Dodaj do ulubionych

czy tarnobrzeg będzie miał posła?

IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 06.09.05, 21:49
Kochani jak sądzicie czy będziemy w stanie głosami naszych mieszkańców wybrać
posła? Myślę że to jest ważne dla naszego miasta,niezależnie od opcji
politycznej.Ciekawe kto ma największe szanse w Tarnobrzegu lub w powiecie
.
Obserwuj wątek
    • Gość: maroone Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:59
      Wydaje mi się, że największe szanse ma Kłeczek, spore również Bajorski.
      Natomiast nie wiem po co Tarnobrzegowi poseł? Sejm jest od uchwalania ustaw i stanowienia prawa. Wolę, żeby o kształcie państwa decydował człowiek rozsądny spoza Tbg niż nierozsądny z Tarnobrzega.
      • Gość: xx Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 06.09.05, 22:20
        dokładnie..
        • Gość: taki|koleś Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:21
          A może jeszcze Rękas?
      • Gość: Norbert Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:08
        Bajarski nie ma najmniejszych szans, 100 razy wieksze ma Stepien, a Kleczek
        startuje dla własnego tyłka, jak zostanie wybrany , zapomni że jest z Tbg
        • Gość: beza Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 07:52
          każdy startuje dla własnego tyłka
          a że poseł o Tarnobrzegu zapomni to dobrze. o to chodzi właśnie
        • Gość: Gość. Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:30
          Władzio musi się dostać do sejmu, będzie miał emeryturę poselską, no a jeszcze
          zostaje most , 4000 miejsc pracy i takie tam.....
        • Gość: m2 Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:42
          dokładnie do tej pory tylko słychać go przed wyborami
      • Gość: AdEk45 Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: 80.48.35.* 07.09.05, 08:08
        Bajorski ma szansę, ale zrobić kupkę. Przecież jest to facet bez jaj.
        • kropka51 Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? 07.09.05, 09:02
          Stępień startuje z nr 1 na liście, więc jego szanse załapania się do Sejmu
          oceniam na 100 procent. Drugim parlamentarzystą z Tarnobrzega będzie
          prawdopodobnie Kłeczek, którego szanse oceniam na jakieś 85 procent. Pozostali
          kandydaci niepotrzebnie wydają pieniądze na kampanię wyborczą.
          • Gość: maroone Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:38
            > Stępień startuje z nr 1 na liście, więc jego szanse załapania się do Sejmu
            > oceniam na 100 procent. Drugim parlamentarzystą z Tarnobrzega będzie
            > prawdopodobnie Kłeczek, którego szanse oceniam na jakieś 85 procent.

Zapomniałaś kropko o wynikach partii. Na Podkarpaciu:
            SLD 8%
            PiS 26%
            PO 22%

Pewniakiem jest więc Kłeczek z pierwszego miejsca, a Stępień już niekoniecznie.
            Z PO też wejdzie kilku, więc ktoś od nas ma szansę.
            • Gość: GSM Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:33
              Robiłem symulacje, gdzie założyłem, iż w naszym okręgu 23 pójdzie do wyborów 55% wyborców i zagłosują tak:
              PiS- 33%
              LPR- 24%
              PO- 18%
              Samoobrona- 15%
              SLD-6%
              Te procenty można delikatnie przesuwać i dzięki metodzie d`Hondta wychodzi tak:
              PiS- 6 mandatów
              LPR- 4 mandaty
              PO- 2 mandaty
              Samoobrona -2 mandaty
              SLD- 1 mandat
              Także nawet przy takim rozkładzie procentowym dla SLD, 1 mandat będzie dla nich napewno.
              • Gość: real Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 08:49
                Kto by nie wszedł i tak dla tarnobrzega dobrego nie zrobi.NIESTETY
                • Gość: GSM Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:34
                  Od tego są władze lokalne, a nie posłowie czy senatorowie. Nie te kompetencje.
              • Gość: Wiesław Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:40
                GSM,wiesz o co chodzi
              • Gość: . Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 12:35
                Jeżeli PiS bedzie miał 4-5 mandatów, to Kłeczek pewnie będzie posłem. Był
                senatorem, więc ma doświadczenie. Poza tym ludzi uczciwych, mających
                doświadczenie nam potrzeba.
                Jeżeli LPR pozbędzie się Wrzodaka, to będzie wielki sukces tej partii, ale 3-4
                mandaty dla LPR, to zdecydowanie za dużo. Mandat z tarnobrzega - 0 szans.
                Platforma jest pompowana przez media w sondażach i ten balon musi pęknąć. Przy
                2-3 mandatach raczej tylko 0,1-0,5% szans na posła z PO z Tarnobrzega.
                Samoobrona, to wielka tragedia dla Polski.
                SLD powinno raczej siedzieć z Pęczakiem w areszcie, a nie zasiadać w ławach
                poselskich, ale nawet przy jednym mandacie to Stępień z pierwszego miejsca
                pewnie będzie posłem. Doświadczony, szkoda że tylko w demagogii.
                Tarnobrzeg ma więc szanse na 2 mandaty, ale o tym zadecydują wyborcy.
                Najważniejsze, aby iść do wyborów i wybrać samemu.
                • Gość: rozbawiony Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 12.09.05, 20:55
                  O czym wy piszecie? Każdy kim by nie był zostanie opluty ,obsrany ,obrzygany
                  więc czy to ważne kto będzie reprezentował TBG. Jeśli nie zmieni się mentalność
                  ludzi w TGB to takim forum będziecie mogli sobie dupę podetrzeć.Pozdrawiam
                  • Gość: roześmiany Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 08:58
                    A ja sobie wyborazam jak to rozbawiony zrobi
                    wsadzi se twardego do tyłka
                    czy użyje monitora...
                    • Gość: rozbawiony Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 13.09.05, 09:05
                      Wezmę przykład z ciebie i wsadzę sobie termos buchacha.
                      • Gość: 3891 Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: 80.48.126.* 13.09.05, 15:06
                        Moze kongresman nie wejdzie z pierwszego miejsca, wcale nie jest takie pewne.
                        Stawiam na niespodzianke, ale zobczycie jaka...Kleczek nie wie czego chce od
                        zycia..tu juz byl, teraz tylko brakuje mu w politycznym cv: Posel na Sejm RP.
                        • Gość: mk Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:07
                          Kłeczek w CV ma już SENATOR RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ, a to nie byle co.

PS 3891 dlaczego sam nie startujesz?
                          • Gość: Optymista Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:23
                            Myśle że będzie poseł z Tarnobrzega napewno kłeczek bo jest na liście nr1! A
                            bardzo duze szanse ma bajorski bo w sondarzach platforma w samym tbg ma okolo
                            40 procent bylo w leliwie. Ale kleczek juz byl bajorski najlepszy z
                            mozliwychtych wszystkich jest a pozatym oni cos robili przez te 4 lata chceili
                            odwolac dziubka i inne fazy chyba na nich zaglosuje jak nie pojawi sie ktos
                            lepszy
                            • Gość: koko Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 08:48
                              Szkopuł w tym, że PO chce zmniejszenia liczby województw do 8-9, a wtedy
                              Podkarpacie zniknie z mapy.
                              • Gość: beza Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 08:51
                                > a wtedy Podkarpacie zniknie z mapy
                                a to jakiś problem? przed wojną byliśmy w woj. Lwowskim, teraz będziemy w
                                Małopolskim
                              • karrambello Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? 14.09.05, 08:55
                                A po co w ogóle województwa? Niech dadzą jakiegoś Piłsudskiego na całą Polskę i
                                zapanuje wreszcie porządek. Polak to takie niepokorne stworzenie, że musi mieć
                                cały czas bat nad sobą...
                                • Gość: 3891 Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: 80.48.126.* 14.09.05, 09:27
                                  Widze, ze chcesz sanacje w Polsce robic...likwidacja wojewodztw bedzie miala
                                  powazniejsze konsekwencje dla Podkarpacia i samego Tarnobrzegu.
                                  • Gość: m2 Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:47
                                    widz, że boisz się o stratę stanowiska
                                • Gość: Anton Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 11:38
                                  Potrzeba Piłsudskiego?! A z jakiego okresu ? Czy z tego ,w którym
                                  podróżował "czerwonym tramwajem" jako członek Polskiej partii Socjalistycznej?
                                  Czy z tego , kiedy wysiadł na przystanku "Niepodległość"? Czy z tego od
                                  przewrotu majowego i procesu brzeskiego?To rozróżnienie jest bardzo istotne,bo
                                  to trzech bardzo różnych Piłsudskich.
                          • Gość: 3891 Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: 80.48.126.* 14.09.05, 09:26
                            A wiesz ze to nie jest zly pomysl, ale pozniej sie beda nade mna bestwic jak
                            nad mlodym Grzegorzem Lipcem...
                            • Gość: kafar Bedzie posel - RĘKAS IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 14.09.05, 20:00
                              Tarnobrzeg na 100% bedzie mial posla. Jak na moj gust bedzie ich co najmniej
                              dwóch a może i nawet trzech. Ja obstawiam Zbyszka Rękasa. Kolesia obserwuje od
                              kilku dobrych lat. Nie znamy się wprost ale podobaja mi sie jego dzialania.
                              Powiem krotko - jest nie umoczony w żadne bagienko. Poza tym niezly prawnik i
                              samorzadowiec. Chyba na niego zaglosuje.
                              • Gość: koko Re: A Dom Dziecka w Skopaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 00:09
                                Starosta nie potrafił nadzorować działalności Domu Dziecka w Skopaniu, i według
                                ciebie "kafar" to ma się podobać w jego działaniu? To nie jest bagienko, tylko
                                BAGNO!
                                • Gość: po PO Re: A Dom Dziecka w Skopaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 00:37
                                  No cóż, nie da się ukryć, że nie zareagował po wszczęciu postępowania przez
                                  prokuraturę. Jak nie potrafił zadbać o Dom dziecka w Skopaniu, to w jaki sposób
                                  zadba o Polskę?
                                • Gość: kafar Re: A Dom Dziecka w Skopaniu? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 16.09.05, 20:04
                                  Mam prosbe. Nie uzywaj wyswiechatanych frazesow z mediow - "nie zareagowal". A
                                  niby co mial zrobic? Proponuje dobrze sie zapoznac ze sprawa i wtedy
                                  dyskutowac.
                                  • Gość: lk Re: A Dom Dziecka w Skopaniu? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 16.09.05, 21:02
                                    ale o czym wy rozmawiacie? Ten facet jest 29 na liście, więc słuzy za przynętę
                                    lub zanętę, bo normalnie nie ma szans.
    • Gość: lk Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 14.09.05, 20:20
      Ja Wam mówię, że na 100% Tarnobrzeg będzie miał osła
      • Gość: m2 Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:46
        a mnie nie interesują żadne wybory już każda opcja naobiecywała dużo a pracują
        tylko nad tym jak najwięcej ściągnąć pieniędzy od najuboższych i dlatego olewam
        wybory
        • Gość: koko Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 08:03
          Właśnie nie idąc na wybory, wybierasz tego najgorszego z najgorszych.

PS W kampanii 2001 wiadomo było, że SLD łże. Trzeba było im nie wierzyć i na
          nich nie głosować.
          • Gość: . Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:08
            Tak. Jednego, albo dwóch. To zależy czy na ugrupowania paramafijne (SLD-UP)i
            ugrupowania będące poniżej progu wyborczego (PSL, SdPl, Dom Ojczysty, Ruch
            Patriotyczny, Platforma JKM) padnie dużo głosów, które będa zmarnowane.
            • Gość: 3891 Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: 80.48.126.* 20.09.05, 12:23
              Nie tak szybko, ponizej progu wyborczego...
            • Gość: Piguła Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:16
              Jedynym głosem zmarnowanym jest ten którego się nie odda
              jaką masz pewność że głos oddany na PO czy PIS
              czy inną partię nie będzie zmarnowany???
              • Gość: 3891 Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: 80.48.126.* 20.09.05, 14:55
                Bezgraniczna wiara w sondaże czasem gubi...
                • Gość: Piguła Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 15:21
                  no właśnie!
                  38 to też było na mojej myśli...
                  • Gość: . Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:33
                    Obstawmy na forum wyniki dla ugrupowań. Obstawiam poniżej 5% dla PSL, SdPl i
                    Ruchu Patriotycznego, a poniżej 3% dla ugrupowań: Dom Ojczysty, Platforma JKM i
                    Partia Demokratyczna.
                    • Gość: wiesław Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:39
                      Brzmi to sensownie,tylko ten PSL,od lat jakoś zawsze ucieka od gilotyny
                      • Gość: . Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:47
                        Zdaję sobie z tego sprawę, że PSL może przekroczyć próg wyborczy, ale obstawiam
                        poniżej 5%.
                        Komentarza wymaga również notowanie SLD, które dzięki mobilizacji betonu
                        przekroczy zapewne nieznacznie próg wyborczy. Oceniając ostatnie 4 lata, to SLD
                        należy się 0,1% poparcia, czyli głosy kandydatów i ich rodzin.
                        • Gość: lk Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 21.09.05, 07:54
                          Dupowłastwo SLD osiąga szczyty. Wszystko rozumiem, ale to, żeby dzwonić po
                          domach to już chamstwo. Wczoraj odebrałem taki telefon, myśląc, że ktoś sobie
                          jaja robi. Kiedy się zorientowałem, wyłączyłem. Ciekawe kto typuje telefony, aby
                          dzwonić? Czy wszezie tak dzwonią?
                          • Gość: 3891 Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: 80.48.126.* 21.09.05, 10:16
                            IK wybieraja starych dzialaczy PZPR...:)
                            • Gość: lk Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 21.09.05, 20:32
                              to kiego do mnie dzwonią jak nigdy nie byłem w PZPR ani nikt w rodzinie.
                              Chamstwo!!!!!!1
                        • Gość: wiesław Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:41
                          "Gość",Twoje przewidywania odnośnie słabych wyników nieraz się
                          sprawdzają,mylisz tylko komitety wyborcze-czytam właśnie,że w okręgu nr 23
                          niejaki Zenon Stachoń reprezentujący Komitet Wyborczy Polskiej Konfederacji-
                          Godność i Praca uzyskał 1 /słownie jeden/ głos.Ta myśl kawaler on czy rozwodnik
                          nie pozwala mi zasnąć.
                    • Gość: lk Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 21.09.05, 22:56
                      nie wiem dlaczego pominąłeś ugrupowania będące w czołówce? W zawiązku z tym moje
                      typy to:

PiS 30%
                      LPR 25%
                      PO 20%
                      Samoobrona 17%
                      SLD 8%
                      PSL 5%
                      • Gość: . Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 00:17
                        Racja. Typy dla Polski
                        PiS 30-32%
                        PO 25-27%
                        LPR 10-12%
                        Samoobrona 9-11%
                        SLD 6-8%
                        PSL 4,0-4,98%
                      • Gość: wiesław Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 07:25
                        "lk" daje LPR 25%- ciekawe
                        • Gość: wiesław Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 07:52
                          No i jak z tym PSL ? Zdobył po jednym mandacie w każdym z okręgów naszego
                          województwa.
                          • Gość: wiesław Re: czy Tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:53
                            Przedwyborcza prognoza "lk"sięgnęła szczytu.Na ziemię sprowadziła nas wyborcza
                            niedziela-13,09 %
    • Gość: ja Re: czy tarnobrzeg będzie miał posła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:50
      jezeli kleczek ma byc takim poslem jakim jest lekarzem to ja dziekuj postoje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka