Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.07, 21:44 czy może mi ktoś polecić jakąś szkołę tańca w tarnobrzegu? dziękiii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fanka tanca Re: kurs tańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 22:06 Suuuuuper jest w Sambie. Ja chodzę do grupy dla dorosłych z mężem już drugi rok. Jest rewelacja i nie za drogo - 10 zł za zajęcia od pary. Nie wiem, w jakim wieku jesteś, ale znaleźć można grupę dla siebie w każdej kategorii wiekowej. Nasza grupa już okrzepła i tworzymy raczej zgrany zespół. Ja polecam wszystkim, nowa grupa dorosłych zaczyna w soboty o 20-tej w SP 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: kurs tańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 23:48 Dom Kultury równiez organizuje kursy tańca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luizka Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 09:00 fanka tańca a można przyjść samemu??? można przyjść gdy zapisy już były? jak długo trwają lekcję, jak dużo osób jest podczas jednych zajęć? jakie buty i strój trzeba mieć? to jest raz w tygodniu? moga przyjść nawet zieloni jesli chodzi o taniec towarzyski??? Uczą tam od podstaw??? Napisz coś więcej proszę... ogólnie mówiąc...wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 10:48 kurs rozpoczyna się w sobotę o godz 20tej w szkole nr 10. Trza mieć po prostu wygodny strój i tyle. I lepiej jest przyjśc w parze. Uczą od podstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwkaa Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 10:50 a samemu nie można???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.09.07, 15:11 strój dowolny (wygodny do tańczenia). Lepiej przyjsc z partnerem, bo o chłopa trudno; jest fajnie. My chodzimy juz trzy lata ale z żoną to lubimy.Prowadząca Dorotka ma duzo energii i taneczna ikre w sobie. Fajnie prowadzi zajecia; zachecam ludzi tancem zakreconych. pozdrowienia dla wszystkich na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka3333 Re: kurs tańca IP: 83.19.236.* 07.11.07, 18:03 Czy jeszcze można dołączyć do grupy dla dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.11.07, 16:29 Myśle, że tak jeżeli cokolwiek umiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 08:22 również chodze na sambe na grupe doroslych. polecam Dorotka jest super chociaz wymagajaca. nowa grupa doroslych zaczyna o 20.00 w sobote. strona samby stsamba.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:10 może głupio zapytam, ale czy w szkole Samba można się nauczyć różnych rodzai tańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka tańca Re: kurs tańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:21 Po pierwszym roku umiem: - typowo dyskotekowe 2/1 z mnóstwem dodatków urozmaicających ten trochę monotonny taniec,ale przez to ciekawy (byłam w lipcu na weselu po roku tańca - wszyscy zauważyli że tańczymy w szkole tańca, bo ruszamy się już trochę inaczej niż inni) - walc angielski - tango - cha cha cha - jive - fokstrot i jego szybką odmianę -quick step Za godzinę tygodniowo to naprawdę sporo, oczywiście kroki podstawowe i dodatki dla urozmaicenia i podniesienia umiejętności. Już nie wspomnę ile wskazówek, jak trzymać ramę, jak umiejętnie prowadzić partnerkę. A przy tym jest naprawdę sporo dobrej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.09.07, 20:22 tak podaję jak niżej: - walc angielski (przydaje się -fajny) i wiedeński - cza-cza (fajny) - jive (najfajniejszy) - tango (najczęściej grany na weselach) - fokstrot (mozna zatańczyć do większości muzyki disco) - samba - rumba - dwa na jeden (dyskotekowy) młodzież uczy się jeszcze salsy. ale nie sądź, że nauczysz się tego w kilka godzin. Nasza grupa chodzi na zajęcia już trzeci a część czwarty rok, ale efekty już chyba widać. Najważniejsze, że się świetnie bawimy. A na imprezach inni nam zazdroszczą, że umiemy tańczyć. Polecam Dorotka świetnie prowadzi zajęcia. Dorosła grupa o 20.00 w sobotę a młodzież chyba o 17.00 też w sobote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:28 to super, pewnie w sobotę się wybierzemy na pierwsze spotkanie :-)) już mi się to podoba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.09.07, 20:31 to się cieszę, że jesteś tancem pozytywnie zakrecona. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:32 a jaka jest szansa jeśli np ktoś przyjdzie sam na takie spotkanie dla dorosłych to czy znajdzie partnerkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.09.07, 20:35 no jest jedna solo ale tak około 45 lat, ale na grupie dla zaawansowanych (zaczyna sie 0 18.30). Grupa poczatkujacych dopiero zaczyna. To poderwij kogoś. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka tańca Re: kurs tańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:34 No to super!!! Ja z mężem będziemy na wcześniejszej godzinie, więc będę wołać, kto jest z forum. A propos, można przyjść trochę wcześniej i wejść na aulę, to zobaczysz, jak dajemy czadu i jak "Dorota wyciska z nas siódme poty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.09.07, 20:37 no to widze, że na forum spotkało się trochę znajomych. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:39 45 lat? to trochę za dużo :-) ja tam partnera mam :) tak tylko pytam z ciekawości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.09.07, 20:40 to trzeba spróbować. zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:43 cały czas rozmawiamy o szkole Samba, a czy jest wogóle jakaś inna szkoła tańca w tarnobrzegu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.09.07, 20:45 sa jeszcze kursy w TDK. ale nie polecam. To jest tylko kurs, a u w Sambie to tak jak studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: kurs tańca IP: 81.15.171.* 08.11.07, 15:12 Chodzimy z mężem na kurs tańca do TDK, gdzie prowadzi go Gosia Chmielowiec. Jest wspaniale i po tym kursie, nawet po 2-3 miesiącach partmer może poprosić do tańca obcą partnerkę (nie umiejącą wcale tańczyć) i z nią zatańczy. Gosia uczy prowadzenia do figur, Dorotka tego nie robi (chodziliśmy więc wiem co piszę). I po kursie Dorotki pary nie tańczą z różnymi partnerami tylko ze sobą i wiadomo, gdy przyjdzie partnerowi zatańczyć z obcą partnerką, to nie wie jak ją poprowadzić do nawet najprostrzej figury. Dlatego moim zdaniem szkoła Gosi jest o wiele efektywniejsza - no i tańsza - 2 x w tygodniu tj. 8 w m-cu 35 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka tańca Re: kurs tańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:47 Ta samotna na tańcach to nie znaczy że samotna w ogóle, ma męża i dzieci. Ona chce tańczyć, ale mąż nie i dlatego porywa synów, którzy już umieją tańczyć. Dobrze, że może polegać na dzieciach. A tak poza tym ona jest fajna, tak jak wszyscy z naszej grupy. Ciekawe, czy dojdzie to do Doroty, wreszcie jakiś pozytywny temat a nie tylko obrzucanie się błotem jak na innych tematach. Pozdrawiam wszystkich z sobotniej grupy na 18.30 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:53 wiesz, też o tym samym pomyśłałam, że nie ma obrzucania błotem, tylko jest tak miło :-) aż się cieszę że zaczęłam taki wątek :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.09.07, 09:43 nie o tej pani myślałem, tylko o tej, która przyszła w tym roku. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina25 Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 00:41 Polecam p. Bożene Pandure bardzo dobra fachura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sambowicz Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.09.07, 21:12 zapraszamy do samby;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.07, 22:41 byłam dziś na pierwszym spotkaniu w Sambie, bardzo fajnie było i na pewno pójdziemy za tydzień, i za tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luis Re: kurs tańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 07:31 tez polecam sambe. Pani Dorota to b. dobry instruktor i super czlowiek. Pomimo, ze juz nie chodzimy, to zawsze gdy ja spotkam na ulicy to sobie pogadujemy.polecam raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: top Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.09.07, 21:13 dzisiaj było fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.10.07, 21:06 dzisiaj Dorotka opowiadała na zajęciach,że cieszy ją fakt zadowolenia z tego co dla nas robi. Tańczymy coraz lepiej. Pozdrowienia dla wszystkich tańcem zakręconych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 22:14 a ja jestem w grupie początkującej i bardzo mi się podoba,też jestem pozytywnie zakręcona :-)) I dorotka też mi się podoba, tzn sposób w jaki prowadzi zajęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.10.07, 19:25 la la la zabawa trwa, jest fajnie na kursach u Dorci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kurs tańca IP: *.inowroclaw.mm.pl 15.10.07, 01:33 Zapewniam was wszystkich że chodzicie na te zajęcia tylko dla przyjemności. Nigdy i nigdzie poza obecną salą nie wykorzystacie żadnego z poznanych: Samb, Rumb itd. Uczcie się lepiej "2 na 1". Ten taniec wykorzystacie wszędzie, na dyskotekach, prywatkach, ślubach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.10.07, 14:54 a nie masz racji. Dwa na jeden to wychodzi samo jak poznasz inne tańce. Na imprezach widać jak tańcvzymy z żoną. A prawda, ze chodzimy dla przyjemności też. Pozdrawiam wszystkich tańcem zakręconych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan tańca Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.10.07, 16:01 No ująłeś to właściwie, chodzimy tam dla przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka tańca Re: kurs tańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:32 Dopiero na takim kursie widać i zaczynasz zdawać sobie sprawę, że do wielu piosenek dwa na jeden to tylko wstęp, są inne tańce - ciekawsze do wykorzystania. Przykład: nie wiedziałam wcześniej, że "Kobiety lubią brąz" Rynkowskiego to świetna cha cha cha. A jaką robi się furorę na parkiecie... Na weselu po roku chodzenia na Sambę wszyscy pytali, gdzie tańczymy, bo widać, że tańczymy o wiele lepiej od innych par. I nie tańczyliśmy tylko 2/1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.10.07, 18:03 to dzisiaj (sobota) się spotykamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.07, 16:53 na kursie dla początkujących robi się coraz ciekawiej, i też chodzimy tam dla przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.10.07, 17:04 fajnie,że jest tak dużo ludzi tańcem zakręconych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichopek Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.10.07, 18:54 pozdrowienia dla fanów tańca z Tarnobrzega i okolic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tancerz Samba Tarnobrzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 13:33 www.stsamba.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 02:05 Samba jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolinka Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 07.11.07, 18:21 Opić się winem pod GieeSem jeszcze bardziej super. Wracając do domu pyknąć drugie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:54 GSY niestety nie istnieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asterix Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 09.11.07, 08:36 JAK NIE ISTNEJA???? CO TY PIEPRZYSZ.??? JEDZ SE NA PIERWSZA LEPSZA WIES I ZAPYTAJ O SKLEP GieeS kazdy menel Ci powie gdzie tkai sklep jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka tańca Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:03 "Drogi" Asterixie - z takimi tekstami to nie na tym temacie, załóż swój pisząc w tytule, że to dla fanów GS-ów z prostackim językiem. Ten temat jest dla ludzi z trochę większą klasą, nie psuj ludziom humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 19:08 Jeżeli taniec, to tylko w Sambie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka tańca Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 22:18 O tak! Po wczorajszym walcu angielskim tak mnie uda bolą, że windy potrzebuję, żeby zejść z drugiego piętra. Ale warto - poza satysfakcją jest niezła figura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.11.07, 17:56 No dała Dorota czadu ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.11.07, 19:43 witam ponownie wszystkich tańcem zakręconych. W tą sobotę też było fajnie. szkoda,ze chodzimy tylko raz w tygodniu. Może w środę Dorota znalazła by dla nas godzinkę ??. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie umiejacy Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.12.07, 12:49 a ile trwa nauka, aby coś tańczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka tańca Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 21:52 Wystarczy chodzić kilka miesięcy, żeby już złapać krok podstawowy. Ale w następnym roku jest ciekawiej i dopiero umiejętności rosną, z każdą lekcją czujesz się coraz pewniej. To są kroki, ale też ruchy, postawa, sposób trzymania ramy, umiejętność prowadzenia partnerki - jednym słowem ta cała otoczka, która sprawi, że jak ktoś cię będzie obserwował z boku, to od razu zobaczy, że gdzieś chodzisz na naukę tańca. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka tańca Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 21:55 Z tego co pamiętam dawniej, to Dorota miała zajęcia do dziewiątej wieczorem, bo mniej więcej po wpół do dziesiątej mogłam zadzwonić do niej do domu. I tak podziwiam kobietę, ma tyle energii jak pięć innych babek razem wziętych. Fajnie by było, ale chyba mało realne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: Samba Tarnobrzeg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.12.07, 16:12 No właśnie powinna dostać medal "zasłużony dla Tarnobrzega" szanowna kapituło. Ile młodzieży wychowała na normalnych ludzi, którzy żyją z pasją dla tańca. Brawo Dorotko tak trzymać. Dużo ludzi Cię szanuje. Szczęśliwego nowego roku, oby Cię nie opuścił entuzjazm jakim zarażasz wszystkich, którzy mają z Tobą do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 16:28 hej witam wszystkich fajnie piszecie o tańcu widac ze sprawia wam to ogromna przyjemnosc ja tez bym chetnie nauczyla sie tanczyc bo nie moge sie pochwalic ze umiem potrafie tam na 1/2 ale czasami tez kogos podeptam nie wiem czy jestem taka głupia ze nie potrafie wyczuc rytmu partenera tylko jest jeden problem nie mam partnera i nie mam zbyt wiele czasu bo studiuje i koncze pozno wiec co byscie mi polecili moze jakies zajecia prywatne znacie3 jakiegos nauczyciela :) a może ja sie nie nadaje do tanczenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnobrzeżanka Re: kurs tańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 18:45 Hej! O lekcjach indywidualnych nic nie wiem, ale pomyśl o wzięciu jakiegoś fajnego sąsiada. Jest kilka takich par, które tak na prawdę nie są parami w sensie chodzenia tylko znajomymi, którzy chcą się nauczyć tańczyć. Też studiuję w weekendy, ale udaje mi się dojechać na godzinę, a ja zaczynam wpół do siódmej. Ósma wieczorem to chyba dość przystępna godzina, no chyba że dojeżdżasz daleko do uczelni i nie ma jak szybko wrócić do domu. Ale mimo wszystko warto spróbować. Mimo, że kurs dla początkujących zaczął się we wrześniu, na tym etapie można jeszcze dołączyć, często wszystko jest powtarzane. POLECAM!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 18:55 najlepiej pobierać naukę od prywatnych nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: kurs tańca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 21:08 Na Serbinowie jest kurs tańca trzeba by się było popytać gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: kurs tańca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.01.08, 19:54 Jakbyście chcieli poczytać zawartość tego wątku na forum to wszystko by było wiadomo. Szkoła Samba Dorotki Chwałek jest szkołą prywatną i zajęcia odbywają sie na Serbinowie w SP nr 10. prawie codziennie po południu. W soboty wieczorem jest grupa młodzieżowa i dwie grupy dorosłych. Do grupy dla początkujących (20.00) można chyba dołączyć (chyba, że ktoś ma całkiem dwie lewe nogi). Fajnie jest dopiero potem jak zaczyna sie tańczyć w grupie zaawansowanej (z roku na rok coraz fajniej) Pozdrawiam wszystkich tańcem zakręconych. Odpowiedz Link Zgłoś