IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 17:01
Jestem katolikiem , żonatym i dzieciatym . Co niedzielę uczestniczę w nabożeństwach. Korzystam z zaproszeń proboszcza na rocznicę ślubów itp.
Ale po dzisiejszym kazaniu które skupiło się na obrzydliwym fakcie zdzierania krzyży po szkołach przez komunistów , przypomnianym "przypadkowo" tydzień przed wyborami - stwierdziłem że od kilku lat to ja mam rację - wierzę w Boga a nie w księdza...
A propos wyboru też już dokonałem.
Obserwuj wątek
    • Gość: zniesmaczony Re: Po co? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.11.06, 17:24
      Twoje wynurzenia na temat kazań nie interesują większości ludzi,więc bądź uprzejmy i przestań donosić na swojego proboszcza.
      • Gość: ktoś II Re: Po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 17:33
        Nie byłbym taki pewny czy nie interesują ... Rzeczywiście - kościół jest domem
        modlitewnym i chamskim jest wprowadzać tam politykierstwo - feeee....
        Tamta epoka skończyła się dość dawno i raczej nie ma obaw do powrotu do niej -
        chyba że Kaczory wprowadzą totalitaryzm...
        A że przed wyborami pojawiają się takie klocki - warto pamiętać i nie
        przejmować się - głosować wg własnego sumienia...
        • Gość: doswiadczony Re: Po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 18:11
          Pod warunkiem ze ma sie zdrowe sumienie. Twoja wypowiedz raczej napawa mnie
          watpliwoscia.
      • Gość: zgadnij kto Re: Po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 17:37
        Masz rację , nie muszą nikogo obchodzić moje jak to ślicznie nazwałeś"wynurzenia"
        Ważne że dostrzegłem ukryty podtekst , który w dobie wszechobecnego bluzgania innej partii niż nasza ( odnosi się to do wszystkich ) wykorzystuje się , wiarę chrześcijańską jako element popierania jednych przeciwko innym.
        A donoszenie na księży ( czy też przez księzy) to już chyba nie ta epoka - to było w poprzedniej - co sam możesz stwierdzić obserwując jakiekolwiek wiadomości ...
        • Gość: maroone Re: Po co? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.11.06, 18:26
          Jeśli przeszkadza ci co mówi akurat ten jeden ksiądz, to porzuć PRL-owskie przyzwyczajenia i zachowaj się wolnorynkowo!
          Idź do innego kościoła, mamy ich trochę w Tarnobrzegu.
          Najlepiej wybierz się do Dominikanów.
          • Gość: da się Re: Po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 18:50
            Swoista reklama Dominikanów , ale sam uważam że bardzo trafna .Widzisz , jednak da się odprawiać coniedzielne nabożeństawa bez podtekstów.
            Z peerelowskich przyzwyczajeń pozostało mi ciekawe doświadczenie nie zawsze ten który powszechnie jest promowany przez Kościół ( jako instytucję , a nie Dom Boży) jest tym czego byśmy oczekiwali.
            • pismak5 Po to 06.11.06, 16:17
              Przypominam młodszym, że to SB walczyło z Kościołem (przez duże K). W naszej
              diecezji szczególnie znany był szczególnie bp Tokarczuk, jako osoba opierająca
              się niszczeniu Kościoła. Dla nie znających tego co działo się w naszym pięknym
              mieście przypominam, że Kościół Męki Pańskiej powstał bez pozwolenia,
              zmieniając się nocą z szopy w kaplicę.
              Dziś boli was, że ksiądz mówi o postępowaniu komunistów, PZPR-owców, dziś
              niektórzy z nich chcą ratować Tarnobrzeg. On mówi PRAWDĘ i TO was najbardziej
              boli. Gdyby ksiądz powiedział proszę nie głosować na tego czy tamtego to byłoby
              mieszanie się w politykę, a jak przypomina "działania" komuny to, wspomina o
              tym co rzeczywiście miało miejsce.
              • Gość: niepiśmienny Re: Po to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:28
                Pismaku na 5 , posłuchaj co mam do powiedzenia, skoro po przeczytaniuu kilku postów nie UDAŁO CI SIĘ wyciągnąć kontekstu . Głównym powodem mego bezgranicznego obrzydzenia był fakt przypomnienia o bezczeszczeniu krzyży przez komuchów 7 dni przed wyborami - czy Ty tego nie negujesz?
                Nie odważyłbym się zabrać jednego głosu razem z popierającymi ten podły czyn , ale wyjaśnij mi proszę jakie miejsce ma polityka w domu bożym?
                Mam w geście protestów przciwko upadłemu reżimowi zaufać ludziom , dla których wiara to jedynie narzędzie przy pomocy którego, przez następne lata będą się nad nami pastwić ?
                co to to nie....
                • pismak5 Re: Po to 07.11.06, 09:50
                  To ty nie rozumiesz o co chodzi. Zadanie Kościoła jest wspierania wartości,
                  którymi powinien się kierować katolik. Jeżeli w lewicy są ludzie kierujący się
                  tymi zasadami, to oczywiście nikt nie neguje możliwości głosowania na nich. Ale
                  przypominam raz jeszcze - chodzi o wartości. A skoro chcesz podjąć dyskusję, to
                  dlaczego po tragedii w gimnazjum w Gdańsku czołowe przedstawicielki lewicy:
                  Magdalena Środa i Senyszyl zabirają głos i tłumaczą, że stało się tak dlatego,
                  że do szkoły wprowadzono lekcje religi. Czy twoim zdaniem - jako katolika -
                  zdadzasz się z tym?
                  Czyli Środa i inne mają prawo do wypowiedzi w mediach, a ksiądz nie może zabrać
                  głosu w kościele?
                  • Gość: hihotka Re: Po to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 15:00
                    czyzby chodzilo o kosciol na serbinowie?????hmmmm nie zdziwilabym sie.Mialam go
                    za porzadny kosciolek ale to czego ostatnio doswiadczylam od proboszcza
                    sprowadzilo go do marnego poziomu.zaklamanie!!!
              • Gość: Katolik prawdziwy Re: Po to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:25
                Bagażniki w samochodach sa dzisiaj większe , a Piotrwski niedługo wyjdzie...Podaj mu parafię i nazwisko tego księdza.Ksiądz mówi jak zwykle prawdę i ma PRAWO KRYTYKOWAĆ ŻYDÓW BO NICZYM SIĘ ONI NIE RÓZNIĄ OD INNYCH NARODÓW .Przecież to Żydzi go ukrzyżowali! Teraz są w PIS -ie za wyjątkiem LPR który mówi prawde i jest popierany przez Kościół i Radio Maryja!! My już wiemy na kogo glosować.Na Żydów !! bo oni są zorganizowani i potrafia zaprowadzić porządek tak jak Niemcy.Tak mówi Radio Maryja a to Radio popierał NASZ PAPIEŻ!!!!!!A ty komuchu udajesz tylko że jestes wierzący.Posłuchaj Radia Maryja ty relatywisto.Oni nie są antysemiccy tylko mówią prawdę!!!!Równiez o Żydach a to nie jest polityka tylko prawda!!!bo opierają się na Piśmie świętym!!!
                • Gość: waga Re: Po to IP: 80.48.232.* 09.11.06, 09:58
                  Proszę powtórzyć jeszcze raz - to Żydzi ukrzyżowali Żyda ?
                • Gość: ciekawski Re: Po to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:14
                  Możesz mi Katoliku Prawdziwy powiedzieć :
                  dlaczego więc w katolickim od kilkuset lat kraju LPR - owi
                  grozi brak przedstawicieli w sejmie
                  w najbliższych wyborach parlamentarnych?
                  Może więc Polacy widzą , że przytoczone przez Ciebie
                  ugrupowanie z nauką Kościoła ma niewiele wspólnego?
    • Gość: frania Re: A po to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:58
      przykre że twoja wiara jest taka płytka
    • Gość: sic Re: Po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:32
      Kościół ma obowiązek przypominac co było tym bardziej ze ci co Go atakowli i
      usiłowali zniszczyc ,chieli wychodować hordę bezmózgich przewodów pokarmowych a
      nie społeczeństwo świadome czy uważasz ze Kościół ma przymykac oko na sprwy
      godzące w podstawy wiary /deprawAcje,eutanazje itp/co lewactwo próbuje cały
      czas nam zaoferować??
      • pismak5 z dzisiejszej wyborczej 09.11.06, 10:54
        Takie metody były stosowane:

www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3726441.html
    • Gość: ciekawski... Re: Po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:47
      Brak mi słów...
      Może po raz drugi czy trzeci ,
      powiem o co chodzi:
      Nie razi Was fakt przypomienia :
      *przed wyborami *
      ?
Inne wątki na temat: