02.02.12, 17:20
jak czesto myjecie wlosy ja muje co 2 dni i niewiem czy to im szkodzi !!
Obserwuj wątek
    • olcia456 Re: wlosy 02.02.12, 17:29
      każdy ma inne włosy jeżeli ci się tak przetłuszczają to tak myj ja nie muszę myć często włosów ok.2,3 razy w tygodniu
    • zakochanie Re: wlosy 02.02.12, 17:39
      fakt jest taki, że częste mycie skraca życie ;>. a tak wracając do pytania, im częściej myjesz, tym bardziej naruszasz warstwę ochronną włosą, zaburzasz łojotok skóry głowy i tym samym, szybciej ci się przetłuszczają. dlatego lepiej nie używać obciążających włosy szamponów i odżywek, lepiej wybrać te, które przeznaczone są do codziennego stosowania, najlepiej na bazie z wyciągu ziół aniżeli firmy X, w której skład wchodzą substancje silikonujące. najlepiej kupować szampon w aptece.
    • agapi Re: wlosy 02.02.12, 17:52
      do niedawna myłam codziennie. miałam jakąś dziwną manię. nawet zaraz po umyciu myślałam, że są tłuste... brr!
      jakimś cudem teraz myję co drugi dzień i jest dobrze. jak pytam przyjaciółek czy coś z nimi nie tak, patrzą na mnie jak na idiotkę xD. schizy się leczy big_grin.
      ale nie myślę, aby częste mycie włosów im szkodziło. gdzieś czytałam, że to mity. jeśli nie kręcisz ich, nie prostujesz czy Bóg wie co tam jeszcze można z nimi robić, powinno być ok wink
    • mileymiley Re: wlosy 02.02.12, 18:10
      Myję codziennie.
    • kusy505 Re: wlosy 02.02.12, 18:36
      lol to ja myje co dzień O,o
      • noicomipowiesz Re: wlosy 02.02.12, 19:02
        ja myję co 2 dni ... więcej moje włosy niestety nie wytrzymają ... tongue_out
    • lonellygirl Re: wlosy 03.02.12, 14:16
      co ty. ja też myje co 2 dni. i jakoś nie zauważyłabym żeby to im szkodziło. poza tym chyba nie wolisz żeby były tłuste i śmierdziały ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka