IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:48
Wiele spraw dla naszedo miasta jest tu poruszanych. Ja chciałem zapytać jak
oceniacie działalność Tarnobrzeskiego Domu Kultury?
Czy spełnia oczekiwania tarnobrzeżan, czy jest jedynie placówka nastawioną na
przetrwanie i spokojne załatwienie za nia wszelkich problemów>
Obserwuj wątek
    • Gość: Lolek Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:13
      To w Tarnobrzegu mamy kino?
    • Gość: Bańka Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 08:27
      A ja myślę że dyrekcja Domu Kultury tylko udaje że coś robi, a w mieście się nic
      nie dzieje. Chyba że ktoś im coś zorganizuje.
      • Gość: Żaba Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:12
        Tez mam takie wrazenie, dyspnuja ogromnym budzetem, maja swietna lokacje do
        dzialania w sferze kultury, a nic sie prawie nie dzieje. Powinny nastapic zmiany
        w strukturze pionu organizacyjnego TDK
    • Gość: Poldek Re: TDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:06
      Całkowicie się z tym zgadzam,gdyby nie moja młodzież to imprezy z
      wykorzystaniem wokalu dawno by upadły.Jestem z zawodu nauczycielem muzyki i
      widzę ,że z roku na rok dzieje się w TDK-u coraz gorzej.
    • Gość: blusmen Re: TDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:21
      Uważam, że powyższe opinie są bardzo trafne. Ja bym tylko dodał że najwyraźniej
      nie robienie nic weszło wszystkim w TDK,
      w krew. Wiele jest do zmiany, ale po co cokolwiek zmieniać, bierzmy kasę
      panowie i pracujmy nad tym żeby wszystko wyglądało po dziadowsku.
      • Gość: Zaba Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:32
        Ktos kiedys tu pisal, ze "nie ma kultury" w Tarnobrzegu, moze to prawda. Gdyby
        nie przedstawienia wokalne,fram,task,od czasu do czasu propozycje Kina Wisla, to
        chyba z tego miasta zniknelo by slowo "kultura", da sie to jakos zmienic ??
    • Gość: Janek Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:42
      A kto prowadzi tą orkiestrę dętą z imprezy na imprezę grają gorzej. Czy dyrektor
      od "kultury" nie widzi tego, że potrzeba pewnych zmian. Dziwić się młodzieży że
      woli piwo pod sklepem wypić skoro nie ma dla niej żadnej propozycji ze strony
      "domu kultury" w tym i tak osiadlym na niczym mieście.
      • Gość: Zaba Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:10
        Dlatego uwazam, ze musza nastapic - drastyczne - zmiany w tym calym rzadzacym
        polswiatku wladz kultury w Tarnobrzegu.
    • Gość: Exelon Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:32
      Ja dopowiem czas na drastyczne zmiany. Bo od jakiegoś czasu kultura w naszym
      mieście zaczyna kojarzyć mi się z budką i piwem,oraz gośćmi którzy ta budę
      postawili i wręcz są dumni z tego co robią. To jest kultura dzięki.
    • Gość: Rysiu Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:01
      To po co mam taki dyrektor M. i Jego zastępca R. Może prezydent lub
      wice-prezydent
      o spraw kultury wszelakiej niejaki W.S. zainteresuje sie problemem lub jak
      zwykle będą udawać że jest wszystko ładnie pięknie.
      • Gość: gosc Re: TDK IP: 80.249.6.* 11.01.06, 15:19
        Ludzie! Toz to tragedia jest ci wszyscy panowie!
        I panowie dyrektory i naczelnik wydzialu kultury, na v-ce prezydencie konczac...
        co sie dzieje w tdk-u?czy gdzies w miescie widac afisze, czy sa robione
        koncerty, spotkania??? robi sie przez caly rok drame teatralna i wygraj sukces
        +kilka malych imprezek - ok. to dobrze, ale to chyba obciach ze tylko tyle...
        ludzie czekaja na INICJATYWY panstaw od kultury z domku kulturki ale chyba sie
        nie doczekaja.
    • Gość: Zaba Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 16:23
      A zobaczcie jak wyglada Plan imprez w Mielcu w SCK. TDK przy tym to taka malutka
      dziupla... Chyba faktycznie czas cos zmienic, tylko jak ?
    • Gość: Twardy Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:43
      A wszystkie fajne imprezy jak ręka odjął, przeniosły się do Stalowej Woli. A u
      nas nic wielkie nic. Republika kolesi. Może rada miasta, ale co tam oni głosuja
      jak im każą. Ale panowie idą wybory.
      • Gość: Zaba Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:09
        Myslicie, ze zmiana wladz da cos lepszego ?? Ciekawe jakie pomysly na
        reaktywacje kultury w Tarnobrzegu beda mieli tegoroczni kandydaci na fotel
        prezydenta.
        • Gość: Twardy Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:35
          Żadnych bo to nikomu nie jest potrzebne. A najlepiej niech przyjmą jeszcze kilku
          emerytów do pracy z młodzieżą, będzie taniej.
          I znowu plan będzie wykonany, tylko na papierku, a ludziom nic, a to banda w tym
          TDK się tam zebrała. Ciekawe czy tylko niewielu to przeszkadza że nic się dzieje.
          Czy bo mnie żal coraz bardziej tego miasta i głupoty osób sprawujących władzę.
          Ciekawe jak to długo jeszcze moze potrwać bo niedłudoto bedą sami saba musieli
          rządzić.

• Gość: jarma Re: TDK IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 00:28
        Jaka rada miasta??? chłopie? ostatnio oglądałemdebate rady i się załamałem,same
        sędziwe dziadki!!! no może Golik,Marek Okoi jeszcze może z jeden a reszta to
        goście o laskach pieprzący banaluki i gubiący wątek wypowiedzi!Tu trzeba
        wprowadzić zmiany i dopiero może drgnie na niższych szczeblach...
    • Gość: gość Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:37
      Takiego bajzlu jak w domu kultury tarnobrzeskim nie wiedziałem pozazdrościć
      dyrekcji inwencji twórczej i ciepłych posadek. Animatorzy kultury od siedmiu
      boleści się znaleźli.
      • Gość: Zaba Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:38
        To zmiana wladz to jedno, ale jak odzyskac zapomniala w Tarnobrzegu Kulture ?
    • Gość: tochmi Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:45
      Bardzo nisko oceniam to co dzieje sie w TDK.Brak czegokolwiek co mozna nazwac
      kultura.Do tej pory jeszcze cos sie dzialo ale to juz
      przeszlosc.Niestety,bazowanie na dramie teatralnej juz nie wystarcza.Czlowiek
      chcialbz czegis wiecej.Coz,nie mozna wiele wymagac.Jaki dyrektor taka firma...
      • Gość: kora Re: TDK IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:07
        Ha,ha ha.Znam osobiscie obu dyrektorów i uważam,że są jednymi z bardziej
        sensownych ludzi w naszym mieście.Nie przejmujcie się panowie jakimś "spod
        sklepu z piwem" który używając wielu nicków pisze spod tego samego adresu.To
        forum niestety sprowadza się do opluwania innych anonimowo.
        • Gość: staś Re: TDK IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 21:26
          A może byłoby lepiej gdyby wprowadzić kadencyjność władz w jednostkach
          miejskich. Może konkurs co 4 lata albo jakaś inna weryfikacja. Niektórzy bardzo
          się tam zasiedzieli ...
          • Gość: Hm Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:13
            Tak było by najlepiej, nie ma wtedy mowy o "wypaleniu się"
          • jezyk05 Re: TDK 12.01.06, 08:43
            Czy przypadkiem juz nie ma takiej kadencyjnosci...recepta prosta: zmiana
            prezia, wymiana Rady Starszych jaka jest Rada Miasta na ludzi mlodych i
            aktywnych w sprawach kultury.
            • Gość: Baracuda Re: TDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:56
              Najlepiej wybrać takich inelektualistów Grębowięsis jak niejaki Norbercina ten
              to pogoni pieczeniarzy typu żona jego kolegi Golika i reszta zadekownych
              cwaniaków
              • dzikovia Re: TDK 16.01.06, 10:10
                Baracuda (Dziubolandzie) czy tobie wszystko musi sie kojarzyć z Mastależem?
                • Gość: Eston Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:37
                  Przestancze mieszac w to politykow, pytanie brzmialo co zrobic zeby odzyla
                  kultura w Tarnobrzegu
                  • Gość: polityk Re: TDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:55
                    Ciekawe jaka będzie reakcja Urzędu Miasta na to że jest opluwany przez
                    popierane przez siebie stowarzyszenie ???
                    • Gość: Eston Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:06
                      Przecież dzikovia@gazeta.pl to nie jest adres mailowy kogos ze Stowarzyszenia
                      • dzikovia Re: TDK 16.01.06, 13:31
                        Z tego co wiem to stowarzyszenie nazywa się Dzików, a nie Dzikowia.
                        • Gość: polityk Re: TDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:42
                          Wy młodzi to nas starych nie doceniacie.Duży błąd.
        • Gość: Hm Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:16
          Do kora. Nie znam faktycznie osobiście żadnego z obu dyrektorów, więc ocenić
          mogę tylko ich działanie w sferze kultury. Bardzo dobrze, że ich bronisz, ale
          odpowiedz mi na pytanie. Czemu TDK nie działa nic w obronie kultury, na co
          przeznacza się tak duże dawki budżetu z Urzędu Miasta?? ?
          • Gość: Zdzisiu Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:39
            Nie ma się codziwić jeżeli miastem władają od wielu lat panowie nie związani z
            Tarnobrzegiem i całą KULTURĘ wyprowadzają do innych miast
        • Gość: Exelon ODPOWIADAM KORZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 07:28
          Ha ha ha. Teoria twoja może być prawdziwa ale nie do końca. W wielu instytucjach
          jest tak,ze jak ci wiadomo komputery dzialają w sieci, więc moze ich byc wiele a
          adres IP maja taki sam, istnieją sieci blokowe i sytuacja sie powtarza, tam byc
          wiele komputerów a adres IP jeden. Następnym razem pisz o czym wiesz i używaj
          prostrzych argumentów przynajmniej jasnych dla ciebie. Wg Twojej teorii chcąc
          cokolwiek dopisać to co mam zrobic aby nie był ten sam adres IP jeśli siedzę w
          kawiarence internetowej i wszyscy wpisują posty właśnie do tego forum
          • Gość: Ubu Re: ODPOWIADAM KORZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 09:25
            Mialem cos napisac, ale sie spoznilem i temat sie wyczerpal. Tez jestem za
            zmiana wladcow TDK
            • Gość: kora ODPOWIADAM - KORA IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 12:37
              Nie było mnie przez kilka dni i nie mogłam wam ( raczej tobie odpisać ). Komuś
              kto prawie całą dobę przesiaduje w kawiarence internetowej należałyby sie
              wyrazy wspólczucia ale znajome kulfony w tekście trochę mnie uspokajają.Chyba
              wszyscy czytający to forum wiedzą kto pisze " prostrze". Bardzo żałuję, że nie
              mogłam być na pokazie filmów Aleksandra Dyla tarnobrzeżanina, człowieka, który
              odniósł sukces a zawsze ciepło mówi o naszym mieście. Uważam Exelon , że jesteś
              zazdrosnym nieudacznikiem jeżeli piszesz, że takie spotkania robi się dla
              statystyki. Ja uważam, że właśnie takimi pozytywnymi wzorami powinniśmy zarażać
              nasze dzieci i młodzież. Trzeba pokazywać tych którym sie udało a nie
              biadolacych na forum.
              • Gość: JackDevlin Re: ODPOWIADAM - KORA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 13:12
                Hmm tak przysluchuje sie tym postom i czas zebym i ja wyrazil swoja opinie.
                Tarnobrzeski Dom Kultury pomogl "zainstalowac" Festiwal Filmow Niezaleznych
                BARTOSZKI, nie powiedzial ani jednego slowa na NIE, za to naleza mu sie
                podziekowania. Z drugiej strony brakuje mi czegos takiego co sie nazywa
                "wpajaniem Kultury poprzez sztuke", brakuje kolek filmowych, reaktywacji DKF,
                brakuje tego powiewu jaki mial WDK w czasach swojej swietnosci, brakuje tez
                jednostek takich jak A. Dyl gdy zakladal AKF Mefisto czy DKF Signum.
                Tarnobrzeski Dom Kultury powinien propagowac chec samodzielnego dzialania.
                Organizowac przeglady kina niezaleznego, tak zeby obudzic w mlodych ludziach
                taka wlasnie chec, a wtedy wykreuje sie kolejny Aleksander Dyl ktory to
                pociagnie. Teraz pytanie czy odpowiedzialni sa za to Dyrektorzy TDK ? po czesci
                na pewno bo to oni wraz ze sztabem ludzi i kierownikami wydzialu kultury z UM
                powinni napedzac machine kultury tarnobrzeskiej.
                • Gość: JD Re: ODPOWIADAM - KORA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 10:44
                  A tak poza tym, to moze ktos bardziej orientujacy sie w temacie. W tym roku
                  przyznano milion nowych zlotych TDK na realizacje swoich statutowych celow, na
                  co ten milion zostanie wydany ?? bo pewnie nie na organizacje roznych imprez ?!?
                  • Gość: mielczan Re: ODPOWIADAM - KORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:44
                    tylko milion? od niedawna pracuje w Mielcu, słyszałem ze mielecki dom kultury
                    dostał 2 i pół miliona.
                    • Gość: JD Re: ODPOWIADAM - KORA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:56
                      Ale Samorzadowe Centrul Kultury w Mielcu, organizuje sporo imprez w roku, wiec
                      nic dziwnego, ze wiecej kasy potrzebuja :), jestem tylko zdziwiony, gdzie ten
                      milion wsiąka.
    • Gość: beza Re: TDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:21
      Spojrzenie na TDK z zewnątrz:
      teacup.qs.pl/liz_wizyta.html
      Wycinek na temat:
      Dom Kultury w Tarnobrzegu jest swoistą zagadką. Ma naprawdę fantastyczne
      zaplecze, na które składają się dwie sale teatralne. Wiele bym dała za to w
      pełni wyposażone audytorium teatralne na 400 osób! Małe, utrzymane w
      elżbietańskim stylu proscenium, piękny, wysoki sufit oraz wyłożona drewnem
      widownia. Wiele miejsca na próby i kafejka. Jednakże cały potencjał tego miejsca
      nie jest w pełni wykorzystany, więc � jak zwykle � ogarnęło mnie uczucie
      swoistej zazdrości: tyle jeszcze można by tu zdziałać�
      • Gość: JD Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:32
        aaa dzieki beza za ten tekst :)
        • Gość: beza Re: TDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 15:00
          bardzo proszę jaśku
          :P
          • Gość: gosc :) Re: TDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:57
            A mnie jest was troche zal ... . Krzyczycie, ze sie nic "nie dzieje w
            kulturze" ... a co robicie zeby sie "cos dzialo" ? Kiedy w TDK ktos chce
            zorganizowac koncert to nagle nie ma chetnych "na bilety" i trzeba odwolac. Jak
            jest wernisaz wystawy ... to jest kilkanascie osob, mimo ze TDK trabi o tym w
            lokalnych mediach. Jak TDK dostanie "milion" to jest skandal "bo za duzo" ... a
            wez jeden z drugim utrzymaj i oplac taka firme (ludzie, media, zusy, pensje)i
            imprezy ktore TDK wspolfinansuje. Wie to tylko ten kto kiedys prowadzil swoj
            biznes. Moral jest taki: Jesli juz bedziecie chcieli narzekac to przynajmniej
            narzekajcie na te rzeczy, ktore juz zostaly zrobione. A jesli macie pomysl to
            przyjdzie tam i powiedzcie tak jak zrobili to goscie od Stylowego Uderzenia
            czy festiwalu filmowego.
            A tak na marginesie nie jestem pracownikiem TDK.
            • Gość: Zylek Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 09:27
              Co ma do tego Sylowe Uderzenie czy Festiwal Filmowy ? piszemy, ze brakuje
              inwencji ze strony dyrektorow TDK, kazdy z nas chce zeby cos powstalo nowego w
              naszym miescie, problem polega na tym, ze TDK nie za bardzo chce sie w to pchac
              i nie pomaga.
              • Gość: r. Re: TDK IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.01.06, 10:31
                Jestem jedną z osób które organizowały Międzynarodowe Integracyjne Warsztaty
                Teatralne i wyrwanie z kontekstu słów p.Liz Teylor uważam za zwykłe chamstwo i
                świństwo. To dom kultury pomógł nam dając instruktorów, sale, sprzęt i wszystko
                co było potrzebne nie żądając w zamian nic. Pozdrowienia dla TDK !!!!!!!!!!!!!
                • Gość: beza Re: TDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:04
                  jakie wyrwanie z kontekstu drogie "r."???
                  przecież jest podany link do całości tekstu
                  jak masz jakąś szerszą relację L.Teylor z "pełnym kontekstem" to podaj linka.
                  chętnie przeczytam bez chamstwa i świństwa

> To dom kultury pomógł nam dając instruktorów, sale, sprzęt i wszystko
                  > co było potrzebne nie żądając w zamian nic.
                  czego się czepiasz? dokładnie to zostało bardzo pochwalone w relacji!
                  a czego miał żądać TDK w zamian? przecież nie ma działac zarobkowo. cieszy sie
                  też gdy przychodzą tam ludzie z pomysłami i robią coś "za nich"

tak działa FKZS w Sandomierzu www.fkzs.pl/strona.php?7
                  widzisz różnicę?
    • Gość: Sami Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:05
      Przeciez caly tekst jest na stronie, odnosnik mozna tez tam znalesc, nikt nie
      pisze, ze Dom Kultury jest zly, wrecz przeciwnie - pomaga, chodzi o to, ze
      powinien w pelni wykorzystywac swoje mozliwosci by zapelnic czynami swoj statut.
      • Gość: żurnalista Re: TDK IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.01.06, 12:22
        Zbliża sie ładny okrąglutki 50 post więc spróbuję podsumować zanim ktoś mnie
        nie wyprzedzi. Resume jest jasne i niestety typowe dla tego forum ; facet
        podszywający sie pod cały tłum forumowiczów jest malkontentem który nie ma
        ŻADNEGO pomysłu a i jego kultura osobista przedstawia wiele do życzenia.
        Do TDK-u : firma w której pracuję wielokrotnie została obrzucona błotem na tym
        foum przez różnych niekompetentnych oszołomów a my i tak robimy swoje. Karawana
        jedzie choć kundle szczekają.Powodzenia.
        • operka38 Re: TDK 17.01.06, 14:10
          Normalne, że bronisz swojej instytucji, ale żyjąc dalej w błogim
          przeświadczeniu, czekajcie na inicjatywy...popijając mocniejsze trunki z
          przełożonymi.
          • Gość: żurnalista Re: TDK IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.01.06, 14:45
            Pudło kolego a z piciem z przełożonymi kompletna kula w płot.
            • Gość: JD Re: TDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:46
              Troche temat zmienil swoj bieg, a szkoda bo temat dosc ciekawy i moze jakies
              idee by powstaly, z drugiej strony drogi "żurnalisto" czemu tak brutalnie (!!!)
              bronisz TDK. Zgodze sie, ze niektore opinie sa ponizej pasa, ale kto jak kto,
              ale TDK powinno propagowac nawet kultury slowna.
              • Gość: gość :) Re: TDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:33
                "Zgodze sie, ze niektore opinie sa ponizej pasa, ale kto jak kto,
                > ale TDK powinno propagowac nawet kultury slowna."

TDK ... POWINIEN ! Drogi "postutwórco" :)
                Sorry ze sie czepiam :)

• luzycki1 Re: TDK 19.01.06, 22:20
                  Narzekanie jakie przebija z większości wypowiedzi na temat TDK wcale mnie nie
                  dziwi, ale świadczy nie o złej pracy tej instytucji, ale jakimś totalnym
                  nieporozumieniu. Jest bowiem tak, że wszyscy krytykujący chcieliby, "żeby coś
                  się działo", albo "żeby było ciekawie", albo "żeby było fajnie". Ale gdyby
                  spytać każdego o co naprawdę mu chodzi to rzadko kto mogłby konkretnie coś
                  zaproponować. Tak jakoś z przyzwyczajenia wszyscy narzekają. To jedno. Po
                  drugie - na prowadzenie ciekawej działalności trzeba dwóch rzeczy - ludzi z
                  niebanalnymi pomysłami i naprawdę dużych pieniędzy. Ludzie są tacy, jak
                  wszyscy. A pieniądze ? Czy pamiętacie np. jakie kiedyś bywały Dramy ?
                  Kilkanaście spektakli, wspaniałe teatry, gwiazdy teatru, filmu, kabaretu i
                  tewlewizji, a do tego tanie bilety wstępu. Po upadku komuny i Siarkopolu mamy
                  ledwie 4 spektakle, drogie bilety i z tego co wiem - mimo wielu sponsorów -
                  drama jest deficytowa ! Z innej beczki - koncert np. Budki Suflera kosztuje
                  dziś 60.000 PLN. Jeśli sala TDK ma 400 miejsc to bilet musi kosztować minimum
                  150 zł. Czy każdy z Was jest w stanie kupić taki bilet ? Nawet koncerty
                  znacznie tańszych artystów były odwoływane, bo nie sprzedano biletów (np. Stana
                  Borysa). Na to jest oczywiście rada - mecenas TDK czyli Rada Miejska musiałaby
                  rocznie dawać na działalność dwa, trzy razy tyle ile daje teraz. Tylko, że
                  nasze miasto jest biedne, więc o tym można tylko pomarzyć...
                  A tak w ogóle - to ilu z Was tak z ręką na sercu regularnie uczestniczy w
                  imprezach TDK ? I czy macie świadomość, że ta instytucja prowadzi wiele kół
                  zainteresowań dla setek dzieci i młodzieży, różne warsztaty, plenery itp.,
                  wydaje świetne pismo "Afisz" ?
                  Aha ! Żeby nie było wątpliwości - nie jestem pracownikiem TDK, ani Urzędu
                  Miasta, ale tzw."zwykłym" obywatelem.
                  Pozdrawiam wszystkich - zwykły obywatel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka