Dodaj do ulubionych

PWSZ w Tarnobrzegu

IP: 217.96.23.* 31.07.07, 21:04
Witam! co myślicie na temat przyszłości po skończeniu PWSZ w Tarnobrzegu ja
jestem rozczarowana w zawodzie (pedagogika) nie ma szans znalezienia pracy i
to nie zależnie od tego czy się było dobrym na studiach czy nie. może nie ma
sensu prowadzenia kierunków bez przyszłości zatrudnienia skoro najlepsi nie
mogą znaleść pracy bo w szkołach pracują Ci co mają "plecki"?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 21:17
      Żale do siebie.Trzeba było myśleć jak się podejmowało decyzje o kierunku studiów.Sytuacja na rynku pracy była nieciekawa a z każdym rokiem w dziale pedagogika bedzie jeszcze gorsza.Niestety ,nic odkrywczego.
      • Gość: xx Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: 80.51.159.* 31.07.07, 22:37
        Czy ta szkoła to jest EURO SZKOŁA ? Jeśli tak to jej poziom oceniam na ...
        jak w reklamie PŁACISZ - MASZ.
        w LATACH 60-70 WIĘCEJ WIEDZIAŁEŚ po zawodówce - dokładnie.
        • Gość: student Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 20:18
          PWSZ jest Uczelnią bezpłatna i to pewnie będzie dla niektórych zdziwienie, nikt
          ze studentów nie płaci tu za wykształcenie, jedynym wysiłkiem jak trzeba
          ponieść jest cięzar nauki. Jeśli chodzi o zawiedzioną absolwentkę pedagogiki to
          po pierwsze po miesiącu czasu od ukończenia szkoły brak pr4acy nie jsest zadną
          tragedią , po drugie studia na poziomie liocencjata nie gwarantują przeciez
          znalezienia pracy, znamy przeciez w swoim optoczeniu tysiace osób z
          wykształceniem wyższym- podkreślam wyższym magisterskim, któe równiez szukają
          pracy. Nikt nie mówił ze będzie lekko. Zastanów się koleżanko co piszeszm o
          uczelni która wykształcuiła Cie za darmo, nikt nie mówił że z praca bedzie
          łatwo. Ponadto brak pracy w swoim zawodzie upatruj jako winę nie PWSZ, lecz
          obecnych rządów w naszym karju. A jesli chodzi o PWSZ to jako mieszkanka
          Tarnobrzega cieszę sie ze ta Uczelnia powstała i prosperuje mam nadzieję ze w
          dalszych latach będzie tylko lepiej oby tak dalej Panie Rektorze . Mówicie tu o
          powstaniu nowych kierunków, ciekawa jestem czy ktoś z krzykaczy przyszedł na
          uczelnię trochę podziałał w celu rozpromowania uczelni w srodowisku nie tylko
          lokalnym ale i ogólnopolskim.. Najle[piej jest siedzieć inarzekać, ludzie
          rzeczywstosc wyglada tak jak sami ją kreujercie, jeśli chcecie coś zrobić ze
          swoim życiem nie siedzcie z założonymi dłońmi, tylko zacznijcie działac na
          rzecz Uczelni i miasta. A koleżenka studentka, pewnie nie działała na studiach
          wiec skoro pusto w CV nie ma się co dziwić ze brak pracy. Pozdrawiam .
          Zacznijcie doceniać starania i to ciężkie innych ludzi którzy robią coś dla
          waszego dobra. Pozdrawiam całą PWSZ, jej Władze i studentów. Trzymam kciuki za
          Państwową Wyższą Szkołę Zawodową w Tarnobrzegu.
          • Gość: gość Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:08
            Jeżeli przyszły inteligent stwierdza że brak pracy jest winą obecnych rządów
            w naszym kraju,to Dorn miał racje mówiąc o pewnej kategorii ludzi wykształconych.
            • Gość: patriota Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:10
              Brawo dla studenta, pomimo ze nie zgadzam sie z ocena polityczna, to uwazam ze
              ma racje. Pewnie ze wazne jest by skonczyc szkole renomomowana , ale trzeba miec
              swiadomosc kosztow. Jak ktos chce sie uczyc, to znam wybitnych samoukow, a do
              pracy trzeba miec chcec. W dzisiejszych czasach o prace jest trudno, to prawda,
              dlatego znajda ja tylko najlepsi, ale przede wszystkim chcetni do do tej pracy.
              Znam takiego mlodzika ktory na kazda propozycje ma pytanie czy to duzo pracy?
              Moi drodzy, jest czas siania i czas zbierania, niestety tak juz jest ze jak sie
              jest mlodym to potrzeby ma sie duze, ale niestety umiejetnosci male i duzo
              trzeba sie nauczyc, aby dac sie poznac jako osoba przydatna nieraz nie nalezy
              pytac co robic, ale robic by wykazac sie inwencja. Dlatego podoba mi sie pytanie
              studenta, co robiles na studiach oprocz nauki, czy bylo cie widac w zyciu
              studenckim, czy tylko patrzyles i krytykowales? Zawsze trzeba byc
              przedsiebiorczym.Duzo mozna pisac, ale mysle ze sens jest jasny.
              O naszej uczelni trzeba mowic dobrze, bo to wielkie osiagniwecie wladz lokalnych
              ale przede wszyskim wielkie dobrodziejstwo dla wielu mlodych ludzi i wielkie
              dobrodziejstwo, historyczne dla naszego miasta. Zrob wszystko aby ja propagowac
              a nie krytykowac za swoje niepowodzenia. Zgadzam sie ze trzeba dazyc by poziom
              nauki byl coraz lepszy.
              • Gość: jeja Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.08.07, 22:28
                Moda na studia nastała! Czy to Maryśka z miasta, czy Marian ze wsi - wszyscy
                pakuja się na studia! Zapewne ta moda nazywa się zaspokojenie ambicji
                niedouczonych rodziców. A rowy to kto będzie kopał?
                • Gość: j23 Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 23:10
                  Nie moda, to niwelowanie zaniedban po komunie. W naszym kraju pewnie ludzi po
                  studiach musi byc dwa razy tyle. Na zachodzie nikt sie pracy fizycznej nmie
                  wstydzi, jak czlowiek jest madry to w zyciu napewno sobie poradzi.
          • Gość: tenor Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 19:26
            tutaj chyba ktoś stosuje prowokacje w jakimś nieokreślonym celu, nowy został
            wybrany i zachowuje się dziwnie, ale ktoś go wybrał, od tego czasu zaczęło być
            źle, może powinni się mu przyjżeć, zdjąć różowe okulary, zwłaszcza płęć piękna
            go interesuje, co wy na to?
            • Gość: lala Re: podchody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 17:25
              widzę że nikt nie czyta Kodeksu pracy, bo nikt nie reaguje, czyzby
              zatrudnili do opisów kogoś z uczelni
          • Gość: Ania Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 23:46
            Ja w tym roku skończyłam tą szkołę i uważam iż Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa
            jest naprawdę bardzo dobrą szkołą!Całkowicie zgadzam się z osobą, która napisała
            ten post. Pozdrawiam
    • Gość: jagoda Re: PWSZ w Tarnobrzegu a art 94 (3) prawa pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 23:34
      a co myslicie na temat dziwnych praktyk stosowanych przez prorektora ds rozwoju
      w stosunku do pracownikow ? moze to art 94 (3) prawa pracy
      • Gość: nasti Re: PWSZ w Tarnobrzegu a art 94 (3) prawa pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 19:31
        myślę że masz 100 procent racji tam coś jest nie tak chyba z jednym
        rozwojowym prorektorem to od czasu jego nastania zaczęły się
        problemy w pwsz
    • Gość: absolwent Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: 217.96.23.* 02.08.07, 07:23
      naczytałam się waszych opinii i nie zgadzam się :
      1. szkołę skończyłam w 2004 roku
      2. pracuje nie w zawodzie
      3. kierunk studiów wybrałam z zamiłowania, jednak to nie istotne w dyskusji
      mam żal do tych, którzy w czasie nauki tak istotnie mówili jak to świetlana
      przyszłosć na absolwentów czaeka a guzik!!!!!!!!!
      Najgorsi są ci obsadzeni w ośrodkach i szkołach traktują człowieka jak kosmitę
      i tyle..........
      • Gość: rag doll Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.csm.pl 02.08.07, 07:59
        Ludzie, kto Wam powiedział, że w tym kraju wszyscy obecni absolwenci szkół
        średnich mają mieć wyższe wykształcenie!!! To bzdura bo nie każdy ma do tego
        preferencje osobowościowe, a takie żenujące szkoły zawodowe jak PWSZ-y tylko
        robią krzywde młodym. "Specami" od przedsiębiorczości i marketnigu rynek pracy
        nasycił się już 7 lat temu! Podobnie pedagogami! Kogo te szkółki kształcą? Idea
        powstania PWSZ była krótka: pod płaszczykiem tzw. równych szans w dostępie do
        bezpłatnej edukacji robimy wyższe szkoły zawodowe na zadupiach (Tarnobrzeg-50
        tys. mieszkańców, Sanok-40 tys., Przeworsk-30 tys. itp. itd.), a tak naprawdę
        to odkałdamy sobie problem ludzi młodych na rynku pracy o min. 3 lata! Takie
        jest główne założenie działania PWSZ-ów. Nie ważny poziom kształcenia, poza
        uczelniany rozwój intelektualny, najważniejszy jest papier a potem do Urzędu
        Pracy marsz, rok bezrobocianej rzeczywistości i absolwent ma dość. Co robi? Ono
        wyjeżdża do Irlandii... Ten kraj jest popiepszony na wszystkich frontach!
        • Gość: old boy Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: 80.48.35.* 03.08.07, 20:27
          święte słowa napisał mój poprzednik ! Dodam, że za okropnej banki Komuny było
          coś w rodzaju limitu przyjęć na studia - bynajmniej nie chodziło o utrącanie
          młodych ludzi, ale o to, że mniej więcej znano potrzeby kraju i jego ówczesnej
          gospodarki na ilość absolwentów konkretnych kierunków studiów. Po roku 1989,
          kiedy dopuszczono możliwość istnienia prywanych szkół wyzszych nikt już nad tym
          nie panował. Ponieważ w kraju był run na zarządzanie, marketing, biznes,
          ekonomię itp. jak grzyby po deszczu zaczęły powstawać tego rodzaju uczelnie.
          Nie wnikam teraz w ich poziom, bo to inna sprawa, ale wiadomo było, że będą to
          studia dla przyszłych bezrobotnych. Wyobraźmy sobie, że ktoś oszalałby w innym
          kierunku i np. wszędzie tworzył uczelnie kształcące studentów w rodzaju np.
          archeologia śródziemnomorska.Efekt byłby podobny. Oprócz tego jacyś mądrale
          zaczęli rozpowszechniać niewiele komu potrzebne specjalności typu pedagogika
          czy socjologia. Ja wiem, że w globalnym rozrachunku potrzeba i takich
          specjalistów, ale - na Boga - nie ich nadmiaru !!!
          Wracając do PWSZ w Tarnobrzegu - nie widzę sensu kształcenia ludzi akurat w
          takich kierunkach, jakie obecnie ta uczelnia proponuje. Ja wiem, od czegoś
          trzeba zacząć, ale czy akurat od takich kierunków ? - bardzo w to wątpię. I
          jeszcze jedno. Przypadkowo znam chłopaka, który skończył w Sandomierzu na WSHP
          historię. Po kilku miesiącach poszukiwań pracy znalazł ją i jest sprzedawcą
          sprzętu AGD. Zarabia nieźźle, ale czy do tego trzeba w ogóle kończyć studia i
          do tego jeszcze historyczne ? A gdzie jego marzenia i pasje z którymi szedł na
          studia ? Czy taki "model" studiowania i kariery zawodowej jest właściwy ?
          Dobrze byłoby, by na te pytania opdpowiedzieli specjaliści z naszego
          tarnobrzeskiego "Oxfordu", bo ja cokolwiek wątpię...
          • Gość: byly student Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:37
            Mlodzi ludzie, nie sluchajcie tych frustratow, kazda sprawe zaneguja. Czlowiek
            uczy sie by miec wieksze szanse w zyciu, by miec wieksza wiedze, by przedluzyc
            sobie na koszt rodzicow mlodosc, a rodzice chetnie , mimo nieraz wysilku
            dzieciom pomagaja w zdobycie wiedzy. Jakie studia konczyc? - takie na jakie cie
            stac. Dla wielu z Tarnobrzega i okolic jest wlasnie nasza uczelnia, chociaz
            wiem ze chetnie przyjezdzaja tu z zewnatrz i sobie chwala.
            Tak dla ciekawosci, podaje wam ze przy naszej uczelni powstal tzw, uniwersytet
            trzeciego wieku, to dla ludzi starszych, ktorzy pomimo wieku i emerytury dalej
            chca sie uczyc.
            Wazna jest dobra, renomowana uczelnia, ale najwazniejsze aby sie dobrze i
            chciec uczyc.
            Jakie szanse w zyciu? napewno wieksze niz prostaczka. W zycie liczy sie tez to,
            czy umiesz z niego korzystac. Czlowiek kulturalny, inteligentny napewno lepiej
            sobie radzi, lepiej wychowuje dzieci. A wiec do roboty, po komuniznie, gdzie
            sie liczyl tylko ciemny robol, nastal czas na wiedze.
        • Gość: Arek Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 20:57
          O nie w temacie jestes-właśnie rynek pracy potrzebuje ludzi po
          marketingu, zajmuję się rekrutacją i brakuje fachowców w dziedzinie
          zarządzania, dodam, że dyplom bez biegłej znajomosci chociaż jednego
          języka obcego nie wystarcza-tych po studiach z dobrą znaomością j.
          angielskiego/niemieckiego/francuskiego zapraszam do Wrocławia.
    • Gość: eden Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.08.07, 21:26
      old boy czy Ty wychodzisz z założenia że ktoś jak zaczoł w sklepie AGD to już
      tam całe życie będzie pracował a wiec o tym jak ma już to wyższe wykształcenie
      ma większą szanse realizowanie się niż ze średnim.Odnosze wrażenie że masz
      obawy o własne stanowisko.
      • Gość: oldboy Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: 80.48.35.* 05.08.07, 21:57
        nie mam żadnych obaw ! chodziło mi tylko o to, że w moim przekonaniu podjęcie
        studiów to duży wysiłek intelektualny, organizacyjny, ekonomiczny itp., mający
        nie tylko dać w przyszłości młodemu człowiekowi dyplom, rozjaśnić jego umysł i
        dać mu konkretny zawód, ale - jeśli ma swoje zainteresowania i z nich bierze
        się chęć studiowania określonego kierunku - poqwinien nie tylko to osiągnąć ale
        też bezpośrednio po studiach pracować w wyuczonym zawodzie. Tylko wtedy
        człowiek nie traci kontaktu z profesją, może się w niej rozwinąć i twórczo
        pracować. Jest jeszcze kwestia czasu - warto od razu wykonywać to czego się
        nauczyło, bo wbrew pozorom życie nie jest długie, a czas tylko ucieka. I
        jeszcze jedno - nie jestem jak to ktoś napisał frustratem. Skończyłem studia w
        wymarzonym kierunku i w swoim zawodzie (z wielką satysfakcją zawodową, bo
        niestety nie finansową) pracuję od momentu ich ukończenia. .
        • Gość: doswiadczony Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 22:24
          Jestes po studiach, to zastanow sie , kto te prace ma ci dac?, komune
          odrzucilismy w ktorej byla zasada, czy sie stoi, czy sie lezy 2.000/wowczas/
          sie nalezy. Ale komuna padla jako zle , a nawet fatalne rozwiazanie, nie
          wyzwalajace inicjatywy ludzi madrych. Dzis jeden zarabia krocie, inny jest na
          darmowej zupce, system sie dopiero tworzy, z czasem bedzie lepiej, to wymaga
          czasu. Wiem to z obserwacji innych krajow. To prawda dzis dobrze zyje
          kombinator, ale i to sie skonczy. Temat na dluga dyskusje, bo kilka slow moze
          byc zle odebrane, zle zrozumiane. Mysle ze haslo jast zrozumiale.
          Dzis kolejne partie poszukuja rozwiazan, i bledem jest liczac na obiecanki
          przedwyborcze, ale stabilnosc jest potrzebna i nie mozemy odbijac sie od sciany
          do sciany i wybierac nogami, kto wiecej naobiecuje, kto postawi piwo. Nalezy
          wybierac ludzi doswiadczonych i madrych.
    • majusia_3 Re: PWSZ w Tarnobrzegu 14.08.07, 00:08
      Uważam, że to jest świetna szkoła, sama skończyłam ją w tym roku. Uczęszczałam
      na kierunek pedagogika - resocjalizacja i tego nie żałuję. Planuje dalej
      kontynuować studia bo wbrew pozorom niektórych forumowiczów po samym licencjacie
      nie da się znaleźć wymarzonego stanowiska, a jeśli tak się zdarza to bardzo
      rzadko...
      • Gość: security Re: PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 22:02
        i za to wszystkich Was lubię, patrząc na to jak Wam leci, jak
        olewacie wykłady, jak kserujecie ściągi a później .. normalnie i
        jaki pan taki kram-powodzonka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka