Dodaj do ulubionych

bat na wiernych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 09:12
Kto z was był wczoraj 5 lutego na mszy o godz.8.30 w kościele na Dzikowie?W
ogłoszeniach parafialnych proboszcz pozwolił sobie kolejny raz na obrażanie
wiernych,mówiąc że od przyszłego roku będzie wyznaczał rodziny do
porządkowania dekoracji świątecznej bo" muszę znaleść bat na was". Chyba nie
tędy droga . Wogóle to dość w tym kościele polityki.
Obserwuj wątek
    • Gość: maroone Re: bat na wiernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 09:25
      To chodź do Dominikanów!
      Polityki nie spotkałem, a do sprzątania kościoła też nie ma łapanki.
    • Gość: canis Deo Re: bat na wiernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:01
      Poperam tylko Dominikamie a na Dzikowie to lepiej nie mówić bo to tylko
      ludzie.A tak a propos czy u Was też próbował Dobrodziej odbyć Kolęde o 11 czy
      też 12 w dniu roboczym
      • Gość: gosc Re: bat na wiernych IP: 80.249.6.* 06.02.06, 11:55
        Zgadza sie, jak chcesz sie pomodlic, a nie zdenerwowac, to nalezy chodzic tylko
        do Dominikow. Chwala Bogu ze Ich mamy w Tarnobrzegu, bo inaczej czarni
        zniechceciliby chyba wszytskich ....a swoja droga nie rozumiem tego sprzatania
        kosciolow - czy ksieza nie moga tego robic? tylko zeby starsze kobity, z
        chorymi kregoslupami lataly po kosciele z wiadrami w imie wiary??? Uwazam to za
        skandal. Ostatecznie mozna zatrudnic po prostu sprzataczki ze dwie, ktore maja
        ochote i sile, w dobie bezrobocia - pomysl godny uwagi.
        • Gość: gosc Re: bat na wiernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:29
          optymisto,pensje trza by zaplacic i zus na dodatek
        • Gość: matula Re: bat na wiernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 13:03
          To już nawet nie chodzi o to sprzątanie ale o wypowiedż" muszę znaleść na was
          bat" przecież w kościele byli wierni którzy mogliby być rodzicami proboszcza .
          Zresztą były jeszcze inne bulwersujące wypowiedzi tego dnia ale nie będę pisać
          bo mnie trzęsie.
          • Gość: gosc Re: bat na wiernych IP: 80.48.232.* 04.04.06, 13:20
            Jeżeli mówi o bacie,to może to jakiś furman ?
          • Gość: mieszkaniec miasta Re: bat na wiernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 00:04
            ja znalazłem sposób aby uniknąć bata i nietrząść się poprostu zostaję w domu
        • Gość: ona Re: bat na wiernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 10:11
          To dobrze, że ksiądz chce żeby cokolwiek zrobić; wszyscy by tylko chcieli
          siedzieć i bąki zbijać a inni niech pracują; oj lenie lenie
    • Gość: jarma Re: bat na wiernych IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:30
      w zeszłym roku orkiestra w tym roku bedzie bił?i dobrze wam tak...niwiarki
      dzikowskie!!!na ławki nie dajecie a samochody nowiuśkie pod blokami!!!A tak na
      poważnie,kiedyś sprzątałem kościół (bo kolejka była)i jakaś kobitka tam
      jest...znam z widzenia,chyba na statusie sprzątaczki,choć żadziła nami a było
      nas z pięc osób,pózniej powiedziała ze na kwiaty zbiera "pani..pani...po
      dyszcze a pan i reszta po 20 bo wy bogaci jesteście"odpowiedziałem ze bogaty
      ale skąpy...zjadło ją.Ale ja tam Józka lubie...nie choodze do naszego
      kościołaale jak facet jedzie ulicą to kłania sie w pass..
    • Gość: Działacz Re: bat na wiernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:36
      Zainteresujmy tym wolna prase w Tarnobrzegu !!I niezależną -niech się wykażę.Jej niezależnośc jest wszak zdobtcza demokracji!!!Echo na pewno o tym napisze!!!jest takie bezkompromisowe.A Tygodnik oprócz wójta rozsławi proboszcza!!!!!!!Nic nie myslicie.Czas działać!!!!!!!!
    • Gość: wierny Re: bat na wiernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:38
      czy ktoś wie coś o dzieciach notabli beszczeszczących pomniki w Tarnobrzegu?
      czy to może plotka, bez pokrycia w faktach?
      • Gość: ona Re: bat na wiernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 10:13
        odczepcie się od księży popatrzcie w lusterko od czasu do czasu :))
        • Gość: Popatrzyłem Re: bat na wiernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:03
          Bo bardzo się bałem że zamieniam się w księdza!!!!Nawet taca mi sie w lewym rogu lustra ukazała.Ukazujące się tace świadcza chyba o zdrowym podejściu do problemów bytowych!Jesli jednak zaczną mi się jeszcze ukazywać wrzucający pieniądze na nią na pewno pójdę do seminarium!!!!!.Na razie lustro uspokoiło mnie-nie jestem jeszcze księdzem.Nie wywracam gałami w stronę nieba,nie mówię o moralności myśląc o wieczornej(ym) kochance(ku),nie jeżdźę maybachem za tacowe,nie wydzieram miastu gruntów za przysłowiową złotówkę na działalność duszpaterską żeby później je sprzedać ... O dzięki ci moje lustro!!!!!!! dzięki
          • scapolo Re: bat na wiernych 07.04.06, 19:40
            Ale się uśmiałam!
            Pożycz mi swoje lusterko.
            • scapolo Re: bat na wiernych 07.04.06, 19:41
              Mówią, że w tym fachu nie ważna płeć, ale uczucia ha, ha, ha!
    • Gość: Dziś niedziela Re: bat na wiernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:20
      Czekamy na doniesienia z frontu walki ideologicznej z kościoła na Dzikowie.Podzielcie się informacjami... Mieszkańcy innych osiedli TBG też chcieliby wiedzieć coś więcej o występach na tej arenie świętości
      • Gość: Grzesznica Re: bat na wiernych IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 02:53
        Nie znoszę presji, przymusu i straszenia batem w imię wiary! A jeszce bardziej,
        kiedy pewność siebie księży zamienia sie w arogancję dla pospólstwa. Chodze do
        koscioła, ale jak słyszę kiedy ksiądz pozwala sobie na którąś z w/wym rzeczy,
        myślę sobie: biedny, zagubiony człowieku, jak niewiele reprezentujesz z idei
        chrześcijaństwa i nauki Chrystusa! I jacy biedni są ci, dla których ksiądz, a
        nie Pan jezus jest najwiekszym autorytetem. Tez mieszkam na Dzikowie. Polityki
        tu więcej niz modlitwy. Kiedyś wkurzyłam sie i chodziłaM JAKIS CZAS DO
        DOMINIKANÓW, TAM RZECZYWIŚCIE jest modlitwa pełna przesłania miłosci, przede
        wszystkim miłosci do drugiego człowieka. Chociaz nie zawsze tak było, ale
        niejaki przeor Złonkiewicz wybił braciszkom polityke z głowy i przypomniał ich
        posłannictwo.
        Coż, wróciłam na Dzików, bo wiem już jak traktować tutejszych
        rozpolitykowanych księży, to co mówią. Niech sobie mówią, władze maja nad
        ciemnotą, a siebie do niej nie zaliczam. Myśle jednak, że Grochala przeszedł
        jakieś pranie mózgu, albo rodzaj złej ewolucji, bo pamietam go jako bardzo
        ciepłego, zyczliwego i pełnego zrozumienia księdza.
        Wyjścia są dwa: albo myslimy o tym, że chodzimy do koscioła dla Boga, a nie
        księzy, którzy są zbyt maluczcy aby nas zdenerwować, albo chodzimy do
        Dominikanów.
        • Gość: Apage Re: bat na wiernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:07
          Ja też wybrałem Dominikanów-to była zawsze ostoja ciepła i normalności pośród klerykalnego oszołomstwa pozostałych.Jęsli "chodzimy do koscioła dla Boga, a nie księzy, którzy są zbyt maluczcy aby nas zdenerwować" to chodźmy tam pomiędzy mszami albo na msze bez oszołomskiego kazania.Potrzebujący ciszy i ukojenia oraz rozmowy z Bogiem powinni jednak wystrzegać sie mszy'SZATAN ZASIAŁ TAM SWOJE ZIARNO a nie warto być jego wychowankiem."Satanistyczne msze" szkodzą
          • Gość: bilbao Re: bat na wiernych IP: *.autocom.pl 11.04.06, 10:39
            a kto sprząta w kościele u Dominikanów - parafianie? Czy tylko "parafianie"
            przychodzą posłuchac o miłości Boga tak wielkiej że sama wymiata to co nabłocą
            wierni?
            No jak to jest?
            • Gość: jarma Re: bat na wiernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:48
              Z tego co wiem u dominikanów jest zatrudniona sprzataczka...ot i tyle...
              • precesja Re: bat na wiernych 14.04.06, 08:58
                czyli niech zatrudni proboszcz sprzątaczkę a parafianie niech dodatkowo
                sięskałdają na pensję i zusy
                • Gość: maroone Re: bat na wiernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 09:28
                  zatrudnić emerytkę i nie będzie ZUS-ów
                  • Gość: gosc Re: bat na wiernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 06:54
                    a może od 1 czerwca będą ?
    • Gość: Błyszczek Re: bat na wiernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:05
      Jak tam zachoiwanie pana PROBOSZCZA? Czy błysnął czymś nowym w poprzednią niedzielę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka