Gość: dora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 16:56 czesc czy ktos wie jakie sa realia pracy i zycia w angli mysle o wyjezdzie za praca prosze o opinie czy latwo tam o prace, znalezienie mieszkania znam angielski w zakresie podstawowym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Wyjazd do ANGLII IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.08.07, 19:55 wsiadasz i jedziesz a praca sama czeka na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wyjazd do ANGLII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:31 nie czaruj jej, nie jest jak w bajce-w necie poszukaj artykulow o pracy za granica w onecie duzo pisali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Wyjazd do ANGLII IP: *.nrth.cable.ntl.com 18.08.07, 02:38 wszystko zalezy jak znasz angielski jeżlei znasz go na poziomie podstawowym to nawet nieźle, powinnaś sobie poradzić jeżeli jednak masz problemy to możesz mieć trudności, chyba że bedziesz miała się gdzie "zaczepić" u jakiś znajomych czasami obserwuję ludzi którzy w ogóle nie znają angielskiego i dają rade żyć tutaj, sprowadzają rodziny i ustawiają sobie życie mieszkanie wynają też niezbyt wielki problem, na każdym polskim sklepie są ogłoszenia i masz do wyboru albo mieszkać zrodakami albo wynają od ciapatego kwestia ceny i depozytu myślę że to kwestia dobrych kontaktów i przyjaciół a jak już wszystko się rozkręci to życie jest tu naprawde bardzo przyjemne pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewula Re: Wyjazd do ANGLII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 14:43 nie polecam wyjazdow w ciemno.najlepiej zrob sobie gotowe CV kilkanascie kserokopii,troche kasy na poczatek wez,bo ojj przyda sie i wygodne buty z pewnoscia.nie jest łatwo ogolnie,ale w życiu trzeba sobie radzić tez sie wybieram w pazdzierniku w poszukiwaniu pracy...wiec zobaczymy.powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: factory-worker "Bitwa o Anglie" IP: *.nott.cable.ntl.com 20.08.07, 05:18 PPP ma racje. Ale najwazniejsze na początek jest 1) miec tam kogos znajomego, zeby móc sie "zaczepic" na przynajmniej kilkanascie dni i 2) miec troche funduszy zeby te dni przetrwac :) Jezeli znajomosc języka jest na poziomie niższym niż płynnie komunikatywna to znalezienie dobrej pracy można sobie z góry odpuścić więc przygotowywaniem "gotowych CV kilkanascie kserokopii" jest stratą czasu bo nie ma sie co czarowac - tam gdzie nie jest wymagana znajomosc języka to dla pracodawcy liczy się tylko chęć i przydatnosc do pracy a nie jakies nieweryfikowalne papierki! Jesli wiec uda sie wam spelnic te podstawowe warunki to zapraszamy do nas, tymbardziej ze niebawem czesc wykształciuchów wroci do PL :) Zycie w UK co prawda ma swoje minusy ale do wszystkiego mozna sie przyzyczaic tymbardziej ze plusy są przytłaczające a wtedy to rzeczywiscie "jak już wszystko się rozkręci to życie jest tu naprawde bardzo przyjemne" CU in UK! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Wyjazd do ANGLII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:16 co sadzisz o szukaniu pracy przez agencje pracy czy jest to platne? wiesz cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: factory-worker Re: Wyjazd do ANGLII IP: *.nott.cable.ntl.com 20.08.07, 15:43 Oficjalnie za posrednictwo w znalezieniu pracy nigdzie się nie płaci. Nie wiem o jakich agencjach myslisz czy w UK czy w PL ale pobieranie jakichkolwiek opłat tu czy tam jest nielegalne a ze rzeczywistosc jest inna to zeby sie przekonac wystarczy zapytac o prace ...coby daleko nie szukac - w biurze Alma w Tbgu ;) CU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Wyjazd do ANGLII IP: *.nrth.cable.ntl.com 21.08.07, 05:49 nie wiem bardzo o czym pisze factory-worker, nie spotkałem się tutaj nigdy żeby były jakieskolwiek dodatkowe koszty związane z pracą dla agencji (oprócz kosztów "na" highviz, safety shoes... itp) ale tu na miejscu z reguły zaczynasz prace prze agencje i co się z tym wiąże przeważnie masz mniejszą płace choć nie jest to regułą na dzień dzisiejszy pracownicy zatrudnieni na ranną zmiane mają mniejsze wynagrodzenie od t7ych co pracują dla firmy, ale jak to bywa nie ma tak kolorowo, pracując dla agencji nie jesteś pewna dnia ani godziny, nie raz już oglądałem obrazki takie jak ludzie dosłownie odbijali się od dzrwi, pracując dla agencji możesz w każdej chwili odejść ale także w każdej chwili możesz być zwolniona. Niemniej jednak prawie każdy tutaj tak zaczyna, ja także najpierw pracowałem dla agencji ponad 9 miesięcy i dopiero przyjęli mnie do firmy znam również ludzi którzy pracują przez agencje prawie 3 lata, a do firmy nie odstają się tylko dlatego, że ich znajomośc angielskiego jest niewielka, ale chcą pracować i dobrze pracują i w dalszym ciągu się utrzynują. Ode mnie rada co byś nie robiła, rób to dobrze i chciej pracować a na pewno będziesz pracować. Pytaj dalej Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś