Dodaj do ulubionych

NOWE Bloki Ttbs

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 16:28
czy ktos wie jak tam sprawa nowych bloków co ma budowac tbs w
ternobrzegu cos cisza a tym i w ogole co sadzicie o tych
mieszkaniach na wynajm orietnuje sie ktos jak to wyglada(ile czynsz
i rata)
Obserwuj wątek
    • Gość: jack Re: NOWE Bloki Ttbs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 16:58
      działka przy Bułgarze jest już własnością TBS.Pierwszy blok mają
      zacząć budować we wrześniu.Co do szczegółów to poszukaj może na
      stronie TBS.
      • Gość: marika Re: NOWE Bloki Ttbs IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.08.07, 18:14
        jaka rata? płacisz tylko czynsz, prąd i wodę(bo gazu tam nie ma) i ewentualnie
        kablówkę i internet. Żadnych innych opłat czy rat nie ma.
        • Gość: dere Re: NOWE Bloki Ttbs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 18:24
          chyba rata kredytu który musisz wziac aby wpłacic te kaske na
          poczatku, chyba ze masz
          • Gość: mieszkanka Re: NOWE Bloki Ttbs IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.08.07, 19:46
            mam okazje mieszkać w jednym z tych bloków:)i mogę powiedzieć ze jestem
            zadowolona - a opłaty to czynsz - ok.6zl od metra, woda - o wiele tańsza niż w
            TSM bo jakieś 13 zł od metra - ciepła , no i prąd co 2 miesiące - ogrzewanie nie
            wychodzi tak drogo (mimo ze elektryczne) bo są 2 fazy prądu tańsza i droższa ,
            gazu nie ma . Do tego lokatorzy bardzo mili - bo same młode małżeństwa i łatwo
            sie dogadać.
            Osobiście polecam:))
            • nieniesia Re: NOWE Bloki Ttbs 22.08.07, 07:39
              Ja również mam okazję mieszkać w jednym z tych ostatnio budowanych bloków. U na
              dochodzi jeszcze opłata za ogrzewanie z PEC-u co miesiąc zimą to będzie jakoś
              ponad 100 zł a latem tylko 13 zł :)
              • Gość: dora Re: NOWE Bloki Ttbs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 09:28
                mieszkanki tbs ktore wypowiedzialyscie sie wczesniej latwo bylo
                dostac przydzial na mieszkanie w tbs jakie byly wymogi jak to sie
                odbywa(prosze o szczegoły )
                • nieniesia Re: NOWE Bloki Ttbs 22.08.07, 10:14
                  Nie było łatwo. Chętnych jest bardzo dużo. Aby starać się o przydział
                  (przynajmniej tak było do tej pory) należy być zameldowanym w Tarnobrzegu, nie
                  mieć nic własnościowego (mieszkanie, działka itp.), mieć trudne warunki
                  mieszkaniowe no i odpowiednie zarobki nie za niskie i też nie za wysokie:). O
                  przydziałach rozstrzyga komisja nie pamiętam ile osób ale na pewno w skład jej
                  wchodzi ktoś z TBS i któryś z prezydentów no a potem jest losowanie mieszkań :)
                  Pozdrowienia
                  • yamaga Re: NOWE Bloki Ttbs 23.08.07, 13:14
                    teraz może będzie łatwiej bo wszyscy pracownicy urzędu miejskiego
                    dostali mieszkania.

i zastanawia mnie brak czegoś własnego pięc rodzin znam co dzialki
                    rózne maja i mieszkają w TBSach więc jak to jest??
                    • Gość: marika Re: NOWE Bloki Ttbs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 15:32

to nie jest tak że nie możesz mieć działki, nie możesz mieć
                      mieszkania innego wykupionego na własność. Ale o mieszkanko jest
                      rzeczywiście trudno. Mieszkania są duże, płytki na podłodze w
                      łazience, kuchni, przedpokoju i balkonie a w pokojach panele.
                      Naprawdę warto się starać bo mieszkania śliczne i przynajmniej ja
                      jestem bardzo zadowolona!!!
                      • Gość: kasia Re: NOWE Bloki Ttbs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 16:10
                        Jeśli masz dzieci to dostaniesz dwa pokoje, jeśli nie to jeden, ale
                        sa sąsiedzi którzy nie mają dzieci a mają najwieksze z mieszkań, hmm
                        też mieszkam w w tych blokach, ładne są mieszkania i naprawde za
                        niewielkie pieniądze można godnie zamieszkać:)pozdrawiam
    • Gość: KASIA Re: NOWE Bloki Ttbs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 11:55
      Czynsz 373 zł, w mieszkaniu 46 m
      • Gość: mieszkanka Re: NOWE Bloki Ttbs IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.07, 13:18
        Ja mieszkam na Kopernika i za 45m placę 330 zł czynszu.
        • Gość: re Re: NOWE Bloki Ttbs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:02
          i co bedzie licytacja kto ile płaci?
          ja na serbinowie za 46m 323,70zł tylko aby je kupić musiałem sporo
          kaski wysupłać no i w około mam syf kiłę i mogiłe-popisane ściany,
          brak ławki i kosza beznadzieja jak się tylko uda kupuje dom bo z
          syfiarzami mieszkac nie będę, a TBSy czyste odmalowane jakieś
          buractwo raczej (bazuję na przykładzie znajomych) nie mieszka,
          klatki pozamykane nikt obcy się nie pląta i na start zyciowy chyba
          świetnie sie nadaje bo wkład na poczatek nie jest duzy.
    • Gość: marika Re: NOWE Bloki Ttbs IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.08.07, 14:29
      no chętnych rzeczywiście nie brakuje ale spójrzmy prawdzie w oczy tylko ttbs
      buduje nowe bloki w Tbg.A jak to się odbywa? Składasz wcześniej wniosek a potem
      komisja wybiera te osoby które według niej spełniają najwięcej określonych
      kryteriów (takich jak np: odpowiednie zarobki, nie posiadanie własnego
      mieszkania, zameldowanie w Tbg, trudne warunki mieszkalne itp). W skład komisji
      wchodzi chyba prezes Ttbs, Któryś z zastępców prezydenta i jeszcze jakaś jedna
      osoba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka