (45 pln) niezbyt atrakcyjna. A jak do tego dojdzie 22% VAT to sie
zrobi 54,90 z groszami
Obserwuj wątek
    • Gość: Sisek Re: net z kablówki Siarkowca IP: *.sistbg.net 04.11.04, 20:11
      Dziwna cisza. Słyszałem, że to dno
      • Gość: Gość Re: net z kablówki Siarkowca IP: 80.51.252.* 04.11.04, 23:53
        "Dziwna cisza. Słyszałem, że to dno" ? Czyżby pracownik sisu sie wypowiadał
        próbując zareklamować konkuręcje w złym świetle ? :-) ? Temat ma aż niecały
        dzień , a ta cisz aż taka dziwna ? Z tego co wiem to z kablówki ale akurat nie
        z siarkowca jest 128 kb za 54-60zł/miech więc cena jak w tpsa za neo a chyba
        ograniczeń żadnych nie ma (p2p ,limit ściagniętych gb) a pewnie mniej awarii i
        przerwań sygnału niż przy radiowym więc chyba nie jest tak źle. No i mając duży
        pakiet kablówki zakładają za 1.22 zł. Sam jestem ciekawy , niech sie ktoś
        wypowie jak ma z kablówki jak to śmiga...
        • Gość: jarma Re: net z kablówki Siarkowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 16:33
          ja ma tepse 128 i jest super,sasiad ma kablówkę TSM i chodzi o wiele wolniej.A
          ograniczenie??? Jeśli ktoś jest nastawiony na "darcie" w giga ilościach ...
          wybór należy do klienta.ja jestem zadowolony.
        • Gość: Sisek Re: net z kablówki Siarkowca IP: *.sistbg.net 05.11.04, 17:27
          Z tego co wiem to z kablówki ale akurat nie
          > z siarkowca jest 128 kb za 54-60zł/miech więc cena jak w tpsa za neo a chyba
          > ograniczeń żadnych nie ma (p2p ,limit ściagniętych gb) a pewnie mniej awarii
          i
          > przerwań sygnału niż przy radiowym więc chyba nie jest tak źle. No i mając
          duży
          >
          > pakiet kablówki zakładają za 1.22 zł. Sam jestem ciekawy , niech sie ktoś
          > wypowie jak ma z kablówki jak to śmiga...

Za takie pieniądze to ja w SiSie mam 256 kB, a przy dobrych okolicznościach
          dochodzi do 300 kB/s, a za 35 zł 128 kB/s, a jest 150 do 170kB/s. A
          spółdzielnia za 64 kB/s za 45 zł niech idzie do naiwnych. 1,22 zł za pakiet, to
          śmiech. Nie wezmą od razu to będą brać bez przerwy i przez cały czas. Za co im
          się zwróci inwestycja? A jak już się zwróci to i tak zostanie. W Siarkowcu
          przyłączenie kosztuje chyba ok.100 zł. Ci co mają 64 kB to przy dużej ilości
          jednoczesnych użytkowników strony otwierają się mizernie.
          Wątpię, żeby się ktoś wypowiedział bo oni wszyscy są zastraszeni.
          • Gość: maciek Re: net z kablówki Siarkowca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 09:52
            To Sis jeszcze istnieje? Ja myślałem,że cygaństwo ma krótkie nogi.widocznie tego
            typu firmy akwizycyjne jak "sis" jeszcze jakimś dziwnym trafem,mają u nas rację
            bytu.Byłem w sisie i teraz jestem w innej radjówce,dlatego mam porównanie,za te
            same pieniądze mam profesjonalną obsługę i bardzo dobre łącze.No ale jeśli
            szefostwo sisu myśli,że sprzedaż usług internetowych to jak sprzedaż np.konia,to
            niech jadą na rynek do klimontowa. Coraz więcej ludzi odchodzi od nich,a oni
            i tak się cieszą bo zawsze te 400 złotych za podłączenie to jakiś tam grosz do i
            tak zadłużonej firmy.
          • Gość: . Re: net z kablówki Siarkowca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:33
            nie!! no??
            to mósiał pisać sam prezes w sise 300kb????? to chyba prezes ma taką szybkość.
            (po piwo do knajpy;))))
    • Gość: Makaron Re: net z kablówki Siarkowca IP: 80.48.126.* 06.12.04, 18:33
      Od niedawna jest 128kb w najniższym pakiecie za 45zł. Taka przepustowość jest w
      obie strony. To dla "domowych" odbiorców. Za instalacje żądają 90zł i stawiają
      swoją Motorolę wartą ok. 300zł.
      Minisem jest bardzo długi przelot pakietów, co skutkuje niemożnością
      synchronizowania komputera z serwerami czasu wzorcowego.
      Mam wrazenie że jest dobrze chroniona sieć, bo automat ze strony Symanteca do
      macania dziur do wejścia na komputer, nie miał uwag.
      • Gość: Szymon Re: net z kablówki Siarkowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:06
        No i to jest ciekawy opis.A ja sie chyba zdecyduje na net z TSM.Opłata 1 zł i
        w umowie jest gwarantowany transfer 64.Teraz mam net GPRS z ERY transfer 0,5-10
        a opłaty to katastrofa :).
        • Gość: Nick Re: net z kablówki Siarkowca IP: 80.48.126.* 12.12.04, 22:10
          www.numion.com/YourSpeed/
          tym sobie sprawdź jakie masz naprawdę łączę.
          "NET W TSM SIARKOWNIEC JEST SUPER"
          Pa Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka